keskiviikko 3. tammikuuta 2024

Martti Koskenniemi ajatustenlukijana

Eläkeläisprofessori Martti Koskenniemi arveli pääministeri Petteri Orpon (kok) puhuvan kansainvälisen pakolaissopimuksen muuttamisesta avatakseen latua sopimuksen rikkomiselle. Samalla hän väitti, että väkisin rajan yli hybridiaseina pyrkivien kehitysmaalaisten estäminen olisi juuri tällaista rikkomista. 

En lähde arvostelemaan arvostetun professorin näkemystä jälkimmäisestä seikasta. Sen sijaan huomautan, että koska monet maat ovat jo tehneet näin osoittaa kyseisen sopimuksen kelvottomuuden ja siten myös muuttamisen tarpeen. Ja siksi hänen epäilen hänen kykyään lukea pääministerin ajatuksia ja motivaatioita. 

Tästä huolimatta olen edelleen sitä mieltä, että milloin mitäkin keinoa käyttävän kehitysmaalaisten kansainvaelluksen pysäyttäminen on aivan mahdollista myös nykyisen pakolaissopimuksen puitteissa. Se edellyttää vain sen, ettei Suomea - tai EU:ta - koeta kehitysmaissa houkuttelevaksi määränpääksi. 

Tässä mielessä panin viime vuoden puolelle tyytyväisenä merkille hallituksen aikeen sijoittaa turvapaikkaa hakevat ihmiset avointen vastaanottokeskusten sijaan suljettuihin järjestelykeskuksiin, josta heillä ei ole asiaa ympäröivään yhteiskuntaan ennen rekisteröintiä. Toki olisi ollut vielä parempi, mikäli ovien avaaminen tapahtuisi - vuosien takaisen ehdotukseni mukaisesti - vasta sitten, kun heille olisi myönnetty turvapaikka. 

Asiaa auttaisi myös se, että turvapaikkahakemuksen saisi jättää vain yhden kerran ja sen myöntämisen ainoaksi perusteeksi muutettaisiin kotimaassa todennettu akuutti hengenmenetyksen vaara etnisis-kulttuurisista syistä. Eli toisin sanoen käynnissä oleva kansanmurha.

Siis sellainen, joka aikanaan johti tässä puheena olevan Geneven sopimuksen solmimiseen. Tämä vaatisi kuitenkin sopimuksen muuttamisen, josta Suomen kannattaisi tehdä avaus.

Edellä mainittujen seikkojen lisäksi olisi luonnollisesti muutettava turvapaikan saaneiden oikeuksia suhteessa Suomen kansalaisiin. Niistä oleellisin on sosiaaliturvan sitominen Suomen kansalaisuuteen, mikä vähentäisi maamme houkuttelevuutta sosiaaliturvaperusteisten elintasopakolaisten keskuudessa. Sen sijaan heille tulisi järjestää elämisen minimiehdot täyttävä sijoitus, suomen kielen, lain ja kulttuurin opetusta sekä puhdetöitä ruuan ja asumisen vastineeksi. 

Listaa voisi toki jatkaa, mutta jätän asian tällä kertaa tähän sillä huomautuksella, että nykyisenkaltainen humanitaarisen maahanmuuton politiikka on tullut tiensä päähän lukuisissa EU-maissa. Ja siksi Geneven pakolaissopimusta tultaneen joka tapauksessa muuttamaan - tai ainakin tulkitsemaan uudelleen - siitä riippumatta, miten arvostettu emeritusprofessorimme lukee pääministerimme tai muidenkaan poliitikkojen ajatuksia.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Liian hyvää ollakseen todellisuutta
Kehitysmaalaistuminen etenee
Olisiko nyt oikea aika kaataa hallitus?

