Vantaan Sanomat otsikoi, että hallitus esittäisi ulkomaalaisten sijoittamista etusijalle valtion tukemien vuokra-asuntojen jakamisessa. Uutinen itse asiassa ei puhu ulkomaisten etusijalle laittamisesta, vaan oleskeluluvan aikarajoituksen muutoksesta nykyistä lyhemmäksi. Samalla se kertoo, että oleskeluluvan saaneet ovat jo nyt kiireellisinä tapauksina ARA-asuntojen jakamisessa yhdessä (muiden) työtä vailla olevien kanssa.
Lehden kommenteissa näkee vantaalaisten tympääntyneisyyden suomalaiseen maahanmuuttopolitiikkaan ja myös Perussuomalaisiin, jotka hallituspuolueena ovat esityksen takana vaikka heitä äänestäneet olivat toivoneet maahanmuuttopolitiikkamme muutosta. Demokratian toimivuuden kannalta tällainen kehitys on ikävää: olisi kaikkien kannalta parempi, jos tyytymättömyys kanavoituisi demokraattisen prosessin kautta eikä mahdollisena ulkoparlamentaarisena toimintana.
Päivän toinen uutinen kertoo EU:n päättäneen turvapaikanhakijoiden pakkosijoittamisesta myös niihin maihin, jotka vastustivat ajatusta. Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä mitä Tshekki, Slovakia, Romania ja Unkari tekevät jatkossa. Maksavatko säädetyn sakon vai ottavatko tulijat vastaan ja ohjaavat sen jälkeen heidät suoraan naapurimaihin oleskeluluvan kera? Vai jättävätkö heille tyrkytetyt ihmiset yksinkertaisesti oman onnensa nojaan?
Ymmärrän toki, että Suomeen saapuneet ihmiset tarvitsevat katon päänsä päälle. Näin siksi, ettei meillä ole ollut tapana jättää heitteille edes pahimpia rikollisia.
Samoin ymmärrän, että kansainvaellus on aiheuttanut kestämättömän tilanteen muutamille EU-maille. Sen sijaan en ymmärrä, ettei koko EU seuraa Unkarin jalanjälkiä ja kertakaikkisesti pysäytä ongelmia aiheuttavaa ja suurelta osin kansainvälistä suojelua tarvitsemattomien onnenonkijoiden kansainvaellusta alueelleen. Se lopettaisi tehokkaasti turvapaikkapolitiikan väärinkäytökset, sillä ilman suurta mahdollisuutta länsimaisen sosiaaliturvan muodossa tulevasta palkkiosta ei parempaa elintasoa etsivien kannattaisi lähteä shoppailemaan lainkaan.
Edellä referoimani uutiset kertovat siitä, minkälaiseen muutokseen EU:n ja siinä sivussa myös Suomen maahanmuuttopolitiikka johtaa. Yhdellä sanalla sanottuna pakkovaltaan niin yksityisten ihmisten kuin myös valtioiden kohdalla. Miksi ihmeessä poliitikkomme hyväksyvät sen?
Samalla jää huomaamatta, että nykyisen turvapaikkapolitiikan väärinkäyttö sotkee jalkoihinsa ne turvattomat, jotka todellisuudessa olisivat kansainvälisen suojelun tarpeessa. Tämän asian nosti esille viimeksi Bagdadilainen pastori.
Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Suomalaisnaiset burkhaan
Hallitus seisoo tumput suorana tulijavirran edessä
Ohjeita maahanmuuttopolitiikan muuttamiseksi realistiseksi
-
Eiköhän politikoille ole luvattu pakopaikka EU:sta. Uskolliset palkitaan. Mielenkiintoista uutisessa on se, että nyt se pakko onkin ihan OK. Aikaisemmin väitettiin, ettei ihmisiä voi pakottaa asumaan maaseudulla, mutta nyt onkin OK, että osa pääsee Ruotsin lihapatojen ääreen ja osa pakotetaan Puolaan tai Romaniaan. Kyllä tämä varmaan jotain ihmisoikeuksia rikkoo?
VastaaPoistaTuo asuntojen jakaminen maahantunkeutujille johtaa niiden ghettojen syntymiseen, saamme omat rinkebymme ja tenstamme. Muutaman vuoden päästä levitellään käsiä ja ihmetellään, kuinka tässä näin kävi.
On muuten kummallista, ettei tänä syksynä ole näkynyt uutisia opiskelijoiden asuntopulasta vai enkö ole vain huomannut.