perjantai 24. helmikuuta 2017

Luottamuksen puute tuottaa rinkebyitä ja poliittisia murhia

Helsingin Sanomissa pohdittiin tänä aamuna sitä, voisivatko Rinkebyn mellakat toistua Suomessa. Jutusta löytyi monta mielenkiintoista yksityiskohtaa, jotka on syytä nostaa esille.

Kaupunkimaantieteen professori Mari Vaattovaaran mukaan "kouluttamattoman ja kieltä osaamattoman työvoiman kysyntä laskee dramaattisesti, ja se on iso yhteiskunnallinen ongelma... jos väestö ei opi kieltä, kouluttaudu tai pääse työelämään, niin nuorisomellakat tulevat Suomessakin tutuiksi". Toki hän lisäsi poliittisesti korrektisti, että "se ei enää ole lähiöongelma tai maahanmuuttajista aiheutuva ongelma vaan paljon laajempi heikosti koulutettujen asia".

Edellisen jälkeen Vaattovaara jatkoi kuitenkin, että "Tukholman lähiöissä maahanmuuttajien osuus lähentelee paikoin sataa, ja ne ovat massiivisia lähiöitä kaukana kaupungin keskustasta. Meillä maahanmuuttajien osuus on maksimissaankin 30–40 prosenttia. On paremmat mahdollisuudet tehdä jotain."

Hetkinen. Somalit oli ensimmäinen suuri maahanmuuttajaryhmä, joka on meillä ja muualla assosioitu integroitumisongelmiin. Heistä ensimmäiset saapuivat maahamme vuonna 1990. Siis 27 vuotta sitten. Toisin sanoen 27 vuoden aikana joidenkin kaupunginosien maahanmuuttajataustaisten osuus on kasvanut käytännöstä nollasta 30-40 prosenttiin.

Ei siis tarvitse olla Einstein ymmärtääkseen, ettei mene kauaa kun meilläkin on kaupunginosia, joissa yli puolet asukkaista ei puhu äidinkielenään kotimaisia kieliä.

* * *

Helsingin Sanomien jutussa oli puhetta myös siitä, kuinka suomalaisessa rakennuspolitiikassa on vältelty ongelmalähiöiden synnyttämistä sekoittamalla vuokra-asumista ja omistusasumista keskenään. Tähän Vaattovaara kuitenkin huomautti, että "kun keskiluokka valitsee asuntoa, niin se tietää, minne se ei menisi."

Tämä pitää paikkansa. Olisi mahdotonta kuvitella, että ostaisin ison asunnon vaikkapa Turun Varissuolta. Saati, että haluaisin lastenlasteni elävän nuoruutensa siellä. Ja jos nykyisen asuinalueeni kehitysmaista peräisin olevan väestön osuus lähtisi nopeaan nousuun on aivan varmaa, että myisin kotini mahdollisimman nopeasti ja katsoisin uuden jostain muualta.

Käyttäytymismalliani kutsutaan white flightiksi eli valkoisten paoksi. Wikipedian mukaan ilmiötä esiintyy Suomessa jo nyt ainakin Espoon Suvelassa, Vantaan Länsimäessä ja Helsingin Kallahdessa.

Lienee siis varsin todennäköistä, että mainitut kaupunginosat muuttuvat nopeasti asukasrakenteeltaan Rinkebyn kaltaisiksi. Sitten ei - ainakaan jos uskomme Vaattovaaraa - ole enää aikaa "tehdä jotain", vaan ongelma on konkreettisesti kaduilla.

* * *

Edellä siteeraamassani jutussa kerrottiin ikävänä yksityiskohtana, että professori Vaattovaara on saanut julkisten esiintymistensä jälkeen sähköpostiinsa vihapuhetta - kaikesta päätellen henkisesti häiriintyneiltä rasisteilta. Se on tietenkin törkeää, eikä missään suhteessa hyväksyttävää.

