torstai 23. heinäkuuta 2015

Pietarsaaresta kohti Malmöä

Yleisradio julkaisi tänään uutisen, jonka mukaan Pietarsaaressa on heiluteltu puukkoja pariinkin otteeseen. Heiluttelijat ovat olleet nuoria miehiä. Jotenkin arvoituksellisesti uutisessa todetaan, että tapauksissa ei ole kyse kieli- tai kulttuurieroista.

Uutinen on sinänsä vähäpätöinen, mutta toi mieleen aiemman uutisen, jonka mukaan maahanmuuttajat ovat nykyään kytköksissä käytännössä kaikkiin samaisessa länsirannikkomme pikkaukaupungissa tapahtuneisiin rikoksiin. Edelle kirjatusta uutistekstistä voi myös päätellä, että asia on näin myös mainituissa puukonheilutuksissa - vaikka muotoilu saattaakin viitata siihen, että heiluttelijoina on ollut maahanmuuttajien lisäksi myös kantasuomalaisia.

Onneksi Pietarsaaressa on kuitenkin pääsääntöisesti rauhallista. Toisin on Malmössä, jonka pitkään kestänyt kranaatinheittelysarja sai jatkoa viime yönä. Asiasta kertoneen Ilta-Sanomien mukaan kyse on rikollisjengien kostonkierteestä. Lehti ei mainitse jengien etnistä taustaa, mutta ruotsinsuomalaisessa blogosfäärissä asiasta on ollut puhetta, joten valistuneet lukijat ovat kyllä tietoisia kranaattijengiläisten etnisestä virittyneisyydestä.

Kun nyt nivon Pietarsaaren ja Malmön yhteen, teen sen siksi, että se mitä näemme tänään länsirannikollamme on varsin todennäköisesti alkusoittoa sille kehitykselle, jonka edistyneempi vaihe on nähtävissä Malmössä - lopputulosta ei tiedä kukaan. Näin siitä riippumatta, ovatko edellä mainitut puukonheiluttajat ruotsinkielisiä, suomenkielisiä vai maahanmuuttajia, sillä jo aiempien uutisten perusteella tiedämme maahanmuuttajien vastaavan isosta siivusta rantakaupungin rikollisuudesta.

Tämä seikka olisi hyvä tiedostaa myös valtamediassa, ja erityisesti verorahoitteisessa Yleisradiossa, sillä asioiden salailu ja parhain päin selittäminen ei ole rasimia vaan vastuuttomuutta, harhaanjohtamista ja sellaisen väärän todistuksen antamista, jonka seurauksena teemme kaikki ne samat virheet, joiden seurauksena Malmöstä on tullut se mitä se tänä päivänä on. Aivan samoin kuin muutamista Tukholman lähiöistä ja Göteborgista.

Sen sijaan uutisoidessaan Suomen ja myös Ruotsin tapahtumista avoimesti ja mitään salaamatta voisi lehdistö toteuttaa journalistisesti arvokkainta tehtäväänsä ja auttaa maamme poliitikkoja toteuttamaan sellaista maahanmuuttopolitiikkaa, jonka seuraukset ovat erilaiset kuin läntisessä naapurimaassamme. Uskon sen olevan kaikkien suomalaisten etu, kieleen, ihonväriin tai uskontoon katsomatta.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Bahaaldin Omar uhkailee rikollisuudella
Juhana Vartiainen - tutkijako?
Maahanmuuttajat näkyvästi esillä Pietarsaaressa


2 kommenttia:

  1. Hmmm...Pietarsaari. Vanha maailmaa työkseen kiertänyt kollega aikanaan pohti asiaa koskien maapalloa. Jos maapallolla olisi perseen reikä, se sijaitsisi Nigerian kohdalla.
    Jos asiaa tarkastellee Suomessa suomen kielisten kohdalta, niin Suomen perseen reikä sijaitsee Pietarsaaressa. Siellä mistä tahansa tullut saa paremman kohtelun kuin siellä ikänsä asunut Suomen kielinen henkilö....

    VastaaPoista
  2. Tuo on hyvä huomio että median tehtävä on kertoa poliitikoille asioista. Poliitikot elää julkisuudesta joten ne joutuu kuuntelee mediaa.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!