perjantai 28. huhtikuuta 2017

Turvapaikkauutisia

Silmiini sattui tänä aamuna useita turvapaikkaruljanssiin liittyviä uutisia. Niistä valaisevin kertoi Saksan tapahtumista.

Siellä oli nimittäin käynyt niin, että arabian kieltä osaamaton "muukalaisvihamielinen" saksalaisupseeri oli onnistunut saamaan itselleen turvapaikan tekeytymällä syyrialaiseksi. Tämä jos mikä kertoo siitä, kuinka kritiikittömästi eurooppalainen turvapaikkapäätöksenteko saattaa toimia.

Voi vain kysyä, kuinka suuri osa Euroopan maista turvapaikan saaneista on saanut positiivisen päätöksensä väärin perustein? Nyt ilmi tulleen tapauksen valossa määrä ei liene vähäinen.

Aamun lehden toinen uutinen lainasi Guardian-lehteä, jonka mukaan ISIS:in jättäneet kiihkomuslimit olisivat pyrkimässä joukoittain Eurooppaan. Edellä lyhyesti referoimani uutisen valossa moni myöskin onnistuu aikeissaan - ja onhan suurella osalla jo muutenkin oleskeluoikeus EU:n alueella. Uutisen mukaan esimerkiksi Suomesta on ISIS:in riveihin lähtenyt ainakin 80 muslimikiihkoilijaa, jotka voivat halutessaan palata takaisin.

Jutussa arveltiin, että monien "arvioidaan pyrkivän Turkkiin ja sitä kautta Eurooppaan kostaakseen Isisin kärsimät tappiot taistelukentillä. Se lisää pelkoja uusista terrori-iskuista Euroopassa... Kotimaihinsa palaavia vierastaistelijoita pidetään myös Suomessa lähivuosien merkittävänä turvallisuusuhkana."

Kolmas aamun uutinen tulikin sitten Suomen Lahdesta. Siellä oli turvapaikanhakijoille tullut riitaa, jonka lopettamiseen tarvittiin poliisia.

Uutinen ei olisi ollut blogiin nostamisen arvoinen, mikäli se olisi ollut yksittäistapaus. Näin ei kuitenkaan ole, sillä "poliisin mukaan turvapaikanhakijat ovat häiriköineet kauppakeskuksessa aiemminkin".

Neljännessä uutisessa kerrottiin puolestaan perussuomalaisesta varavaltuutetusta, jonka mukaan turvapaikanhakijoiden kotouttamistoimia pitää tehostaa. Hänen mukaansa "ei pakolaisongelmaa hoideta niin, että maahan tullaan, asetutaan johonkin ja sen jälkeen heidät unohdetaan sinne jonnekin". Sekä "kielen he oppivat töissä tai koulutuksessa huomattavasti paremmin, kuin biljardipöydän äärellä keskenään".

Lisäsi hän totesi, että "on päivänselvä asia, että jos on sotatila missä päin maailmaa tahansa, sodasta kärsiviä ihmisiä pitää auttaa. Auttaa pitää varsinkin puolustuskyvyttömiä naisia, lapsia ja vanhuksia".

Tästä kaikesta olen periaatteessa samaa mieltä, mutta samalla on ymmärrettävä realismi. Maailman sekasortoisimmissa sotaa käyvissä maissa asuu jo yli sata miljoonaa miljoonia ihmistä (pelkästään Syyria 18,5 miljoonaa, Afganistan 31 miljoonaa, Etelä-Sudan 12 miljoonaa, Jemen 28 miljoonaa, Irak 31 miljoonaa) ja jonkinlaisessa sotatilassa olevissa maissa monin verroin enemmän (pelkästään Nigeriassa 182 miljoonaa), eikä heitä kaikkia voida sijoittaa Suomeen eikä edes Euroopan Unionin alueelle.

Siksi auttamistoimet tulisi kohdistaa ensisijaiseti kriisialueille tai niiden välittömään läheisyyteen. Lisäksi se olisi myös merkittävästi kustannustehokkaampaa kuin nykyinen turvapaikkasirkus ja kohdistuisi paremmin naisiin, lapsiin ja vanhuksiin.