31 kommenttia:

  1. Kun kuuntelin Koskenniemen haastattelua uutisista, jäi vaikutelma, että hän on pahemman luokan fanaatikko, joka ei halua ymmärtää maailman muuttuneen.
    Tähän muuttuneeseen maailmaan ei sovi nykyinen Geneven sopimus vaan täytyy ymmärtää se tosiasia, että tulijat ovat elintasopakolaisia, jotka tuhoavat vastaanottajamaan ja sen kulttuurin kuten alkaa näkymään esim. Ruotsissa, Ranskassa, jopa Saksassa on silloin tällöin vaikeuksia tulijoiden kanssa jne.

    Ei tällaisia elintasopakolaisten kansanivaelluksia tule hyväksyä vaikka fanaatikot niin yrittävät esittää ja media parkuu Välimereen hukkuneiden puolesta.
    Jopa Pakistan on saanut muslimeista tarpeekseen ja karkottaa noin 1,7 milj afgaania takaisin kotimaahansa.
    https://yle.fi/a/74-20064713

    Orpolla ja hallituksella täytyy olla rohkeutta aloittaa keskustelut Geneven sopimuksen muuttamisesta. Ei asiat muuten muutu.
    Uskon, että monet Euroopan maat lähtevät mukaan siihen keskusteluun alkaen vaikka Tanskasta, Saksasta tai Iso-Britanniasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koskenniemi ei halua ymmärtää myöskään sitä, että Venäjän naapureista Ukraina on perinteisen sodan kohteena ja moni muu maa, Suomi mukaanlukien, on Venäjän hybridisodan kohteena.
      Tämän sodan intensiteetti ja sodan polttopiste vain vähän vaihtelee. Välillä Baltian maat, välillä Puola ja nyt Suomi. Elintasopakolaiset ovat vain Putinin "ammusvarastoa" tässä hybridisodassa.
      Kyse on siis kansallisesta turvallisuudestamme ja siitä Orpon ja hallituksen tulee huolehtia!

      Poista
  2. Näiden "Koskenniemiläisten" haastatteluista paistaa läpi heidän kyvyttömyytensä ja haluttomuutensa myöntää olevansa enempi kuin osasyyllisia nykyiseen epäonnistuneeseen avoimien rajojen politiikkaan sekä kyvyttömyys nähdä maailman ja ajan muuttuneen ja ajaneen ohi sinisilmäideologioista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikuttaa siltä että aika on ajanut ohi niistä kaikkialla muualla kuin Suomessa, jossa pyristellään viimeiseen asti joidenkin ihmisoikeusprofessorien suulla ja poseerataan jollekin (kenelle? EU:lleko?) että taas noudatettiin "kansainvälisiä sopimuksia" oman kansan kustannuksella ja päästettiin 1000 kansainvaeltajaa läpi kun raja avattiin pariksi päiväksi.

      Poista
  3. Juristeristit elävät ikiomassa juristerian kielimaailmassaan, jossa he väärinkäyttävät yleiskäsitteitä ja rusnaavat normatiivisia lakipykäliä, joilla ei ole mitään virkaa siinä orgaanisen omantunnonetiikan maailmassa, johon kehittyneet yhteiskunnat ovat historiallisesti suunnistaneet.

    "Kansainvälisen oikeuden asiantuntijat" sortuvat omaan monomaaniseen yksiarvoisuuteensa, kun eivät itse ymmärrä edustavansa yritystä legitimoida jonkinlainen ylikansallinen oikeus, jossa ei tietenkään ole mitään mieltä, koska moraali on nimenomaan ihmisyhteisöjen yhteisökohtainen sisäisen sosiaalisen sidoksen liima-aine.

    Ihmettelen suuresti mistä tällaiset inkvisiittorit ovat alun alkaenkaan saaneet auktoriteettinsa. Ei sillä ainakaan ole minkään ihmistieteen pohjalta perusteltua oikeutusta.

