tiistai 9. syyskuuta 2014

Pia Kauman lastevaunukommentin seuraukset

Pia Kauma on viime aikoina ollut julkisuudessa epäiltyään, että maahanmuuttajat saavat enemmän harkinnanvaraisia sosiaalitukia kuin kantaväestö. Jopa valtionvarainministeri on puuttunut asiaan ja käskenyt ihmisten lopettaa keskustelu ja pyytämään anteeksi.

Itse asiassa on kuitenkin täysin toissijaista saavatko maahanmuuttajat harkinnanvaraista tukea enemmän vai vähemmän kuin muut. Sen sijaan Pia Kauman aiheuttaman mediamylläkän takana ja mahdollisesti jopa tarkoituksena on kaksi oleellista seikkaa.

Yksi. Sosiaalituet ovat Suomessa joka tapauksessa niin korkeat, että ne houkuttelevat maahan vääränlaista väkeä. Eli sellaista, jota on vaikea työllistää ja joka itse tai heidän lapsensa aiheuttavat häiriötä koko yhteiskunnassa (esimerkki, esimerkki).

Kaksi. Kansalle syntyi käsitys siitä, että kelvottoman suomalaisen maahanmuuttopolitiikan vastustajan kannattaisi äänestää kokoomusta.

Seikka numero yksi tuhoaa yhteiskuntamme sellaisena kuin sen olemme tunteneet kuten Ruotsin esimerkki osoittaa. Seikka numero kaksi pitää huolen siitä, ettei tämä kehitys tule loppumaan ennen kuin on myöhäistä - kokoomushan on johtavana hallituspuolueena yksi nykyisen maahanmuuttopolitiikan pääarkkitehdeista.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Nauru pidentää ikää, mutta onko näyttelijän värillä väliä?
Ramadan päättyi ja paljasti Helsingin muslimien todelliset karvat
Onko vain seitsemän sadasta suomalaisesta huolissaan maahanmuutosta?

5 kommenttia:

 1. Totuus tulee laste ja imeväisten suusta, ja poliitikoilta joskus vahingossa ?

  -jpt-

  VastaaPoista
 2. Yhden mallin mukaan muutos edellyttää a) tyytymättömyyttä vallitsevaan tilanteeseen, b) päämäärää ja c) keinoa saavuttaa päämäärä. Suomella ei ole tällä hetkellä näistä mitään. Jos Suomi ei itse kykene muutokseen, se tulee ajautumaan tilanteeseen, jossa on pakko tehdä ratkaisuja. Pakko on hyvä kannustin, mutta ratkaisut voivat olla aika tuskallisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kansalaisilla on käsittääkseni kohta a. Ja periaatteessa myös c. Mutta kohta b. on vielä ymmärryksen ulkopuolella.

   Poista
  2. Tyytymättömyys näkyy ehkä keskustelupalstoilla, mutta ei teoissa. Ensi keväänäkin äänestetään taas samat puolueet valtaan, ihan kuin kaikki olisi hyvin.

   Poista
  3. Niinpä. Ja se kai oli Kauman tarkoituskin.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!