Vihapuhetta lienee saanut myös Hollannin Vapauspuolueen puheenjohtaja Geert Wilders. Se taitaa kuitenkin olla pienimmästä päästä hänen ongelmiaan, sillä aamun lehti tiesi kertoa hänen turvallisuudestaan vastaavan salaisen palvelun agentin tulleen pidätetyksi.

Syynä oli jutun mukaan se, että agentti oli toimittanut tietoja rikollisjärjestöille. Tietojen tai niiden vastaanottajan luonteesta ei kuitenkaan kerrottu sen enempää. Wilders ja hänen puolueensa kuitenkin keskeyttivät vaalikampanjansa pidätyksen jälkeen.

Keskeyttäminen lienee järkevää, sillä Hollannissa on jo vanhastaan kokemusta maahanmuuttokritiikkiä esittäneiden ihmisten poliittisista murhista. Elokuvaohjaaja Theo van Goghin murhattiin sen jälkeen kun hän oli tehnyt elokuvan, joka nosti esille musliminaisten sorretun aseman. Murhaaja oli islamilainen maahanmuuttajamies.

Samanlaisen kohtalon koki hollantilainen seksuaalivähemmistöön kuulunut maahanmuuttokriittinen poliitikko Pim Fortuyn, joka päätti päivänsä kantahollantilaisen ympäristöaktivistin murhaamana. Wildersiä voi pitää Fortuynin perinnön jatkajana Hollannin nykypolitiikassa.

Nähtäväksi jää, miten nyt nähty pidätys vaikuttaa maaliskuun puolivälissä käytäviin Hollannin vaaleihin. Kampanjan keskeytyminen voi sinänsä verottaa Wildersin puolueen kannatusta, mutta toisaalta se tuottaa myös sellaista julkisuutta, jota ei voi rahalla saada. Ja joka saattaa hyvinkin tuottaa sympatiaääniä Vapauspuolueelle.

Joka tapauksessa tieto agentin pidättämisestä kertoo Hollannin yhteiskunnan poikkeavan oleellisesti suomalaisesta. Meillä ei ole minun muistini mukaan kertaakaan keskeytetty vaalikampanjointia turvallisuussyihin vedottuna. Ei yksittäisiä tapahtumia, eikä varsinkaan jonkin puolueen koko kampanjointia.

* * *

Hollannin-uutisten jälkeen oli mukava lukea Helsingin Sanomien juttu, joka käsitteli ihmisten halua auttaa tuntemattomia. Sen mukaan "helsinkiläisten halu auttaa tuntematonta ihmistä on Helsingin yliopiston kaupunkitutkijoiden tuoreen tutkimuksen mukaan kansainvälisesti verrattuna ihailtava".

Lukunautintoa varjosti kuitenkin se, että asiaa tutkinut Venla Bernelius pohti jutussa avoimeksi jääneistä asioita. "Onko niin, että meillä ei vielä ole niin äärimmäisen huonoja alueita kuin Chicagossa? Emme tiedä, onko solidaarisuus jo osin murentunut meilläkin".

Kansalaisten solidaarisuus ja luottamus toisiinsa ovat äärimmäisen tärkeäitä asioita. Chicagossa luottamuksen puute näkyi esimerkiksi erään helleaallon aikana.

Kun köyhien afrikan-amerikkalaisten olisi pitänyt pitää ovia ja ikkunoita jatkuvasti auki, he eivät uskaltaneet tehdä sitä ryöstöjen pelossa. Seurauksena oli kuumuudesta aiheutuvia kuolemia. Yhtä köyhillä latinojen alueella ihmiset luottivat toisiinsa ja uskalsivat pitää ikkunoita ja ovia auki.

On siis toivottava, että Suomessa säilyy jatkossakin luottamus ihmisten kesken. Tosin on todettava, että toivomus voi käydä toteen ainoastaan, mikäli sen eteen tehdään ennaltaehkäisevää työtä.

