keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Saksassa kuunteleminen on tärkeää

Helsingin Sanomat kertoi tänä aamuna siitä, kuinka Saksassa äärioikeiston tekemät väkivaltarikokset ovat lisääntyneet. Jutussa on haastateltu Saksan sisäministeriä, jonka kommentit hämmästyttivät.

Ensin hän toteaa suorassa sitaatissa: "Saksan on kannettava vastuu niistä, jotka etsivät turvaa". Lausetta ei selitellä, mutta olen ymmärtänyt sillä tarkoitettavan positiivista suhtautumista kehitysmaista tulevaan ihmisvyöryyn.

Jutun lopussa taas todetaan sisäministerin sanoneen, että poliitikkojen olisi erittäin tärkeää kuunnella niitä saksalaisia, jotka vastustavat maahanmuuttoa. Myöskään tämän lauseen merkitystä ei avattu, mutta sitä edeltäneen kommentin perusteella se ei tarkoittane ainakaan kehitysmaalaisten maahanmuuton lopettamista.

Minä jäinkin jutun luettuani pohtimaan, miksi Saksan sisäministerin mielestä maahanmuuttoa vastustavia on tärkeää kuunnella, jos asialle ei kuitenkaan aiota tehdä mitään? 

Jäin myös vaille perusteluita siihen, miksi väkivaltaisen äärioikeiston synnyttävää ilmiötä on ministerin mielestä ehdottoman välttämätöntä jatkaa. Eikö ongelmaan kannattaisi kuitenkin suhtautua vakavasti jo Saksan historiankin takia. Vai ajatellaanko maan hallituksessa, että äärioikeisto rauhoittuu kauniisti kuuntelemalla?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
60 000 taakkaa jaettavaksi Euroopan maille
Taakanjaosta
Saksan presidentti avasi tien Suomen vaurastumiselle

2 kommenttia:

 1. "miksi Saksan sisäministerin mielestä maahanmuuttoa vastustavia on tärkeää kuunnella"

  Kuunneltiinhan kansalaisia DDR:ssäkin.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Stasi

  VastaaPoista
 2. Tuo mahdollisuus ei kyllä juolahtanut mieleeni. Olisihan se aika hurjaa, jos Saksan sisäministeri tarkoittaisi kommenitillaan stasilaista kuuntelemista.

  Vaikka ei kai tuo ihan mahdotonta ole, sillä kuuntelihan Yhdysvallatkin Merkeliä ja kumppaneita; eli voisiko todellisuus sittenkin olla tarua ihmeellisempää?

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!