Lopuksi palattakoon takaisin Saksaan. Siellä parlamentti on kieltänyt burkhan käytön valtion laitoksissa työskenteleviltä ihmisiltä työajalla. Kielto koskee esimerkiksi vaaliviranomaisia sekä armeijassa ja oikeudessa työskenteleviä ihmisiä.

Naisten pakottaminen burkhaan jäi siis edelleen pääsääntöisesti lailliseksi Saksassa, vaikka päätöstä onkin pidettävä pienenä ihmisoikeusparannuksena verrattuna aiempaan. Tasa-arvon mallimaana itseään pitävässä Suomessa sen sijaan ei ole oikein edes keskusteltu tästä käytännössä äärimmäisen julmasta perheväkivallan muodosta.

Tämä(kin) islamiin liittyvä ilmiö on meillä mieluummin haluttu vaieta kuoliaaksi tai peittää yksilönvapauden kaapuun. Näin siitä huolimatta, että jokainen omilla aivoillaan ajatteleva ymmärtänee kyseessä olevan käytännössä aina ihmisen äärimmäisestä alistamisesta, joka on myös kotouttamisen kannalta haitallista ehkäistessään tehokkaasti muslimien integroitumista suomalaiseen elämänmuotoon.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Etnis-kulttuurinen segregoituminen etenee Suomessakin
Kielteisen päätöksen saaneille on rakennettava turvapaikka
Suomi on sopinut 90 miljoonan turvapaikanhakijan ottamisesta maahamme
15 kommenttia:

 1. Maailmassa on aina ollut kurjuutta. Etiopiassa oli 1980-luvulla kauhea nälänhätä sisällissodan ja kuivuuden vuoksi. Länsimaiset taiteilijat, Bob Geldof ja kaverit, järjestivät Live Aid konsertit Lontoossa ja Philadelphiassa. Rahoilla autettiin Afrikassa.

  Kukaan ei tainnut ehdottaa etiopialaisten nälkäänäkevien siirtämistä Eurooppaan, vaan autettiin paikan päällä leireillä, vaikka oli sotaa ja kurjuutta.

  Nyt Etiopiassa on taas nälänhätä. Väkiluku on lähes kolminkertaistunut kolmessa vuosikymmenessä 35 miljoonasta sataan miljoonaan, joten ei ole ihme, jos alkaa ruoka loppua.

  Eikö se kestävä kehitys ollutkaan tärkeää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä viikolla uutisoitiin myös Jemenin sisällissodasta, joka on tuottanut inhimillistä kärsimystä Syyriaan ja Irakiin verrattavissa määrin. Vaan eipä sieltä ole silti tulossa arabi-invaasiota Eurooppaan; sikäläinen tilanne on käsitelty maansisäisen pakolaisuuden kautta.

   Jemenin ja sen maansisäisten pakolaisten tilanne on rankka ja tukala. Ei sitä kukaan kiistä, kuten ei Syyrian ja Irakinkaan sotatoimialueilla vallitsevaa tilannetta. Niitä alueita vain ei ole kautta koko maan, kuten ei ollut Suomen Talvi- ja Jatkosodissakaan.

   Eräilä tahoillamme on kova halu ja tarve rinnastaa maahamme tulvivat arabijätkät sotiemme evakkoväestöön. Näin siitä huolimatta, etteivät he ole koskaan olleet Suomen kansalaisia saati asuneet Suomen alueella eivätkä ole edes Geneven pakolaissopimuksessa määriteltyjä pakolaisia.

   Eikö meillä siis olisi mitä suurin oikeus heivata nämä onnenonkijat takaisin sinne mistä ovat tulleetkin vedoten juuri tähän aspektiin:

   kun meidän maassamme oli tilanne, jossa jopa 420 000 ihmistä joutui lähtenään pakolaisiksi, heidät asutettiin, ja vieläpä nopeasti ja pysyvästi, maamme rauhallisiin osiin. Ja jos vedotaan sisällissodan erityisen raakoihin piirteisiin, voidaan vielä suuremmalla oikeudella mnuistuttaa vuodesta 1918.

   Sotaa kesti noin kolme kuukautta, sen kieltämättä hyvin rumia jälkiselvittelyjä tuplasti kauemmin, mutta seuraavana vuonna siirryttiinkin jo rauhanajan tilanteeseen, jossa hävinnyt osapuoli sai osallistua täysivaltaisena osapuolena ensimmäisiin parlamenttivaaleihin!

