sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Zuber Jalal Isa herätti ajatuksia

Zuber Jalal Isa on kurdi, joka lähti ensin pakolaiseksi Suomeen, mutta palasi kun hänen kotiseutunsa - Kurdistan - rauhoittui. Helsingin Sanomat kirjoitti miehestä jutun, joka on varsin ajatuksia herättävä. 

Esimerkiksi tämä: "soitin ystävilleni ja kyselin, että jätättekö kotinne näin helpolla? Annatteko muutaman paljain varpain saapuvan arabin tai somalialaisen tulla ja viedä tuosta vain kotinne?" Zuber siis kertoo omasta asenteestaan niihin kurdeihin, jotka olivat lähdössä luikkimaan karkuun silloin, kun ISIS lähestyi hänen kotikaupunkiaan.

Toinen ajatuksia herättävä suora lainaus kuuluu näin: "Kurdistanissa meillä on oma vakaa hallinto. Miksi lähteä nyt, kun Eurooppa ja Yhdysvallat haluavat auttaa meitä? Kurdien pitäisi jäädä rakentamaan omaa valtiota." 

Edelle kirjoittamani lausahdukset ovat kun Suoraan maahanmuuttorealististen keskustelufoorumien ajatusmaailmasta. Jos mies ei puolusta kotimaataan, vaan lähtee sieltä karkuun, jää tuo maa niiden haltuun, jotka aiheuttavat kaaosta ja hirmuvaltaa. 

Kolmas ajatuksia herättävä kohta ei ollut suora lainaus, vaan toimittajan muotoilema. Sen mukaan "jos sota leviäisi Kurdistanin puolelle, Zuber lähettäisi lapsensa Suomeen. Mutta itse hän jäisi." 

* * *

Kaikesta päätellen Helsingin Sanomat on siis löytänyt juttuunsa haastateltavan, joka jakaa ajatusmaailmansa suomalaisten maahanmuuttorealistien kanssa. Ja ylipäänsä suomalaisten omaa maataan rakastavien ihmisten kanssa. 

Ilman sitä asennetta Suomi ei olisi säästynyt talvisodassa miehitykseltä. Eikä Neuvostoliittoa olisi voitu pysäyttää vuoden 1944 jatkosodan ratkaisutaisteluissa Tali-Ihantalassa.  

Toivotan tässä kirjoituksessa menestystä Zuber Jalal Isalle hänen rakentaessaan kotimaataan ja opettaessaan maanmiehilleen oikeaa asennetta. Kurdistanin hyvinvointi on myös meidän suomalaisten etu, sillä turvallisesta maasta eivät parhaat miehet lähde elämään meidän verorahoillamme Suomessa. Tai jos lähtevätkin, heidät voidaan palauttaa pikakäsittelyllä.

Samalla toivon, että myös Syyriassa, Somaliassa, Irakissa, Afganistanissa ja kaikissa muissakin sekasortoisissa maissa rauhaa arvostavat miehet löytäisivät kotimaataan kohtaan saman asenteen ja rakkauden kuin Zuber. Ja oivaltavat ajatuksen, jonka muistan kuulleeni presidentti Mauno Koivistolta: on hyvä, että aseita ei ole pelkästään sotakiihkoilijoilla. 

Ilman Zuberin kaltaisten maltillisten rohkeutta vaalia turvallista yhteiskuntaa ottavat vallan ISISin kaltaiset kiihkoilijat. Tai Assadin kaltaiset tyrannit. Näistä kahdesta parempi vaihtoehto on tyrannia, kuten Egyptin tapahtumat ovat osoittaneet, mutta vain Zuberin kaltaisten avulla voidaan saavuttaa jotain vielä parempaa. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Piikki islamistien lihassa
Suomalaiset eivät halua etnisesti eroavia vähemmistöjä
Rohkeita miehiä, ressukoita ja väkivaltaa


2 kommenttia:

  1. Niin noissa maissa ei taida ns länsimainen demokratia oikein hyvin toimia, parempi assadin kaltainen hallinto kuin anarkia ...

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!