lauantai 30. joulukuuta 2023

Orpon hallitus ja köyhien köyhdyttäminen

Suomen valtio on toiminut vielä tämän vuoden Sanna Marinin (sd) hallituksen laatiman budjetin varassa ja vajonnut sen seurauksena joidenkin kriteerien perusteella peräti paarialuokan taloudeksi. Vuodenvaihteessa meno kuitenkin muuttuu, minkä seurauksena julkiselle sektorille tulee leikkauksia ja kansalaisten verotus laskee. 

Näillä muutoksilla tavoitellaan sitä, että työtä vailla olevat ihmiset saataisiin työllistettyä, jo työssä olevat ahkeroimaan nykyistä enemmän ja maahamme kertyisi pääomia tukemaan talouselämän uudistumista. Toisin sanoen Suomen tulevaisuuden turvaamista.

Hallituksen suunnitelmat ovat aiheuttaneet protestointia sosialistisen ajatusmallin omaksuneiden ihmisten parissa (esimerkki) ja vihervasemmistolaisten poliitikkojen puheissa populistista höpinää rikkaiden suosimisesta köyhien kustannuksella. Näin siitä huolimatta, että Petteri Orpon (kok) kabinetin tavoitteena on Suomen velkaantumisen pysäyttäminen lisäämällä ihmisten kannusteita yrittämiseen ja työntekoon maassa, josta liiallisen verotuksen takia virtaa jatkuvasti korkeasti koulutettuja ihmisiä ulkomaille käteen jäävän palkan lisäämiseksi eikä Suomeen muuta korkeasti koulutettuja ulkomaalaisia heidän jättämäänsä aukkoa paikkaamaan.

Ongelman taustalla on Suomen kansainvälisessä vertailussa äärimmäisen korkea veroaste ja erityisesti sen poikkeuksellisen jyrkkä progressio. Lisäksi meillä on edelleen käytössä perintövero, joka on ajat sitten poistettu esimerkiksi Ruotsissa. Tämän seurauksena maastamme lähtevät etenkin Björn Wahlroosin kaltaiset erityisen vauraat vanhenevat henkilöt.

Samasta syystä - eli korkean pääomaverotuksen takia - suomalaiset kasvuyritykset siirtyvät yksi toisensa jälkeen ulkomaille. Ja kaiken edelle kirjoittamani seurauksena maamme talouskehitys on polkenut paikallaan jo puolentoista vuosikymmenen aikana. 

Tämä kaikki voisi olla toisin, mikäli maamme edelliset hallitukset olisivat halunneet tai uskaltaneet sopeuttaa julkisia menoja tuloihin. Valitettavasti näin ei kuitenkaan ole, vaan julkinen sektori on velkaantunut jo samalle tasolle kuin 1990-luvun alun laman aikana, jolloin velkahanat olivat sulkeutumassa. 

Kuten edeltä ilmenee, hallituksen linjauksissa ei siis ole ensisijaisesti kyse tulonjaon oikeudenmukaisuudesta - eli rikkaiden suosimisesta köyhdyttämällä köyhiä entisestään - vaan taloutemme kokonaispotin kasvattamisesta koko kansan hyväksi. Tämän asian ymmärtämättömyys - rikkaiden suosimisesta ja köyhien köyhdyttämisestä paasaavien - vasemmistolaisesti ajattelevien ihmisten parissa jaksaa hämmästyttää itseäni kerta toisensa jälkeen. 

Nähtäväksi siis jää, onnistuuko Petteri Orpon (kok) hallitus siinä, missä sitä edeltävät hallitukset ovat epäonnistuneet yksi toisensa jälkeen. Eli tervehdyttämään suomalaisen talouden ja pysäyttämään varallisuuden karkaamisen ulkomaille. Vai joutuuko sekin taipumaan sosialistien ajatusmallin omaksuneiden ihmisten painostuksen alla? 

