torstai 28. joulukuuta 2023

Vakaa kallio ja turvallinen tila paljastivat sekä tietämättömyyden että tietoisen valinnan

Yle julkaisi kolmen henkilön analyysin presidenttiehdokkaiden iskulauseista. Näistä henkilöistä kaksi oli professoreita ja kolmas käsikirjoittaja-koomikko. 

Juttua lukiessani kiinnitin ensimmäisenä huomioni Olli Rehnin (kepu) iskulauseen "Vakaa kuin kallio" arviointiin. Näin siksi, että analyysiin käytetyt asiantuntijat eivät ilmeisesti olleet ymmärtäneet siinä viitatun aikanaan hyvin vakaaseen presidenttiin Kyösti Kallioon, jonka poliittinen tausta oli Keskustan edeltäjäpuolueessa Maalaisliitossa ja jolla - Wikipedian sanoin - "oli tärkeä rooli suomalaisten kansallisessa eheytymisessä" punakapinan ja lapualaisvuosien jälkeen.

Luulen kylläkin, ettei näitä yhteyksiä tunnista moni muukaan suomalainen. Ja siksi Ylen asiantuntijoiden olisi kannattanut huomata tämä asia. 

Toinen kohta, jossa jouduin kohottamaan kulmakarvojani oli - vähemmän yllättävästi - asiantuntijoiden arvioissa Jussi Halla-ahon (ps) kohdalla. Heidän analyysissään kyllä ymmärrettiin iskulauseen "Suomen pitää olla turvallinen tila" viittaavan wokeltajien suosimaan turvalliseen tilaan. 

Sen sijaan asiantuntijat eivät olleet ymmärtävinään, että samalla Halla-ahon iskulause viittasi suomalaisen maahanmuuttopolitiikan mukanaan tuomaan turvallisuusvajeeseen. Se on sekä tilastollinen tosiasia, että sikäli ajankohtainen, että eilen kerrottiin jälleen sen yhdestä uudesta manifestaatiosta, jossa "tummaihoinen, pitkä, hoikka ja tummiin vaatteisiin pukeutunut mies" oli puukottanut koiranulkoiluttajaa vantaalaisella ulkoilureitillä. 

Asian mainitsematta jättäminen tuskin johtui Rehnin iskulauseen tavoin asiantuntijoiden tietämättömyydestä, vaan oli varmasti tietoinen valinta. Sikäli vaikeneminen oli kuitenkin turhaa, että uskon käytännössä jokaisen suomalaisen ymmärtävän Halla-ahon iskulauseen sisällön ja suomalaisen maahanmuuttopolitiikan yhteyden turvallisuuteen muutenkin. 

29 kommenttia:

  1. Jussi Halla-aho on ainoa presidenttiehdokas, joka vilpittömästi on huolissaan suomalaisten turvallisuudesta ja sen tulevaisuudesta.
    Ja siksi paras vaihtoehto Presidentiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman muuta Halla-aho paras, mutta mutta. Sami Borg tuossa herätteli peitetysti Iltalehdessä Urpilaisen ja Anderssonin kannattajia äänestämään taktisesti, koska Halla-aho saattaa nousta toiselle kierrokselle Stubbin kanssa.

      Poista
    2. Joko taas taktista äänestämistä? Samalla paljastuu: Hra tri Borg saattaa tuntea vaalikansan ajattelua, jossa Jussi menee toiselle kierrokselle. Poiketen 'taloustutkimuksen' mittauksista, jotka ...

      Poista
  2. Kirjoitin kerran aiheesta; propagandan normatiivisuudestä so. tosiasiasta kontra todellisuus.
    Kategorinen imperatiivi tarkoittaa vallitsevan ideologian normatiivisuutta; Stubb on juurikin tällaisen kuvitteellisen hyvesymboliikan ilmentymä, hän jos kukaan olisi nähnyt keisarin vaatteet kuin myös Tokatzierin juoksevan kolmanneksi.
    Suurin osa ihmisistä elää tämänkaltaisen, konfiguratiivin totuuden ehdoilla: puhutaan myös Platonin varjojen luolasta. Ehkä uskalluksen puute, tai pelko oman uran ja maineen menettämisestä ehkäisee vapaan hengen ilmentymiä - eliitin ideologia on siis kategorisen imperatiivin, näennäisen ja symbolisen moraalin perusedellytys.
    Ja todellakin, on kysymys alkemiasta jos kuvittelemme että voisimme - etiikkaan vedoten - moralisoida paskan kullaksi: todellisuus on aniharvoin sitä, mitä toivoisimme sen olevan.
    Kuulostaa ehkä jankuttamiselta, mutta tässä todellisuudessa elämme: kysymys on mukautumisesta tai pahemmin, mukauttamisesta. Näinhän Hitlerkin pääsi valtaan. Huxleyn huomio sammakon kuoliaaksikeittämisestä on ikävä, mutta todellinen ongelma.

