sunnuntai 31. joulukuuta 2023

Kylmäävän kylmää

Huomenna alkavasta tammikuusta on ennusteiden mukaan tulossa poikkeuksellisen kylmä. Uutisoinnissa on väläytelty jopa 50 pakkasasteen lukemaa, vaikka todennäköisemmin jäämmekin "vain" -45 asteeseen. 

Hauskana yksityiskohtana MTV3 on näyttänyt myös uutispätkän vuodelta 1999, jolloin nähtiin kaikkien aikojen pakkasennätys -51,5 astetta. Näihin lukuihin tuskin päästään ensi kuussa kahdestakaan syystä: ensinnäkin ennätysasema Kittilän Pokassa on siirretty lämpimämpään kohtaan ja toiseksi vielä sitäkin kylmempiä lämpötiloja näyttänyt Sallan Naruskan mittausasema on poistettu kokonaan virallisista mittauspisteistä.

Joka tapauksessa - mikäli ennusteet osuvat oikeaan - on edessämme poikkeuksellisen kylmiä säitä. Se tarkoittaa vaikeuksia liikenteelle ja tarvetta paksuille vaatteille, mutta myös testiä yhä enemmän tuulivoimaan nojaavalle suomalaiselle sähköntuotannolle. 

Toivoa sopii, että maastamme löytyy riittävästi sähköntuotantokapasiteettia myös silloin, kun tarve on suuri, mutta tuulivoimalat pois pelistä. Ja ettei sähkön hinta nouse ensi kuussa niin korkeaksi, etteivät hatarimmissa mökeissä asuvat - ja siten kansan vähävaraisimmat - ihmiset pysty maksamaan tulevaa sähkölaskuaan.

* * *

Kirjoittelin muutama päivä sitten pohjoisen napajään nopeasta laajenemisesta viime viikkoina. Se on jatkunut edelleen ja eilisen tiedon perusteella arktisen merijään laajuus on ajankohtaan nähden ollut viimeksi nykyistä suurempi vuonna 2003. Siis 20 vuotta sitten. 

Käytän tässä samalla tilaisuuden kommentoida muutama kuukausi takaperin paljon uutisia herättäneen eteläisen merijään laajuutta. Esimerkiksi viime heinäkuussa uutisoitiin tutkijoiden olevan huolissaan siitä, että "Antarktikselta on kadonnut Argentiinan verran meri­jäätä". 

Huoli on ollut sikäli aiheellinen, että eteläisen merijään laajuus on lähes koko tämän vuoden ajan ollut kunakin ajankohtana mittaushistoriansa pienin. Tilanne on kuitenkin muuttunut viime viikkoina nopeasti ja tällä hetkellä se on laajempi kuin vuosina 1979, 2005, 2016, 2018, 2021 ja 2022. 

Kuten arvoisa lukijani varmasti huomasi, on noiden suppeimpien merijäiden joukossa myös mittaushistorian ensimmäinen vuosi. Tämä voi viimeaikaista uutisointia seurannelle olla yllätys, mutta tuskin jäätutkijoille: heillähän on koko ajan ollut hyvin tiedossa, ettei eteläisen merijään laajuudella ole juurikaan tekemistä globaalin ilmakehän lämpötilan kanssa toisin kuin arktista ympäröivällä napajäällä.

Näillä hyisillä uutisilla toivotan teille - arvoisat lukijani - oikein hyvää uutta vuotta! Ja kiitän ajatusteni lukemisesta ja kommentoimisesta kuluneena vuonna.  

40 kommenttia:

  1. Tuo mittaispisteiden "peukalointi" osoittaa, kuinka tieteelliset tulokset pitää saada sopimaan ideologian kanssa. Kuinkahan paljon maailmalla on harrastettu vastaavaa, kun kerran korruptiosta vapaassa Suomessakin...? Tuskin mittareita on siirretty laajenevien kaupunkien tieltä, kun tiedetään, että kaupungit ovat ympäristöään lämpimämpiä.

    Varmaa ainakin on, että saamme entistä enemmän uutisia ilmastonmuutoksesta, jos ennustetut hirmupakkaset tulevat. Ainakin saamme kuulla, ettei tällaisia pakkasia enää koskaan tule ilmaston lämpenemisen takia. Vaikeina aikoina ilmastopapit pitävät katastrofiuskoa yllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen jo vuosia talvella lumitöiden kanssa tuskaillessa sekä kesällä vesisateessa värjötellessä ja kesäkukkia hallalta varjellessa odottanut sitä "luvattua" Keski-Euroopan ilmastoa; leutoja, lumettomia talvia ja lämpimiä kesiä.