40 kommenttia:

  1. Nykyajan vihervasemmisto ei tiedä köyhyydestä höläyksen pöläystä

    Elin ihan hyvän lapsuuden, vaikka perheemme oli köyhistä köyhimpiä. Ainoa sosiaalituki oli lapsilisä. Isä oli silloin tällöin talvella työttömänä. Kun rahat loppuivat, ostettiin kylän osuusliikkeestä ruokaa velaksi. Jokainen markka maksettiin takaisin. 6-henkisen perheemme asunto oli pienempi kuin nyt saa jokainen maahanmuuttaja sossun rahoilla yksin elettäväksi.

    Yksi mittari köyhyydestä oli se, etten päässyt oppikouluun, koska perheellämme ei ollut varaa bussilippuun koulumatkalle. 9-vuotiaana menin juurikaspellolle ja ostin palkallani polkupyörän. 14-vuotiaana menin tehtaalle. Opiskeluja rahoitin kesätöillä mm. Ruotsissa pesulassa. Koskaan en tuntenut olevani köyhä enkä onneton. Köyhyys oli onneni. Olin säännöllisessä työssä 18-vuotiaana kun muut vasta menivät yliopistoon. Ja töissä oppii parhaiten. Työ oli minun korkeakouluni.

    Laskin Iltalehteen, että perheemme eli silloin dollarilla päivässä. Valitettavasti senkin kirjoituksen Iltalehti poisti. Ehkä julkaisen sen uudestaan ensi vuonna omassa blogissani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvästä lapsuudestani kertoo kyläkirjani Elämää Hiiden kylässä.
      https://paulivahtera.fi/hiiden-kyla

      Poista
    2. Tuossa alla kirjoitan juuri tästä; on asioita, joista ei saa puhua. Media on tämä valvova propagandisti.
      Minä sain US-blogeihin ikuisen porttikiellon (kirjoittajana), vain siksi, että kirjoitin - liian usein - somaleiden edesottamuksista. Kielto tuli siksi että kirjoittamani asiat olivat tosia.
      Tekivät palveluksen, en sinne menisi takaisin edes aseella uhaten...

      Poista
    3. Juuri tämän takia kannatan pakkoruotsia koska olen siitä itsekärsinyt ja vastustan autoja koska ei sellaista itselläkään ollut voi niiden veron vaikka tuplata ja kouluista pitää tulla ehdottomasti maksullisia siksi kokoomus ei sinne kouluun kaikkien köyhien tarvitsekkaan mennä koska duunareita tarvitaan se on nimen omaan geeneistä kiinni se varallisuus ei köyhät tarvitse koulutusta oppivat kyllä töissä koulut olkoon paremman perinnön omaaville.

      Poista
    4. Asunnojen kokoa tulisi myös pienentää yksiö on täysin hyvä kuudelle lapselle kuten pauli todistaa kun kaikki vielä laitetaan lapsina töihin nousee suomi kohisten mukavuudet ja köyhäinapu pois niin alkaa työt maistua räkänokillekkin kun koulustakaan ei saa enää sitä ilmaista ruokaa voivat kävellä sitten lähiöstään jonnekin kehän ulkopuolelle keräilemään marjoja ja talvella vaikka metsästää kaupungista kaneja ja rottia.. Kuten mekin tehtiin 40c pakkasessa.

      Poista
    5. Voitaisiin saada huipputeknologialle työvoimaa pienet sormet soveltuisivat hyvin elektroniikan ladontaan ja palkka voitaisiin maksaa esim asumisoikeutena jos on tarpeeksi lapsia 7:llä lapsella voisi saada toisen huoneen. Lontoon teollistumisen aikana lapset havaittiin erinomaisiksi työntekijöiksi ja sieltä se hyvinvointi lähti ja kun lapsi tekee 10-12 tuntia päivässä töitä ei sille jää aikaa synnin ja muun pahan tekoon. Uskonnon opetus ja kirkon valta pitää palauttaa myös samalle tasolle jotta pysyvät nöyrinä herraa kohtaan.