    Yliyleistävillä ylevöitetyillä yleiskäsitteillä kyhätyt lakipykälät -- jollaisia juuri kaikki "ihmisarvo- ja -oikeusideologioihin" palatuvat tunnustukselliset julistukset ovat -- ovat nimenomaan se tie, jota kulkien kielellis-kulttuuriset kansallisvaltiot taantuvat totalitarismin tilaan, jossa puhumattomuuden kulttuuri siunaa yhteisöllisen sielunsairauden, joka tuhoaa kaiken normaalin perusihmisyyden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen jokin aika sitten kirjoittanut noista "kansainvälisen oikeuden" -- ja aiheeseen omistusoikeudet omankädenoikeulla ottaneiden "asiantuntijoiden" -- ongelmista. Tekstiin pääsee tästä.

      Olemme nyt Putinin sotaoperaatioiden kohteena, ja se on se ainoa lähtökohta, jolta nyt kaikkea tilanteeseen liittyvää pitäisi ajatella. Toinen vaihtoehto on se, jota nämä jumalallisen juristeriansa edustajat yrittävät meille pakottaa: että ajattelisimme hybridisodankäyntitoimia samalla tavalla kuin "kansainvälisen oikeuden asiantuntijat" niitä omissa juristeriaan käpretyneissä pähkäilyissään pohtivat.

      ""Kun itäraja suljetaan, se pitäisi tehdä julkilausumalla ihan tietty, toimenpidettä koskeva perustelu. Pitäisi määritellä näin: Suomi on pakotettu sulkemaan itärajansa siksi ettei sitä käytettäisi sotarikoksiin.

      On tehtävä selväksi, että Suomi tulee pitämään rajansa kiinni siihen saakka kunnes Venäjällä ei enää ole vallassa sotarikollisia. Venäjän hyökkäys Ukrainaan on itsessään sotarikos, puhumattakaan kaikesta siitä mitä sodan kuluessa on tapahtunut. Tästä kansainvälinen oikeus on päättänyt. Sen päätöksen, joka koskee poikkeusoloja ja Suomen rajoja, tekevät suomalaiset. Venäjää koskevat päätökset pitää venäläisten tehdä.
      ""

      Poista
  4. Kirjoituksessa mainittu eläkeläisprofessori on omissa todellisuuksissaan elävä pelkkä teoreettinen jaarittelija, joka varmaan saisi kahden tikun ristiin laittamisesta aikaan vaikka 300 sivuisen jaaritelman jos haluaisi.

    Mikä ihme noita korkeasti oikeusoppineita vaivaa, kun niille tuntuu nuo ihmisten kirjoittamat lait ja sopimukset olevan jotain uskonnollisiin dogmeihin rinnastettavia kirjoituksia joita ei saisi muuttaa ollenkaan. Eikä edes kommentoida ollenkaan.

    No, kai se tuo sopimususkonto on joku aikamme uskonto, kuten ilmastonmuutosuskonto ja taloususkonto!

    HÄTÄ EI LUE LAKIA.......eikä kansainvälistä sopimusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä arvon professori tuntui olevan sitä mieltä, että poliitikot ja asioista päättämään joutuvat ovat kansainvälisiä sopimuksia koskevista päätöksistään jotenkin tilivelvollisia hänelle ja kaltaisilleen. Luoja paratkoon!

      Poista
  5. Näiden elintasopakolaisten kohdalla täytyy alkaa puhua myös rehellisesti Suomen kantokyvystä ja taloudesta.
    Suomi ottaa tänäkin vuonna n. 11,5 mrd € lisää velkaa eli Suomella ei enää ole varaa polttaa rahaa turhuuteen vaan se täytyy lopettaa.