Se vaatii poliitikoilta ja kansalta viisautta: yhteiskuntarakenteita ei voi horjuttaa liiaksi ilman Rinkebyssä tai Hollannissa toteutuneiden riskien rantautumista meille. Sitä paitsi kerran menetettyä luottamusta on tunnetusti vaikea saada takaisin. Saati kokonaista luottamusyhteiskuntaa.

Aikaisempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Polarisaation ensimmäiset uhrit ovat empatia ja ihmimillisyys
Feministipuolue ja inhimillinen turvallisuus
Oletko valmis panemaan naiset nyrkin ja hellan väliin?
27 kommenttia:

 1. Kiitos kirjoituksestasi.

  Se käsitteli otsikon aiheen mukaisesti tärkeää aihetta, yhteiskunnallista luottamusta ja sen puutetta maahanmuuton näkökulmasta.

  Otat itse aiheeseen eli luottamuksen rakentamiseen kantaa lopulta seuraavasti:

  " On siis toivottava, että Suomessa säilyy jatkossakin luottamus ihmisten kesken. Tosin on todettava, että toivomus voi käydä toteen ainoastaan, mikäli sen eteen tehdään ennaltaehkäisevää työtä. "

  Saivartelenko, jos totean ,että toivot luottamuksen eteen tehtävän ennaltaehkäisevää työtä? Ehkäpä.

  Maahanmuuton pohdinta on vaikea laji, jossa Professorikin joskus kysynee itseltään " miten meni noin niinku omasta mielestä"

  Saman voisi tietysti esittää muutamalle alkuperäiselle luku/kirjoitustaidottomalle somalipakolaiselle, jolle ei apu ja tuki riittänyt kovasti yrityksestä huolimatta, ja oma panos avuliaaseen yhteiskuntaan on sosioekonomisesti pyöreä nolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et saivartele, vaan tulkitset oikein.

   Poista
  2. Toki oletan, että tarkoituksesi ja toiveesi on lisätä luottamusta yhteiskunnassa, ainakin teorian tasolla, mitä se tarkoittaneekaan. Ilmaiset sen vain mielenkiintoisesti " lisätään luottamuksen ennaltaehkäisyä "

   Poista
 2. Kolmannella kotimaisella selviää, että agentti oli niin modernisti kaksoiskansalainen. ;)

  Joitain yksityiskohtia Päivän Pravdasta oli toki (taas) perinteisesti unohtunut. :D

  http://gatesofvienna.net/2017/02/geert-wilders-might-be-in-serious-danger/

  VastaaPoista
 3. Näinköhän sitä yhteiskunnallisen luottamuksen ilmapiiriä rakennetaan?
  "Kouluista tehtiin poliittisia aivopesukeskuksia – ketkä ovat syyllisiä?",
  http://magneettimedia.com/kouluista-tehtiin-poliittisia-aivopesukeskuksia-ketka-ovat-syyllisia/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa oli 42 vuotta sitten tapahtuneesta marxilaisesta kokeilusta tai ties mistä hölynpölystä kyse, joka nähtävästi alkoi yhtä nopeasti kuin päättyikin.

   Ei kannata liikaa Suomen historiaa kelailla, toki jälleenrakennuskaudesta on hurjasti opittavaa. Mieluummin suunnataan katse tulevaisuuteen kuten Proffakin tekee toivoessaan luottamusyhteiskunnan jatkoa. Siinä ei jollain Tampereen Psykolgian laitoksen änkyröillä liene 70-luvun opeillaan - kohta puolivuosisataa siitäkin - paljoa annettavaa enää "aatteessaan".

   Luottamusyhteiskunta, sinänsä erittäin sosialistinen ja AY-liikkeenkin hemmottelema termi, nojaa vahvasti hyvinvointiyhteiskuntaan. Siitä olisi hyvä myös koulujen ohella vaikkapa pakolaisten vastaanottokeskuksissa.

   Poista
 4. Voi sanonko mitä tuo Magneettimedia suoltaa.

  Arvoisa ano, onko esimerkiksi vieraiden kielten opiskelu sinusta "kulttuurimarxismia"? Loogisesti ajatellen siinähän tähdätään vieraan kielen ja kokonaisen kansan kirjaimelliseen ymmärtämiseen.