      Poista
    6. Mutta tottahan pauli kirjoittaa, näinhän se on ja hieman tuntuu, ettei niiden vanhemmatkaan tälläisiä asiota ole kokenut valtiolla työskennellessään.

      Poista
    7. Laitoinpa kirjoitukseni Dollarilla päivässä julki jo tämän vuoden puolella
      https://www.vahtera.blog/post/dollarilla-päivässä

      Poista
    8. Se, että meidän nuoruudessamme oltiin köyhiä ei tietenkään tarkoita, että köyhyys olisi nykyisin hyvä asia. Sen sijaan se kertoo siitä, että köyhyyttä valitetaan nykyisin herkemmin kuin ennen. Tosiasia kuitenkin on, että historiallisesti katsoen nykyihmisillä - köyhimpiä myöden - on asiat paremmin kuin koskaan.

      Poista
    9. Jos tuntee todellista historiaa yhtään, niin tietää että nykyiset "köyhät" elävät paremmin kuin meidän (maalais)aatelisto (ylhäisaatelia lukuunottamatta) 1500-1600 ja osin 1700-luvulla. Ja sama koskee myös yleisesti kaikkia Suomessa asuneita, muutamien kaupunkien rikkaimpia lukuunottamatta. Edes virkamiesten perheiden olot eivät olleet kaksiset ja oleellisesti huonommat kuin nykypäivän sossusta elantonsa saavien "köyhien" olot.

      Poista
    10. Also sprach Zarathustra30. joulukuuta 2023 klo 14.55

      Tapio, mulla on US-blogeissa vissiin kolmas tai neljäs tili menossa. Yhden kerran Dosentti Bäckman uhkasi suljetuttaa US:n palvelimet ja Huusko pelästyi.

      Poista
    11. Kirjoitin nuo hieman provosoivat tekstit tuohon mutta olen samaa mieltä kyllä paulin ja proffan kanssa. Ilkeä tosi asia on se, että köyhyydetä kärsivät pahiten vanhukset ja sairaat, parannustakaan ei ole näkyvissä:

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010026736.html

      Kun alkoi tarkastelemaan noita seuren takana olevia henkilöitä ja muita vastuussa olevia niin alkoi hirvittämään. Venäläistä hallintoa kyllä noudatetaan tarkasti superin johtoa myöten joka varoittelee, ettei saa puhua pahaa työnantajasta ja kuten varmasti kaikki muistaa söi sanojaan vaalien alla riskeistä ja kärsimyksistä jotka kaikki tietää kun yksikään yökkö ei puhu suomea. Nuori pystyy vaikka roskiksesta dyykkaamaan ruokansa sänkyssä makaavan on vaikea taistella vastaan ja millä joku kuvittelee yksinäisen vanhuksen tekevän valituksen? Ei millään!

      Poista
    12. Professorille kommentti

      Mitä on velaksi elettävä hyvinvointi? Tosi suuri itsepetos. Jos Suomi olisi elänyt varojensa mukaan, kaikki olisivat tyytyväisiä elintasoon, jonka velaton valtio mahdollisti. Kun on saatu velaksi liikaa, ei siitä osata luopua, vaan aletaan lakkoilemaan, jonka jälkeen yhteiskunta on entistä huonommassa jamassa. Velaton valtio ei elätä laiskoja, eikä etenkään ulkomailta tulleita laiskoja.

      Suomi pärjäsi hyvin ilman ulkomailta tulleita siivoojia, postilajittelijoita, bussikuskeja, taksin kuljettajia, rakennusmiehiä jne koska suomalaiset tekivät työt itse ja olivat pois työttömyyskorvauksista.

      Ei köyhyys tarkoita onnetonta elämää. En mennyt vaatimaan sossusta ilmaista polkupyörää, vaan menin 9 vuotiaana kesätöihin pyörän saadakseni. Kun kaiken saa ilmaiseksi, ei millekään anna mitään arvoa vaan vaatii lisää.