    Meillä on jo pitkään ollut esim. leipäjonoja ja Hurstin jouluruokailuun osallistuu lukematon määrä ihmisiä vuosittain - jopa Presidentti Niinistö otti siihen osaa nyt jouluna.
    Tämäkö kuvaa hyvinvointivaltiota(?), jolla on varaa kustantaa ilmaista elatusta lopun ikäänsä kaikille, jotka vain kykenevät sanomaan taikasanan asylum.
    Kyse on täysin naurettavasta sirkuksesta, johon Suomella ei vaan ole varaa. Meillä on hoidettavana omat asiamme ja köyhämme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin. Olen aikaisemminkin ihmetellyt, että meillä on varaa ottaa vaikka se vuonna 2015, 30000 pakolaista ja järjestää näille majoitus, ruokailu, diskorahaa jne. Kuitenkaan meillä ei ole varaa järjestä meidän kodittomille, paljonko niitä onkaan, ehkä 5000-10000, oikeastaan yhtään mitään. Siis turvapaikkaturisteille on varaa, mutta Suomalaisille ei ole. Joku Koskenniemi puhuu juuri kansainvälisten sopimusten velvoitteista, mutta Suomalaisia ei vastaavat etuudet koske. Aika usein kuulee asiantuntijoiden ja viherkommareiden suusta, että esim. asunnottomat eivät haluakkaan normaaleihin asuntoihin ja normaaliin elämänmenoon. Omatunto on puhdas näillä moraaliposeeraajilla. Hurstin jouluateria antaa vain pienen raapaisun siitä, mitä olisi tarvetta tehdä Suomalaisten hyväksi. Jotta Jutta Urpilainenkin tuntuu olevan enemmän huolissaan niistä 126 maan kansalaisista kuin Suomalaisista. Onneksi on kovin epätodennäköistä, että hänestä tulisi Suomen presidentti. Kauhea ajatus.

      Poista
    2. Hänen ehdokkuutensa on kuitenkin hyvä asia, koska se syö peppu-Pekan ja stupidon ääniä.

      Poista
    3. Kalergi-suunnitelma3. tammikuuta 2024 klo 19.03

      Muistamani mukaan edellinen hallitus lakkautti edellisinä vuosina Hurstille annetun avustuksen ruoan ostoon sitä tarvitseville. Siinä hallituksessahan olivat mukana myös viherkommunistit, joille tummat tai mustat muslimimutiaiset ovat kaikki kaikessa - kantasuomalaiset hädänalaiset pärjätkööt omillaan!

      Poista
  6. Koskenniemi oli haastattelussa syvästi loukkaantunut ellei jopa vihainen. Turvapaikkaturistit ovat hänelle läheisempiä kuin suomalaiset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo huomasin ihan vastaavaa. Silmät oikein syttyvät tuleen, kun alettiin puhumaan turvapaikanhakijoiden takaisin työnnöstä, jopa Orpokin on tällaista ehdottanut. Koskenniemen mukaan silloin tehdään vain tilaa tuleville käytännöille. Hän oli aivan oikeassa, niin pitää tehdäkin.

      Poista
  7. Koska valtion keskeinen tehtävä on turvata asukkaansa, pitää ottaa huomioon mahdollisen turvapaikanhakijan valtion asukkaille todennäköisesti aiheuttamat uhat. Vaikka hän kotimaassa kokisi vainoa, ei häntä pidä päästää toiseen maahan, jos hän itse aiheuttaa siellä vainoa tai vastaavaa. Tällä kriteerillä islamilaiset saisivat hyvin harvoin turvapaikkaa.

    VastaaPoista
  8. Kuka käyttää valtaa Suomessa? Hallitus vai perustuslaki-talebanit vai kommunistien lakimiesjärjestö DEMLA vai ay-pamput?

    ---------------

    MTV uutiset 14.2.2019

    Ministeri Niinistö tiedustelulaeista: Tviittailua harrastavat perustuslaki-talebanit saaneet eduskunnan varpailleen – "Tässä annetaan liikaa valtaa eduskunnan ulkopuolelle"

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ministeri-niinisto-tiedustelulaeista-tviittailua-harrastavat-perustuslaki-talebanit-saaneet-eduskunnan-varpailleen-tassa-annetaan-liikaa-valtaa-eduskunnan-ulkopuolelle/7283606

