keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Espanjan terrorisminvastaiset lääkkeet

Helsingin Sanomat teki aamun lehteen jutun niistä syistä, miksi Espanjassa ei ole tehty islamilaisia terrorismi-iskuja sitten vuoden 2004 Madridin junaiskun. Juttu on sikäli mielenkiintoinen, että se kertoo syyt siihen, miksi terroriteoilta on vältytty. Seuraavassa suorat lainaukset ilman selittelyitä.

"Iskun jälkeen islamistisesta radikalismista ja jihadistisen propagandan levittämisestä tehtiin laitonta."

"Vuodesta 2004 lähtien Espanjan viranomaiset ovat pidättäneet yhteensä noin 700 ihmistä terrorisminvastaisissa operaatioissa. Pidätysten määrä on kasvanut viime vuosina."

"Espanjassa on vain vähän aikuiseksi varttuneita toisen polven maahanmuuttajia – toisin kuin esimerkiksi Ranskassa ja Belgiassa. Suurin osa Pariisin viimevuotisten terrori-iskujen ja Brysselin maaliskuisten terrori-iskujen tekijöistä oli syntynyt ja radikalisoitunut Euroopassa."

"Viime vuonna pahentunut pakolaiskriisi ei ole... juuri tuntunut 47 miljoonan asukkaan Espanjassa. EU:n tilastotoimiston Eurostatin mukaan Espanjaan saapui viime vuonna noin 14 600 turvapaikanhakijaa, Suomeen runsaat 32 000.... Elämä Espanjassa ei houkuttele siirtolaisia, koska talouskriisin jäljiltä sieltä on hyvin vaikea löytää töitä."

Kannattaisikohan meilläkin tehdä islamilaisesta radikalismista ja jihadistisen propagandan levittämisestä laitonta? Entä pitäisikö myös meillä huolehtia terrorisminvastaista viranomaistoiminnan riittävyydestä? Tai huolehtia siitä, ettei meille synny kovin suurta joukkoa toisen sukupolven muslimimaahanmuuttajia? Sekä huolehtia suomalaisen yhteiskunnan vetovoimatekijöiden minimoimisesta mahdollisimman hyvin?

Lisäksi ehdotan harkittavaksi vakaasti sitä, että kannattaisiko kaikki edellä mainitut toimenpiteet tehdä ennen vai jälkeen ensimmäistä Suomeen kohdistuvaa ja kuolonuhreja vaativaa Allahin nimeen tehtävää terrori-iskua?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Terrorismi kuriin itsesensuurilla ja muslimiyhteisöjen tuella
Terroristien kuva paljastaa seuraavan sukupolven terroristien isät ja äidit
Paljastava terrori-isku

16 kommenttia:

  1. Meillähän on tunnettua muun muassa Nergin kanta siitä, että kaikkihan on hyvin, koska mitään ei ole tapahtunut. Pöytälaatikossa odottanevat valmiit lausunnot "yksittäistapauksista".

    VastaaPoista
  2. Kyllä meilläkin vielä tehdään islamilaisesta radikalismista ja jihadistisen propagandan levittämisestä laitonta.. sitten ajallaan.

    VastaaPoista
  3. Sallan esimerkki miten kuntalaisia halveksitaan. Sallassa oli viime eduskuntavaaleissa 3274 äänioikeutettua. Nyt 326 (noin 10%) henkilöä ehdotti kansanäänestystä - otetaanko kiintiöpakolaisia tai turvapaikanhakijoita. Valtuusto tyrmäsi ehdotuksen.

    http://yle.fi/uutiset/salla_ei_kansanaanestysta_pakolaisista/9181242

    Uutinen päättyy seuraavasti "Kunnanvaltuusto päättää pakolaisten ottamisesta myöhemmin eikä siis kysy asiasta kuntalaisten mielipidettä."

    Mahdollisten ongelmien ilmaantuessa virkavalta varmaankin ehtii apuun itärajan tuntumaan ripeästi - vai ehtiikö?
    Monenlaisia "lääkkeitä" sitä Euroopassa kokeillaan. Hyvä Espanja!

