perjantai 16. kesäkuuta 2017

Suomen turvallisuus ja terrorismi

Europolin terrorismiraportti kertoi, että EU:ssa tapahtui vuonna 2016 yhteensä 142 onnistunutta, epäonnistunutta tai estettyä terrori-iskua, joissa kuoli yhteensä 142 ihmistä ja haavoittui 379. Jihadistiset terroriteot vaativat 136 kuolonuhria, joten muista syistä tehdyssä terrorismissa henkensä menetti kuusi ihmistä. Siksi on väärin sanoa, että kaikki terroristit olisivat muslimeita.

Noista muista terroriteoista tai niiden yrityksistä suurin osa liittyi jonkin etnisen ryhmän etujen ajamiseen: niistä 76 tapahtui Pohjois-Irlannissa. Kurdiseparatistijärjestö PKK:n iskuja turkkilaiskohteisiin raportoitiin Ranskasta ja Saksasta.

Suomen Suojelupoliisilla on tiedossa 350 henkilöä, joilla on kytköksiä kansainväliseen terrorismiin. Lisäksi Supo kertoi, että monet Suomesta ISIS:iin lähteneet ovat nousseet kalifaatissa merkittäviin asemiin.

Kaiken kaikkiaan Suojelupoliisi on arvioinut, että terrorismin uhka on Suomessa kohonnut. Sen tietoon on mm. tullut aiempaa vakavampia terrorismiin kytkeytyviä suunnitelmia ja hankkeita Suomessa, eikä pohjoinen kotimaamme ole enää tuntematon maa ISIS:in silmissä.

Maamme Keskusrikospoliisi kertoi, että varsinaisten terroristien lisäksi Suomessa on satoja muita riskihenkilöitä. Siis sellaisia, joiden pelätään tekevän esimerkiksi koulusurmia tai muita tuhoisia tekoja. Myös he saattavat tehdä tekoja, jotka vaativat sivullisten henkiä.

Kaiken kaikkiaan Suomi on kuitenkin eurooppalaisittain turvallinen maa. Toisaalta "avoimessa yhteiskunnassa kaikkia iskuja ei kyetä estämään" totesi Supon päällikkö Antti Pelttari keskiviikkona, vaikka ei nähnytkään erityistä syytä huoleen.

Elämä Suomessa siis jatkuu. Turvatoimia kiristetään ja rekka-autojen avulla suljetaan kulkureittejä yleisötapahtumiin - jokuhan nekin maksaa. Samalla humanitaarinen maahanmuutto turvalliseen Suomeen jatkuu: toukokuussa maastamme haki kansainvälistä suojelua yhteensä 483 henkilöä.

Myös heidän kannaltaan olisi tärkeää, ettei Suomi muuttuisi nykyistä turvattomammaksi. On siis syytä toivoa, että Sipilän hallitus onnistuu hallitsemaan maatamme siten, ettei sen turvallisuustilanne heikkene. Mikäli se onnistuu, saa osan kunniasta myös Uusi Vaihtoehto -ryhmä, joka irtautui Perussuomalaisista mm. siksi, etteivät he (enää) kannata Halla-ahon maahanmuuttolinjauksia.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Helsingissä sattumuksia - Tuomola kasvattaisi maahanmuuttobisnestä
Voidaanko terrorismi lopettaa?
Hallitus seisoo tumput suorana tulijavirran edessä

11 kommenttia:

 1. Professori kirjoitti:
  "...joka irtautui Perussuomalaisista mm. siksi, etteivät he (enää) kannata Halla-ahon maahanmuuttolinjauksia."

  Näissä tilanteissa voidaan monenlaisia tarinoita esittää. Joko ne on totta tai tarua.

  Soinin osalta on selvää, että puntti alkoi tutisemaan kun kävi selväksi, että unelmahomma, ulkoministerin tehtävä karkaa käsistä jos Halla-aho valitaan.
  Toisaalta hänen täytyy tulevaisuutensakin "turvata" jollain tavalla. Siihen tarvitaan kavereiksi päättäjiä.
  Soini suostui "äänettömäksi yhtiömieheksi" ja ennustan, että vaalikauden jälkeen hilltolppa odottaa. Näinhän se menee kuten Stubbilla.
  Mukana seurannut ryhmä on joukko enemmän tai vähemmän hölmöjä uhrilampaita, jotka uhrataan.

  Muistetaan se, että Halla-aho on valmis noudattamaan niitä ohjelmia, joita puolueella nyt on voimassa, mukaan lukien hallitusohjelma.
  Ohjelmia, joita Soini, Terho yms ovat olleet kirjoittamassa. Siksi Soinin on turha esittää mitään tarinoita.

  Se, että Perussuomalaiset on nyt heitetty ulos hallituksesta, antaa tietysti heille nyt mahdollisuuden arvioida tilanne ja toiminta uudelleen.

