maanantai 15. syyskuuta 2014

Terveystiedon ylioppilaskirjoituskysymys referoi Professorin ajatuksia -blogia

Huomasin, että terveystiedon tämänpäiväisessä ylioppilaskirjoituksessa oli lainattu sähkötupakkakirjoitukseni herättämää kommenttia.

Tarkalleen ottaen lainaus on seuraava:

"Ohessa on suora lainaus verkkokeskustelusta, jossa anonyymi keskustelija ilmaisee kantansa yksilönvapaudesta ja esittää samalla kysymyksen. Pohdi verkkokeskustelussa esitettyn kommentin pohjalta yksilönvapauksiin liittyviä eettisiä näkökantoja terveyskysymyksissä.

Anonyymi:
´Nyt joku raja tälle konservatiiviselle ihmisten ohjailulle. Asiahan on niin, että ei ole nokkaan koputtamista, mikäli yksilön teko ei suoranaisesti vahingoita toista osapuolta. Miksi yksilöt eivät mielestäsi saa tavoitella vapaasti päämääriään, vaikka siitä saattaisi koituakkin epäterveyksiä?´"

Nähdäkseni kysymys on erinomainen ja olen iloinen siitä, että blogillani on seuraajia myös ylioppilastutkintolautakunnan piirissä!

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Maahanmuuttajataustaisten koulu lakkautetaan
Erotetun opettajan tapaus
Uskonnon, uskontotiedon vai logiikan opetusta?

2 kommenttia:

 1. Hieno homma! Bloggaamisella on vaikutusta yleiseen ilmapiiriin. Itse huomasin tänään, että HS:n jossain kommenttiketjussa huomautettiin toimittajan sanavalintaa "äärioikeistolainen", että Persut eivät ole oikeistopuolue, joten miksi niitä pitää kutsua sellaiseksi. Tämä termi on syntynyt blogeissa, koska media ei missään vaiheessa ole sitä analyyttisesti halunnut tarkastella.

  Tuosta sinunkin kommenttiketjustasi on varmasti joku saanut herätyksen pohtia, miten paljon valtio voi terveydenhoidon nimissä puuttua yksilöiden valintoihin. Ja mihin tarvitaan vapautta, jos sitä ei saa käyttää. Sehän se loppujen lopuksi on tuon kysymyksenasettelun taustalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen usein miettinyt, minkälainen merkitys tällä kirjoittelulla lopultakin on. Ilmeisesti ainakin jonkinlainen. Siis sen lisäksi, että se selventää ja syventää omaa ajattelua.

   Tuon kysymyksen osalta toivon, ettei ylioppilaslautakunta ole määritellyt minkälainen on oikea vastaus muuten kuin enintään käsiteltävien näkökulmien suhteen. Viime kädessähän pohdinnan lopputulos riippuu sekä puhtaasta logiikasta että etenkin vastaajan arvomaailmasta.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!