lauantai 23. heinäkuuta 2016

Asuuko älykkyys eräissä maahanmuuttajissa?

Taloussanomat välitti uutisen piirteistä, jotka ovat tavallisia älykkäille ihmisille. Seuraavassa lyhyt kooste näistä ominaisuuksista.

Älykkäät ihmiset ovat hyvin joustavia ja pystyvät mukautumaan erilaisiin tilanteisiin sekä myöntämään, kun he eivät tiedä jotakin. He ovat uteliaita sekä avoimia uusille ideoille ja mahdollisuuksille.

He ovat usein hyvin yksilöllisiä ja saavat yleensä tavanomaista vähemmän tyydytystä ystävien kanssa seurustelusta. He pystyvät myös hillitsemään impulssejaan suunnittelun, tavoitteiden määrittelyn, vaihtoehtojen kartoittamisen ja seurausten pohtimisen avulla. Lisäksi heillä on hyvä huumorintaju ja hyvä tunneäly.

Jutun luettuani jäin miettimään, että miten edelle kootut älykkäiden ihmisten luonnehdinnat sopivat niihin maahanmuuttajiin, jotka pitävät tiukasti kiinni omasta kulttuuristaan, ovat erittäin yhteisöllisiä, mutta samalla temperamenttisia ja impulsiivisia sekä vihaavat pilakuvia ja uskovat jopa tieteellisen totuuden löytyvän profeettansa "pyhistä" kirjoituksista.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä.
Hussein Al-Taee ja yhteiskunnallinen omistajuudentunne
Turvapaikanhakijat ovat rationaalisesti toimivia ihmisiä
Älykäs vai kiinnostunut - kas siinäpä vasta kysymys!

6 kommenttia:

 1. Eikä näiden heikkolahjaisten kehitysmaalaisten sopeutumista myöskään edistä se, että heille uskotellaan pärjäämättömyyden johtuvan heihin kohdistettavasta rasismista.

  VastaaPoista
 2. Mutta vaatii myös kantasuomalaiselta joustavuutta ja kykyä sopeutua uusiin tilanteisiin eli älykkyyttä yrittää ymmärtää joidenkin muslimien kulttuuria. En usko että tiedekulttuuri on yhtään sen epäkiinnostavampi älyllisesi kuin "islamin maailma" ja toisin päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Islamilainen kulttuuri pitää ymmärtää hyvässä ja pahassa.

   Poista
 3. 1400-vuotta serkusavioliittoja massiivisessa mitassa ei voi tapahtua ilman seuraamuksia myos menttaalipuolella. Onkohan juurikin sisasiittoisuus syyna, etta vaikka olimme 1000-vuotta sitten samalla viivalla, niin islamilainen maailma jai sinne viivalle, kun lansi meni menojaan.

  VastaaPoista
 4. Koraani on suurin tulppa muslimien älykkyydelle.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!