  Stubb on siis tapaus, joka nousi Euroopan investointipankin hyväpalkkaiseen, suojatyöpaikaksi luokiteltavaan tehtävään.
  Tehtävään olisi varmaan voitu valita pätevämpikin henkilö? Valitettavasti tämä on se maan tapa, ainakin toistaiseksi.

  https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/223255-alexander-stubbin-eip-nimitys-heratti-kysymyksen-juhana-brotherus-mihin-tarvitsemme

  Turvallisuustilanteen osalta varmasti jokainen toivoo, että se säilyy jatkossakin hyvänä ja näinhän se tekee kun päättäjät toimivat oikein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heikki Porkan näkemys: Hillotolppahuijaus

   http://beta.oikeamedia.com/o1-23230

   Poista
 2. Toivottavasti Sampo Terho edes yrittää huolehtia Eurooppalaisten turvasta siellä "päättävissä pöydissä" vaikka kaikilla ei siihen uskoa olekaan :(

  http://beta.oikeamedia.com/o1-23232

  "Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää"

  VastaaPoista
 3. Ikäihmisenä muistan hyvin 70-luvun kommunistiterroristit. Ne toimivat pääosin omissa maissaan eikä niitä tarvinnut pelätä Suomessa.

  OT: Maakuntavaaleissa persujen ja "uuvattien" yhteisestä äänisaaliista 70 % menee persuille.

  VastaaPoista
 4. "Aristoteleen näkemyksiä maahanmuutosta, monietnisyydestä ja demokratiasta

  Monikulttuurisuuden lieveilmiöitä pidetään usein modernin ajan vitsauksina, mutta jo eurooppalaisen sivistyksen merkkihenkilöt varoittivat, mihin hallitsematon maahanmuutto ja kulttuurien sekoittaminen johtaa. Julkaisemme tiivistetyn käännöksen The Occidental Observerin artikkelista, joka käsittelee Aristoteleen näkemyksiä väestöjen sekoittamisesta ja sen seurauksista.

  Kuluneiden vuosikymmenten aikainen Lännen sivistyksellinen ja moraalinen rappio käy ilmi esimerkiksi lähes täydellisestä tietämättömyydestä länsimaiden sivilisaation klassikoista, jopa niin sanotun älymystön piirissä. Ihmiset, jotka ovat tietämättömiä edesmenneiden älyllisesti ylivertaisempiensa ajatuksista, ovat tuomittuja pysymään lapsina, jotka parhaimmillaankin keksivät pyörän uudelleen, sen sijaan että seisoisivat jättiläisen olkapäillä..."

  Koko artikkeli: http://magneettimedia.com/aristoteleen-nakemyksia-maahanmuutosta-monietnisyydesta-ja-demokratiasta/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Eli identiteetitöntä sekarotuisista massaa on helpompi hallita kuin itsetietoisia ihmisiä, totuus, jonka Lännen pahansuopa eliitti ymmärtää vaistonvaraisesti.

   Aristoteles teki huomion, että muukalaiset olivat paitsi tyrannien mutta myös ääriegalitaristien suosituin poliittinen ase."

   Juuri tämän vuoksi EU-diktatuuri ja mm. sen Suomessa valtaapitävät maanpetturi-lakeijat toteuttavat Kalergi-suunnitelmaa kantasuomalaisten korvaamiseksi uudella negroidisella sekarodulla. Kuin tilauksesta heille on tulossa mutavyöry Afrikasta:

   "Prof. Heinsohn: Maahanmuuttajien vyöry lopettaa Euroopan vuoteen 2050 mennessä
   Näin toteaa saksalainen professori Heinsohn, jota on kutsuttu 21. vuosisadan Karl Marxiksi...",
   https://vaestotiede.wordpress.com/2015/12/01/prof-heinsohn-maahanmuuttajien-vyory-lopettaa-euroopan-vuoteen-2050-mennessa/ - Unkari on kuitenkin osoittanut, että mm. sopivasti rakennetulla aidalla maahantunkeutuminen voidaan tyrehdyttää - ja onhan Suomellakin viimeisenaä keinona puolustusvoimat maahantunkeutujien pitämiseksi rajojen ulkopuolella. Nämä toimenpiteet edellyttävät tietysti EUnukeista koostuvan maanpetturihallituksen korvaamista isänmaallisella, kansallismielisellä hallituksella.

   Poista
  2. Korvien väli se vaikuttaa ihmisssä enemmän kuin ihonväri, ja tätä epämäärästä kulttureja jotka ei sovi eurooppalaiseen kulttuuriin, Halla-aho on krtisoinut/taistellut vastaan, mutta kirjotuksillaan, esimerkkinä vaikkapa muslimit, siihen ei vaikuta naamanmuoto tai vräi vaan mitä siellä korvien välissä on ..

   Poista
 5. Suomen turvallisuus...on paljon siitä kiinni mitä tulee, tällä kertaa, länsi-rajan yli:

  "Säpo: Ruotsissa tuhansia radikaaleja islamisteja"

  https://yle.fi/uutiset/3-9674417

  Ja loppuun artikkelista ruotsalainen viisaus:
  "Huolimatta islamistien kasvaneesta määrästä terrorismin uhka ei ole Säpon arvion mukaan korkeampi kuin vuonna 2010."

