maanantai 13. helmikuuta 2017

Turvapaikanhakijat ovat islamilaisen terrorismin rahoituskeino

Luultavasti kaikki suomalaiset ovat jo pitkään tienneet, että subjektiivinen oikeus turvapaikan hakemiseen EU:n alueelta on johtanut laajamittaiseen ihmissalakuljetukseen kehitysmaista Eurooppaan. Harvempi lienee sen sijaan ennen tätä aamua tiedostanut, että bisneksessä ovat vahvasti mukana myös ISIS:in terroristit, joiden toimintaa rahoitetaan sen kautta. 

Asiaa on tutkinut italialainen Loretta Napoleoni, jolla on myös hyviä neuvoja asian hoitamiseksi. Toistettakoon nuo neuvot myös tässä blogissa.

"Jos olisi Pohjoismaista, panisin rajanne kiinni. Italialla ei ole rahaa ja halua tukkia siirtolaisvirtaa."

"Rajojen avaaminen on väärin. Ei voi ajatella, että kaikki avoimuus on hyväksi. Täytyy löytää tasapaino."

Napoleonin mielestä ihmisiä tulisi auttaa ensisijaisesti Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idässä. Perinteisen kehitysavun lisäksi voi kokeilla uusia keinoja: "kun tulijoita lähetetään takaisin, heille voisi antaa esimerkiksi mikrolainan oman yrityksen perustamiseksi."

Tuosta viimeisestä todettakoon, että esimerkiksi Homma-foorumilla toimivat henkilöt ovat jo pitkään antaneet mikrolainoja kehitysmaalaisille. Toimintaan voi käsittääkseni osallistua kuka tahansa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:

6 kommenttia:

 1. Erittäin kannatettavia ajatuksia, lyhyesti ja ytimekkäästi esitettynä!

  Olisipa meillä vallankahvassa Unkarin Viktor Orbanin kaltaisia miehiä, sen sijaan että meillä on niitä selkärangattomia ketkuja, jotka puhtaasti omaa etuaan ajaakseen haluavat olla "EU:n ytimessä" 1 promillen äänivallalla "päättämässä" asioista, so. nöyränä "mallioppilaana" kuunnellen pöydän alla kun "isot pojat" pöydän ympärillä päättävät asioista!

  VastaaPoista
 2. Mikrolainat ovat sinänsä hyvä idea, mutta suhtaudun hieman skeptisesti niiden antamiseen afrikkalaisille tai lähi-itäläisille miehille. Käsittääkseni varsinkin Afrikassa nimenomaan naiset hoitavat kaiken yrittämisen ja muunkin työnteon, miesten mikrolainat saattaisivat mennä ihan johonkin muuhun. Vaikkapa puhelinlaskuihin kun rupatellaan kavereiden kanssa pilviä hipovista suunnitelmista yrityksen perustamiseksi.
  tira+

  VastaaPoista
 3. Minäkin olen siinä uskossa, käsityksessä ja luulossa, että Afrikassa kaiken työn hoitavat naiset. Ilmankos siellä niin huonosti meneekin.

  Miehet.

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoisia ajatuksia Proffan kirjoituksessa!

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!