   Jos Suomessa asiat on kyetty hoitamaan näin, miksei sitten Syyriassa, Irakissa, Somaliasssa ja vastaavissa maailmankolkissa? Jos vastaus on, ettei siellä olla tällaiseen kykeneviä, on kysyttävä miksi? Jos vastaus on kolonialismi, se ei kelpaa, kosa Suomi pystyi omaan saavutukseensa heti kolonialismin päättymistä seuraavana vuotenaan!

   Jos ja kun vastaus on, että Syyriassa, Irakissa ja Somaliassa asuu ihmisisä, jotka eivät kykene suomalaisten suorituksiin, vaadin minä vastausta kysymykseen, miksi tällaisia ihmisiä sitten pitää päästää Suomeen missään muussa asemassa kuin turistina?

   Poista
  2. Hyvä kysymys. Vastausta kaipaisin minäkin.

   Poista
 2. Maailmanpankin tilasto

  http://data.worldbank.org/indicator/SP.POP.TOTL

  Etiopia väestö
  1960= 22 milj. Kasvu 4,5x
  2015= 99,3 milj

  Egypti väestö
  1960= 27 milj. Kasvu 3,4x
  2015= 91,5 milj

  Nigeria väestö
  1960= 45,2 milj. Kasvu 4x
  2015= 182,2milj.

  Somalia väestö
  1960= 2,8 milj. Kasvu 3,9x
  2015= 10,8milj.

  Suomi väestö
  1960= 4,4milj. Kasvu 1,25x
  2015= 5,5milj.

  Tilastokeskuksen mukaan:
  Suomen väestönkasvu on ollut viime vuosina noin puolen prosentin (0,5%) suuruusluokkaa.
  2000-luvulla ulkomaisen muuttovoiton osuus väestönkasvusta on lisääntynyt, ja vuodesta 2007 lähtien nettomaahanmuutto on kasvattanut Suomen väkilukua enemmän kuin syntyneiden enemmyys.

  Väestöennusteen mukaan Suomen väestönkasvu tulee hidastumaan tulevaisuudessa,
  ja väestönkasvu jatkuu vain nettomaahanmuuton ansiosta.

  Taas kerran näkyy se, että on täysin turhaa siirtää Afrikasta vaikka 1 milj. ihmistä kun tilalle syntyy 4 milj. väestönkasvusta johtuen.

  Tämä on se asia josta kaikki päättäjät ja suvaitsevaisto vaikenevat kuin muuri, mukaan lukien Halonen.

  Kaikki te, jotka petätte itseänne tällä monikulttuurisuudella, herätkää nyt herran tähden!

  Syntyvyyden tiukka säännöstely on se mitä täytyy tapahtua.

  VastaaPoista
 3. Olipa taas HS uutinen:

  "...sanottiin olevan ”muukalaisvihamielinen tausta”.

  "...yritti noutaa ... luvattoman, ladatun käsiaseen."

  Miehet vaihtoivat muukalaisvihamielisiä tekstiviestejä.

  Myös opiskelijan kotoa löydettiin aseita.

  Ja vaietaan kuoliaaksi se vakava asia kuinka typerää touhua tämä maahanmuuton parissa nysvääminen Eurooppalaisten veronmaksajien kannalta on.

  Toki ymmärrän, että toimittajille, jotka saavat palkan näistä kirjoituksista ja kaikille muille, jotka saavat elantonsa maahanmuuton parista, se on tärkeää
  mutta meidän Eurooppalaisten kannalta se on tuhoisaa.

  VastaaPoista
 4. Tukholman isku

  "Rekkaiskussa loukkaantunut nainen kuoli aamulla sairaalassa."

  http://yle.fi/uutiset/3-9587000

  VastaaPoista
 5. "Viranomaiset varautuvat: Onko lennokki terroristien seuraava ase?"

  "Kymmenessä vuodessa terroristien suosikkiase on vaihtunut pommista puukon kautta kuorma-autoksi.
  Viranomaiset pohtivat nyt, tehdäänkö tulevaisuuden iskut esimerkiksi miehittämättömillä ilma-aluksilla."

  http://yle.fi/uutiset/3-9586535

  Yllä pohditaan asioita ja varmasti itse kukin pohtii tykönään.