  VastaaPoista
 6. Historiallisesti alistetun kansan ainakiseen kahtiajakautumistaipumukseen kuuluu myös se ilmiö, että jokin nurkka kansasta leimautuu edustamaan äärimmäistä maagista "pahuutta" ja pelataan ulos hyväksyttyjen piirien yhteiskunnallisesta toiminnasta.

  Ennen sotia tuollainen ryhmä olivat "kommunistit", ja sodan jälkeen taas aivan päinvastaista arvosisältöä edustaneet "luottamuspolitiikkaa vaarantavat neuvostovastaiset voimat". Nyt "rasistit" ovat pahuuden tabu -- jokaisen kunnon toimijnan on irtisanouduttava kaikesta mikä kytkeytyy "rasismiin" kaikella sillä ehdottomuudella joka jokaiselle totalitaristiselle järjestelmälle on tunnusomaista. Vain ilmianto- ja irtisanoutumispolitiikka on "rasistien" suhteen mahdollista.

  Niinpä me tulemme kaatumaan "rasismin" pelkoon. Pelkäämme että jos annamme "rasismille" pikkusormen, se vie kohta koko "suvaitsevan" moraalin. Ja kun varjelemme pikkusormeamme, muutumme sisäisesti läpimädiksi, itseään mitä tekopyhimmillä älyllisillä väistöliikkeillä suojeleviksi hurskastelijoiksi, joista ei pian ole jäljellä muuta kuin hitaasti mustuva sormenpää.

  Tabujen purkamisesta sen tulisi alkaa. Niin kauan kuin meillä on esimerkiksi voimassa laki, joka lähtökohtaisesti hyväksyy realiteetiksi uskonnolliselta pohjalta nousevan väkivaltaisen provosoitumistaipumuksen, tuskin kannattaa edes puhua keskustelun edellytyksistä.

  VastaaPoista
 7. Professori kirjoitti: "...Turvatoimia kiristetään ja rekka-autojen avulla suljetaan kulkureittejä yleisötapahtumiin - jokuhan nekin maksaa. ..." Niinpä niin nykyaikana.

  Oulussa oli 15.-16.6.2017 tälläinen EU:n arktinen joku seminaaritapahtuma: http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/sipila-ja-mogherini-keskustelivat-eun-turvallisuus-ja-puolustuspolitiikan-kehittamisesta-oulussa/762813/

  Kaupungin läpi lomamatkalla liikkuessamme kiinnitin yllättäen huomiota erääseen oudompaan seikkaan! Pääministerin ja muun EU-kokousväen turvallisuutta näkyi turvaavan Madetojan musiikisalin ja kokouspaikan ympärille suojamuuriksi kahden kokouspäivän ajaksi ja ympäri vuorokauden (30 tuntia?) pysäköidyt viisi (5) Oulun kaupungin kuorma-autoa. Tämmöistä toimea en ole ennen Suomessa omin silmin nähnyt, mutta niin vaan tuli tämäkin päivä koettua.

  Emme saa antaa pelolle valtaa - sanoisi joku.

  heppa

  VastaaPoista
 8. Terrorismin raakuutta:
  https://yle.fi/uutiset/3-9674885

  "YK: Isis on pakottanut 100 000 siviiliä ihmiskilviksi Mosulissa"
  "Siviilit on pakotettu Geddon mukaan ihmiskilviksi Mosulin vanhaan kaupunkiin, joka on yksi viimeisistä järjestön hallussa olevista Mosulin osista."

  Terroristijärjestön taistelu on tältä erää kääntymässä ehtoopuolelle mutta minne siirtyvät ryhmän jäsenet?
  Kenties Eurooppaan sosiaaliturvamme pariin suunnittelemaan seuraavia siirtoja?

  Toisaalta artikkelissa todettiin myös, että:
  "Itä-Mosulin asukkaita palannut"

  Irakissa on siis yhä enemmän alueita, joilla ihmiset voivat elää turvassa ja siten turvapaikan tarve ei ole ilmeinen.
  Täten ihmiset voidaan palauttaa Suomestakin Irakiin.

  Samoin on Afganistanin tilanne:
  https://yle.fi/uutiset/3-9668218

  Mitä vähemmän meillä on riskiryhmiin kuuluvia ihmisiä, sen parempi oman maan kansalaisille.
  Tällöin myös valtion turvapaikkamenot laskevat ja selviämme vähäisemmällä valtionvelan ottamisella.

  "Ei mutta mehän tarvitsemme työvoimaa kun suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle..."

  Anteeksi mitä? Suuret ikäluokat, 1946 ja -47 syntyneet, jäivät eläkkeelle jo 2009-2012 ja siitä huolimatta maassamme oli huhtikuussa
  työttömyysaste yli 10% ja työttömiä 279 000.

  Lopetetaan siis itsepetos!

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!