lauantai 4. kesäkuuta 2016

Kyyjärven vastaanottokeskusadressi

Kyyjärveltä on viime päivinä kuultu kummia. Siellä on nimittäin uutisoinnin mukaan vaadittu vastaanottokeskuksen sulkemispäätöksen peruuttamista jopa adressilla. Eli ei muuta kuin katsomaan minkälaisesta protestista on kysymys.

Adressi löytyy täältä. Sen mukaan "ravintolapäivänä Kyyjärvelle on avattu afganistanilainen ravintola ja turvapaikanhakijat ovat osallistuneet innokkaasti Kyyjärvellä perinteisiin talkootyöhön. Ovatpa vastaanottokeskuksen asiakkaat auttaneet tuomaan myös pilkkikisan mitaleita Kyyjärvelle."

Kristityille ja meille muillekin tiedoksi, että adressin mukaan "Kyyjärvi ja sen turvapaikanhakijat ovat myös osoittaneet, että erilaiset uskonnot voivat elää sulassa sovussa keskenään. Turvapaikanhakijat ovat mm. osallistuneet seurakunnan toimintaan ja tilaisuuksiin ja Kyyjärven seurakunta onkin ollut yksi vastaanottokeskuksen tärkeistä kumppaneista."

Lopuksi adressissa lukee, että "tämän adressin voi allekirjoittaa jokainen halukas ja se luovutetaan Maahanmuuttoviraston johdolle sekä sisäministeri Petteri Orpolle kesäkuun loppuun mennessä." Vastaanottokeskuksen säilyttämistä Kyyjärvellä haluavat voivat siis tehdä sen luettuaan tämän kirjoituksen.

Allekirjoittajia adressilla on tätä kirjoitettaessa yhteensä 433 kappaletta. Ja kuten edellisestä kappaleesta voi nähdä, eivät he kaikki suinkaan ole kyyjärvisiä. 50 ensimmäisestä 19 ei halua nimeään näkyviin, 15 on kyyjärvisiä, neljä helsinkiläisiä, yksi kyyjärvi/kannonkoskelainen, kaksi perholaisia, yksi petholainen, yksi alajärvinen, yksi klaukkalalainen, yksi vaasalainen, yksi tuusulalainen, yksi seinäjokelainen ja yksi joensuulainen.

Tarkkaavainen lukija huomasi, ettei edelle luettelemistani suinkaan tule yhteensä 50 vaan 49 allekirjoittajaa. Se johtuu siitä, että yksi eli numero 21 puuttuu; todennäköisesti siksi, että allekirjoitus on ollut epäasiallinen eli akuankka tai adolfhitler on poistettu.

Selasin listaa vielä jonkin verran eteenpäin laskematta tarkkoja allekirjoittajien kotikuntien lukumääriä. Nimensä ja kotipaikkansa ilmaisseista kyyjärviset olivat näppituntumalla vähemmistö, koska heidän osuutensa laski listan edetessä. Joukosta löytyi jopa yksi ruotsalainen (numero 99).

Myös kadonneita allekirjoittajia löytyi joukoittain. Esimerkiksi allekirjoittajista 201-210 puuttuivat numerot 201, 205, 206, 207 ja 208. Arvatenkin akuankkoja tai adolfhitlereitä koko joukko. Väliltä 221-230 on ilmeisesti poistettu kaikki.

Kysymys kuuluu, että miksi tällainen adressi on uutisoitu siten kuin se on uutisoitu. Näyttävästi ja mainitsematta halaistua sanaa ulkopaikkakuntalaisista saati ulkomaalaisesta allekirjoittajasta. Tämä olisi ollut asiallista, sillä ulkopaikkakuntalaisten osuuus olisi varsin suuri vaikka kaikki nimensä ja kotipaikkansa salaiseksi jättäneet olisivat kyyjärvisiä.

Adressiin sisältyy myös kommentointipalsta. Siellä keskustelu on arvattavan polarisoitunutta. Toiset puoltavat ja toiset vastustavat. Ja ulkopaikkakuntalaiset hämmentävät.