  VastaaPoista
 5. ”ACW (Association of Catholic Women’s ACW Review) Review:n artikkeli tutki ”Frankfurtin koulukunnan” rapauttavaa työtä, jossa ryhmä saksalais-amerikkalaisia tutkijoita kehitti erittäin provosoivia ja omintakeisia näkökulmia nyky-yhteiskunnasta ja kulttuurista hyödyntäen Hegeliä, Marxia, Nietzscheä, Freudia, ja Weberiä. Ei, että heidän käsityksensä ”kulttuurivallankumouksesta” olisi erityisen uusi, jo Joseph Comte de Maistre (1753-1821) joka oli ollut viidentoista vuoden ajan vapaamuurari, kirjoitti: ”tähän asti” valtakunnat on tuhottu valloittamalla, mutta tässäpä kysymys; eikö valtion voisi tappaa omalla maallaan, ilman valloitusta ja uudelleenasuttamista, ANTAMALLA RAATOKÄRPÄSTEN KORRUPTOIDA olennaiset ja perustuslailliset periaatteet, jotka tekevät valtiosta sen mikä se on...

  1. Luotu käsite: rasistiset rikokset
  2. Jatkuva muutoksentila aiheuttamaan sekaannusta
  3. Opetusta seksistä ja homoseksuaalisuudesta lapsille
  4. Koulujen ja opettajien arvovallan heikentäminen
  5. Valtava maahanmuutto tuhoamaan identiteetti
  6. Ylettömän juomisen edistäminen
  7. Kirkkojen tyhjentäminen
  8. Epäluotettava oikeusjärjestelmä ja ennakkoluulot rikoksen uhreja kohtaan
  9. Riippuvuus valtiosta tai valtion avustuksista
  10. Tiedotusvälineiden ohjaus ja vaimentaminen
  11. Kannustetaan perheiden hajoamista”

  Yksi tärkeimmistä Frankfurtin koulukunnan ideoista oli hyödyntää Freudin ajatusta ”pansexualismista” – rohkaista mielihyvän etsintään, hyväksikäyttää sukupuolten välisiä eroja, kaataa perinteiset miesten ja naisten väliset suhteet. Heidän myöhemmät tavoitteensa olisivat:

  • hyökkäys isän auktoriteettia vastaan, kieltää erityiset isän ja äidin roolit ja riistää perheiltä:
  • oikeus olla lastensa ensisijaisina opettajina
  • poistaa erot tyttöjen ja poikien koulutuksesta
  • poistaa kaikenlainen miesten valta – lisätä naisten läsnäoloa asevoimissa
  • todeta naisten olevan ”sorrettu luokka” ja miesten ”sortajia””

  Koko artikkeli: ”FRANKFURTIN KOULUKUNTA: SALALIITTO RAPPIOON”, http://isovimma.blogspot.fi/2011/02/frankfurtin-koulukunta-salaliitto.html

  Täytyy olla melkolailla kuuro-sokea ellei tiedosta, että edellä kuvattua (kaunistelevasti sanottuna kulttuurimarxistista) moraalinmädätys-propagandaa on jo pitkään suollettu ja edelleen suolletaan tajuntaamme hyvin monesta tuutista: valtamediassa, erityisesti Bilderberg-Erkon Brysselin Pravdassa, HBL:ssä, bilderberg-johtoisessa Ylessä sekä kouluissa ja yliopistoissa.

  VastaaPoista
 6. Maailma voi olla vaikea ja paha paikka, varsinkin jos sitä niin katsoo. Toivottavasti Sulla on niitä hyviäkin hetkiä ja tiloja tarpeeksi tässä maassa. Voimia Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää vuosikymmeniä jatkunut kulttuurimarxistinen eli kommunistinen mädätysaivopesu joidenkin osalta onnistuneen erinomaisesti.