      Poista
  2. Ongelma on paljolti median propagandassa. YLE ja erityisesti HS suoltavat ideologista mössöä, joka sivuaa aihetta, mutta tekaistuin syin.
    Siksi luemme vieläkin: sannamarin sitä ja sannamarin tätä - syyt ja seuraukset ovat toisarvoisia.
    Jos ideologia ei vastaa todellisuutta, on parempi yrittää vaihtaa ideologiaa kuin vaihtaa todellisuutta.
    Median tulisi tietää, mitä ideologioissa roikkuminen merkitsee; Völkisher beobachter ja Signal kuolivat ideologiansa mukana, Pravda ja Izvestia pyörsivät ideologiansa pakon edessä, kutistuen olemattomiksi pikkujulkaisuiksi: Kuinkä käy Helsingin sanomien?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totuudenmukaisempaa olisi sanoa valtamediaa pelkästään PROPAGANDA-mediaksi!
      Brysselin Pravda vahvisti asemaansa ylimpien globalistivihollisten Suomen propagandatorvena muutama vuosi sitten ostamalla joukon suurehkoja paikallislehtiä.

      Poista
    2. Propagandamediaa se on. Säälittää vain tämä inhimillinen heikkous, so. älyllisen kritiikin puute, joka altistaa meidät tämänkaltaiselle "uutistuotannolle".
      Esim. HS-uutisointi on usein silkkaa valetta, johtuen syväuskoisesta ideologisuudesta.

      Poista
  3. Hallituksen jäsenet ovat pyytäneet ay-liikkeeltä vaihtoehtoisia ehdotuksia, joilla päästäisiin samoihin tuloksiin kuin hallituksen esittämillä toimilla.
    Onko näitä ehdotuksia tullut?

    Yle 28.12.2023

    Teollisuusliiton lakko seisauttaa Porvoon öljynjalostamon ja Kokkolan teollisuusalueen helmikuussa – Pro liittyi mukaan

    Teollisuusliitto ja ammattiliitto Pron kertoivat torstaina uusista poliittisista työtaistelutoimista Orpon hallituksen ajamia työmarkkinauudistuksia vastaan.

    https://yle.fi/a/74-20066759

    Artikkelista poimittua

    Teollisuusliitto on sulkemassa 1. ja 2. helmikuuta 2024 Kokkolan teollisuusalueen ja Porvoon Kilpilahden teollisuusalueen kahden vuorokauden ajaksi.
    ...
    Nesteen Porvoon öjynjalostamon pääluottamusmies Sami Ryynänen kertoi aamulla Teollisuusliiton tiedotustilaisuudessa, että osana Petteri Orpon (kok.) hallituksen työmarkkinauudistuksia ja sosiaaliturvan leikkauksia vastustavia poliittisia lakkoja Nesteen Porvoon öljynjalostamon tuotanto ajetaan alas helmikuun alussa kahdeksi päiväksi.
    ...
    Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto patistaa hallitusta aitoihin neuvotteluihin.
    – Emme voi hyväksyä työntekijöiden työehtojen ja oikeuksien heikennyksiä. Kokkolan ja Kilpilahden teollisuusalueiden alasajo on raskas päätös, mutta sekin on vain varoituslaukaus.
    ...
    – Lisää työtaistelutoimia on luvassa, ellei hallitus aloita aitoa keskustelua työelämän kysymyksistä, Aalto huomautti.
    ...
    Pääministeri Petteri Orpo (kok.) on todennut, että hallitus ei aio perääntyä työmarkkinauudistuksista tai sosiaaliturvaleikkauksista.

    Hallitus on ajanut hallitusohjelmaan kirjattuja työmarkkinauudistuksia, jotka vaikuttavat työntekijöiden lakko-oikeuteen, irtisanomisiin ja sairauslomiin.