Kaikkiaan adressin perusteella on siis mahdoton saada käsitystä kyyjärvisten todellisista ajatuksista. Siksi Helsingin Sanomien otsikointi "Kyyjärveläiset vastustavat vastaanottokeskuksen sulkemista –´perheet ja pienet lapset sulattivat sydämet´" on vähintäänkin lukijaa harhaanjohtava antaessaan ymmärtää, että vastaanottokeskuksen sulkemisen vastustaminen olisi vallitseva mielipide kuntalaisten parissa. Sitä ei oikeasti tiedä kukaan.

Minusta olisi kuitenkin äärimmäisen mielenkiintoinen ja hyvä asia, mikäli Kyyjärvellä olisi tulijoiden kotouttamisessa onnistuttu niin hyvin kuin valtamedian uutisoinnissa on annettu ymmärtää. Siksi olisikin paikallaan järjestää Kyyjärvellä kunnallisäänestys vastaanottokeskuksesta. Tai edes asiallisesti tehty mielipidetiedustelu.

Näin voitaisiin nähdä, kannattaisiko Kyyjärven vastaanottokeskus säilyttää ja saman tien kopioida siellä käytetyt kotouttamismenetelmät kaikkiin Suomen vastaanottokeskuksiin. Tämä olisi koko Suomen etu etenkin siinä tilanteessa, jos poliitikkomme ja viranomaisemme päästävät oman kyvyttömyytensä takia vielä uuden turvapaikanhakijaryntäyksen purkautumaan Suomi-neidon rajojen sisään.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Nuoret kaupunkilaiset haluavat eniten vastaanottokeskuksia
Kauhavan vastaanottokeskus aloitti positiivisessa ilmapiirissä
Suomalaiset heräsivät puolustamaan kotiseutuaan

11 kommenttia:

 1. Kyllä tässäkin tulee mieleen Orwell ja newspeak, suora Göbbels-tyyppinen propaganda. Mitä vielä keksitäänkään "ihanuuden" tueksi.
  Vrt YLE ja turvapaikan saaneiden piirakat. Edelleen pidetään prosenteissa mukana rauenneet ja kadonneet. Oikea myönteisten prosentti olisi laskettavissa punaisesta ja vihreästä sektorista. Mutta mutta ...
  -Beowolf-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylen piirakat vastaavat sen toimintaa säätelevän asetuksen vaatimuksia monikulttuurisuuden edistämisestä.

   Poista
 2. Alla olevasta kirjoituksesta löytyy lisää adressin allekirjoittajia.

  https://paavotajukangas.com/2016/06/01/kuka-keksi-sadun-kyyjarven-vokin-sailyttamisesta/

  VastaaPoista
 3. Pirullinen huijausoperaatio - kuka idean lieneekin keksinyt.
  Tarkoituksena on selvästikin saada lisää myötätuntoa maahantunkeutujia kohtaan, joiden invaasio on masinoitu osaksi Euroopan ulkopuolelta ja jolla pyritää hävittämään Euroopan kansallisvaltiot ja kansallisuudet.
  Valta- eli valemedialta on turha odottaa huijauksen paljastamista ja internetin sensuroimattomasta mediasta tietoa hakevat ovat vähemmistönä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokuhan tästäkin hyötyy. Siis taloudellisesti. Ja jotkut ovat taas hyödyllisiä idiootteja.

   Poista
 4. Maltillisen maahanmuuton kannattajana pidän hyvinkin mahdollisena, että Kyyjärvellä ei ole toistaiseksi tullut hankaluuksia matuista. HeSan artikkelissa saattaa olla kerrottu eräs erittäin olennainen syy haitattomuuteen: matut ovat pääosin perheinä. Kyyjärveläisten oma asenne on voinut olla sekin vaikuttamassa myönteisesti.
  Ei varmaan ole kaikki pitäjässä samaa mieltä, mutta kohtuullisella hakemisella en löytänyt yhtään nimetöntäkään lausuntoa, missä kyyjärveläinen olisi kertonut matujen aiheuttamasta haitasta Kyyjärvellä. Haittaesimerkit olivat muualta maailmasta, mitä aiheen tiimoilta löysin.

