perjantai 25. syyskuuta 2015

Turvapaikanhakijoita ammuttiin ilotulitteilla ja heiteltiin kivillä

Yle kertoo uutisessaan, että Lahdessa Hennalan entiseen varuskuntaan turvapaikanhakijoita tuonut linja-auto aiheutti suomalaisittain poikkeavaa käytöstä, jolle mallia lienee haettu tulijoiden kotimaista tai mahdollisesti Ruotsista. Linja-autoa ja heitä avustavia suomalaisia ammuttiin ilotulitusraketeilla ja heiteltiin kivillä.

Tuomitsen tämän käyttäytymisen äärettömänä typeryytenä. Väkivalta ei ole toivottava eikä hyväksyttävä keino ratkaista turvapaikanhakija-ongelmaa, toisin kuin rauhallinen mielenosoitus tai sanan säilällä sivaltaminen olisivat olleet. Ilotulitteiden ampujat ja kivien heittäjät ovat sen sijaan vajonneet argumentoinnissaan keskiaikaiselle tasolle.

Samalla joudun tässä neuvomaan Suomen hallitusta. Sen on viimeistään nyt syytä katsoa peiliin ja yrittää ymmärtää mistä väkijoukon riehuminen johtuu. Ja katsomaan tarkasti. Sekä tekemään oikeat johtopäätökset, jotta Lahdessa nähty käyttäytyminen ei toistuisi eikä ainakaan muuttuisi käyttäytymisen valtavirraksi.

Ihmiset tietävät, että nykyisenkaltainen maahanmuutto tulee jatkuessaan muuttamaan yhteiskuntaamme peruuttamattomasti. Asiaan ei vaikuta lehdistön krooninen valehtelu monikulttuurisuuden auvoisuudesta, eikä myöskään ministerien valehteleminen turvapaikanhakijoiden määristä alakanttiin.

Esimerkiksi ministeri Stubb puhui eilen 15 000 turvapaikanhakijasta vuodessa kun samana päivänä meille saapui 645 tulijaa. Turvapaikanhakijoiden määrät ovat jatkuvasti kasvaneet, mutta jo eilen saapuneiden määrä päivittäisenä tarkoittaisi, että Suomeen olisi tänä vuonna tulossa vielä melkein 60 000 uutta asyylia vonkaavaa nykyisten lisäksi. Ensi vuoden saldoksi sama tahti tuottaisi 235 000 ihmistä. Luvut ovat aika kaukana 15 tuhannesta, joten Stubbin voidaan todeta levittäneen vääriä käsityksiä ellei suorastaan puhuneen muunneltua totuutta.

Rakettien ammuskelu ja kivien heitteleminen voidaankin nähdä pettymisenä poliittiseen päätöksentekoon. Perussuomalaiset saivat neljän vuoden takaisen jytkynsä ja keväällä sitä seuranneen jatkojytkyn maahanmuuttajien määrän rajoittamista haluavien ihmisten äänillä. Myös muiden puolueiden, erityisesti kokoomuksen ja keskustan, kannattajissa on huomattava määrä maamme turvapaikkapolitiikan kiristämistä haluavia, niin että he muodostavat suomalaisten enemmistön.

Jytkyjen seurauksena Perussuomalaiset pääsi hallitukseen yhdessä Keskustan ja Kokoomuksen kanssa, mikä nostatti maahanmuuttokriittisissä äänestäjissä suuria odotuksia. Valitettavasti niin soinilaiset kuin muutkin hallituspuolueet pettivät äänestäjiensä toiveet, kuten Alexander Stubb eilen epäsuorasti ilmaisi, eikä hallitus ole tehnyt lähes mitään hillitäkseen turvapaikanhakijoiden tulvaa maahamme. Siksi voidaan nähdä, että Suomen hallitus on osasyyllinen Hennalan tapahtumiin.

Jatkon osalta suosittelen Suomen hallitukselle nopeita ja tehokkaita toimenpiteitä maahanmuuttajatulvan hillitsemiseksi. On väärä signaali ilmaista halunsa ottaa vastaan EU:n taakanjakopakolaisia kun samaan aikaan meille virtaa joukoittain turvapaikanhakijoita. On väärä signaali pakottaa ihmisiä ottamaan naapureihinsa joukoittain kehitysmaalaisia, elleivät ihmiset halua sitä. On väärä signaali syyllistää ihmisiä rasismista ja tukahduttaa keskustelu aiheesta.