    /////////////////////

    Onko vihervasemmistolla näkemystä miten tulevan vuoden budjetin alijäämä n. 11,5 mrd € katetaan vai mennäänkö entiseen malliin - lisää velkaa, jota lapsemme joskus maksavat.
    Korkokuluihin muuten menee muutama miljardi vuodessa mutta onko sillä niin väliä? Sehän on vaan pois siitä rahasta mitä voitaisiin käyttää kotimaan tarpeisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta on mielenkiintoista, että tuo alussa mainitsemasi hallituksen esittämä pyyntö vaihtoehdoista on jäänyt etenkin toimittajilta unholaan. Minusta ammatikseen uutisia kirjoittavat henkilöt voisivat vaikka kysellä ay-pampuilta, mikseivät he ole tehneet ehdotuksia.

      Poista
    2. Eihän aatetovereilta kysellä vaikeita ja hankalia kysymyksiä, jotka paljastaisivat heidän tekemistensä todelliset syyt ja niiden raadollisuuden.

      Poista
  4. On mennyt ohi silmien se, kuinka SDP olisi ensi vuoden budjetilla aloittanut valtiontalouden tasapainottamisen. Ekonomistien ei ainakaan pitäisi leikkiä ihmisoikeusjuristeja.

    VastaaPoista
  5. En ole tarkkaan tietoinen hallituksen tekemistä muutoksista. Mutta eikö se nyt mennyt niin, että ensimmäinen sairaus poissaolo on palkaton? Mitä muita heikennyksiä palkansaajille hallitus esittää? Tuntuu, että AY-liike edustaa tukien saajia. Ei palkansaajia! Onko AY-liikkeellä mennyt edunvalvottavat sekaisin, kun enemmän ajavat tukien saavien etuutta työläisten sijaan???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tilastokeskus 20.12.2023

      Konkursseja eniten 25 vuoteen marraskuussa 2023

      https://tilastokeskus.fi/julkaisu/cl7yg4d8crpbu0cuhc1rw7spa

      Tilastokeskuksen mukaan marraskuussa 2023 pantiin vireille 345 konkurssia, mikä on 112 konkurssia enemmän kuin edellisen vuoden marraskuussa.
      Marraskuussa henkilötyövuosien määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 2 116, mikä on 30 henkilötyövuotta vähemmän kuin vuoden 2022 marraskuussa.

      Viimeisen 12 kuukauden aikana konkurssiin on haettu 3 293 yritystä, mikä on suurin määrä 25 vuoteen.

      -------------------

      Artikkelin kuvassa on graafi, josta näkee Vireille pannut konkurssit vajaan 20 vuoden ajalta. Viimeiset kolme vuotta näyttävät pahalta.

      Työntekijöiden olisi ehkä syytä miettiä onko esim. lakkoilu nyt se mitä tilanteessa tarvitaan?

      Poista
  6. Perintöverot ehdottomasti pois rikkailta jotka ovat täysin rehellisesti ja laillisesti omaisuutensa hankkineet he fiksuina kyllä omistaan sitten tukevat sopivaksi katsomaansa koulutusta, lipponen suurena valtion kehnojen omistusten yksityistäjänä epäilemättä tekee ja on kyllä omaisuutensa ansainnut kuten fortuminkin johtajat on vain oikeus ja kohtuus, että heidän parempi geeniset jälkeläisensä saavat ilman veroja pitää nuo isiensä rehellisesti ansaitsemat rahat. Mikä menetys suomelle olisikaan ollut jos nuo huippujohtajat ja päättäjät olisivatkin lähteneet loimailemaan loppuelämäksi espanjaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä artikkeli B.Wahlroosista:

      "Opportunisti, oligarkki, oikeistohippi",
      https://blogit.apu.fi/antiaikalainen/opportunisti-oligarkki-oikeistohippi/

      Poista
  7. Kaikkien tulee osallistua talouden tasapainottamiseen. Kuinkas paljon valtion virkamiesten palkkoja leikataan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis taloutta tasapainotetaan sen takia, että niitä voidaan nostaa koska nythän ei ole tarpeeksi korkeat jotta saataisiin edes helsinkiin pätevää pormestaria kuten juhavartianen taannoin sanoi tulevaisuudessa kun talous on tasapainossa palkkiot tulevat olemaan maailman mittakaavassa merkittäviä jolloin saamme parempia huippujohtajia ja huippuvirkamiehiä.

