lauantai 19. syyskuuta 2015

Media vaikenee päivän mielenosoituksesta monikulttuurisuutta vastaan

Suomalaisen valtamedian tavaksi on tullut tehdä uutisia erilaisista mielenosoituksista jo etukäteen. Näin teki esimerkiksi Yleisradio eilisen ns. palkansaajien mielenosoituksen, monikulttuurisuutta puolustavan mielenosoituksen, ydinvoimaa vastustavan mielenosoituksen ja varhaiskasvatuksen leikkauksia vastustavan mielenosoituksen kanssa.

Myös tänään on Suomessa mielenosoitus. Se järjestetään Helsingissä Narinkkatorilla kello 15. Mielenosoituksen aiheena on monikulttuurisuuden vastustaminen, mutta en ole huomannut, että siitä olisi puhuttu Yleisradiossa tai muissakaan valtamedioissa etukäteen sanaakaan. 

Syykin lienee selvä. Mitä enemmän jokin mielenosoitus on esillä, sitä useampi ihminen on siitä tietoinen ja sitä suurempi joukko siihen osallistuu. Koska suomalainen valtamedian näkemys on monikulttuurisuuteen kritiikittömästi suhtautuva, se ei halua tiedottaa tapauksesta.

Toisaalta tieto tapauksesta lienee jo levinnyt niiden parissa, joita suomalaisen yhteiskunnan muuttuminen nykyisen kansainvaelluksen pyörteissä eniten huolettaa. Näin siksi, että asiasta on kerrottu näyttävästi MV-lehdessä ja sosiaalisessa medissa sekä myös homma-foorumilla monilla muilla netin keskustelufoorumeilla.

Ja nyt siis myös tässä blogissa. Tänään iltapäivällä kello 15 voit ilmaista näkemyksesi Narinkkatorilla.  Ja myös Torniossa.

Toivottavasti tieto on saavuttanut myös vähemmän aktiivisesti asiaa seuraavat. Silloin mielenosoitusten osallistujat olisivat pääsääntöisesti ihan tavallisia suomalaisia ihmisiä, jotka ovat huolissaan asioiden kehityksestä. Näin tapahtuma saisi mahdollisimman suuren painoarvon maahanmuuttoon liittyvässä politiikassa. Kannattaa siis osallistua itse, ja vihjaista mahdollisuudesta myös naapurille.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Alkavatko poliisin vastaiset mielenosoitukset Suomessa?
Monikulttuurinen epäluulo johti kaksoismurhaan
Mielenosoitukset mediassa

5 kommenttia:

 1. oulu radiossa taidettiin puhua

  VastaaPoista
 2. http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/85118-torniossa-osoitetaan-mielta-pakolaispolitiikkaa-vastaan

  VastaaPoista
 3. http://yle.fi/uutiset/mielenosoittajat_muodostivat_ihmismuurin_rajalle_torniossa/8317502

  VastaaPoista
 4. Puolen valtakunnan riippumaton keskustalainen tabloid-lehti kirjoittaa mokutuslinjasta poiketen asiasta:

  http://www.kaleva.fi/uutiset/pohjois-suomi/kemissa-ja-torniossa-mielenosoitukset-pakolaispolitiikkaa-vastaan-tapahtumat-sujuivat-ongelmitta/707379/

  heppa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huolimatta median pääasiallisesta pidättäytymisestä mielenosoitusten ennakkouutisoinnista saivat tapahtumat jopa kansainvälistä julkisuutta. Harmi, ettei varsinkaan Helsingissä ollut paikalla sen enempää ihmisiä. Mutta hyvä näinkin.

   Kannattaa kiinnittää huomiota siihenkin, kuten bloggari Oinomaos aikaisin tänä aamuna tätesi, että Helsingin, Tornion (ja Kemin) kaupunkien ikkunat pysyivät ehjinä toisin kuin monissa sellaisissa mielenosoituksissa, jotka nauttivat median ennakkomainonnasta.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!