    VastaaPoista
  3. Nykyään yhteiskuntatieteellisen alan professoreilta ei voi olettaa kovin kummoista yleissivistystä. Paljastavaa on, että nämä kaksi professoria olivat vielä kesällä kaksoismerkitysten asiantuntijoita ainakin omista mielistään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saivartelutieteen tohtori joko on ymmärtävinään jotakin, jota ei ole lainkaan sanottu eikä tarkoitettu tai jättää ymmärtämättä suorastaan päivänselviä asioita. Aina kulloisenkin tarpeensa mukaisesti. Ja jos on tarjolla asiantuntija tai "asiantuntija", Yle valitsee vuoran varmasti jälkimmäisen.

      Poista
  4. Omat aivoni eivät näiden kliseepoliitikkojen kohdalla taida toimia enää edes kriittisesti, kun en sen vertaa heitä arvosta että jaksaisin edes kunnolla kuunnella mitä he suustaan sopertelevat.

    Presidentivaalitentissäkin kuulin tuon Rehnin viittaavan musiikkikappaleeseen "I am a Rock", jonka muusikko-intellektuelli Paul Simon teki suosituksi ja jota hän nyttemmin on alkanut laulaa räikeän itseinhoisella äänensävyllä. Siis silläkin lailla korostaen kappaleen sanotuksen sisältöä.

    Jos Rehn niin sanoi, niin eipä ole viesti mennyt yhtään perille. Pitää laittaa "Sound of Silence" soimaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, minä sanoisin että Kari Peitsamon biisi Puinen koira sopisi monen poliitikon tunnusbiisiksi. Ei sanota mitään, vain kitaran kielen pitkää narinaa.

      Poista
    2. The Silence of a Candle ei sovi kenellekkään poliitiikolle liian hieno siihen.

      Poista
  5. Äänessä feministi, vasuriproffa ja Yle-puudeli.
    Kaiken kaikkiaan Ylen vaalityö Haaviston hyväksi ja Halla-ahon tappioksi on häpeämätöntä, toivottavasti persut ajavat voimakkaasti Ylen rahoituksen leikkausta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Stubbilla & haavistolla on oman vaalikampanjansa lisäksi ylipöhöttönyt yle, joka todellakin on jo pari viime vuotta omalla kampanjallaan tuonut jompaa kumpaa esiin presidenttinä tavalla tai toisella. Eli mielipide vaikuttamista, ikäänkuin muita ei olisikaan ehdolla.

      Poista
  6. Henkilö voi olla vaikka tuplatohtori, se ei kerro mitään yleissivistyksen tasosta.
    Kun Suomen kohtalo oli päätetty isommissa pöydissä, oli Kallio väärässä paikassa. Huono terveys ja huono kielitaito.
    Suomi t ravitsee presidentin jolla on kielitaitoa ja kyky ratinaaliseen analyysiin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. #€&@n tabletti. Tarvitsee rationaaliseen

      Poista
    2. Suomea mahd. odottavat uhkakuvat vaativat analyyttiseen ajatteluun ja päätöksentekoon pystyvän presidentin.

      Poista
  7. Kyllä Halla-Ahon sloganissa on mukana tarkoituksellista ironiaa. Kun kirjamessuille aikoinaan vaadittiin turvallista tilaa, tarkoitti se natsivapaata, seksivapaata ja mitä lie. Nyt turvallinen tila on tarkoitettu tosiaan suojelemaan suomalaisia Vantaan puukotuksen kaltaisilta tilanteilta siinä missä pitämään myös ulkorajat turvallisina. Hyvin varastettu, vähän kuin Ruotsin mm-lätkäjoukkueen tunnussävel "Den glider in" aikoinaan voitokkaalle Suomen maajoukkueelle

    VastaaPoista
  8. "Luulen kylläkin, ettei näitä yhteyksiä tunnista moni muukaan suomalainen."

    Totta en tunnista minäkään, tyhmä kun olen! Mutta tiedän, että tuolta on periytynyt idänkaupan korroptio kiemurat, hyvät veljet sekä kaikenlainen muu neuvostotyylinen hallintotapa.

    VastaaPoista
  9. IL tänään

    Pääkirjoitus: Stubbin vaalikonevastaukset herättävät kiusallisen kysymyksen

    Vaalikoneet ovat äänestäjille erinomainen työkalu, mutta vielä paremmin ne toimisivat,
    jos ehdokkaat eivät yrittäisi taktikoida niiden kanssa, kirjoittaa Iltalehden julkaisupäällikkö Joonas Partanen.

    https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/92700bf4-3a25-4402-970a-3c2f3dd12624

    Artikkelista poimittua

    Iltalehden vaalikoneen vastauksia tarkastellessa yksi seikka erottuu silmiinpistävästi.
    Tuoreen HS:n gallupinkin ykkösuosikki Alexander Stubb (kok) on vastannut yksitoista kertaa ”neutraali”, eli hän ei ota väitteeseen kantaa.