      Poista
  2. Kun synnyin muutama vuosikymmen sitten tammikuussa, oli kuulemma kovat pakkaset. Nyt taitaa olla vielä kovemmat, ainakin tulossa. Näin se ympyrä sulkeutuu.
    Taisi se ilmaston lämpeneminenkin pelästyä niin, että lähti näitä paukkukakkasia karkuun?

    Vihervasemmisto varmaan tekee taas uuden vuoden lupauksen, jossa pelastetaan koko maailma. Ihan niin kuin muutkin hyvät ihmiset.
    Me muut voisimme varmaan tyytyä pelastamaan Suomen, sitä kun ei kukaan muu tee.
    Hyvää Uutta vuotta kaikille,

    Yle tänään

    Pääministeri Orpon uudenvuoden tervehdys: Suomi on vaarallisesti velkaantunut maa

    Orpo muistuttaa, että talouden näkymät tulevalle vuodelle ovat synkentyneet entisestään.

    https://yle.fi/a/74-20067193

    Artikkelista poimittua

    – Suomi on vaarallisesti velkaantunut maa. Karkeasti joka kahdeksas käytetty euro rahoitetaan uudella velalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viherkommunistit haluavat maapallon pelastamisinnossaan tukkia kaikki turvesoiden ojat ja estää uusien kaivamisen - ja mahdollisesti tietämättään(?) toimia planeettamme ylimpien globalistirikollisten hyödyllisiä idiootteina sen suuressa, propagandamedian tukemassa ilmastohuijauksessa.

      Internetistä löytyy paljon tutkittua tietoa turpeen merkityksestä mm. taloudellemme, esim. http://turveinfo.fi/ ym.

      Luonnonsuojelullisesti todella arvokkaat suot lienee jo ainakin lähes sataprosenttisesti rauhoihettu, mutta luonnonsuojeluliiton fanaatikkosiivelle se ei alkuunkaan riitä. Noiden fanaatikkojen aikaansaannos (EU-diktatuuri selkänojanaan) on myös Suomen susilaki, joka on täysi susi - propagandamedian tuella.

      Poista
    2. PettUri Orpo kasvatti syksyllä 2015 Suomen tulevaa lisä(ulkomaan)velkaantumista ottamalla avosylin vastaan turvallisesta maasta Ruotsista n. 30000 tummapintaista maahantunkeutujaa , mm. huomattavan joukon partalapsia (ja myöhemmin niiden vanhempia viherkommunistien aikaansaaman perheenyhdistämis-lakipykälän perusteella) elätettäväksi Suomen veronmaksajien piikkiin otetulla ULKOMAAN-velalla.
      PettUri sekä silloin että jälkeenpäin röyhkeästi valehteli, että pakolOiset oli pakko vastaanottaa. Silloin voimassaolleen Schengen-sopimuksen perusteella ei niistä olisi ollut pakkoa ottaa ensimmäistäkään Suomeen.

      Poista
    3. Suomessahan suota riittää, eli 29% maapinta-alasta, mutta vähä-älyisten ilmastoalarmistien mielestä sitä pitää saada lisää.
      Toinen asia on, miten arvalla heitettyä soiden uusiutumattomuutta ei saada muutettua tosiasioiden mukaiseksi. Ovatko ne suot pudonneet paikalleen avaruudesta, vai mistä ne ovat ilmestyneet. Sammal kyllä kasvaa oikein hyvin ainakin omalla nurmikolla ja kesämökkitontilla. On olemassa oikein sammalsyöppö- niminen tuote kaupoissa saatavilla, sammaleen torjumiseksi. Suomella olisi soissa Pohjanmeren öljyyn verratut energiavarat, mutta ääliöiden punavihreiden toiminta estää sen hyödyntämisen.
      Suomessa on kyllä riittänyt idiootteja päättämään asioista, ei voi muuta sanoa.