  Professori on useasti tuonut julki, Ruotsin esimerkin huomioiden, että mitä vähemmän meillä on maahan tulleita vierasperäisiä ihmisiä, sen vähemmän myös niitä ongelmia, joita he tuovat mukanaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko, että kaikkien vierasperäisten ihmisten riski on saman suuruinen. Juuri nyt näyttää siltä, että nimenomaan islaminuskoisten vierasperäisten määrän kasvu näyttäisi korreloivan terrorismiriskin kanssa.

   Heidänkin osaltaan on luultavasti niin, että riski liittyy ainoastaan sellaisiin ihmisiin, jotka mieltävät itsensä muslimeiksi - maallistunut ja länsimaiset arvot omaksunut entinen muslimi tuskin aiheuttaa sen suurempaa terrorismiriskiä kuin kukaan muukaan. Tämä pitäisi huomioida myös kotouttamisprosessien yhteydessä, jonka oleellisena osana tulisi olla tulijoiden poiskasvattaminen islamin länsimaiseen elämäntapaan sopimattomista piirteistä.

   Poista
 6. Eilen kerrottiin tv:ssä Suomen somalista, joka oli palannut kotimaahansa hoitamaan lastensairaalan potilaita. Suomi ja kenties EU maksavat sairaalan ylläpidon. Maksetaanko haastatellulle somalinaiselle Suomen terveydenhuollon palkkaa Somaliassa tehdystä työstä?

  VastaaPoista
 7. Katsoin eilen puoliväliin A-teema -keskustelua terrorismista, ja jäin ihmettelemään turvapaikanhakijoiden kanssa työskentelevän kysymystä kantasuomalaisen ja turvaa hakevan muukalaisen eriarvoisesta kohtelusta väkivallan tekijöinä. Miksi suomalaisen tehdessä teon, syytä etsitään yksilöstä, ja miksi muslimin tehdessä teon syytä etsitään ryhmäideologiasta. Hänen mielestään tämä on väärin, vaikka tuollaisessa työssä toimivan kuvittelisi ymmärtävän kulttuurierot. Ryhmäkulttuurit toimivat erilailla kuin yksilöllisyyteen panostavat yhteisöt, ja se olisi ensimmäiseksi opetettava maahanmuuton piirissä työskenteleville (kummallista etteivät he sitä jo tiedä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan tämä olisi yksi syy lisää puuttua tulijoiden kulttuuriin. Sen jälkeen voitaisin puhua pelkistä yksilöistä.

   Poista
  2. Joten viitaten kommenttiin klo 12.39:

   kun nyt tiedämme tiettyihin kulttuureihin olennaisena osana liittyvien tiettyjen piirteiden olevan erittäin vaikeasti sopeutettavissa suomalaiseen kulttuuriin, miksi meidän on ylipäänsä otettava vastaan yhtään näistä kulttuuripiireistä tulevaa ihmistä muuten kuin turistina?

   Ajatellaan, että huomenna jokin ruokakauppaketju uutisoisi heille saapuneessa tuotteen X mittavassa erässä todetun olevan terveydelle erittäin haitallisia ja monissa tapauksissa jopa kuolemaan johtavia viallisuuksia. Tuotetta ei silti ole aikomustakaan vetää pois, päinvastoin asiakkaita rauhoitellaan, ettei ole mitään syytä huoleen: viallisutta on todettu vain alle prosentissa tuotteen X pakkauksista!

   Ottaisitko riskin ostamalla ja käyttämällä näitä tuotteita, ja antaisitko niitä lastesi käyttöön?