    ----------------

    OM 23.11.2023/ Olli Pusa

    Nyt päätetään Suomen linjasta

    https://oikeamedia.com/o1-209903

    -----------------------

    Lakkoilmoitus 28.12.2023

    https://www.teollisuusliitto.fi/tyoelama/painavasyy/lakkoilmoitus-28-12-2023/

    ----------------------

    Hallituksen on edelleen syytä muistaa, että valtaa ei anneta, valta otetaan. Vallan pitäisi demokratiassa olla kansan valitsemalla eduskunnalla ja hallituksella, joka nauttii eduskunnan luottamusta.
    Sitä on viime vuosina toistuvasti haastettu ja ilmeisesti Koskenniemi hastaa lopun ikäänsä? Hallituksen tulee pysyä vahvana oli haastajat sitten yllä mainittuja tai ay-pamppuja tms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalergi-suunnitelma3. tammikuuta 2024 klo 10.17

      Perustuslaki-talebanit ja kommunistien lakimiesjärjestö DEMLA muodostavat todellisen Pahan Akselin.

      Poista
    2. Valta annetaan vaaleissa kansalle, joka valitsee edustajansa. Jopa tämän ay-liike kyseenalaistaa, koska ei saanutkaan tarvittavaa kannatusta. SAK = SDP ja Vasemmistoliitto. Se on syytä muistaa.

      Poista
  9. Vaikka olisi kuinka suuruudenhullu maailmanhalaaja, pitäisi käsittää, että Suomen kokoisen maan kyky olla maailman sosiaalitoimistona on rajallinen, rahat eivät vain yksinkertaisesti riitä. Ne rajat ovat jo tulleet vastaan, kun olemme eläneet velaksi jo pidemmän ajan. Maailmalla on lähtökuopissa miljoonittain "lähimmäisiä", jotka hyvin mielellään tulevat suomalaisen sosiaalihuollon piiriin, jos se tehdään mahdolliseksi, kuten tähän asti.
    Pitäisi tajuta, että hienoimmat ja ylevimmätkin sopimukset ovat periaatteessa vain mustetahroja paperilla, ja pitää aloittaa toimenpiteet niiden muuttamiseksi, jos niistä tulee uhka omalle olemassaololle. Järjettömiin ja ajastaan jälkeen jääneisiin sopimuksiin ei pidä hirttäytyä.
    Anteliaiden houkutustekijöiden poistamisesta omasta lainsäädännöstämme pitää aloittaa, juurikin professorin esittämällä tavalla. Ne houkuttelevat tänne hyödytöntä, tai itse asiassa erittäin haitallista väkeä, jota on täällä jo aivan riittävästi.
    Koskenniemet ja puumalaiset, nuo "sammakot kuumenevassa vedessä", ovat täysin kyvyttömiä näkemään tosiasioita.

    VastaaPoista
  10. "Rahat eivät riitä..."
    On mielenkiintoista, että kukaan ei näytä tietävän, mitä raha oikeastaan on. Yhä laajemmin kuitenkin ymmärretään se, että se todellakin tulee tyhjästä.
    Rahan pitäisi olla yhtäaikaa a) vaihdon väline, b) arvon mittari ja c) arvon säilyttäjä.
    Bitteinä siirtyvä fiat-raha täyttää oikeastaan vain vaatimuksen a.
    Jos tarkastellaan kohtaa c, joudutaan kohta kysymään, kuka oikeastaan omistaa rahan. Tyhmä kansa luulee omistavansa "omat" rahansa, kuten se luulee myös "omistavansa" Windows-tietokoneensa. Deep-state ja vasemmisto taas ymmärtää, että rahan omistaa sen painaja (issuer) ja moukalla on siihen vain rajoitettu ja tilapäinen käyttöoikeus, tai paremminkin käyttölupa.
    Verojen tarkoitus ei ole kerätä valtiolle varoja, vaan hävittää rahaa, että sitä voidaan toisaalla painaa lisää, mutta kukaan ei väitäkään kyseessä olevan nollasummapelin. Hävitetyn rahan määrän ei tarvitse olla saman kuin luodun rahan määrän.
    Jos rahat olisivat pelkästään seteleinä, eivätkä kirjanpidolliset merkinnät kelpaisi maksuina, veroina kerätyt setelivuoret todennäköisesti poltettaisiin heti kokoamispaikassa, eikä niitä kuljetettaisi valtionkonttoriin pestäviksi ja silitettäviksi, vaan painokone pyörisi punaisena. Seteli muuten on oikeastaan velkakirja; enää ei vaan tiedetä mitä ja missä sillä voi lunastaa.
    Arvon mittaria on helppo ymmärtää tietämällä, että pelkästään finanssi-instrumenteissa olevalla rahalla (arvolla) voisi ostaa koko planeetan neljään tai viiteen kertaan.