      Poista
    4. PettUri Orpo näyttää muiden runsaslukuisten petturipoliitikkojen tavoin luottavan siihen, että vaalikarjalla on lyhyt muisti.
      Vielä röyhkeämpi oli PettUrin puoluetoveri, asiakirjaväärentäjä Katainen, joka kahtena hallituskautenaan Suomen valtionvelkaa lähes tuplatessaan kaiken aikaa toisti (kansattoman) Kokoomuksen harjoittavan VASTUULLISTA politiikkaa!
      Myöskään ei pidä unohtaa Fortumin sähkönsiirtoverkon myymistä ulkomaisomisteiselle Carunalle.
      Paikallisen monopolin omistava Caruna saa riskitöntä voittoa, joka päätyy ulkomaille, osaltaan kasvattaen vaihtotaseen vajaustamme. Kätilöinä Carunan myynnissä olivat presidenttiehdokas Homo-Pekka, Katainen, hänen puoluetoverinsa Vapaavuori, joka myös halusi tehdä Helsingistä "monikulttuurisen" kaupungin.

      Poista
  3. Jos tulee paukkupakkasia, ne johtuvat ilmaston lämpenemisestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän meille kerrotaan. Ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos selittää kaikki sääilmiöt, jolloin siitä on tullut kaiken selittävä teoria, siis maailmankatsomus. Siispä ilmastontutkimus voidaan lopettaa, koska kaikki olennainen jo tiedetään. Riittää, että tiedämme suurin piirtein lähipäivien sään.

      Poista
  4. Toivottavasti erityisesti Helsingin seudulle tulee mahdollisimman ankaria pakkasia, sillä kovat pakkaset ovat parasta mahdollista lääkettä ilmastokuumenee -mielisairautta vastaan.

    VastaaPoista
  5. Joku valveutunut tiedotusväline voisi kysyä vaikkapa Heidi Hautalalta, mihin tieteeseen hänen 2000-luvun alkuvuosina annetut valheelliset lausuntonsa lumettomuudesta 2020-luvulla perustuivat, kun Etelä-Suomessakin alkaa joka talvi olla metri lunta. Olivatko ne vain vihreiden suurta kusetusta, jolla hölmöjen (nais)äänestäjien äänet on kerätty oman aseman ylläpitämiseksi ja aina vain vähä-älyisempien päätösten aikaansaamiseksi.
    Vihreät ovat tämän yhteiskunnan syöpä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viherkommunistit ovat innolla ajamassa vieraslajisten kasvien kitkemistä maastamme.
      Vieraslajien suhteen heillä on kylläkin yksi hyvin merkittävä poikkeus, jota he päinvastoin haluvat maahamme lisää ja lisää eikä sen määrälle presidenttiehdokas Homo-Pekan syksyllä 2015 antaman lausahduksen mukaan ole ylärajaa.
      Se vieraslaji on todellakin sekä talouttamme että suomalais-kansallista identiteettiämme vähitellen tuhoava syöpä, monien muiden viherkommunistien tukemien asioiden ohella.

      Poista
    2. Heidin tiedot perustuvat asiantuntemattomuuteen.

      Poista
    3. Nykyajan ongelma on se, että asioita, kuten esim sähkön ja muun energian tuotantoa, ei hoideta yhteiskunnan tarpeiden ja edun mukaan, vaan vihreiden ja muun vasemmiston vastuuttomien unelmien ja harhojen mukaan. Ja niillä ei ole mitään todellisuuspohjaa, vaan ne perustuvat täydelliseen tietämättömyyteen.

      Poista
  6. Voisin vaikka lyödä vetoa isostakin summasta siitä, että tammikuussa sataa eteläisessä ja lounaisessa Suomessa taas pari viikkoa silkkaa vettä. Toistunut 2000-luvulla lähes joka vuosi. Aikaisemmin ei tuollaista juurikaan ollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No miksi et lyö sitä vetoa? Ai niin, siinä on se isi..vo isin:)

      Poista
    2. Näin erään kustantamon omistamia sota-ajan valokuvia Helsingistä. Talvi 1941 oli vähäluminen jääkenttineen, mikä kertoo siitä, että välillä on ollut vesikelejä. Talvella 1942 lunta oli ainakin metri.

      Vuoden 1928 Kotiliesi-lehdessä mummeli muisteli lapsuutensa talvia, jotka olivat kylmiä ja lumisia. Lienevät sattuneet1860-luvu pieneen jääkauteen. Valitteli sitä, ettei "nykyään", siis 1920-luvulla, edes Oulun korkeudella päästä reellä joulukirkkoon, kun on vetiset joulukuut kuten Etelä-Suomessa.

