sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Suoraa toimintaa Karkkilassa

Luoteisuusimaalaisen paikallislehden mukaan Karkkilan kaupunginhallitus päätti äänin 6-2 ottaa vastaan turvapaikan saaneita maahanmuuttajia. Seuraavaksi asia menee kaupunginvaltuustoon, jossa se käsiteltäneen kesäkuun 6. päivänä. Myönteisen päätöksen seurauksena kaupunkiin olisi tulossa 16 uutta eksoottista asukasta.

Suomalaisen äärivasemmiston entisen pesäpaikan perussuomalaiset ovat aloittamassa nimienkeruuta kansanäänestystä vaativan kansalaisaloitteen taakse. Tavoitteena on demokraattisen prosessin kautta päästä kuulemaan tässä elinympäristöön oleellisesti liittyvässä asiassa kaikkien ihmisten näkemystä.

Kansalaisaloite on otettava kunnanvaltuuston käsittelyyn, mikäli viisi prosenttia karkkilalaisista kirjoittaan nimensä sen järjestämistä vaativan aloitteen alle, 7092 äänioikeutetun kaupungissa se tarkoittaa 355 nimen keräämistä.

Kannustan tällä kirjoituksella kaikkia Karkkilan asukkaita käyttämään hyväkseen tilaisuuden elinympäristönsä puolesta. Se on mahdollista tehdä esimerkiksi 29. huhtikuuta Karkkilan torilla kirjoittamalla nimensä aloitteen alle.

On hyvä tiedostaa, että mitä useampi allekirjoittaja aloitteella on, sitä vaikeampi valtuuston on ohittaa sitä olankohautuksella. Kaikkien elinympäristöstään kiinnostuneiden on siis syytä hakea käsiinsä nimienkerääjä, jotta valtuusto ymmärtää kansan haluavan päättää kotikuntansa tulevaisuudesta itse.

Meille ei-karkkilalaisille kansalaisaloitteen mahdollinen läpimeno tarjoaisi esimerkin kansalaisaktiivisuudesta, jota olisi syytä seurata muillakin paikkakunnilla. Tämä riippumatta itse kansanäänestyksen tuloksesta. Näin siksi, että elinympäristön oleellinen muuttuminen on aivan liian suuri asia jätettäväksi pelkästään poliitikkojen asiaksi.

Toivotan karkkilalaisille siis aktiivisuutta ja viisautta kansalaisaloitteeseen ja toivottavasti sitä seuraavaan äänestykseen liittyen. Olette tekemässä suomalaista historiaa!

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Demarit kriisissä, mutta miksi?
Vasemmistovaltuutettu arveli mutiaisten tulevan vuodeosoatolle
Äänestäjä on kuningas

6 kommenttia:

 1. Enpä ole tiennyt tuollaisesta kunnallisesta kansanäänestyksestä. Tässähän kannattaa itsekin ruveta järjestämään vastaavanlaista kotikunnassa. Kymmenen asialle omistautunutta voisi palkata 300 euron korvauksella vaikka 20 työtöntä kiertämään ovelta ovelle nimilistojen kanssa.

  VastaaPoista
 2. Täytyy nostaa hattua tuolle Karkkilan yritykselle ihan jo siitäkin syystä ettei maassamme tämän asian tiimoilta muita poliittisen vaikuttamisen keinoja taida enää olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin vähemmän yllättävää on se, ettei tästä asiasta ole uutisoitu muualla kuin paikallislehdessä. Ei ainakaan niin, että minä olisin sellaista havainnut.

   Poista
 3. Kyse on kai kuitenkin kuntalaisaloitteesta (kansalaisaloite on nimike koko valtion tasolla).

  https://www.kansalaisaloite.fi/fi/ohjeet/muita-aloitemuotoja -> Kuntalaisaloite

  Terv. vakituinen lukija

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!