lauantai 22. lokakuuta 2016

ISIS iski Ruotsissa, vai iskikö?

ISIS on viime päivinä ollut otsikoissa lähinnä Mosulin tapahtumien vuoksi. Siellä kalifaattia vastassa on ylivoimainen armeija, minkä seurauksena ainakin järjestön tärkeimmät johtomiehet ovat muuttuneet pakolaisiksi ja suunnanneet matkansa Syyriaan. Osa jatkanee matkaansa myös Eurooppaan.

Eivät Muhammedin uskollisimmat seuraajat ole toki jääneet toimettomiksi Irakissakaan. Siellä on yritetty siirtää taistelujen painopistettä Kirkukiin tekemällä muutamia iskuja. Aika näyttää riittääkö jihadistien voima iskujen jatkamiseen ja sitä kautta liittolaisjoukkojen hajottamiseen kahden rintaman sotaan. Epäilen.

Edelle kirjoittamani uutiset ovat tuskin menneet arvoisan lukijani huomion ohi. Sen sijaan monelta on saattanut jäädä havaitsematta yksittäinen uutinen Ruotsin Malmöstä.

Sen mukaan ISIS on ottanut vastuun pienestä terroriteosta Malmön shia-muslimeita vastaan. Kyseessä olisi polttopulloisku, josta aiheutuneet vahingot eivät sinänsä poikkea kovin oleellisesti nyky-Ruotsin maahanmuuttajalähiöiden arkipäivästä.

Edelle linkitetyn uutisen mukaan asiantuntijat eivät ole varmoja, onko ISIS todellakin Malmön polttopulloiskun takana vai ei. Oleellista tässä kuitenkin on se, että ISIS on osoittanut kiinnostuksensa Pohjoismaihin kohdistuvista terroriteoista. Sen seurauksena myös todellinen ja oleellisesti vakavampi isku on ennemmin tai myöhemmin odotettavissa maahanmuuttajaongelmistaan tunnetussa Ruotsissa. 

Tämän Malmöstä saadun varoituksen seurauksena myös Suomessa tulisi tehdä sellaisia poliittisia päätöksiä, joiden kautta voidaan varmistaa Suomen säilyminen muslimiterrorismivapaana vyöhykkeenä. Riittääkö pelkkä suojelupoliisin toiminta sekä itsesensuuri ja muslimiyhteisön tuki vai tulisiko niiden lisäksi varmistaa terrorismille alttiin väestönosan säilyminen mahdollisimman pienenä maassamme?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:


18 kommenttia:

 1. Kun Ruotsissa viimeisten 10 vuoden aikana on vuosittain ollut n. 500 koulupaloa joista liki puolet viranomaiset ovat todenneet sytytetyiksi niin herää kysymys, että kuinka monessa näistä tapauksista ISIS on ollut esikuvana tai vaikutteen antajana? Entä muu laaja pyromaanitoiminta? Esimerkkejä voisi jatkaa … hh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi uhkakuva on tosiaan lähtömaiden konfliktien siirtyminen Eurooppaan.

   Poista
  2. Esikuvia lienee kertynyt runsaasti 1400 vuoden aikana.

   Poista
 2. " Sen mukaan ISIS on ottanut vastuun pienestä terroriteosta Malmön shia-muslimeita vastaan "

  Tämän toivoisi laittavan kelloja soimaan. Sunnien ja shiojen välinen sotatila ei tule käsittääkseni koskaan sammumaan. Sota jatkuu niissä maissa, johon sodan ja toisen osapuolen vainon vuoksi turvaa tulevat hakemaan kärhämän molemmat pukarit.
  DDR-aikana muurin yli tuli vain toisinajattelijoita. Länteen ei otettu mukaan Stasi-väkeä paitsi käännynnäisiä.
  Islam on nykyajan 'Hydra'. ISIS:n tilalle nousee uusia päitä ja entiset toipuvat, jopa muodostaen kaksi uutta äärijärjestöä.
  Ellei itse islamiin (= Hydran vartalo) puututa, mitään pysyvää ei tulla saavuttamaan, vaan lännessäkin kaikki muuttuu kaaokseksi.
  -Beowolf-

  VastaaPoista
 3. Nyt on sitten alkanut juuri se, mitä harhaoppiset maahanmuuttokriittiset (ristiinnaulitkaa!) ovat ennustaneet: muslimit tuovat omat lahkolaisten väliset sotansa mukanaan tullessaan pakolaisina Eurooppaan. Kuinkahan kauan maahanmuuton fanit vaikenevat tästäkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. täytyy vaan toivoa että räjäyttävät jonkun maahanmuuttofanien porukan taivaan tuuliin ..