      Ihmisikä on liian lyhyt, jotta oman kokemuksen perusteella voi tehdä päätelmiä ilmaston muuttumisesta.

      Poista
    3. Lumettomia talvia oli ainakin 1920-luvun puolivälissä ja 1930-luvun vaihteessa.

      Poista
    4. Ai ei aiemmin ollut? mitenkähän me sitten olimme tammi-helmikuun vaihteessa vuonna 1982 erään Suomen eteläisimmän varuskunnan harjoituskentällä suksisulkeissa melkein pitkälti yli nilkan yltävässä vedessä? lunta oli tullut alkuvuonna ihan mukavasti, mutta sitten tuli suojasää ja lumet sulivat. Lumivallit yms. tekivät tästä sulamisesta hieman epätasaista joten ko. kenttä muuttui pieneksi sulavesijärveksi. En muuten ole ollut eläissäni niin märkä ja kylmissäni keskellä talvea. Jäi hyvin mieleen.

      Poista
    5. Professori31. joulukuuta 2023 klo 15.18
      Lumettomia talvia oli ainakin 1920-luvun puolivälissä ja 1930-luvun vaihteess

      Lumettomia talvia on ollut. Itse muistan ensimmäisen lumettoman joulun vuodelta 1972. Haravoitiin äiteen kanssa tammenlehtiä.

      Mutta tammikuiset vesisateet ovat 2000-luvun ilmiö.

      Poista
    6. Kansanperinne kuitenkin tuntee tammikuiset vesisateet:

      https://www.nopolanews.fi/nopolanewsarkisto/nopolanews1/fin/etusivu/teema/65/12/725a02073b2ef72318da5fd07a0a052581.html?teema=12&id2=72&selectedNumber=65

      Olivat jopa toivottavia, joten eivät lie ole olleet erityisen harvinaisia.

      Poista
    7. "Kansanperinne kuitenkin tuntee tammikuiset vesisateet:

      https://www.nopolanews.fi/nopolanewsarkisto/nopolanews1/fin/etusivu/teema/65/12/725a02073b2ef72318da5fd07a0a052581.html?teema=12&id2=72&selectedNumber=65

      Olivat jopa toivottavia, joten eivät lie ole olleet erityisen harvinaisia."

      Jahas, olisiko tuollainen sanonta syntynyt, jos tammikuun vesisateet olisivat olleet aikoinaan vakiokamaa? Juu ei.

      Poista
    8. Missä kohtaa niiden väitettiin ollen vakiokamaa?
      Ne olivat agraariyhteiskunnassakin tunnettu ilmiö, eivätkä vasta 2000-luvulla alkanut.

      Poista
  7. Ensi vuonna Suomessa tulee hiukan bensan veroalea ja

    "Bensan hinta laskee keskimäärin 4,4 senttiä litralta ja dieselin 4,9 senttiä litralta."

    Siihen loihtivat, "Asiantuntijat kritisoivat veroalea, sillä se vie Suomea kauemmas päästötavoitteista."

    Nyt sitten IS tänään kertoo

    Jopa 40 senttiä litralta – polttoaine halpenee reilusti Ruotsissa

    Ruotsissa bensiini ja erityisesti diesel halpenevat – ja selvästi enemmän kuin Suomessa.

    https://www.is.fi/autot/art-2000010090446.html

    -----------------------------------

    Miten se voi olla niin kamalaa jos ihmisten elämää hiukan helpotetaan, että edes liikkumaan pystyisi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kommunistit tarvitsevat kurjalliston, jonka asioita sitten ovat ajavinaan.

      Poista
    2. Tietenkin Ylen kaivaa taas naisen kommentoimaan.
      Jos asiaa olisi kysytty ko. keskuksen Tero Kalliolta, joka tavallisesti lausunnot antaa, vastaus olisi, veikkaanpa, toisenlainen.

      Poista
  8. "Ilmaston kuumeneminen" on uskoon perustuva asia, kuten hammaskeiju, yksisarvinen, sosialismin tuoma onnellisuus, luottamus INSOCin kaikkivoipaisuuteen sekä Paavin erehtymättömyys.

    Saduista kannattaa kerrata ainakin Pomperipossa sekä "keisarin uudet vaatteet".

