perjantai 4. syyskuuta 2015

Suomi kansainvaelluksen pyörteissä

Turvapaikanhakijoiden vyöry jatkuu Eurooppaan ja myös Suomeen. Sen seurauksena vastaanottokeskusten kapasiteetti ei enää riitä. Etenkään kun joidenkin kuntien päättäjät ovat halunneet suojella kotiseutuaan suurten maahanmuuttajaryhmien aiheuttamilta riskeiltä.

Tämä on johtanut tilanteeseen, jossa paikallisilta ihmisiltä halutaan viedä valta päättää kotiseutunsa asioista. Mikäli näin tehdään, on melko varmaa, että vastaanottokeskusten vastustus nousee entistä vahvemmaksi.

Samalla on todennäköistä, että vastakkainasettelu suomalaisten ja maahan saapuneiden välillä kärjistyy, mikä puolestaan heikentää entisestään tulijoiden mahdollisuuksia menestyä uudessa kotimaassaan. Tämä riski olisi huomioitava ennen kuin maamme yhteiskuntarauhalle tehdään korvaamatonta vahinkoa.

Ruotsin, Italian, Kreikan, Saksan ja Unkarin esimerkit osoittavat, ettei ongelmaa ole helppo ratkaista. Suomi ei liene Italian, Kreikan tai Unkarin kaltainen kauttakulkumaa kenellekään, vaan joko turvapaikanhakijoiden tavoitemaa tai uutena ilmiönä myös Ruotsin valtavan maahanmuuton "ylipaisuntasäiliö".

Isossa kuvassa ratkaisu nykyiseen kansainvaellukseen voi löytyä vain Euroopan yhteisistä toimista. Ja tällä en tarkoita eilen jälleen esille noussutta turvapaikanhakijoiden jakamista eri maihin, vaan ongelman perimmäisiin syiden poistamista.

* * *

Valitettavasti on vaikea uskoa, että EU kykenisi tekemään asialle juuri mitään, joten tulijavirta Afrikasta ja Lähi-Idästä tulee mitä todennäköisesti vain kiihtymään. Samalla myös Eurooppa itse muuttuu joko monikulttuuriseksi helvetiksi tai kansojen sulatusuuniksi. Näistä vaihtoehdoista EU:n tulisi ehdottomasti tavoitella jälkimmäistä.

Suomen osalta olisi pohdittava keinoja, jotka minimoisivat niin sanottujen elintasopakolaisten houkuttelevuuden, mutta eivät estäisi todellisen turvapaikan tarpeessa olevien asettumista maahamme. Samoin meidän tulisi pyrkiä omalta osaltamme sulauttamaan tulijaväestö mahdollisimman tehokkaasti omaan kulttuuriimme. Tämä tarkoittaisi täyskäännöstä nykyiseen maahanmuuttajien kotouttamispolitiikkaan, jonka yhtenä tavoitteena on tulijoiden oman kulttuurin säilyttäminen.

* * *

Kansainvaelluksilla on pitkä historia. Jo muinainen Länsi-Rooma tuhoutui sellaisen jalkoihin. Samoin lienee käynyt jo kauan sitä ennen Neanderthalin ihmisille. Monet Afrikan ongelmat taas tunnetusti johtuvat bantuheimojen kansainvaelluksesta, minkä seurauksena lähes kaikki maanosan valtiot koostuvat moneen etniseen ryhmään kuuluvista ihmisistä - ja ovat siksi epästabiileja.

Kansainvaelluksen seurauksena voitaneen pitää myös Amerikan intiaanikulttuurien tuhoutumista. Eikä kai Suomikaan olisi nykyisensä ilman saamelaiset kohti pohjoista työntänyttä suomalaisheimojen maahanmuuttoa.

Ei siis ole mitään syytä olettaa, etteikö nykyisellä - ehkäpä kaikkien aikojen laajamittaisimmalla kansainvaelluksella - olisi syvällisiä seurauksia Euroopan ja Suomen tulevaisuuden kannalta. Nykyisessä sivistyneessä Euroopassa voisi kuitenkin toivoa, että tapahtumat saataisiin kanavoitua siten, ettei maanosan kantaväestö joutuisi kärsimään kohtuuttomasti. Kysymys kuuluukin: miten ihmeessä se tehdään?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Suomalaiset heräsivät puolustamaan kotiseutuaan
Minkälaiseen yhteiskuntaan Petteri Orpo meitä johtaa?
Mitä tarkoittaa monikulttuurisuus?

