keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Fasistinen maahanmuuttolinja?

Unkarin presidentti on avannut meille oman maansa ajattelua turvapaikanhakijoista. Hänen mukaansa EU ei ole kiinnittänyt riittävästi huomiota turvallisuutta ja rikosoikeutta koskeviin näkökulmiin turvapaikanhakijakriisin hoidossa.

Populistiseksi ja jopa fasistiseksi turvapaikkapolitiikkansa takia monessa kirjoituksessa leimatun Unkarin päämies kommentoi myös maansa linjaa turvapaikkapolitiikassa. Hänen mukaansa turvapaikanhakijat tulisi ottaa vastaan ja rekisteröidä ensimmäisessä EU-maassa, johon he saapuvat. EU:n puolestaan pitäisi antaa vastaanottajalle riittävät taloudelliset resurssit, jotta maa pystyy hoitamaan turvapaikanhakijoiden rekisteröinnit ja vastaanoton.

Nähdäkseni Unkarin presidentti viestittää, että EU:n tulisi noudattaa omia sääntöjään ja turvata kansalaistensa turvallisuus. Sekä lisäksi korvata Unionitasolla tehtyjen poliittisten päätösten seuraukset jäsenmaille. Ei kuulosta kovin populistiselta eikä fasistiselta, vaan lähinnä oikeudenmukaiselta ja selväjärkiseltä.

Mutta mitä kertoo se, että julkisuus on leimannut oikeudenmukaisuutta ja järjenkäyttöä vaativan maan populistiseksi ja jopa fasistiseksi?

Aiempia ajatuksia samasta asiasta:
EU voisi tukea Irakin ja Somalian taloutta
Tuhoaako ketjureaktio ihmissalakuljettajien bisneksen?
Kommunismin varjo selittää Visegrad-maiden ja Länsi-EU:n poliittisia eroja

10 kommenttia:

 1. Sana fasismihan liittyy Italian linjaan vuosina 1922-1943 ja joskus siihen lasketaan myös muut oikeistodiktatuurit samana aikana ja vähän myöhemminkin. Mutta siihen aikaanhan muuttoliike oli niin vähäistä, että oliko näillä mailla minkäänlaista maahanmuuttopolitiikkaa? En ole koskaan kuullut sellaisesta. On kerta kaikkiaan kummallista nimitellä fasistiksi perusteella, jolla ei ole mitään yhtymäkohtaa siihen liikkeeseen, johon assosiaatiota yritetään luoda.

  VastaaPoista
 2. Nykyään kaikki islamoNATSISMIN vastustaminen on sitä todellista natsismia.Orwell todellakin oli optimisti.

  VastaaPoista
 3. Kannattaa tutustua politiikan tutkijan Hamed Abdel-Samadin ajatuksiin islamin ja fasismin yhtäläisyyksistä. https://www.youtube.com/watch?v=zkJGD4bMw8o
  PP

  VastaaPoista
 4. Uuden tutkimuksen mukaan suomalaiset luottavat uutisiin ylivoimaisesti eniten kansainvälisessä vertailussa kerrottiin meille eilen. Kyllä suomalaisille kannattaa uutisissa käyttää sanoja rotutohtori, pakolainen kuvaamaan turvapaikanhakijaa, fasistinen jne. ja muokata näin mielipiteitä oman vihervasemmistolaisen agendan mukaiseksi.

  VastaaPoista
 5. Unkarin presidentti on aivan oikeilla jäljillä, että miksi ottaa ongelmia ja rikollisuutta aiheuttavia ihmisiä ja käyttää yhteiskunnan resursseja sellaisten asioiden setvimiseen kun omissakin asioissa on ihan riittävästi hoitamista, ainakin Suomen tilanteessa.

  Kaikki järkevät ihmiset ymmärtävät sen, että jos tulijoilla on kotimaassaan ongelmia, ne eivät jää sinne vaan he tuovat ne mukanaan meidän yhteiskuntamme, muuttaen kotimaamme nyky-yhteiskunnan sellaiseksi jota enemmistö ei halua.

  Vai haluaako joku työkseen ruveta setvimään sunnien ja shiiojen riitoja?
  Haluaako joku heidän normaaleja harrastuksiaan tänne kuten pommien räjäyttelyä toreilla tms.?


  Päivän esimerkki ongelmista:

  "Sunni–šiia-vastakkainasettelu aiheuttaa konflikteja viikoittain."

  http://yle.fi/uutiset/sunnien_ja_siiojen_ristiriidat_nousivat_esille_ylen_vastaanottokeskuskyselyssa/8959437

  VastaaPoista
 6. Unkarin presidentin huoli myös maiden taloudellisista resursseista vastaanottaa tai huolehtia maahanmuuttajista, on tervejärkistä
  ajattelua, ei fasismia. Myös Suomessa on syytä tunnustaa tosiasiat ja ymmärtää meidän resurssimme.
  Mihin resurssimme riittävät, mihin eivät?

  Yle tänään:
  "Talouspolitiikan arviointineuvoston puheenjohtajan, professori Roope Uusitalon mukaan suomalaiset pitkän aikavälin ennusteet näyttävät karkeasti noin prosentin kasvua seuraaville 10–20 vuodelle."

  http://yle.fi/uutiset/professori_suomalaisten_elintaso_laahaa_tulevina_vuosikymmenina/8961655

  Voi kysyä, nouseeko Suomen luottoluokitus mitä enemmän otamme muslimeja tai muita Afrikkalaisia vai otammeko joka vuosi lisää velkaa, jotta esim. heidän aiheuttamat kulut maksetaan?

  Professorilla oli eilen kirjoitus perheenyhdistämisestä. Jotkut murehtivat muita kun pitäisi olla huolissaan Suomen perheistä ja lapsista!

  HS 6.4.16: Hallitus leikkaa lapsilisistä...

  http://www.hs.fi/kotimaa/a1459906594569

  VastaaPoista
 7. Ikäviä uutisia tänään. Tekijöitä voi vain arvailla...vai voiko?

  http://yle.fi/uutiset/seksuaalirikoksista_tehdyt_ilmoitukset_kasvussa_uudellamaalla/8962112

  VastaaPoista
 8. "Eurooppalaiset muuttavat Tšekkiin ja Unkariin pakoon monikulttuurisuutta",
  http://magneettimedia.com/eurooppalaiset-muuttavat-tsekkiin-ja-unkariin-pakoon-monikulttuurisuutta/

  VastaaPoista
 9. "EU Operation ‘Encourages’ Illegal Migrants
  By Alex Rossi in Libya — Sky News June 15, 2016

  The Libyan coastguard has told Sky News that the EU’s Operation Sophia, which was devised to prevent people smuggling, is actually encouraging illegal migrants to make the perilous journey to Europe..." eli Libyan rannikkovartiosto on kertonut Sky Newsille, ett EU:n Operaatio Sofia, joka muodostettiin tarkoituksena estää ihmissalakuljetus, todellisuudessa rohkaisee laittomaia siirtolaisia tekemään vaarallisen matkan Eurooppaan.

  Koko artikkeli: http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=134805

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!