   Poista
  2. No en minä tuota toivo. Sen sijaan olisi mukavaa jos fanien pää selviäisi ja he näkisivät tosiasiat tosiasioina.

   Poista
 4. Ajatellaanpa asiaa ISIS-strategien kannalta.

  Terrori toimii länsimaiden alistamisessa. Ruotsissa tätä toimivaa menetelmää ei ole täysin hyödynnetty eli kohta sielläkin paukkuu kunnolla.

  Tuntuuko esittämäni järjettömältä? Jos tuntuu, niin se merkinnee, että ajatus on ISIS-muslimille täysin järkevä.

  acc

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, Islamin tavoiteena, Koraanin ja Hadithien mukaan, on maailmanvalloitus. Niin kauan kuin maailmassa on pienikin osa joka ei ole kääntynyt Islamiin, Jihad jatkuu. ISIS noudattaa Muhammedin oppeja ja esimerkkiä pilkuntarkasti. Ja terrorismi oli yksi hänen keinoistaan.

   Poista
 5. Ihan sama vaikka Ruotsissa tai Suomessa kojahtaisi pommi päivässä, ne olisivat yksittäistapauksia. Yksikään politiikko ei vedä päätään hanuristaan mokoman tilastopiikin vuoksi. Ehkä sitten jos se kojaus osuisi heidän omalle kohdalleen.
  Ei se sipiläkään ollut mitenkään huolestunut ulkomailta rahdattujen pilluvarkaiden tekosista ennenkuin napsahti osuma lähipiiriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joppus 123 kirjoitti:
   "Yksikään politiikko ei vedä päätään hanuristaan mokoman tilastopiikin vuoksi. Ehkä sitten jos se kojaus osuisi heidän omalle kohdalleen."

   Jos muslimien tekemä terrori-isku osuu suvakkipoliitikon omaan perheeseen ja vieläpä ISIS ottaa vastuun iskusta, niin poliitikko syyttää suomalaisia ja julistaa iskun tekijät uhreiksi.

   acc

   Poista
  2. Kyllä edelle kirjoitetut luonnehdinnat sattuvat useisiin politikkoihin. Mutta on niitä onneksi myös toisenlaisia. Kansan tehtävä olisi valita päättämään ne toisenlaiset, mutta mediavalta ja propaganda tekevät kaikkensa pitääkeen nykyiset poliittiset päätöksentekijät vallassa.

   Tosin juuri nyt on tunnustettava, että aika moni media on viime aikoina muuttanut linjaansa esimerkiksi raiskaajien tuntomerkkien suhteen. Taustalla saattaa olla kansan syvien rivien näkemys maahanmuuttopolitiikastamme.

   Poista
 6. Mmmummmummmuummumummutta eihän ISIS liity mitenkään islamiin.Näin olen lukenut tiedostavasta laatumediasta.Myöskään islamilla ei ole mitään tekemistä islamin kanssa joten miten tapaus voisi mitenkään liittyä islamiin?

  VastaaPoista
 7. Liittyy se kuten Hakkarais Teuvo sanoi: Kaikki terroristit ovat muslimeita, mutta kaikki muslimit eivät ole terroristeja. Ne terrorisoivat muslimit ovat ainakin vain yksittäistapauksia, ainakin meillä.
  Arvelee Huru-ukko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä toistaiseksi saattaa olla niin. Ne kymmenet naiset jotka on raiskattu ja toistasataa nuorta jotka on ryöstetty ja pahoinpidelty saattavat kyllä olla hiukan eri mieltä.

   Poista
  2. On niitä muitakin kuin muslimiterroristeja. Mutta kyllä muslimit ovat yliedustettuja tässäkin ryhmässä. Aivan kuten seksuaaliväkivallassakin.

   Poista
 8. Ilmeisesti politrukin virkaa Brysselin lihapatojen ääreltä tavoitteleva P.Orpo otti suvakki-tukijoukkoineen avosylin vastaan viime syksynä Tornionjoen yli tulleet kymmenet tuhannet nuoret miehet – rintamakarkurit, monilla muotivaatteet päällä ja ipad kourassa – nauttimaan maailman anteliaimpiin kuuluvaa Suomen sosiaaliturvaa. Vuotuinen lasku suomalaisille veronmaksajille on siitä lähes miljardiluokkaa.

  Kuinka monta valmista ISIS-soturia, sellaiseksi koulutettavaa tai yleensä terroritekoihin valmista on näiden juippien joukossa?

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!