Hallituksen olisi hyvä muistaa myös se, että suomalaisten enemmistö on maahanmuuttopolitiikkamme kiristämisen kannalla. Kyse ei siis ole muutamasta kymmenestä käyttäytymiskyvyttömästä ilotulite- ja kivenheittosoturista Hennalassa vaan kansan tahdosta.

Stubbin laskelmat, mutta Sipilän luvut
Miksi Ruotsin rakettisota salataan suomalaisilta

14 kommenttia:

 1. Ei nyt onneksi kuitenkaan käsikranaateilla kuten ruotsissa ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malmön kranaattimiehet eivät ole kantaruotsalaisia. Eivät edes ilotulitteita ampuvat. Ei ole hyväksyttävää, että kantasuomalaiset ottavat esikuvakseen uusruotsalaiset.

   Poista
 2. Lahdessa ollaan sopeuduttu monikulttuuriin todella nopeasti!

  Malmösta kuultujen uutisten perusteella juuri tällainen käytös on suosittua maahanmuuttajanuorten keskuudessa. Ehkä Lahden tervetulokomitea halusi että saapuneet tuntisivat olonsa kotoisaksi?

  VastaaPoista
 3. En hyväksy myöskään väkivaltaa mutta eikö tällainen käytös ollut jo odotettavissa kun hallitus ei tee mitään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti. Mutta päivän kommenttien mukaan tätä halutaan lisää. Ei ymmärretä, että tosiasioiden tunnustaminen on edelleen viisauden alku.

   Poista
 4. Kun kaikki maahanmuuttoon kohdistuva kritiikki systemaattisesti leimataan rasismiksi ja esittäjät rasisteiksi, niin mielenosoitukset jäävät vähemmän yllättäen ihan ihkaoikeiden rasistien temmellyskentäksi, kun näillä ei mitään leimaantumisen pelkoa ole.

  VastaaPoista
 5. Tilanteen kehittyminen kohti väkivaltaa on se, mitä tämä äänekäs keskiluokan suvaitsevaisto toivoo. Kyseessä ovat tosiasiassa äärimmäisen ahdasmieliset ihmiset, jotka elävät vihollismielikuvien rakentamisen varassa.

  He teeskentelevät, että Lähi-Idän/Afrikan/islaminuskoisen maailman suuri enemmistö olisi "aivan samanlaisia kuin me". Kyseessä on kuitenkin joukko sisäisesti hyvin autoritaarisia yhteisöjä, joiden koko olemassaolo perustuu viereisiin hyvin samankaltaisiin yhteisöihin kohdistuvaan syvään epäluuloon.

  Kevyimmillään on kyse välttelystä ja erilaisista kaupankäyntiin liittyvistä huijauksista - samanlaistahan on ainakin aiemmin ollut meidän romaniemme käyttäytyminen suhteessa valtaväestöön. Valitettavan usein tämä kulttuuri johtaa paljon pahempaan, muukalaisvihamielisyyttä korostavaan väkivaltaan. Pitää muistaa, että kyseessä on ihan oikea identiteetti, jonka synty ajoittuu jopa vuosituhannen taakse. Todella tuhoisaksi tämä malli on osoittautunut vasta viimeisen 50 - 100 vuoden aikana, kun väestöräjähdys on saattanut eri ryhmät todella tekemisiin toistensa kanssa.

  Länsimaisen suvaitsevaiston jäsen on tällaiselle ihmiselle vastenmielinen niin itsenään, asenteiltaan kuin teoiltaankin - kaikkiaan siis sellainen ali-ihminen, jonka hyväksi käyttäminen on automaation kaltainen reaktio ja suorastaan velvollisuus. Suvaitsevainen taas kokee syvää tyydytystä, kun ryhmähalaamalla "opettaa" toista, joka nyt on vain pikkuisen harhautunut alakoululainen.

  Järjellisesti toisenlaisen kulttuurin ja identiteetin olemassolon tunnustava on suvaitsevalle räkimisen ja haukkumisen kohde, paljastaessaan pelkällä olemassaolollaan suvaitsevaiston typeryyden ja tekopyhyyden.

  Blogikirjoituksessa käsitelty hyökkäys on kaikessa valitettavuudessaan vain looginen seuraus härskistä epärehellisyydestä, jota suvaitsevaistomme osoittaa. He ovat myös tällaisen toiminnan todellinen kohde. Suomi on nopeasti kehittymässä siihen pisteeseen, että suuri osa meistä, ehkä pian jo enemmistö, voi vaikuttaa asioihin enää väkivaltaisesti ja sivullisten uhrien kustannuksella. Yhteiskuntahan siinä romahtaa sen tien, mutta ehkäpä meillä on mahdollisuus hakea turvaa Somaliasta tai Lähi-idästä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tarkoitatko näillä esim. usarissa kirjotelleita härkösten pariskuntaa, vemmelvirtaa ymm ?