   Poista
 8. Ylewatch-blogistilla oli taas 27.4.2017 varsin osuva artikkeli ”Ylessä yliymmärretään islamistiterrorismia ja vaietaan Googlen uudesta hakualgoritmista”, http://ylewatch.blogspot.fi/2017/04/ylessa-yliymmarretaan.html
  Artikkelin aiheena on mm. Yle TV1, torstai 27.4.2017 klo 21:05. A-teema: Terrorismin uhka
  Artikkelissa todetaan mm.:
  ”Jo ensimmäisen 15 minuutin katselu antaa aavistuksen, mitä tässäkin Ylen keskustelussa halutaan pääasiassa propagoida: islamistiterrorismin syynä on länsimaissa oleskelevien arabien kohtaama rakenteellinen rasismi.
  Tätä punaisen yliopiston kantaa edusti selkeimmin vihreiden varapuheenjohtaja Touko Aalto, jonka mukaan "vihapuhe" on syynä kolmannen maailman kuokkavieraiden radikalisoitumiselle Euroopassa. Toisin sanoen jos eurooppalaiset eivät "vihapuhuisi" ollenkaan eli olisivat reagoimatta muukalaisten arjen terroriin ja kuolemaa kylväviin terrori-iskuihin, Isis ym. verkostot lopettaisivat terroritoimensa…
  ” Ohjelman turhanaikaisuus kävi katsojalle moneen otteeseen selväksi, sillä vuoropuhelu islamistien terrorismista on täysin turhaa, ellei kolmea seuraavaa tekijää oteta huomioon keskustelussa:
  1) Yhdysvaltojen valtioita hajoittavat sotatoimet Lähi-idässä...
  2) Elintasosiirtolaisuuden vetovoimatekijät Eurooppaan...
  3) Kansansa pettänyt eliitti, joka päästää luvattomatt muukalaiset maahan...”

  Kolmanteen kohtaan liittyen kannattaa taas muistaa, että Petturi Orpo syksyllä 2015 otti avosylin vastaan Tornionjoen yli kymmeniä tuhansia nuoria miehiä Suomeen, vaikka olisi Dublinin sopimuksen perusteella voinut käännyttää kaikki takaisin turvalliseen maahan Ruotsiin. Koska käytännössä mitään tarkastuksia ei ollut, voidaan otaksua, että joukossa oli epälukuinen määrä myös ISIS-terroristeja tai sellaisiksi haluavia.

  Petturi Orpon itselleen asettamassa tärkeysjärjestyksessä taitaa mahdollinen politrukin virka Brysselin lihapatojen äärellä olla ykkössijalla eikä sen rinnalla hänen Suomelle ja kantasuomalaisille aiheuttamansa tuho paina vaa’assa yhtään mitään.

  Petturi Orpo tässä taannoin myös solvasi lottia ja sotaveteraaneja, kuten käy ilmi seuraavasta Reijo Tossavaisen artikkelista: https://blogit.perussuomalaiset.fi/reijo-tossavainen/orpo-solvasi-lottia-ja-veteraaneja/

  VastaaPoista
 9. Em. Ylewatch-blogistin artikkelissa oleva toinen aihekin (ja erityisesti siinä myös viitattu Kalergi-suunnitelma) liittyy kiinteästi maahantunkeutuja-invaasioon, koska internet-sensuurilla pyritään estämään kansalaiset saamasta totuudenmukaista tietoa masinoidun invaasion laajuudesta ja tuhovaikutuksista.

  ”Yle Watch kertoi eilen, että Google, Twitter, YouTube ja Facebook – kaikki muuten sattumoisin juutalaistaustaisten henkilöiden omistamia yhtiöitä – ovat alkaneet sensuroida alustoillaan kansalaisten totuuspuhetta. Toimenpiteen syynä on luultavasti se, että se uhkaa epädemokraattisen globaalieliitin valtaa ja sen panmixia-ideologiaa (https://en.wikipedia.org/wiki/Panmixia) siten kuin kreivi Richard N. Coudenhove-Kalergi sen aikoinaan suunnitelmassaan (http://kalergisuunnitelma.blogspot.fi/2009/11/kreivi-kalergin-suunnitelma.html) muotoili.

  Internetin tärkein avainkohta ovat hakukoneet, joista Google on selvästi monopoliasemassa. Kauppalehti kertoi eilen verkkosivujensa jutussa Google tekee muutoksia kaikkein pyhimpäänsä – osa sivustoista menettää sijoitusta, osa nouse, että yhtiö muuttaa algoritmiaan siten, ettei hakutuloksissa nouse kärkeen suositut "valeuutissivustot" ja "salaliittoteoriat", jotka ovat virallisen julkisuuden käyttämiä kiertoilmaisuksia totuuden paljastamiselle:
  Google aikoo tehdä muutoksia yhtiön pyhimpään eli hakualgoritmiin siivotakseen tuloksista pois valeuutisia, 9to5Google kertoo. Toimien taustalla ovat raportit, joiden mukaan Google tarjoa monin paikoin paikkansapitämättömiä tietoja vastauksina hakuihin.
  Muutoksen päämääränä on, että laiskat netinkäyttäjät tarttuisivat vain globaalielittiä palvevan valtamedian valheelliseen uutis- ja tietotarjontaan.