      Poista
    2. Virkamiehillä palkat vaihtelevat, että keneltä sitten leikattaisiin? Suorittava taso 1800-2200 e/kk, alin johtoporras 4000-5000 e, "asiantuntijat" ja keskijohto 6000 - 11000 e. Ylin johto, herraties mitä...

      Poista
    3. Tuli vain mieleen vanha sanonta, että maalta on helppo huudella kun merellä hätä on. Nämä leikkuria heiluttelevat kun tapaavat olla itse varren päässä terän ulkopuolella.

      Poista
  8. Whalroos on kyllä todistanut pariinkiin otteeseen, ettei laki ole sama kaikille suomessa vaikka kaikkihan sen on tieneet mutta hän on sen todistanut ja kunnostautunut teollisuuden ja kaiken mahdollisen omaisuuden siirtämisessä emämaalleen joten kyllä palkioksi siitä olisi oikeutettu siirtämään erityisen tunnollisille lapsilleen verovapaasti omaisuutensa. Vai olisiko juuri yksi niistä joiden takia perintöveron poistoa vastustetaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tero tavis ei olisi loppuelämänään ampunut enää yhtään hirveä ja poikakin olisi ollut taatusti vankilassa vaikka olisi myynnyt asuntonsa ja maksanut 100 000markkaa halvaantuneelle, pauli voisi laskea monta whaalroossia suomessa voisi olla, kuinka monelle valtion firmojen jämät enää riittäisi.

      Poista
  9. Yle tänään

    Yhdysvalloissa maahanmuuttajien karkotukset nousivat yli 142 000:een

    https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-200405

    Yhdysvaltain maahanmuutto- ja tulliviranomaiset karkottivat vuoden 2023 aikana yli 142 000 maahanmuuttajaa, kertoo The Washington Post.

    Karkotettujen määrä on lähes kaksinkertainen edellisvuoteen verrattuna. Bidenin hallinto on tehostanut valvontaa estääkseen laittomat rajanylitykset, ilmeni perjantaina julkaistussa Yhdysvaltain maahanmuutto- ja tulliviranomaisten vuosiraportissa.

    Lähes 18 000 karkotetuista oli vanhempia ja lapsia, jotka matkustivat perheinä. Trumpin hallinnon aikana vuonna 2020 karkotettuja perheitä oli 14 400.

    /////////////////////

    Orpon hallituksen on syytä ottaa mallia tästä ja karkottaa kaikki elintasopakolaiset sekä lopettaa heidän vastaanotto.
    Säästyneet rahat voi ohjata Suomen köyhien tukemiseen ja/tai valtion velan lyhentämiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kysymys ei ole maahanmuuttajista vaan porukasta, jota kutsutaan termillä ''Illegal Alien''. Trump on muuten sanonut, että USA tarvitsee maahanmuuttajia eikä hän vastusta asiaa. Trump vain vaatii, että maahantulo on laillista ja henkilö on oltava tunnistettavissa eli dokumentit kunnossa.

      Poista
  10. Ollaan tänä vuonna ihmisiksi!
    Vanhempien on syytä valvoa alaikäisiä nuoriaan.
    Video on ikävän näköistä.