    VastaaPoista
  4. Luultavastikin sitten kun ensimmäinen joukkomurha on tapahtunut helsingissä allah akburin nimissä ..
    Tai no ..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tai no siis Sallassa kun toisen polven maahanmuuttaja toteuttaa pyhää kirjaa.

      Poista
  5. * Pöö, ei mitään pelättävää !
    * Mehän emme toista toisten virheitä, vaan...
    Tuotanoin, miten se nyt oikeastaan olikaan ... käväisenpä kahvilla.
    -Beowolf-

    VastaaPoista
  6. Suomessa asenne tuntuu olevan päinvastainen, jihadismia ja islamilaista radikalismia suojellaan pykälällä kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Islam-kritiikki mielletään islamofobiaksi eli rasismiksi, vaikkei islam ole rotu, eikä islamin pelko tuulesta temmattua Euroopan terrori-iskujen valossa. Maahanmuuton mukana on tullut ongelmia, joita ei suvaitsevaisuus- ja monikulttuurisuushuumassa kyetä tai haluta nähdä.

    VastaaPoista
  7. Jos tämän kirjoituksen asiat pitävät paikkansa (kuten yleensä pitävät), löytyy sitä järjen hiventä eli "lääkettä" sentään Suomestakin. Kuvaan tietysti kuuluu virkansa puolesta pahoillaan olevat :)

    https://paavotajukangas.com/2016/09/21/kurikka-ja-ilmajoki-kiitos-ei-sotapakolaisille/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa hyvä uutinen! Huolestuin (syntyjäni ilmajokelaisena) nähtyäni Juha Mäenpään videon, jonka linkki sensuroitiin aika pian pois näkyvistä (oli yleisökirjoituksen kommenttiketjussa). Siinä pääkaupunkiseudulta perheineen pois muuttanut (paennut) nainen kertoi, millaista elämä oli ollut muslimien keskellä, ilmeisesti kerrostalossa. Oli karmeaa kuultavaa. Ja sillä videolla välitti hän näin Ilmajoen kunnan päättäjille toiveensa, etteivät perustaisi sitä vastaanottokeskusta. Liekö naisen kertomus myös vaikuttanut, sen lisäksi että oli kerätty adressi, jossa vaadittiin kuntalaisäänestystä.

      Poista
  8. Proffalla sattui varmaan pieni ajatuskömmähdys "0.... Elämä Espanjassa ei houkuttele siirtolaisia, koska talouskriisin jäljiltä sieltä on hyvin vaikea löytää töitä." ei näistä suomeen tulleista kymmenistä tuhansista varmaankaan monikan tullut töiden takia, vaan helpon sosiaaliturvanvarassa olevan elämän takia, eikait sieltä lämpimästä nyt tälläseen kylmään räntäseen maahan muuten tultas ..

    VastaaPoista
  9. Radikalisoituminen se kiihtyy ja kiihottuu moskeijoissa. Saarnavideoita (yksittäistapaus?) on netti pullollaan. Suomen Helsinkiin kaavaillulle suurmoskeijaa kaavaillaan edelleen Kalasataman alueelle. Tämä ei lupaa hyvää:

    http://yle.fi/uutiset/helsingin_suurmoskeijasta_paatos_syksyn_aikana_kalasatama_yha_ykkosvaihtoehto/9179778

    heppa

    VastaaPoista
  10. Kalasatamahan olisi ihan ykköspaikka moskeijalle. Olisi musujen lyhyt matka moskeijaan, kun oletettavasti Kalasatamaan ei juurikaan muita muuta asumaan. Ja Itiksestäkin pääsee kätevästi metrolla.
    Arvelee Huru-ukko

    VastaaPoista
  11. Minkä takia tärkeää asiaa järkevästä näkökulmasta käsitteleviä järkevästi perusteltuja postauksia julkaistaan anonyymisti? Etenkin kun kyseessä on "ammattitutkija", joka on tullut "valituksi professuuriin 2000-luvun alkupuolella"?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsit hyvin alkuun. :)
      Lue nyt se seuraava virke?

      Poista
    2. Vastaan kahdella sanalla: monesta syystä. Nimimerkistä huolimatta olen pyrkinyt sellaiseen ilmaisuun, jonka takana voisin seistä myös nimellisenä henkilönä.

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!