    VastaaPoista
  11. Juristeria on juristeriaa ja sen harjoittajat kovin mielellään pyrkivät nostamaan itsensä kansan yläpuolelle, suorastaan Jumalan asemaan tai vähintään diktaattoreiksi. Koskenniemi nyt venytti ja vanutti ensiksi Orpon sanojen tulkintaa, sitten omaa oikeuttaa sopimusten ainoaan oikeaan tulkintaan ja lopuksi vielä hänen mielipidettään edustavan juristikunnan osan yksinoikeutta sopimusten kritisointiin ja oikeuteen ehdottaa niiden tarkistamista. Mutta aina on hyvä muistaa ja edelleen on pätevää se, mitä Olaus Petri aikoinaan sanoi.

    Tulee muistaa tuomarinviran olevan asetetun yhteisen kansan hyödyksi eikä tuomarin omaksi hyödyksi, ja sentähden hänen pitää sitä hoitaa yhteiselle kansalle eikä itsellensä hyväksi. Sillä tuomari on yhteisen kansan tähden eikä yhteinen kansa tuomarin tähden.

    Kaikki lait pitää olla sellaiset, että ne ovat yhteiseksi hyödyksi, ja sentähden, kun laki tulee vahingolliseksi, ei se enään ole laki, vaan vääryys, ja on hylättävä. Hyvä ja älykäs tuomari on parempi kuin hyvä laki, sillä hän voipi asetella kaikki kohtuuden mukaan. Mutta missä paha ja väärä tuomari on, siinä ei auta hyvä laki mitään, sillä hän vääntää ja vääristelee sitä oman mielensä mukaan. Mikä ei ole oikeus ja kohtuus, se ei saata olla lakikaan; sen kohtuuden tähden, joka laissa on, se hyväksytään. Tuomari ottakoon kaikessa laissa vaarin siitä, mikä lainsäätäjän tarkoitus oli; muutoin sitä käytetään väärin ja väännetään toisaalle kuin lainsäätäjän mieli oli. Yhteisen kansan hyöty on paras laki; ja sentähden mikä havaitaan yhteiselle kansalle hyödylliseksi, se pidettäköön lakina, vaikka säädetyn lain sanat näyttäisivät toisin käskevän.

    VastaaPoista
  12. Saisinko demla-aktiivien nimiluettolon jostakin? Tämä loppuvuoden pakolaishyökkäys mielestäni teki naurunalaisiksi ne, jotka innostuivat vuoden 2015 siirtolaisrynnäköstä.

    VastaaPoista
  13. Onko Martti Koskenniemi kirjoittanut 45 vuoteen muuten kuin englanniksi tutkimuksiaan?

    VastaaPoista
  14. Mielestäni Koskenniemi sanoi uutisissa "Urpo" kun puhui Orposta. Jouduin pakosta kuuntelemaan uutiset kahdesti...

    VastaaPoista
  15. HS tänään

    HS:n tiedot: Ulkomailla syntyneen miehen epäillään surmanneen puolisonsa raa’asti Vantaalla

    Itä-Uudenmaan käräjäoikeus vangitsi keskiviikkona ulkomailla syntyneen miehen todennäköisin syin naisen murhasta epäiltynä.

    https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000010095593.html

    Artikkelista poimittua

    Mies on nykyään suomen kansalainen, mutta hän ei ole syntyperäinen suomalainen.
    ...
    Naisella on useita lapsia, joista osa on alaikäisiä.

