Perussuomalaisten eduskuntaryhmä pitää parhaillaan kesäkokoustaan. Siellä ensimmäisen päivän merkittävimmän puheenvuoron käytti Sampo Terho.
Hänen mukaansa: "meillä on aate, ohjelma ja kyky saada tavoitteita läpi". Esimerkkinä hän mainitsi sinänsä kiistämättömät tosiasiat, joiden mukaan puolueen hallitustaipaleen aikana sekä Suomen maahanmuuttopolitiikka että europolitiikka ovat muuttuneet. Molemmat tavalla, joka saa ainakin tämän blogin kirjoittajan hyväksynnän.
Myös Timo Soini käytti tänään puheenvuoron. Hänen mukaansa puolueesta nukkumaan siirtyneet kannattajat palaavat "kun nähdään, mitä kaikkea hyvää on saatu aikaiseksi ja vaikutukset alkavat näkyä".
Timo Soinin sanat ovat sikäli ehdolliset, ettei niissä määritelty sitä, mitä aikaansaannoksia hän tarkoitti ja mitä vaikutuksia pitäisi näkyä. Niinpä minä arvaan.
Veikkaan siis Perussuomalaisten kannatuksen nousevan, mikäli Suomen kehitys kohti kehitysmaata niin katukuvan kuin taloudenkin osalta päättyy. Tämä edellyttää kehitysmaista suuntautuvan humanitaarisen maahanmuuton pitämistä pienenä, Suomen talouden todellista sopeutumista euroaikaan ja sitä kautta viennin ja seurausvaikutuksena kotimarkkinoiden virkistymistä sekä ihmisten tunteman oikeudenmukaisuuden vahvistumista.
Näistä jälkimmäinen johtaa ajan myötä luottamusyhteiskunnan vahvistumiseen. Siitä seuraa kaikenlaisen turhan sääntelyn purkaminen, jolloin ihmisten yritteliäisyydelle, yhteistyölle ja luovuudelle jää tilaa.
Eikä luottamusyhteiskunnalle olisi pahaksi, vaikka yritteliäisyytensä takia henkilökohtaiseen vararikkoon päätyneet lopulta armahdettaisiin - seikka jonka Timo Soini nosti esiin. Onhan se käsittämätöntä, että meillä jokainen toisen palveluksessa oleva voi epäonnistua kuinka pahasti tahansa pudoten yhteisesti rahoitettuun turvaverkkoon, mutta viime kädessä kaikkien hyvinvoinnin omilla ideoillaan, ratkaisuillaan, rahoillaan ja riskeillään mahdollistavat yrittäjät voivat kadota elinikäiseen kadotukseen.
Nyky-Suomessa onkin lähes ihme, että kukaan haluaa ryhtyä yrittäjäksi. Siksi myöskään taloudella ei mene niin hyvin kuin olisi mahdollista.
Perussuomalaisilla oli siis paljon hyviä ajatuksia tänään. On toivottava, että nuo ajatukset saavat kannatusta myös muissa eduskuntapuolueissa - ja viime kädessä johtavat suomalaisen yhteiskunnan kukoistukseen. Näin siitä riippumatta, kanavoituuko niiden seurauksena perussuomalaisille tulevissa vaaleissa lisää ääniä tai ei.
Aiempia ajatuksia samasa aihepiiristä:
Miksi tieto- ja viestintäteknologia ei enää kannattele tuottavuuden kasvua?
Lepsu maahanmuuttopolitiikka tuhosi Perussuomalaisten kannatuksen
Nyt on tekemisen meininki!
-
Perussuomalaisilla oli myös ennen eduskuntavaaleja ajatuksia - pitipä niitä sitten hyvinä tai huonoina. Mitään niistä ei ole edes yritetty toteuttaa, joten eiköhän tähän asti nähty mukava köllöttely Smolnan sohvilla ja valtioneuvoston Audissa jatku vaaleihin asti.