  En nyt sentään mene allekirjoittamaan addressia, mutta kun mm. pitäjästä kotoisin oleva kansanedustajakin puolustaa pitäjänsä VOKia, niin täytyyhän siellä kannatusta säilyttämisajatukselle olla. Muutenhan kansanedustaja olisi riskeerannut tulevaisuutensa.

  Edellä esittämäni ei tietenkään mitenkään kumoa maahanmuuton aiheuttamia haittoja, joita on runsaasti. Vaikka Kyyjärvellä olisikin toistaiseksi paikallisesti onnistuttu, sekin on silti maksanut paljon suomalaisille veronmaksajille kautta maan. Puhumattakaan niistä paikoista, missä ei olla onnistuttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ei ole suurin osa tph:sta perheitä, mutta tänne on "valikoitu" kunnollisimmat, joka selittää myös sitä ettei poliisia ei ole tarvittu.. Mutta jos vok saa jatkua,, voidaanko taata, että seuraava satsi olisi yhtä hyvää...? Mielestäni pitäisi tyytyä mavin ratkaisuun sillä Kyyjärven pientä vokia ei ole järkeä pitää taloudellisesti. Pilkkimitalleilla tuskin päätöstä saadaan kumottua :D

   Poista
  2. Hyviä näkemyksiä, mutta olen edelleen sitä mieltä että mikäli Kyyjärvellä on tosiaan tehty jotain onnistuneemmin kuin muualla Suomessa, kannattaisi asia selvittää. Ja ottaa onnistumisesta muualla oppia.

   En vastusta humanitaarista maahanmuuttoa mistään periaatteellisesta saati rasistisista syistä, vaan siksi, että sen tuloksena on syntynyt aivan liikaa haittoja meille suomalaisille (ja muille eurooppalaisille). Siksi se tulee pitää mahdollisimman pienenä niin kauan kuin keksitään keinot saada tulijavirta vastaanottavan yhteiskunnan kannalta hyödylliseksi tai ainakin neutraaliksi. Jos uskomme adressin kirjoittajia (en sanonut että uskon, mutta se on kuitenkin mahdolista), saattaisi Kyyjärvi tarjota tähän mahdollisuuden.

   Poista
  3. Professorille:
   Jäi vähemmälle blogiartikkelin monien hyvien seikkojen korostus. Lyhyys ja tylyys sointuvat.
   Totta kait olisi selvitettävä, mikä on Kyyjärven salaisuus. Itse veikkasin perheitä, edellä toinen kommentoija valikointia.

   Kunpa edes kehitysapu, kehitysmaalaisten opiskelupaikat ja humanitaaristyylinen maahanmuutto saataisiin samalle menomomentille. Kustannuksethan ovat täällä Suomessa autettaessa vähintään kymmenkertaiset edullisempiin auttamistapoihin nähden.

   Pieni korjaus/täydennys aiempaan:
   "...mitenkään kumoa maahanmuuton aiheuttamia haittoja..."
   paremmin sanottuna:
   "...mitenkään kumoa maltittoman maahanmuuton aiheuttamia haittoja..."

   Poista
 5. Kehuskelu YLEn toimesta jatkuu: http://yle.fi/uutiset/kunta_joka_rakastui_turvapaikanhakijoihin__on_meilta_pois_jos_he_lahtevat/9136759

  Kai tuo sitten on poikkeuksellisen hyvin onnistunut, kun taas naapuripitäjässä Saarijärvellä poliisi vieraillut useita kertoja?


  http://yle.fi/uutiset/ministerin_tavanneet_kyyjarvelaiset_toiveikkaina__vastaanottokeskus_on_tuonut_eliksiiria_kuntaan/9149739

  "Kansalaisaddressissa on 613 allekirjoittajaa. Luku vastaa puolta kunnan asukasmäärästä."

  Mitähän mieltä se toinen puoli on? Niistä mahdollisista soraäänistä - joita YLEn, KSML:n tai muun valtamedian puolelta tuskin saadaan - haluaisin myös kuulla.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!