    ///////////////////

    On lasten kannalta erittäin ikävä tilanne ja Suomen kannalta - huostaanotto ei ole halpaa eli taas menee veroeuroja + epällyn elinkautinen, jos tuomitaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kersat varmaan ottaa huomaansa joku imaami.

      Poista
  16. Tuollainen kultalusikka suussaan syntynyt kermaperse ei ole koskaan ollut tavallisen suomalaisen reaalimailmassa mukana. Ylevämpää on viuhtoa maailmalla ja esiintyä hyväntekijänä ja varajeesuksena. Liekö imenyt kulttuurimarxilaisen woketuksen Columbian yliopistosta?

    VastaaPoista
  17. Tämä kommentti on jokseenkin turha, koska juuri kukaan ei ymmärrä paljon mistään mitään, mutta laitan nyt kuitenkin, kun satun olemaan sellaisella "tuulella". Asia liittyy tällä sivustolla viime aikoina harjoitettuun pseudopsykologisointiin esimerkiksi Adolf Hitlerin ja Vladimir Putinin psyykkisestä rakenteesta. Viittaan vaikkapa tähän ja tuohon. On vahvasti tuotu esiin näkemystä, että nämä "herrat" olisivat (olleet) henkisesti "uhmaikään jumiutuneita" tai "narsisteja". Ruotsalainen psykiatrian erikoislääkäri Andreas Fries on Läkartidniongenissä julkaissut melko yksityiskohtaisen analyysin Adolf Hitlerin henkilöhistoriasta tarkasteluna psykiatrian näkökulmasta. Hän päätyi tulokseen, että on asiallista pitää Adolf Hitleriä henkilönä, joka persoonallisuudeltaan oli "autistinen psykopaatti" Hans Aspergerin terminologiaa käytettäessä ja Aspergerin oireyhtymää poteva psykiatrian sairausluokituksen ICD-10 mukaan. Nuo termit on nykydiagnostiikassa jo pääosin hylätty ja korvattu "autisminkirjon" tietyllä alalajilla, mutta persoonallisuudeltaan tuon tyyppinen henkilö on lähes niin kaukana "narsistista" kuin vain voi olla. Adolf Hitleristä on tehty paljon muitakin "jälkikäteisiä psykiatriadiagnooseja", joista jotkin ovat päätyneet vihjaamaan, että hän olisi ollut skitsofreenikko tai psykopaatti, mutta oman näkemykseni mukaan tuo Andreas Friesin tulos on kaikkein asiallisin. Samaan tulokseen on päätynyt joku toinenkin "psykiatrian auktoriteetti", mutta en tähän viitsi ruveta kaivamaan siitä viitettä. On muuten huomionarvoista, että tuota Andreas Friesin artikkelia on kerta toisensa jälkeen pyritty sensuroimaan internetistä — ilmeisesti siksi, että "aspergereille" LGBTIQxxxx-liikkeen tapaan erikoisoikeuksia ajava "aspergerliike" on sulautunut osaksi WOKE-kulttia, joka on osa uuskommunistista/globalistikapitalistista WEFin ajamaa demokratian tuhoavaa vallankaappaushanketta.


    - Exper -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalergi-suunnitelma4. tammikuuta 2024 klo 12.26

      "... LGBTIQxxxx-liikkeen tapaan erikoisoikeuksia ajava "aspergerliike" on sulautunut osaksi WOKE-kulttia, joka on osa uuskommunistista/globalistikapitalistista WEFin ajamaa demokratian tuhoavaa vallankaappaushanketta."

      Muistettakoon, että presidentinvaaliehdokkaana oleva Alexander Stubb on läpikäynyt WEF:in perustajan Klaus Schwabin "politiikan nuorten leijonien" koulutusohjelman.

      Poista
  18. Paavolta asiaa hyvin selventävä esitys Martille

    PT-media 3.1.2024

    Yle käyttää taas turvapaikka-aktivisteja asiantuntijoina

    https://pt-media.org/2024/01/03/yle-kayttaa-taas-turvapaikka-aktivisteja-asiantuntijoina/

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!