VastaaPoistaHassua. Esimerkiksi maahanmuuttopolitiikka on muotoiltu juuri siten kuin puolue lupaili ennen vaaleja.
PoistaNiin, annettiin ymmärtää, että maahantulon tason oli tarkoitus pysyä aiempien vuosien tasolla, siis vajaana 4000 henkenä. hh
PoistaVarmasti noinkin, mutta oleellista on se, että viime vuoden ryntäys tapahtui ennen hallituksen tekemiä lakimuutoksia. Nyt nuo muutokset on tehty ja saamme nähdä mikä on tulijamäärä niiden tuloksena.
PoistaKevään kuntavaaleissa persut saattavat saada hyvänkin tuloksen. Kunnanvaltuustothan sen päättävät, tuleeko kuntaan vokki vai ei? Jos vokki jo kunnassa on, niin suljetaanko se vai ei? Vokkivaalit ja persut ainoa maahanmuuttokriittinen puolue. Ääniä saattaa ropista yli puoluerajojen.
VastaaPoistaEx-ministeri Suvi-Anne Siimeshän jo blogissaan kertoili, kuinka naapuriin vain tulla tupsahti vokki ja ainut paikka mistä hän löysi tietoa asiasta oli mv-lehti. Vokki on islam nimisen ruton paise, joka saattaa ponnahtaa esiin missä vain...no tuskin kuitenkaan westendissä.
Tämän päivän uutinen: sisäministeriön mukaan VOK-matujen todelliset kustannukset ovat 67 euroa/hlö/vrk eli 29 euroa enemmän kuin oli suunniteltu. Vuoden oleskeli VOKissa on siis 10 550 euroa KALLIIMPAA kuin oli varauduttu.
VastaaPoistaSiksi on syytä huolehtia, että maahan saapuu mahdollisimman vähän spontaaneja turvapaikanhakijoita. Hallituksen tekemät muutokset tähtäävät juuri tähän.
PoistaJos todellakin ilmenee, että Perussuomalaisten sanat pikkuhiljaa muuttuvat teoiksi, saattaisin minäkin loikkaamista takaisin. Ainakin jos Turusta löytyy joku sellainen ehdokas, johon osaisi luottaa. Niin, eikä mielellään ole eduskunnassa, kahdella pallilla häärääminen ei kuullosta uskottavalta.
VastaaPoistaDemokratia on hidas prosessi ja monipuoluehallitusten Suomessa vieläkin hitaampi. Sitä eivät kaikki Perussuomalaisten äänestäjät ole tahtoneet hyväksyä.
PoistaJos eilen puhuttiinkin viisaita, niin taisi Soini myös vaatia kaikkia kansanedustajia kuntavaaliehdokkaiksi. Sitä en minäkään pidä viisaana, sillä sekä valtiollisen että kunnallisen vallan keskittyminen yksiin käsiin ei ole tervettä. Toisaalta äänestäjäthän ne valtuustojen ja eduskunnan kokoonpanon määräävät.
Niin määräävät, mutta ikävän harva ajattelee seurauksia lyijykynää pyöritellessään äänestyskopissa. Mummot ja vaarit äänestävät vaaleista riippumatta samoja ehdokkaita. Mutta yllätys yllätys, jotkut heistä eroavat 'vähämerkityksisestä' kaupungin-valtuutetun hommasta päästyään eduskuntaan. Tai sitten eivät eroa, mutta harvoin viitsivät ja ehtivät ottaa osaa kissanhännänvetoon Aurajoen rannalla. Kummassakin tapauksessa joku varahenkilö hoitaa heidän hommansa.
PoistaEli äänestäjät huijaavat itseään oikein olan takaa.
Olen aika lailla samaa mieltä.
PoistaNo ei se varavaltuutettu mikään pelkkä vara-joku ole, jos äänestää ensisijaisesti puoluetta.
PoistaNo ei se varavaltuutettu mikään pelkkä vara-joku ole, jos äänestää ensisijaisesti puoluetta.
Poista