   Stalinin ohjeistamaa eurooppalaista kommunistista solutustyötä 1920–30-luvuilla rahoittanut ja johtanut saksalainen Willi Münzenberg kiteytti Frankfurtin koulukunnan pitkäaikaisen operaatiosuunnitelman näin:

   ”Me teemme Lännen niin korruptoituneeksi, että se löyhkää.”

   Jos Münzenberg vielä eläisi ja katselisi ympärilleen lähes missä läntisessä maassa tahansa, hän voisi hyvin tyytyväisenä todeta: ME ONNISTUIMME!

   Puuttuu enää vain seuraavassa mainittu:

   “The drive of the Rockefellers and their allies is to create a one-world government combining supercapitalism and Communism under the same tent, all under their control. Do I mean a conspiracy? Yes, I do. I am convinced there is such a plot, international in scope, generations old in planning, incredibly evil in intent.”
   –Rep. Larry P. MacDonald.
   In 1983, Congressman McDonald was either killed or captured. Either way, he was eliminated. - https://www.reddit.com/r/conspiracy/comments/34833l/the_drive_of_the_rockefellers_is_to_create_a/


   Poista
  2. Voin ihan vilpittömästi sanoa, etten oikein tiedä mistä sinä puhut. Aiemmin tuossa syyteltiin kuuro-sokeaksi, ehkä sillä on jotain tekemistä asian kanssa. En usko salaliittoteorioihin. Tietenkin poliitikot taistelevat vallasta ja siihen liittyy kähmintää mutta se ei ole puoluesidonnaista. Se on ihan kotimainen sekä kansainvälinen ilmiö, valitettavasti. En myöskään esimerkiksi usko, kuten osa salaliittoteorian kannattajista joissa lienee " vasemmistolaisikin " että 9/11 oli USA:n ja Pentagonin masinoima teko. Vakavat selkkaukset ja tapahtumat saavat aina vettä myllyynsä kun niitä selvitellään.

   En itse pidä suomalaista yhteikuntaa läpeensä kulttuurimarxismin mädättämämä. Ensimmäkin meillä on maailman vapain lehdistö ja sananvapaus. Oletko käynyt tai asunut itse totalitarisistisen hallinnon omaavissa maissa? Tiedätkö mistä edes puhut? Seuraan lehdistoä laajasti,pidän kovasti Uuden Suomen linjasta. Samalla myös luen Hesaria ja paljon muutakin.

   Suomalaisena on loukkaavaa lukea kommenttia, että suomalainen yhteiskunta -vapaa media, lehdistö, tv, koulut, yliopistot = IHMISET olisivat mätiä. Ilkeä saattaisi kysyä, mitä mieltä olet ns.muista kun katselet omaa maailmaasi noin vääristyneesti. Tai kysyä, että miksi asut näin mädässä maassa?

   Keskity siihen hyvään, mitä ehkä tässä maassa näet, sitä on paljon. Tämä on hieno maa vikoineenkin. Hyvää päivänjatkoa Sulle.

   Poista
  3. "Voin ihan vilpittömästi sanoa, etten oikein tiedä mistä sinä puhut."
   Tämä lausumasi viittaa joko siihen, että et ollenkaan ole lukenut edellä viittamaani Magneettimedian artikkelia eikä artikkelia ”FRANKFURTIN KOULUKUNTA: SALALIITTO RAPPIOON” tai sitten suomenkielen ymmärtämisesi on varsin vajavaista.

   "Maailman vapaimmasta lehdistöstä" Suomessa voit lukea seuraavassa:
   "Helsingin Sanomien johtama mediakontrolli Suomessa",
   http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2008/05/helsingin-sanomien-johtama.html
   Artikkelin lopussa on myös vastaus kysymykseesi "Oletko käynyt tai asunut itse totalitarisistisen hallinnon omaavissa maissa?" eli
   "Useimpien suomalaisten maailmankuva on journalismin varassa, mutta jos journalismi on vääristelevää, on myös maailmankuva vääristynyt. Avoimen totalitaarisen hallinnon alla eläneet virolaiset ihmettelivät, miten suomalaiset uskovat miltei kaiken, mitä lehdissä sanotaan. He itse olivat oppineet, että valta sekoittuu journalismiin eikä mitään pidä ottaa annettuna. Tässä olisi myös suomalaisilla oppimista."[eli ennenkaikkea SINULLA!]