   Poista
 6. Sitä saa mitä tilaa.Ensi kerralla onkin varmasti jo polttopulloja ja kohteena tulevat olemaan myös mädäntynyttä hallintoa edustavat poliisit,toimittelijat ja ns suvaitsevaiset.Sellaista se on punavihermädätyksen paratiisissa.Täysin looginen jatkumo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johan Johansson Mäkelä27. syyskuuta 2015 klo 0.04

   Vihapuhe pois, se pelaa vastapuolen pussiin.

   Suoraan sanoen vaikuttaa siltä, että Yle tilasi pari vatipäätä esiintymään jotta saisi tehdä entistä rajumpaa propagandaa. En väitä näin tapahtuneen, ainoastaan että Yle sai täsmälleen sitä, mitä se tarvitse voidakseen heittää lisää bensaa liekkeihin.

   Koska sitä valtamedian meininki tässä on ollut - raivon nostattamista. Päivästä toiseen täysin yksipuolista uutisointia, johon ei tule balanssia koska median sisällä ei ole jarrumiehiä. Kukaan ei ole sanomassa, että 'tämä ei ole edes kovin tärkeää', tai että 'nyt olisi tärkeää saada luvaton maahantulo aisoihin'. Paino on kohkaamisella, rasistien etsimisellä, joidenkin idioottien nostamisella kansalliseen kuvastoon, turvapaikanhakijoiden motiivien pesemisellä.

   Tyypit tulee tänne, polttaa paperit, valehtee tulotapansa saadakseen väärin perustein turvapaikan, ja mitä media tekee. Yrittää kaikin voimin pestä koko joukon maineen puhtaaksi. Yrittää levittää rasismijuttuja saadakseen ihmiset myötämieliseksi SPR:lle. Antaa valtavan painoarvon yhdelle tuntemattomaksi jääneelle huppuhemmolle, jonka ÄO tuskin ylittää kengännumeroa.

   Hyvät ihmiset, teitä trollataan, ja trollaaja on media, joka teitä trollaamalla saa teidät tekemään typeryyksiä, joita se käyttää hyväkseen trollatakseen teitä lisää.

   Lopettakaa trollaantuminen. Pankaa lehti pois. Sulkekaa telkkari. Äänestäkää edelleen perussuomalaisia, koska vaihtoehto *ei* ole parempi.

   Älkääkä *ttu menkö osoittamaan mieltä kuin hyvin pukeutuneena, selvin päin, valoisassa, iloisena ja jonkin asian PUOLESTA, ei jotain vastaan.

   Poista
 7. Juho Juhonpoika Mäkelä27. syyskuuta 2015 klo 0.13

  Professori syyttelee hallitusta, mutta minusta tässä on vain yksi virhe. Pääministeri Sipilä meni eleenä luovuttamaan oman asuntonsa tulokkaille. Tämä on suurimman luokan tervetulotoivotus, joka todennäköisesti maksoi Suomelle tuhansia hakijoita.

  Hallituksen oikea reaktio olisi ollut pystyttää rajavalvonta Schengen-rajoille, jolloin Ruotsista tulevat asyylin vonkaaajat olisi voinut pistää paluulaivalla / bussilla takaisin.

  Mutta Sipilä ei halua vaikuttaa rasistilta. Eikä Soini ole koko hallitus.

  Meillä on kuitenkin toivoa, koska vihreiden, rkp:n ja vasemmistoliiton hallitus olisi jo perustanut ilmasillan hakijoiden hakemiseksi suoraan Keski-Euroopasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äsken televisioitu pätkä vihreiden Niinistön puheesta oli karmeata kuunneltavaa. Miten ihmeessä Suomen hallitus voisi enää enemmän nöyristellä maahantunkeutujien virran edessä kuin se on tähän asti tehnyt?

   Vihreiden kumppaneineen ollessa hallituksessa olisivat varmaan jo voimassa erittäin laajat pakkomajoituslait ja ne koskisivat jokaista suomalaista. Mietitäänpä sitä!

   Poista
  2. Sipilä on toki suurin syyllinen. Mutta ei muukaan hallitus ole syytön seistessään tumput suorana. Ainakin monet perussuomalaisia äänestäneet ovat pettyneitä sen toimintaan ja osa on menettänyt siksi uskonsa äänestämiseen ja demokratiaan ylipäänsä. On todennäköistä, että Lahdessa nähty arvoton näytelmä on seurausta siitä.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!