  Poliittisin perustein tehty algoritmin muutos on luonnollisesti herättänyt yksittäisissä kansalaisissa oikeutettua nurinaa, jonka vuoksi suuret mediatalot kuten Yle eivät halua nostaa asiaa pinnalle, jottei siitä tule julkisen keskustelun aihe.
  Etnisen identiteettinsä kadottaneet lännen kuluttajakansalaiset alistuvat tähänkin muutokseen apaattisen välinpitämättömästi ja parin vuoden päästä poliittisesti korrektia algoritmia pidetään itsestäänselvyytenä, aina olemassaolleena asiana.

  Jälleen kerran Euroopan kansoille vihamielinen globaalieliitti on supistanut kansalaisten tiedonhankintaa ja lisännyt epäsuoraa sensuuria ilman että siihen reagoidaan mitenkään. Kuinka pitkälle alistumisessa ollaan vielä valmiita menemään? Ratkaisu on meidän kaikkien käsissä.”

  VastaaPoista
 10. Epänormaalista pusketaan väellä ja voimalla uutta normaalia kautta Euroopan. Jos jossain paukahtaa niin pelolle ei tietenkään saa antaa valtaa ja perkeleesti jaksuhaleja siihen päälle.
  Asiasta kirafviin, tuossa viime viikolla meinasin samanaikaisesti tikahtua nauruun ja verensyöksyyn kun (korkeasti arvostettu) YLE näytti raportin Bangkokiin jumiin jääneistä turhapaikkashoppailijoista.
  YLE käytti raportissaan samaa, ääni väpättäen puhuvaa hemmoa ( nimeä en muista) kuin muissakin vastaavissa uutisissa.
  Itse asiaan. Siinä kerrottiin Syyrialaista, jotka ovat, parhaimmillaan 10, siis 10 vuotta sitten menneet Thaimaahan 90 päivän turistiviisumilla ja päättäneet jäädä sinne lonnimaan. Syyriassa ei ollut tietääkseni sotaa 10 v sitten.
  No nyt ne valittavat, että eivät voi kulkea kaduilla kun pelkäävät pidätystä. Täyttä scheissea, Bangkokissa on niin paljon eri kansallisuuksia, että ei poliisilla ole halua eikä aikaa tarkastaa kaikkia vähänkin arabin näköistä tyyppiä.
  Olen viettänyt siellä aikaa viimeisen 11 vuoden aikana ainakin 2 vuotta, joten tiedän mistä puhun.
  Homman juoni paljastuikin raporttia seuratessani, tahtovat Suomeen. Serkku ja velikin asuu siellä ja raporyin aikana soitettiinkin ihan Ouluun asti, vollottaen tottakai.
  Toki jokaisen, varsin pulskan ja toki nälkäänäkevän ukon muija oli tosi sairas ja siitä se ulina vasta yltyikin.
  Tosiasiassa nämä loiset vetivät mustan pekan käteen. Thaimaa ei tarjoa ilmaista elämää, eivät edes omilleen.
  Se miksi eivät voi maasta lähteä johtuu lähinnä siitä, että jokainen yliaikainen ( luvaton) päivä maassa maksaa 500 thb. Siis 10 vuodesta pitää pulittaa vaivaiset rapiat 1850000 thb, eli päivän kurssilla n 54k euroina. Ja tämä per nuppi.
  Ei siis ihme, että halu Suomeen on kova, pakolaisstatuksella.
  Jos hilloa ei löydy maasta poistuttaessa niin "apinahäkki" kutsuu. Kyseisen summan voinee kuitata muutamassa vuodessa kun lusii kiltisti.
  Itse aion mennä taas kärsimään Bangkokiin jo parin kuukauden päästä. Se kaupunki tai maa ei turhia loisia elätä, eri asia on kerjäläisille annetut pikkurahat, siis oikeille kerjäläisille.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!