lauantai 1. huhtikuuta 2017

Loppu hyvin, kaikki hyvin: Abdiqadir palasi kotiin

Abdiqadir Osman Hussein on yksi merkittävimmistä suomensomaleista. Ainakin jos ihmisen merkittävyyttä mitataan omalla Wikipedia-sivulla tai palstatilalla lehdistössä ja sosiaalisessa mediassa.

Abdiqarin julkisuus juontaa juurensa hänen ns. laajemmasta seksuaalisesta käsityksestään. Esimerkiksi Wikipedia-sivusto kuvaa sitä ja hänen muita taipumuksiaan seuraavasti.

"Abdiqadir Hussein... puukolla uhaten raiskasi Tampereella 13-vuotiaan tytön... Hussein murhasi... tamperelaisen 15-vuotiaan... silpoen... veitsellä... Mielentilatutkimuksen mukaan Hussein toimi täydessä ymmärryksessä... Husseinilla oli suomalainen vaimo ja kaksi lasta... Hussein... käytti seksuaalisesti hyväksi 4-vuotiasta lasta... Hussein pahoinpiteli Turun vankilan kuntosalilla Ramin Azimin... pahoinpitelyn motiivina oli Husseinin luulo siitä, että Azimi oli puhunut hänestä ´selän takana´".

Ensimmäisitä kolttosistaan Hussein sai elinkautisen tuomion, jolta myönnettyjen lomien aikana tapahtuivat edellä kuvatut myöhemmät sattumukset. Niistä huolimatta Helsingin hovioikeus päätti vapauttaa Abdiqadirin ehdonalaiseen, joka alkoi syyskuussa 2016.

Suomalaisten naisten ja lasten onneksi poliisi otti Abdiqadirin säilöön heti tämän ehdonalaisen alkaessa. Ja tämän aamun lehti tiesi kertoa, että tarina on saanut onnellisen lopun Abdiqadirin päästyä poliisin avustamana esi-isiensä luvattuun maahan.

Toivottavasti Abdiqadir pidättäytyy jatkossa laajemman seksuaalikäsityksensä ilmentämisestä ja osoittautuu rakentavaksi voimaksi kotiseudullaan. Mutta jos ei, toivon ettei hän selviä siitä ilman somalialaisen lainsäädännön mukaista rangaistusta tai hakeudu jälleen turvapaikanhakijaksi Eurooppaan.

Jälkimmäinen tosin olisi turhaa, sillä miehestä lienee käytettävissä niin sormenjäljet kuin DNA-pohjainen identifiointitietokin. Sen sijaan paperittomana eli laittomana maahanmuuttajana Abdiqadir saattaisi selvitä ainakin jonkin aikaa etenkin Suomessa, jonka kieli on hänelle entuudestaan tuttu.

Lisäksi hänen oleskeluaan Suomessa helpottaisi tiettyjen tahojen aiheuttama paine pidättäytyä hyödyntämästä ihmisten ulkoisia tunnusmerkkejä maahanmuuttajille tyypillisen rikollisuuden torjunnassa. Sen seurauksena hänen paljastumisensa satunnaisessa henkilöpapereiden tarkastuksessa olisi vähäinen.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Abdiqadir palasi julkisuuteen
Abdikadirin kohtalo lienee pelkästään hänen oman hyvän tahtonsa varassa
Abdigadir Osman Hussein vapautetaan hovioikeuden päätöksellä

7 kommenttia:

 1. Oliko tämä aprillipila?

  Ei kai ketään, ei edes psykopaattista raiskaaja-murhaajaa, todella ajeta pois Suomesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole aprillia. Näin uskomattoman jämäkästi on nyt Suomessa toimittu. No ei muu olisi ollut mahdollistakaan. Kansan raivo on niin vahva, että tuskin tuo jäbä olisi henkeänsä saanut kauaakaan pitää, jos vapaaksi olisi päästetty.

   Poista
  2. Niin, eikä siihen kauaa mennytkään. Eikä edes kovin monen viattoman tarvinnut kärsiä, ennenkuin jonkinasteinen oikeus tapahtui. Toki raiskaajamurhaajan vapaus toteuttaa lempiharrastuksiaan on oikeusvaltion tärkeimpiä tehtäviä, jos siinä sitten muutama tavallinen kansalainen joutuu kärsimään, sehän on sivuseikka. Ainakin Hovioikeudelle näyttää olevan.

   Mutta - hyvä edes näin. Antaas katsoa, kuinka kauan hän pysyy Somaliassa. Voisi olla mielenkiintoinen veikkauskilpailu siitä kuinka kauan menee siihen, että hän löytyy uudelleen Euroopasta harrastelemasta.

   Poista
  3. Abdiqadirille voi tulla lyhyt loppuelämä, mikäli hän toteuttaa taipumuksiaan myös Somaliassa. Toki karun lopun edellytyksenä taitaa olla neljä todistajaa, elleivät sitten uhrin klaaniin kuuluvat sukulaismiehet päätä vähemmänkin riittävän. Jälkimmäinen olisi sitä meilläkin ajoittain kaivattua yhteisöllisyyttä.

   Poista
 2. "Husseinilla oli suomalainen vaimo ja kaksi lasta", heidän asemansa ei todellakaan ole kadehdittava.

  VastaaPoista
 3. Koin Abdiqadirin kotiinpääsyn niin iloisena asiana, että join sen kunniaksi kakkukahvit.
  Jos meillä olisi tutkivaa journalismia, tästä juhlinnasta olisi ehkä tehty ja julkaistu kysely maahanmuuttajienkin parista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutkiva journalismi kuuluu jo historian hämärään. Nykyinen valta-VALE-media on rikollisten vallanpitäjien suloinen sylikoira, vaikka sen kuuluisi olla näiden hämärätoimia paljastava räkyttävä vahtikoira.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!