Käytännössä kyse on siitä, että ajavatko hallituspuolueet virkaan ministerinhommista vapautuvan Arto Satosen (kok) vai Kelan hallituksen ykköshakijaksi nostaman Maatalousyrittäjien eläkelaitoksen Melan toimitusjohtaja Heli Backmanin. Päätösvalta asiassa on Kelan valtuustolla, johon kuuluu 12 kansanedustajaa, joista neljä on kokoomuslaisia ja kolme perussuomalaisia.
Tässä tilanteessa valtuuston perussuomalaisilla jäsenillä on mahdollisuus kerätä kansalta poliittisia irtopisteitä hylkäämällä Arto Satosen ja äänestämällä johtajaksi Heli Backmanin. Perusteluina he voivat käyttää samoja seikkoja - mitä ikinä ne ovatkaan - kuin Kelan hallitus käytti nostaessaan tämän ykkösehdokkaaksi.
Näin toimien he voisivat pyrkiä profiloitumaan poliittisten virkanimitysten vastustajana, mutta samalla tekisivät särön hallitusyhteistyöhön. Se taas vaikeuttaisi Petteri Orpon (kok) hallituksen sisäistä yhteistyötä, jonka seurauksena Perussuomalaisille tärkeiden hallitusohjelman kirjausten toteuttaminen saattaisi "yllättäen" siirtyä hamaan tulevaisuuteen. Tästä huolimatta puheenjohtaja Riika Purra (ps) on antanut puolueensa Kelan valtuutetuille vapaat kädet tässä asiassa.
Tässä yhteydessä on syytä huomata myös se, ettei nyt käsillä oleva poliittinen virkanimitys koske suoraan Perussuomalaisia, vaan Satonen on kokoomuslainen. Siten saattaisi hyvinkin käydä siten, että poliittisen virkanimityksen kaatamisesta saatavat poliittiset pisteet jäisivät lopulta kuitenkin perin vaatimattomiksi ja asia voitaisiin jopa kääntää opportunistiseksi poliittisten irtopisteiden keräämiseksi ja selkäänpuukottamiseksi.
Asiaan liittyy luonnollisesti vielä sekin, että Satosen ministerikokemusta on vaikea verrata Bäckmanin virkamiestaustaan - samasta syystä kuin hajuveden ja lihapullan paremmuutta ei voida ratkaista objektiivisesti (vaikka itse kyllä valitsen lihapullan). Ne kun eivät ole yhteismitallisia.
Tarkoitan sitä, että vaikka Bäckmanilla epäilemättä on paremmat ansiot itse hallintotehtävien johtamisesta, on Satosella ministeritaustansa seurauksena luultavasti laajemmat yhteydet yhteiskunnan huipulle ja siten edellytykset hoitaa Kelan asioita laajemmassa mittakaavassa. Siten kyse on viime kädessä siitä, mitä tulevalta pääjohtajalta halutaan.
Nähtäväksi siis jää, kuka Kelan pääjohtajaksi lopulta nimitetään. Ainoa puolue, jolla on mahdollisuus tehdä todellinen poliittisten virkanimitysten vastainen päätös on kuitenkin Kokoomus, sillä juuri sillä on mahdollisuus syrjäyttää oma jäsenensä Kelan hallituksen ehdotusta seuraamalla.
Ja siten hankkia kiistaton optio arvostella tulevina vuosina muiden puolueiden mahdollisia poliittisia virkanimityksiä sekä sitä kautta tervehdyttää suomalaisten huippuvirkojen rekrytointi- ja nimitysprosessia.
Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Gallupdemokratian vastainen päätös
Sanna Marin ja kaksipäinen turvallisuuspolitiikka
Ei niin huonoa poliitikkoa, ettei hänelle tarjottaisi EU:n korkeaa pestiä
Gallupdemokratian vastainen päätös
Sanna Marin ja kaksipäinen turvallisuuspolitiikka
Ei niin huonoa poliitikkoa, ettei hänelle tarjottaisi EU:n korkeaa pestiä
Keskusta, kokoomus ja SDP ovat viimeisiä, jotka vastustaisivat poliittisia virkanimityksiä.