   Valta-VALE-media ei pelkästään vääristele ja suoraan valehtele vaan se antaa vääristetyn kuvan todellisuudesta myös VAIKENEMALLA tärkeistä asioista kuten esim. seuraavassa artikkelissa esille tuoduista:
   "Rikokset Suomen perustuslakia vastaan ja muut laittomuudet", http://novahierosolyma.fi/vainovalkea/2017/02/19/rikokset-suomen-perustuslakia-vastaan-ja-muut-laittomuudet/
   Erityisesti maahantunkeutuja-invaasiota koskien tästä professorin blogistakin on tosiasiallisesti ilmennyt monet kerrat, kuinka valtamedia sensuroi/salaa, vääristelee ja suoraan valehtelee.

   Kommenttisi loppuosa viittaa myös siihen, että joko et ole lukenut aikaisemmissa kommenteissa viittaamiani artikkeleita tai että suomenkielen ymmärtämisesi on vajavaista.

   Varsinkin lausumasi "En usko salaliittoteorioihin." johdosta suosittelen, että luet amerikkalaisen Steven Yatesin artikkelin ""TAKING THE RED PILL" THE REAL MATRIX", https://www.newswithviews.com/Yates/steven.htm
   Magneettimedia.com'ista artikkeli löytyy suomeksikin laittamalla sivuston 'Haku...'-ikkunaan hakusanaksi 'todellinen matrix'.

   Eräs suositeltava blogi erityisesti sinunlaisille valta-VALE-mediaan sokeasti luottaville ja kenelle tahansa suomalaiselle TOTUUDENYSTÄVÄLLE on myös ylewatch.blogspot.fi/
   Olen vuosien ajan seurannut sitä ja voin todeta, että sivuston yläosassa sanottu pitää paikkansa:
   "Mediakriittinen, totuuden lietsomiseen keskittyvä julkaisu, jonka esittämät faktat ovat Isosisko Ylelle vihatotuuksia. Me kerromme kansalaismielipiteistä ja tosiasioista joista Yle vaikenee. Paljastamme myös Yleisradion propagandassa esitetyn maailmankuvan taustat, jotka ovat vihamielisiä suomalaisten ja eurooppalaisten edulle."


   Poista
  4. Kiitos kommentista. En todellakaan lukenut kaikkia linkkejäsi tällä kertaa, olen "niitä" jonkun verran lukenut. Yritän pitää silmäni auki mitä kriittisimmät ajattelevat mediasta, olen aika kriittinen itsekin varsinkin mediaa kohtaan, enkä koe olevani sen edessä millään tavalla sokaistunut, päinvastoin.

   Suomi on sen kansa. On tärkeää, että kaikkia kuunnellaan, oikeasti. Vastasit sivistyneesti ja kauniisti. Asioista olemme eri mieltä. Ne erot ovat hedelmällisiä ja niistä kasvaa jotain uutta. Niitä tarvitaan.

   Pysythän kriittisenä ja jatkat tutkimista!

   Poista
  5. Viimeinen lauseesi on erittäin hyvä ohje kenelle tahansa, erityisesti tänä "yleisen petoksen aikakautena jona totuuden kertominen on vallankumouksellinen teko" (Orwelin lausumiin viitaten)!

   Poista
  6. Jos sanoit tuon vilpittömästi etkä piruillut niin kiitti. Se ajatus ja tunne kumpusi omasta tekstistäsi. Kyllä minä sen ekan "Frankfurtin koulukunnan" jutun luin Magneettimediasta ja pohdiskelin sitäkin.

   Poista
  7. Tuo "kenelle tahansa" luonnollisesti sulkee sisälleen myös itseni - en kai itselleni vaivautuisi piruilemaan!

