keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Akava vaatii työllistämiskynnyksen nostamista

Tämän päivän Helsingin Sanomissa Akavan johtaja Maria Löfgren vaatii irtisanomisten vaikeuttamista. Vaatimus on järkyttävä, sillä irtisanomisen vaikeuttamisen ainoa seuraus on se, että niin yritysten kuin julkisen sektorinkin kynnys työntekijöiden palkkaamiseksi nousee.

Toisin kuin Akavan järjestöpamppu vaatii, tulisi Suomen nykyisessä taloustilanteessa keskittyä työllistämiskynnyksen alentamiseen. Vain siten syntyy uusia työpaikkoja, mikä on välttämätön edellytys Suomen talouden nostamiseksi.

On ikävää, että Suomessa korkeasti koulutettujen ammattiyhdistysliike on näin ymmärtämätön.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Suomi tukehtuu; miksei hallitus tee mitään?
Kasvoiko vai heikkenikö Nokian tulos?
Työajan pidennyksellä, eläkeiän nostolla, vastikkeellisella työttömyysturvalla ja perustulollako Suomen ongelmat kuriin?

3 kommenttia:

  1. Yksi työlistysmiskynnyksen tekijä taitaa olla työvoimatoimistojen byrokraattinen suhtautuminen, jos otat työttömänä ollessa vaikka 2 päivää töit, olet viikon karenssissa senjälkeen..

    VastaaPoista
  2. Työlistämisestä ja työvoimakuluista tuli mieleen.
    Olen joskus miettinyt sellasta, että miten jos palkkakulujen sivukulut vois vähentää alverotuksessa, mitä niitä onkaa, pienet työvoimavaltaset yritykset hyötys eniten, valtio ehkä välillisesti menettäs verotuolaj, mutta loppujen lopuksi taitas asia kääntyä päinvastaseksi, ...

    -jpt-

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!