VastaaPoistaTämä Melan pääjohtaja on ollut virassaan alle kaksi vuotta ja nyt jo hakee uutta virkaa. Tämä kertoo paljon ihmisestä. Hän ei sitoudu työhönsä vaan kyttää koko ajan vihreämpää oksaa. Siinä virasto ja Suomi jää kakkoseksi. Olen yritysmaailmassa nähnyt näitä kahden vuoden välein firmaa vaihtavia ja jälki on rumaa. Satonen olisi todennäköisesti pitkäaikainen johtaja Kelassa, mikä yleensä on hyväksi virastolle.
VastaaPoistaOman kokemukseni pohjalta totean, että Heli Backman on rauhallinen, asioihin paneutuva "virkanainen".
PoistaYleisenä periaatteena pitää olla, että valitaan pätevä eikä mitään seurustelu-upseeria. Mutta kyllähän Satosella näyttäisi olevan kyky perehtyä asioihin perinpohjaisesti, joten tuskin hänkään mikään katastrofi olisi.
VastaaPoistaJoka virasto pitäisi tyhjentää kaikesta väestä joka on kallellaan mihin tahansa puolueeseen. En varmaan saisi tätä edes kertoa, mutta en edes siitä välitä. Minä olen aktiivinen kirjottaja monille eri saiteilla. No, minulla alkoi terveys oikkuilemaan ja piti lähteä lääkärille, lääkäri katsoi minua heti murhaavasti kun katsoi tietojani koneeltaan. Sen jälkeen tapahtui jotain, mitä ei ikinä piäisi tapahtua kun ihminen tulee vastaanotolle joka potee toeisenpuolen pääkipua joka on sumentanut toisen silmän näkökentän, lääkäri vain tylysti ilmoitti että ei tule hoitamaan milläin muodoin minua. En sanonut mitään vaan lähdin pois. Tein ilmoituksen lääkäristä viranomaisilelle. Menin yksityiselle missä selvisi että minulle ole tullut aivoveritulppa mikä sitten kiireellä leikattiin. Eli näin voi käydä jos poliittisesti värittynyt henkilö on ammattissa jonka tehtävä on auttaa ihmisiä.
VastaaPoistaNäkyykö lääkärin tietokoneelta potilaan poliittinen suuntautuminen. Minulta ei vielä lääkärissä ole sitä tiedusteltu.
PoistaVai onko tässä potilaalla alkava luulotauti.
Tuliko lääkärille jotain seuraamuksia viranomaisten taholta ?
Luulotauti? Ensinnäkin lääkäri näkee potilaan nimen, sosiaalitunnuksen ja pystyy kyllä katsomaan sekunnissa tiedot. Luulotauti, ai se kun lähes konttasin pois vastaanotolta, onneksi teolla oli seurauksia, ei ole enää tuota lääkäriä asemalla töissä.
PoistaItsehän en luovuta verta, koska vereni voisi päätyä jollekin kepulaiselle tai sosialidemokraatille. Enkä myöskään elimiäni.
PoistaKäytännössä sillä ei ole mitään vaikutusta, valitaanko Kelan pääjohtajaksi Satonen vai Backman. Kelan pääjohtaja ei laske tai päätä päivärahoista eikä käy nippeliasioissa eduskunnan kuultavana. Backman on kokemukseltaan työeläkeihminen, Salonen poliitikko.
VastaaPoistaEikö se Kela niitä sosiaalitukia jaa ?
PoistaViimeksi esimerkiksi Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela ilmoitti kannattavansa että
terve ihminen voi Suomessa elää pysyvästi sosiaalitukien varassa.
Onkohan Satosella ns. eturistiriitaa, hänellä on yli 10 vuokra asuntoa vai lienevätkö kaikki vuokrattu ei asumistuki kelpoisille ihmisille.
PoistaEduskunnan rikkain henkilö, umpi fasisti ja sopiva KELAn johtajaksi.
Persujen ei pidä kiittää kepua Kaikkosen poskensoitosta.
VastaaPoistaYle tänään
VastaaPoistaHelsingin apulaispormestarien paikat jaettiin puolueiden kesken – näin ne jakaantuivat
https://yle.fi/a/74-20156699
Artikkelista poimittua
Neuvottelujen tuloksena Helsingin pormestarin paikka menee odotetusti suurimmalle puolueelle eli kokoomukselle. Näin ollen paikan saa Daniel Sazonov.
...
Myös sosiaali- ja terveys- ja pelastustoimialan apulaispormestari valitaan kokoomuksesta.
...
SDP saa kaupunkiympäristön toimialan apulaispormestarin paikan.
Kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari tulee vihreistä, ja kulttuuri- ja vapaa-ajan apulaispormestari vasemmistoliitosta.
Lisäksi kaupunginvaltuuston puheenjohtaja tulee sosiaalidemokraateista, ensimmäinen varapuheenjohtaja kokoomuksesta ja toinen varapuheenjohtaja vihreistä.
Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja tulee perussuomalaisesta ryhmästä.
----------------------------
Mielenkiintoista nähdä vihreiden kädenjälki tässä tehtävässä?
Ehkä Atte Harjanne ei ole pahimmasta päästä mutta silti...
Nyt pidetään itsestään selvänä että puolueet ovat "rouvahissejä". Puolueiden ulkopuolelta ei moneen virkaan mitään asiaa. Tietysti tämä on vanha ilmiö - toki ennen herrahissinä - mutta tuntuma että vain pahentunut. Vanhan perustuslain presidenttivaltaisuudella oli huonot puolensa mutta niin on puoluevallallakin.
VastaaPoista-jussi n
Hulluin poliittinen nimitys oli, kun vihreä lypsytohtori Päivi Nerg nimitettiin sisäministeriön kansliapäälliköksi. Nerg väitti, että kaikkien maahantunkeutujien nimet ja taustat tiedetään, samoin kuin olinpaikat. Että lypsytohtori poliisivirkaan? Ei ole väliä onko pätevä, kunhan on tässä tapauksessa viherkommari.
VastaaPoistaJaha, Nerg siis tiesi tämänkin "suomalaismiehen" taustan:
Poistahttps://www.is.fi/kotimaa/art-2000011178571.html
Pitäisikö vetää tilille....?
Nerg tietysti puhui niin kuin sisäministeri, (rumpujen pärinää) Petteri Orpo, hänen käski puhua.
PoistaTärkeintä on, että uusi johtaja suhtautuu tiukasti lakeihin, missä tukiaisista päätetään. Mitä löyhempää tulkintaa kelassa tehdään, sitä huonompi asia se on suomelle.
VastaaPoistaMiksi tämä tyyppi on edelleen Suomessa ja tekee törkeitä rikoksia? Katso valokuva artikkelista ja mieti, että näitä tyyppejä joku haluaa tänne?
VastaaPoistaIL tänään
Syyte: Oulun vanhusraiskaaja raiskasi jälleen
Törkeästä raiskauksesta tuomittua miestä syytetään jälleen seksuaalirikoksesta.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/6af3161b-4cdc-4ca7-b6cd-1e745efd1a97
Artikkelista poimittua
Vanhuksen väkivalloin raiskannut Nahom Hagos, 28, on jälleen syytteessä raiskauksesta.
Syyte on tullut vireille Oulun käräjäoikeudessa 5. helmikuuta kuluvaa vuotta. Asiaa käsitellään ensi viikolla.
Hagos tuomittiin törkeästä raiskauksesta neljän ja puolen vuoden mittaiseen vankeusrangaistukseen alkuvuonna 2020.
Hän pääsi ehdonalaiseen vapauteen tammikuussa 2022. Hagos on vapautumisensa jälkeen tuomittu näpistyksistä.
Hagos myös rikkoi ehdonalaisen valvontansa määräyksiä toistuvasti. Iltalehti kertoi viime kesäkuussa, että Hagos laiminlöi valvontatapaamisensa toistuvasti ilman hyväksyttävää syytä.
...
...
Koko Suomea järkyttänyt seksuaalirikos tapahtui oululaisen kerrostalon pyykkituvassa 14. lokakuuta 2019. Tuolloin 22-vuotias Hagos raiskasi 86-vuotiaan naisen teräaseella uhaten ja väkivaltaa käyttäen.
Uhrilta muun muassa murtui kylkiluu. Iäkäs uhri sai vammoistaan huolimatta ilmoitettua teosta omaiselleen, joka soitti hätäkeskukseen.
Poliisi otti parikymppisen raiskaajan kiinni kerrostalon lähettyviltä pian teon jälkeen.
Mies oli asunut kyseisessä rappukäytävässä vain lyhyen aikaa. Tapaus aiheutti tuoreeltaan paljolti turvattomuuden tunnetta Oulussa.
Tuolla Oulun Tuirassa ei saa korpilakia toimimaan, kun siellä asuu matuja?
Poista