14 kommenttia:

 1. Ei onnistu noin vain Vastaanottokeskuksen perustaminen kuntiin, jotka sitä eivät halua. Laki sanoo näin.

  12 § Vastaanotto laajamittaisen maahantulon yhteydessä
  Jos Suomeen tulee niin suuri määrä ulkomaalaislain 109 tai 133 §:ssä tarkoitettuja ulkomaalaisia, ettei heitä voida sijoittaa vastaanottokeskuksiin tai maahantulon edellytysten selvittäminen ja maahantulijoiden rekisteröinti tavallisessa menettelyssä ei ole mahdollista, vastaanottopalvelut järjestää järjestelykeskus. Majoitus järjestelykeskuksessa on tarkoitettu lyhytaikaiseksi. Majoittuvalle annetaan hyödykkeitä välttämätöntä toimeentuloa varten.

  Sisäasiainministeriö voi määrätä elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen sopimaan varautumissuunnitelman laatimisesta kunnan kanssa vastaanoton järjestämiseksi laajamittaisen maahantulon yhteydessä. Varautumissuunnitelma laaditaan aiesopimuksen muotoon.

  Varautumissuunnitelman tehneisiin kuntiin tai kuntiin, joihin maahan tulleiden ulkomaalaisten sijoittaminen olosuhteet huomioon ottaen on muutoin perusteltua, on perustettava tarpeellinen määrä järjestely- ja vastaanottokeskuksia

  Valtioneuvoston asetuksella säädetään tarvittaessa, mitä kuntia tässä momentissa säädetty velvollisuus koskee. Keskusten perustamisesta ja ylläpidosta on tehtävä Maahanmuuttoviraston kanssa 10 §:ssä tarkoitettu sopimus.

  VastaaPoista
 2. Ainahan lakia voidaan muuttaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä lakeja ajattelit muuttaa, minkälaisiksi ja millä aikataululla? Nykyiset lait tarjoavat keinoja saada kuriin tämä invaasio, niitä ja esimerkiksi Dublin-sopimusta pitää vaan ruveta noudattamaan.

   Poista
 3. Mitä tavallinen, hallitsematonta maahanmuuttoa vastustava kansalainen voi tässä tilanteessa tehdä? En hyväksy sitä, että verorahojani käytetään muiden maiden kansalaisten elättämiseen enkä halua yhtään ensimmäistäkään turvapaikan hakijaa tänne.

  VastaaPoista
 4. Ikävä kyllä, kun kyseessä on jokin laki joka ei ole suvaitsevaisten mieleen, muutetaan kädenkäänteessä. Antaas katsoa, milloin tavalliset mattimeikäläiset alkavat saada häätöjä turvapaikanhakijoiden tieltä? Siihen ei välttämättä kulu kauaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turkkulaanen olet osittain oikeassa. Lakeja voi ja joskus pitääkin muuttaa, mutta hallitusohjelmassa myös Sekoomus on sitoutunut hallittuun maahanmuuttoon. Sitä se ei nyt ole, kaukana siitä, mutta sisäministeri Orpolla on useita keinoja käytettävissään tilanteen normalisoimiseksi. Lisää vaan poliittista painostusta Sekoomuksen, erityisesti Orpon suuntaan.

   Poista
 5. "Suomen osalta olisi pohdittava keinoja, jotka minimoisivat niin sanottujen elintasopakolaisten houkuttelevuuden, mutta eivät estäisi todellisen turvapaikan tarpeessa olevien asettumista maahamme. "

  Missä vaiheessa maastaan sotaa pakoon lähtenyt ihminen muuttuu elintasopakolaiseksi?

  Kuinka monta läpikulkemaansa turvallista maata hän saa hylätä etsiessään parasta elatusta?

  VastaaPoista
 6. Lisäys: Dublinin sopimuksen mukaan hän ei saa hylätä Euroopan alueella ensimmäistäkään. Hän ei kuitenkaan ole edes silloin ensimmäisessä turvallisessa maassa, vaan on useimmiten kulkenut monen turvallisen maan läpi tullessaan.

  Olisin vakavasti sitä mieltä että ilman sentimentaalisuutta asiaa ajatellen pakolaisuusstatus päättyy ensimmäiseen turvalliseen maahan jossa ei henki tai terveys tai vapaus ole uhattuna. Siitä eteenpäin kaikki on vain paremman elintason etsimistä.

  Arvatkaa kuinka moni Suomeen asti päässyt täyttää tätä vaadetta.

