keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Vastuunkantolaskelma

Yhdysvallat ottaa vastaan 10 000 pakolaista Syyriasta. Wikipedian lukuja käyttäen se tarkoittaa, että kutakin pakolaista elättää rapakon toisella puolella noin 32 210 amerikkalaista. BKT:lla mitattua taloudellista toimeliaisuutta amerikkalaisilla on käytettävissään 1 741 900 000 dollaria jokaista syyrialaistulijaa kohti.

Suomi on 1.1. - 31.5. välisenä aikana myöntänyt turvapaikan tai muun oleskeluluvan 342 syyrialaiselle. Jos tahti jatkuu samana, saa tänä vuonna yhteensä 820 syyrialaista Suomesta uuden kodin.

Wikipedian lukujen mukaan kutakin syyrialaista on elättämässä 6621 suomalaista, joilla on BKT:lla mitattua taloudellista toimeliaisuutta noin 281 341 463 Amerikan dollaria jokaista tulijaa kohden. Verrattuna amerikkalaisiin on suomalaisilla siis kutakin oleskeluluvan saanutta syyrialaista kohden käytettävissä 20 prosenttia henkilö- ja noin 16 prosenttia taloudellisia resursseja.

Tässä vastuunkantolaskelmassa ei ole huomioitu muita humanitaarisia maahantulijoita. Suomeen hyväksyttiin edellä mainittujen syyrialaisten lisäksi kaikkiaan 2224 turvapaikanhakijaa. Nämä luvut eivät sisällä perheenyhdistämisiä eivätkä kiintiöpakolaisia.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Rasistinen henkilöllisyystodistus
Murha-aalto herättää keskustelua USA:ssa
Hyvin kotoutuneita somaleita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!