    IS tänään

    16-vuotias poika ampui teini­tyttöjä ilo­tulitteella – takit ja hiukset syttyivät tuleen

    Ilotulitetta ei voi Pirkanmaan käräjäoikeuden mukaan rinnastaa ampuma- tai teräaseeseen, joten raketin väkijoukkoon ampunutta 16-vuotiasta ei tuomittu törkeästä pahoinpitelystä.

    https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2000010037759.html

    Artikkelista poimittua

    Kaksi 14-vuotiasta tyttöä sai vammoja Turbo Thunder -ilotulitusraketista Valkeakoskella 31. joulukuuta viime vuonna.
    16-vuotiaan pojan ampuma raketti räjähti osuessaan toista tyttöä käteen.

    Räjähdyksen seurauksena tytön takki syttyi palamaan. Tuli levisi osaan hiuksista ja vahingoitti myös tytön paitaa ja housuja.
    Tyttö sai 1. asteen palovammoja ranteeseen ja kainalon seutuun.

    Myös vieressä seisseen toisen 14-vuotiaan tytön takki ja hiukset syttyivät tuleen.

    VastaaPoista
  11. MTV uutiset tänään

    Halla-aholta tyly kritiikki Pekka Haavistosta: "Mielestäni ei ole Suomen asialla vaan jollakin muulla asialla" – sivaltaa myös muita kilpakumppaneitaan

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/halla-aho-kritisoi-kilpakumppaneitaan-mielestani-tallainen-henkilo-ei-ole-suomen-asialla-vaan-han-on-jollakin-muulla-asialla/8848404

    Artikkelista poimittua

    Halla-ahon mukaan perussuomalaisten peruskannatuksella olisi täysin realistiset mahdollisuudet päästä vaalien toiselle kierrokselle.
    Kun perussuomalaisten presidenttiehdokkaalta, puhemies Jussi Halla-aholta kysyy, mikä erottaa hänet muista presidenttikisan ehdokkaista, vastausta ei tarvitse kauaa odotella.

    Halla-ahosta kansakunta saisi hänen oman arvionsa mukaan vähemmän hyväuskoisen ja sinisilmäisen presidentin kuin sellaisessa tapauksessa, että joku hänen kilpakumppaneistaan tulisi valituksi.
    – Katsoisin, että pystyn tarkastelemaan ympärillä tapahtuvia asioita realistisesti ilman ideologisia silmälaseja ja ilman sinisilmäisyyttä ja uskon, että minulla on siitä jonkinlaisia näyttöjä, Halla-aho sanoo STT:n haastattelussa.
    – Hyväuskoisuus ja sinisilmäisyys ovat huonoja ja vaarallisia ominaisuuksia presidentille, koska presidentin pitää nimenomaan pystyä tarkastelemaan ympärillä tapahtuvia asioita realistisesti. Tämän takia onkin tarpeellista puida sitä, miten ehdokkaat ovat tähän asti reagoineet asioihin ja onko heillä näyttöjä siitä, että he pystyisivät tarkastelemaan asioita realistisesti, Halla-aho jatkaa.

    Halla-ahon kritiikki kohdistuu ennen muuta presidenttigallupien kärkipaikoilla komeilleeseen ex-ulkoministeri Pekka Haavistoon (vihr.), jota Halla-aho moittii muun muassa löysästä linjasta venäläisten viisumien suhteen sekä terroristijärjestö Isisin kannattajien junailemisesta pakolaisleireiltä Suomeen.
    – Mielestäni tällainen henkilö ei ole Suomen asialla vaan hän on jollakin muulla asialla.
    ...
    ...
    Sinisilmäinen miinaratkaisu

    Yksi hyvä esimerkki edellä mainitusta sinisilmäisestä suhtautumisesta Suomen ulkopolitiikassa on Halla-ahon mukaan Suomen liittyminen Ottawan jalkaväkimiinat kieltävään sopimukseen vuonna 2012.