    Stubb tekee näin yli 40 prosenttiin vaalikoneen 25:stä väittämästä. Se on hurja luku ja paljon enemmän kuin kenelläkään muulla ehdokkaalla.

    Vertailun vuoksi: Li Andersson on vastannut koko vaalikoneessamme ”neutraali” kaksi kertaa, ja Jussi Halla-aho vain kerran. Heitä ei ainakaan voi syyttää siitä, etteivät osaisi tai uskaltaisi muodostaa mielipidettä.

    /////////////////////

    Tarvitsemmeko Presidenttiä, joka ei (uskalla?) ottaa kantaa asioihin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Tarvitsemmeko Presidenttiä, joka ei (uskalla?) ottaa kantaa asioihin?"
      Emme.

      Poista
  10. Rehn ei tule menestymään. Varoo kaikkea sanomisiaan, liian varovaista tässä tilanteessa. Kannatus onkin jo laskussa.

    VastaaPoista
  11. Seuraava entisestään vain vahvistaa vankkumatonta kannatustani Halla-ahon presidenttiydelle:

    "TV-MAINOSTEN TARJOAMA MUSTA JOULU
    Suomalaiskatsojia on piinattu rotumuukalaisilla mainoksissa jo vuosia, mutta vasta viime jouluna negridisoitujen joulunviettoperheiden määrä ryöpsähti toden teolla silmille. Tänä vuonna Yle Watch päätti ottaa ylös satunnaisella tv-katselulla löydetyt vierasrotuiset mainosnaamat.

    Miksi sitten tavallisten tv-katsojien naamaan hierotaan täysin vieraita kasvoja? Monikansallisia jättejä lukuun ottamatta monet firmat eivät välttämättä itse edes vaadi mainoksiinsa kiintiömuukalaisia, vaan niitä tarjoavat itseään trendikkäiksi kuvittelevat mainostoimistot. Varsinkin muotiaatteita seuraavat naiset ovat halukkaita lisäämään mainokseen lisää väriä. Toki mainostoimistoista löytyy myös koko joukko aisankannattajia, joista on hienoa nähdä toisrotuisten valloittavan kuvaruudun.

    Mikäli ette pidä jonkun alla olevan mainoksen propagandasta boikotoikaa tuotteita ja lähettäkään reklamaatiota yhtiöiden verkkosivuille. Antakaa kuulua mitä mieltä olette näistä matalan intensiteetin kansanmurhaa edistävistä yhtiöistä ja mainostoimistoista.


    Rusta (ruotsalainen tavarataloketju): mainoksessa kaksi mulattilasta.

    S-Market. Joulupöydässä näyttelijä Taneli Mäkelän vieressä musta afrotukkainen nainen.

    Jenkki purukumi. Nuorisomainos, jossa musta kehopositiivinen big mama.

    Cubus (vaateliike). Monikulttuurisessa mainoksessa musta lapsi, aasialainen, pari valkoista nuorta naista. Toisessa neulemainoksessa itäaasialaisia naisia.

    Toyota automainos. Paljon mustia henkilöitä, etenkin lapsia. Mainoksen lopussa musta nainen johtaa sinfoniaorkesteria.

    Säästöpankki. Feministinen mainos, jossa pankin ensimmäinen tilianavaaja 1800-luvulla oli nainen. Nykyaikaan siirrettynä sama nainen puhuu yleisölle, jossa näkyy "kuin itsestäänselvyytenä" mm. neekerimies ja vierasrotuinen nainen.

    Stadium (urheiluvaatemainos). Hiphop-neekeri hengaa muiden "viileiden" vetelysnuorten kanssa.

    Dove Men (miesten suihkushampoo). Mainosvideolla esiintyy musta nyrkkeilijämies.

    Ifolor (valokuvaus). Mainokseen on tungettu ilman selitystä mulattityttö.

    Boozt (ruotsalainen kenkä- ja vaateliike). Mainoksessa tanssivia rotumuukalaisia ja mulatteja.

    Hennes & Mauritz. Liuta itäaasialaisia naismalleja.

    Nordea pankki. Pitkässä mainoksessa pyörii runsaasti rotumuukalaisia mm. itäaasialaisia ja mulatteja. Lopussa valkoinen lesbopari suutelemassa.

    MannaFrutti (valmistaja Risifrutti.fi). Nuori neekerimies kuhertelee valkoisen naisen kanssa.