    Karuna Pettila

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suurimmat haitat aiheutuvat siitä, että mm. EU-diktatuurin takana olevat ylimmät globalistirikolliset ja heidän kätyrinsä ovat saanet huijattua ihmiset uskomaan, että ihmiset voisivat MERKITTÄVÄSTI vaikuttaa ilmaston lämpötilaa vähentävästi. Esim. kuinka paljon suuri päästökauppahuijaus tulee maksamaan ylimääräistä rahaa persaukiselle, ulkomaanvelka-helvetissä olevalle Suomelle?

      Poista
    2. Kalergi-suunnitelma1. tammikuuta 2024 klo 9.00

      Pervertoitu ilmastotiede on alistettu ylimpien globalistirikollisten käsikassaraksi näiden suuressa ilmastohuijauksessa. Räikeimpiä esimerkkejä on siitä ilmastouskovaisten yligurun Michael Mannin "jääkiekkomaila"-teoria, jonka aikoinaan eräs kanadalainen tilastomatemaatikko osoitti huijaukseksi. Mann oli pimittänyt sellaista tilastoaineistoa, jonka huomioonottaminen olisi vienyt pohjan pois hänen teorialtaan!

      Poista
    3. Kalergi-suunnitelma1. tammikuuta 2024 klo 11.35

      Näin EU-diktatuurin takana olevat ylimmät globalistirikolliset ja heidän kätyrinsä kusettavat tavallisia EU-kansalaisia:

      "Puolalainen europarlamentaarikko: EU:n ”Fit for 55” -ilmastopaketti maksaa 5-10 biljoonaa euroa ja eurooppalaiset maksavat sen",
      https://www.kansalainen.fi/puolalainen-europarlamentaarikko-eun-fit-for-55-ilmastopaketti-maksaa-5-10-biljoonaa-euroa-ja-eurooppalaiset-maksavat-sen/

      Poista
    4. Karuna, ilmaston lämpeneminen tieteellisesti todistettu tosiseikka. Yhtä totta kuin vaikkapa painovoiman olemassaolo.

      Poista
    5. Mitä tiede kertoo jääkausista; ilmasto kylmeni, monikilometrinen jää peitti osan maapallosta ja sitten se alkoi sulaa. Miksi näin tapahtui, sitä ei kerrota missään. Sen tiede kertoo, että keskiajalla oli lämpimämpää kuin nyt, mutta ei taaskaan syytä.

      Poista
    6. "Mitä tiede kertoo jääkausista; ilmasto kylmeni, monikilometrinen jää peitti osan maapallosta ja sitten se alkoi sulaa. Miksi näin tapahtui, sitä ei kerrota missään. Sen tiede kertoo, että keskiajalla oli lämpimämpää kuin nyt, mutta ei taaskaan syytä."

      Nyllä ne syytkin ovat aika hyvin tiedossa. Käy vaikkapa Luonnontieteen museossa tutustumassa aiheeseen.

      Nyt vaan on kyse paljon nopeammasta muutoksesta kuin koskaan aikaisemmin. Ja ne aikaisemmatkin muutokset ovat johtaneet massasukupuuttoihin. Tälle nyt me ei juurikaan voida mitään Suomessa tai EUssa, mutta ei ole kivaa jengillä 100v päästä. Tai edes 50 v päästä.

      Poista
    7. Ja höpsis. Tuo väite ettei ole kivaa xx vuoden päästä on kuultu jo niin monta kertaa että pitää olla hieman yksinkertainen sielu että sen enää uskoo. Tämän lämpenemisen piti aiheuttaa vaikka mitä -90 luvulla ja kauheita 2000-luvulla, hirveyksiä 2010-luvulla ja maailmanlopun 2020-luvulla, jos näitä "tiedemiehiä" ja maailmanlopun julistajia olisimme uskoneet. Nyt sitten se maailmanloppu on siirtynyt kuin helluntailaisten ennustukset siitä samasta asiasta, taas kerran hamaan tulevaisuuteen, sitten 50-luvulla se vasta kamalaa tulee olemaan ja viimeistään 100-luvulla... Hoitoon teidät pitäisi laittaa, eikä sallia vapaalla jalalla hortoiluanne, itsellenne ja muille vaarallisia.

      Poista
  9. Proffan katsaus jälleen mainio. Siihen täytyy palata, kunhan ensin haukun paikallislehdessä gallup-kärjen.