  Eli yllätys yllätys, he ovat KAIKKI elintasoturisteja, eivät pakolaisia yksikään. Heille ei vain ole kelvannut yksikään maa matkan varrella.

  Parhaimmillaan Suomi on kartasta laskien kymmenes turvallinen maa jos tullaan Syyriasta maitse.

  Eipä minulla sen enempää....

  VastaaPoista
 7. Väestöennusteiden mukaan Afrikan väkiluku kasvaa yli miljardilla seuraavan 35 vuoden aikana. Kuvitteleeko kukaan, että tämä voisi tapahtu ilman katastrofeja ja kansainvaelluksia, joiden rinnalla tämänpäiväiset on lillukanvarsia. Tulijat ei lopu.

  Ja asiaa ei auta suurvaltapolitiikka, joka tuo "demokratiaa" (=kaataa lännelle epämieluisia diktaattoreita) valmiiksi epävakaalle alueelle ja poistaa ainoan tulpan, joka on pitänyt edes jonkinlaisen järjestyksen alueella ja eri ryhmät pois toistensa kurkuista....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitin tuossa yllä että tietyssä kohtaa pakolainen muuttuu elintssoturistiksi....

   Tämän tragedian tunnuskuvana on viime päivinä pidetty rantaan Turkissa huuhtoutunutta pikkupoikaa.

   Tuntuu todella pahalta että olin oikeassa siinä että näitä ihmisiä ei aja niinkään mikään turvan haku, sehän loppuu ensimmäiseen edes suhteellisen turvalliseen maahan, vaan siitä eteenpäin heitä kannustaa elintason saaminen eurooppalaisten kustannuksella.

   Tässä pikkupojan tapauksessakin, joskin on epäselvää oliko perhe oikeasti missään vaiheessa pakolaisia, syy tapahtumista menee täysin Euroopan hyvien ihmisten luoman sosiaaliturvakoneiston piikkiin. Perhe oli tulossa Eurooppaan koska isän piti saada uusi hammaskalusto..... ja siksi poika, sisko ja äiti kuoli. Tosin vain pojasta pidetään muslimitapaan ääntä, ne kaksi muuta olivat merkityksettömiä.

   https://www.youtube.com/watch?v=QZUuoaq1MLM

   Poista
 8. Tilanteet voivat muuttua hyvin nopeasti. Kuka olisi keväällä 1917 uskonut, että vuotta myöhemmin Tampereella taistellaan ja kesällä 1918 tuhannet kuolevat vankileireillä? Elämme nyt syvän rauhan aikaa, mutta ilmeisesti on päätetty, että tarvitaan jälleen sota.

  VastaaPoista
 9. On tää niin hirveen surullista. Ois parempi mennä laput silmillä hyysäten koko surkeeta joukkoa, joka ei pysty pitämään itsestään huolta.Ainoo vaan et se joukko ei ole surkea, Se joukko on paljon fiksumpi kuin sinä joka nostat itsesi heidän yläpuolelleen "meillä on unelma" . Niin mistä? Mistä Sinä unelmoit? Siitä että ??? ymmärrätkö ? Sinä VIHERVASEMMISTOLAINENFEMINISTI olet itsesi tuhoava ja uloskirjaava typerys, jota koko maahanmuuttajasaastateollisuus käyttää vain ja ainoastaan hyväkseen. Ei sinne mene ketään mistä ei tienaa. Vai mistä ei tule APUA? niinkö?

  VastaaPoista
 10. Yhdysvaltalaisen Pew:in mukaan suomen nyt 40-tuhantinen muslimiväestö on paisunut 190 tuhanteen vuoteen 2050 mennessä.
  Arvio koski tilannetta ennen kriisiä..

  Parhaassa skenaariossa vuonna 2050 suomessa asustaa lähes puoli miljoonaa muslimia.
  Allahu Akbar!

  VastaaPoista
 11. Anonyymi, tällä tulijavauhdilla vuonna 2050 voi olla paljon enemmänkin kuin vain puoli miljoonaa muslimia. Tämä siitä huolimatta, että osa tänne tulevista voidaan palauttaa ja ihan kaikki eivät edes ole muslimeja. Näin etenkin, kun suoraan tänne turvapaikanhakijoina tulevien lisäksi tulevat päälle perheenyhdistämiset ja maassa syntyvät lapset. Tosin, voi olla että tulijatulva alkaa loppua, kun sosiaaliturvajärjestelmä lakkaa taloudellisesti mahdottomana...

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!