tiistai 23. syyskuuta 2014

Kuinka Soini pelataan ulos ensi vaalikauden hallituksesta

Helsingin Sanomat kirjoitti tänään Timo Soinin ja perussuomalaisten malttamattomuudesta päästä hallitukseen. Kirjoituksen lopuksi lehti totesi: ""...sitä ennen tarvitaan vaalit".

Koska HS:n toimituskunta epäilemättä haluaa pitää Soinin ulkona hallituksesta, annan tässä heille neuvon kuinka se voisi onnistua.

Ensin kaadetaan nykyinen kapealla pohjalla seisova hallitus, mutta ei järjestetä ennenaikaisia vaaleja. Vaalien sijaan kootaan uusi pätkähallitus Suomen itsenäisyyden alkuaikojen tapaan ja otetaan Timo Soini siihen mieluiten pääministeriksi tai ainakin valtiovarainministeriksi.

Näin toimien Soinin hallituksen toiminta-aika jää niin lyhyeksi, että sen politiikka ei ehdi millään tavalla vaikuttaa elämään Suomessa. Siis ennen kevään vaaleja.

Koska näköpiirissä ei myöskään ole talouden nousua hallituksesta riippumattomista syistä, on mitä todennäköisintä että osa soinilaisia protestipuolueena kannattavista jäisi kevään vaaleissa nukkuvien puolueeseen. Siis riippumatta siitä kuinka järkeviä EU-, maahanmuutto- tai maanpuolustuspäätöksiä hallitus tekisi.

Tai jos Soini kieltäytyisi hallituksesta vaikkapa EU-tukipolitiikkaan liittyen, voitaisiin häntä syyttää haluttomuudesta vastuunkantoon. Myös tämä ratkaisu karkottaisi lähes varmasti osan puolueen potentiaalisista kannattajista.

Kevään eduskuntavaalien jälkeen voitaisiin vaalitappion kärsineet Soini ja kumppanit jättää huoletta hallituksen ulkopuolelle ja jatkaa nykyistä konsensuspolitiikkaa. Toisin sanoen neuvoni mukaan toimien perussuomalaisille ei voisi mitenkään jäädä käteen muuta kuin se kuuluisa Musta Pekka. Ja oppositiotaipaleen jatkuminen.

Mutta sitä ennen tarvitaan Stubbin hallituksen kaatuminen. Ensimmäinen mahdollisuus siihen on huomenna keskiviikkona.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Keinoja Suomen talouden piristämiseksi on, mutta onko halua?
Suomi tukehtuu; miksei hallitus tee mitään?
Soini avasi


2 kommenttia:

  1. Hyi sinua, proffa! Annat hammastarhurille ideoita. Itse asiassa tuo idea vielä hyvin luultavasti toimisi. Siis erityisen vaarallinen ajatus antaa vääriin käsiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Mutta toisaalta myös Soinin on syytä ymmärtää asian logiikka.

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!