    DNA (puhelinyhtiö). Mainoksen koukkuna euroviisufinalisti Käärijä, jota palvelee tiskin takana itäaasialainen nainen.

    Sokos Hotel. Vaikuttavassa videossa "viileä" tarjoilijaneekerimies.

    Avainlippumainos. Suomalaisesta työstä ja osaamisesta kertovassa mainoksessa esiintyy mulattinainen.

    Kicks (ihonhoito ja meikkaus). Paljon neekerinaisia.

    Supersafkaa - koko Suomen Kotikebab. Aivan liikaa hengaavia rotumuukalaisnuoria.

    Pedigree (koiranruoka). Musta poika mainosraidan keskeisenä hahmona.

    Lindt suklaa. Kuvatussa perheessä vierasrotuisia.

    Nicorette (nikotiinipurukumi). Mulattimies ja paljon kongoideja.

    Vattenfall (sähköyhtiö). Mainoksessa vilistelee näkyvästi intialaisia ja muita aasialaisia.

    Axe (deodorantti). Neekerimies pääosassa.

    Cesar (koiranruoka). Perheen koiraa hoitaa pariskunta, jossa toinen on mulattimies ja toinen valkoinen nainen.

    Extra White (purukumi). Autossa istuu purkkaa jauhamassa neekerinainen kaverinaan etelän hetelmä.

    MacDonalds (hampurilaisketju). Autossa istuu kiintiöneekeri.

    Tui (lomamatkat). Mainoksessa vilisee intialaisia.

    -----------

    Jos vastaavia mainoksia muistuu lisää, niin lisääthän ne kommenttiosastoon!"
    http://ylewatch.blogspot.com/2023/12/tv-mainosten-tarjoama-musta-joulu.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mainosmiehet olivat ennen valmiit myymään äitinsä hyvästä "tilistä", leikkisästi sanottuna. Nykyisin taitavat mennä pitemmälle. Taustalla WEF:n vaikutus?

      Poista
    2. Et jaksais spämmää noita ryssä sivujen juttuja.

      Poista
    3. Et jaksais olla spämmäämättä noita...

      Poista
    4. Hyvää tutkivaa työtä!
      Kiitos Kalergi/YleWatch

      Poista
    5. Mä törmäsin instagramissa Kalergin kaltaiseen kaheliin. Sanasta sanaan samoja juttuja mutta tämä jantteri oli Australiasta. Kyllä on kova usko salaliittoihin kun aussijäbän mukaan industrialistit ja maailman salaiset johtajat kohta omistavat huonekalummekin.

      Poista
    6. "Internet Trolls Are Narcissists, Psychopaths, and Sadists.
      Trolls will lie, exaggerate, and offend to get a response.",
      https://www.psychologytoday.com/us/blog/your-online-secrets/201409/internet-trolls-are-narcissists-psychopaths-and-sadists
      Joten trollille en vastaile tämän enempää.

      Poista
    7. Ei sun tarvitse kuin katsoa peiliin. Sieltä se salaliitto katsoo silmiin.
      Mulla on 70-luvulla ostettu Artekin pöytä. Sitä en mielelläni anna maailman salaisille johtajille. Tuossa olkkarin seinällä on myös erään aikansa eksentrisen lappilaisen taidetta. Sen myös haluan pitää. HT-kalusteen sohvat voi ottaa vapaasti; ne on jo kertaalleen päällystetty kun niillä on eletty elämää. Vaimon auton saa viedä myös.

      Poista
  12. EU-DIKTATUURIN Coudenhove-Kalergi -suunnitelman mukaisesti taas on tuotu lisää rotumuukalaisia mm. Suomeen jatkamaan kantasuomalaisten matalan intensiteetin kansanmurhaa ja vastaavasti muihin EU-maihin asukaslukujen suhteessa: https://www.kansalainen.fi/turvapaikanhakijoita-siirretty-valimerelta-suomeen/

    VastaaPoista
  13. Yle tänään

    Hallitus päätti strategisen tutkimuksen teemat ensi vuodelle

    https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-200188

    Valtioneuvosto on päättänyt teemat strategiselle tutkimukselle ensi vuonna. Päätetyt teema-alueet ovat vesi hyvinvoinnin, turvan ja rauhan elementtinä sekä demokratian tulevaisuus.

    Ensi vuoden osalta rannalle jäi maahanmuuttoa koskeva teema-alue. Strategisen tutkimuksen neuvosto (STN) ehdotti ensi vuoden teemoiksi nyt vahvistettua veteen liittyvää teema-aluetta sekä teemaa maahanmuuton, työn ja hyvinvoinnin vuorovaikutuksista tulevaisuuden Suomessa. Demokratiaa esitettiin läpileikkaavaksi painopisteeksi.

    Maahanmuuttoteeman valmistelua jatketaan vuoden 2025 teemaksi.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!