    VastaaPoista
  10. Kalergi-suunnitelma1. tammikuuta 2024 klo 11.37

    Tästä ylimpien globalistirikollisten kontrolloima valta- eli propaganda-media ei hiiskahdakkaan, ei Suomessa ja tuskin paljoa muuallakaan EU:ssa:

    "Euroopan parlamentin puolalainen jäsen Jacek Saryusz-Wolski varoittaa: ”Supervaltiota ollaan luomassa ilman kansalaisten suostumusta”
    ”Kansalaiset eivät saisi huomata, että vallankaappaus on tapahtumassa, että Euroopan unioni suvereenien valtioiden yhteisönä lakkautetaan ja luodaan supervaltio ilman kansalaisten suostumusta”, sanoo puolalainen Euroopan parlamentin jäsen Jacek Saryusz-Wolski seuraavassa Remix Newsille antamassaan haastattelussa.

    Euroopan parlamentin perussopimus-, työjärjestys- ja toimielinasioiden valiokunta hyväksyi 25. lokakuuta päätöslauselman, joka sisälsi Belgian eurofederalistin Guy Verhofstadtin johtaman Verhofstadtin ryhmän laatiman mietinnön, joka sisältää kauaskantoisia sopimusmuutoksia.

    Täysistunnon äänestys on tarkoitus järjestää 22. marraskuuta, jolloin käynnistetään virallisesti menettely nykyisten perussopimusten muuttamiseksi.

    Puolalainen Euroopan parlamentin jäsen Jacek Saryusz-Wolski oli heinäkuuhun asti Verhofstadtin ryhmän jäsen. Hän selittää Remix Newsin yksinoikeudella antamassaan haastattelussa, miksi tällä viimeisimmällä yrityksellä muuttaa Euroopan unioni epädemokraattiseksi supervaltioksi, jota hän kuvailee kommunistisia juuria omaavaksi äänettömäksi vallankaappaukseksi, on todelliset mahdollisuudet onnistua, jos sitä ei pysäytetä nopeasti..."
    file:///C:/JU/NWO1/EU1/Euroopan%20parlamentin%20puolalainen%20j%C3%A4sen%20Jacek%20Saryusz-Wolski%20varoittaa%20%20%20-%20%20%20%20Supervaltiota%20ollaan%20luomassa%20ilman%20kansalaisten%20suostumusta.htm

    VastaaPoista
  11. Edelleen jaksan jankuttaa NASA:n sateliittitutkimuksesta. Se todisti, että Suomen metsät ovat hiilinielu. Kommunisti Li Andersson sanoi heti, että väärin tutkittu. Siis tutustumatta edes NASA:n aineistoon. Jos joku ei sovi ideologiaan, niin eihän se voi olla oikein, vaikka tosiDATA näin sanoisi.

    VastaaPoista
  12. Aika harmittavaista tämä ilmaston "lämpeneminen"
    Miten ne sähköautojen akut pärjää tällaisissa pakkasissa?

    Mtv uutiset 2.1.2023

    Ruotsissa kolmoiskatastrofi: Tulvia, lumikaaosta ja äärimmäistä kylmyyttä

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ruotsissa-kolmoiskatastrofi-tulvia-lumikaaosta-ja-aarimmaista-kylmyytta/8849518

    Ruotsissa on annettu lumi- ja tulvavaroituksia. Lisäksi kovat pakkaset ovat haitanneet julkista liikennettä.
    Pohjois- ja Etelä-Ruotsissa elohopea on pudonnut paikoin jopa -30 pakkasasteeseen. Rapsakat pakkaset ovat hankaloittaneet muun muassa junien ja linja-autojen liikkumista, kirjoittaa ruotsalaislehti Expressen.

    Luulajan ja Kiirunan välinen junaliikenne on ollut keskeytettynä maanantaista lähtien. Linja-autojen kulkua taas on vaikeuttanut niissä käytetty dieselpolttoaine, joka on tarkoitettu käytettäväksi alle -35 asteen pakkasissa.

    Loppuviikosta pakkasen arvellaan kiristyvän. Ruotsin ilmatieteen laitos SMHI on varoittanut, että pakkanen saattaa tällä viikolla kiristyä paikoin jopa -40 asteeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uutisen päivämäärä kuuluu olla 2.1.2024. Sori siitä.

      Poista
    2. MTV uutiset 2.1.2024

      Sähköautoilija, muista nämä asiat pakkasella: "Kulutusta pienentää, jos..."

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/vakuutusyhtio-listasi-sahkoautoilijoiden-kolme-talvista-huolenaihetta-kulutusta-pienentaa-jos/8840552

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!