   Poista
  8. Mistäpä me sen tiedämme, kun teidän kaikkien nimimerkki on "Anonyymi".

   Minua ei vähääkään kiinnosta teidän oikeat henkilöllisyytenne, enkä voisi niitä halutessanikaan selvittää, joten voisitteko olla kohteliaita ja keksiä edes jonkun nimimerkin?

   Tuo Anonyymin toistuva esiintyminen useiden eri kirjoittajien kommenttisarjassa on minusta verrattavissa siihen, että te kaikki käyttäisitte nimimerkkiä "Professori".

   Kuten sanottu, minusta olisi kohteliasta meitä kaikkia tämän blogin ja sen kommenttiketjujen lukijoita kohtaan, että edes jollain tavalla erottauduttaisiin siinä, kuka vastaa kenellekin.

   Poista
  9. Kiitti viestistä, tosiaan nimmari olis hyvä. Kirjoittelen Sahara nimmarilla. Kuvaa persoonaani, kuiva melkein pystyynkuollut mikroskooppista elämää huokuva visionäärinen käkkärä. Mutta jossain virtaa elämän vesi ja sitä kohden kurotellaan. Aurinko ns. paahtaa näillä seuduin

   Poista
 7. Mediasta vielä, että toki pyrin myös tutustumaan Perussuomalaisten edesottamuksiin ja linjauksiin ns yleissivistyksen nimissä. Halla-aho ihmisenä jollain lailla miellyttää, laajasti lukenut rauhaisa mies, mutta ne mielipiteet.. Joku Leena Meri taas aiemmin kehtasi toivottaa suomen kansalaisia (tummaihoisia) suksimaan sanonko minne, jos ei meno miellytä. Hän voisi puolestani jatkaa siviiliammattiaan ja jättää kansanedustajan työt pätevämmille. Tuossa edellä vihjasin maassa poistumisella jos ei meno miellytä, anonyymisti. Tuntuisko susta kivalta, jos maasi parlamentin kansanedustaja virallisesti piruilisi julkisesi poistumaan maasta? Ei kai sellainen perustuslakia suoraan riko, mutta loukkaisi syvästi. Sitemminkin kun ko asiassa epäkohdan ilmaisu oli asiallista ja tarpeen.

  Tämä oli turhaa, me ollaan kai asioista tosi eri mieltä kaikessa. Eletään rauhassa sen tosiasian kanssa.

  VastaaPoista
 8. Tärkein kysymys tänäänkin lienee, kuka melkein vilautti epähuomiossa.

  Jos se kiinnostaa enemmän kuin se, kuka pukeutuu kauneimmin ja tarpeeksi peittävästi, voinemme palata kaikki Afrikkaan.

  VastaaPoista
 9. Lukekaa ennen niin islam-ystävällisen Expressenin artikkeli, jossa Turkista Ruotsiin muuttanut nainen on kurkkuaan myöten täynnä imaamien valtaa kotilähiössään Husbyssä, ihan Rinkebyn naapurissa.
  http://www.expressen.se/debatt/darfor-lamnar-jag-husby/

  VastaaPoista
 10. Meillä on kotoisiakin vähemmistöjä, joita on yritetty kotouttaa suomalaiseen yhteiskuntaan ja työelämään 350 vuotta. Tuloksetta.

  Tuskin onnistuu muidenkaan ryhmien kohdalla yhtään sen paremmin.

  VastaaPoista
 11. Älä ole niin pessimistinen, kyllä tässä onnistutaan itse kukin parhaalla tavalla. Sisua ystäväni!

  Sahara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen romanien menestymiselle Suomessa ei ole muuta estettä kuin romanikulttuuri. Tämän sanoi vuosia sitten eräs julkisuudessakin melko paljon esiintynyt - ja hyvin menestynyt - romani. Olen samaa mieltä.

   Poista
 12. Haluaisiko kertoa lisää niistä romanikulttuurin esteistä, mitkä estävät romanien menestymisen Suomessa?

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!