    VastaaPoista
  12. Professori mainitsi tuolla kirjoituksessaan perintöveron, joten laitan tähän lainauksen tämän päivän aamulehdestä :
    "Perintöveroon lisää maksuaikaa
    Perintöveron maksuaika on jatkossa kymmenen vuotta, kun aiemmin se oli kaksi.
    Verohallinnon mukaan muutos tarkoittaa, että perintöveroa aletaan periä ulosotossa vasta kun veron ensimmäisestä eräpäivästä on kulunut kymmenen vuotta.
    Viivästyskorko tulee maksettavaksi ehti eräpäivästä alkaen. "

    Kukahan tämän lain on sorvannut ?
    Tarkoittaa mielestäni valtiolle useiden satojen miljoonien € lisävelan ottoa vuosittain, ja todennäköisesti myös pysyviä menetyksiä.
    Perintöveron vuosittainen tuotto valtiolle on käsittääkseni yli 900 milj.€.
    Jos puolet maksuista lykätään sillä 10 vuodella, niin se on 4500 milj.€ uutta
    velkaa. Ja osahan katoaa varmaan johonkin veroparatiiseihin pysyvästi,
    on vain varaton perijä. Ja poliisi nauraa kun verottaja kysyy virka-apua 10 vuotta vanhaan juttuun. Pankit kun säilyttävät tilitietoja 6 vuoden ajan, ainakin minun pankkini.

    VastaaPoista
  13. Perintöveron poistolle pidetään vaihtoehtona luovutusvoiton verotuksen laajentamista perittävään omaisuuteen. En nyt oikein tiedä mitä varten perintövero, joka on aika pieni suurimmalle osalle perijöistä, pitäisi korvata paljon suuremmalla verotuksella ilman mahdollisuutta niihin lievennyksiin, jota perintöveroa peritessä myönnetään.

    VastaaPoista
  14. Yle tänään

    Vastaukset paljastavat: vain yksi presidenttiehdokas on täysin eri mieltä maahanmuuttoväitteestä

    Presidenttiehdokkailta kysyttiin Ylen vaalikoneessa kaksi maahanmuuttoa sivuavaa kysymystä. Vastaukset jakautuvat janan ääripäiden välillä.

    https://yle.fi/a/74-20067086

    Artikkelista poimittua

    "Suomi tarvitsee kaikenlaisia maahanmuuttajia."

    Ainoastaan perussuomalaisten Jussi Halla-aho ilmoittaa olevansa täysin eri mieltä vaalikoneen väitteen kanssa.

    – Suomi ei tarvitse lainkaan sellaisia maahanmuuttajia, jotka eivät integroidu vaan kuormittavat julkista taloutta, tekevät rikoksia ja aiheuttavat asuinalueiden ja koulujen segregaatiota.

    Ei vastausta: Alexander Stubb
    ...
    ...
    "Nuorten väkivalta johtuu epäonnistuneesta maahanmuuttopolitiikasta."

    Ainoana samaa mieltä väitteen kanssa on Jussi Halla-aho.

    Hänen mukaansa samat ilmiöt ovat toteutuneet samanlaisina kaikissa maissa, joihin on muuttanut laajassa mitassa ihmisiä Afrikasta tai köyhistä, islamilaisista maista.

    ------------

    https://vaalit.yle.fi/vaalikone/presidentinvaali2024

    VastaaPoista
  15. Iltalehden presidenttiehdokaskyselyssä: saako Suomessa sanoa mitään?
    Essayah: ”Mitään ei enää saa sanoa”
    "Halla-aho: Perussuomalaisten ehdokas Jussi Halla-aho oli väittämästä eri mieltä ja perusteli vastaustaan sarkastisesti.
    – Kyllä moniakin asioita saa sanoa. Esimerkiksi maahanmuuttoa ja islamia saa kehua estoitta, samoin suomalaisia ja erityisesti perussuomalaisia saa estoitta moittia, Halla-aho sanoi."

    VastaaPoista
  16. Suomi on jo niin velkaantunut, että tulevaisuuden hallituksilla on kaksi perusvaihtoehtoa:

    1. Velkoja ei makseta ainakaan kokonaan.
    2. Luovutaan demokratiasta.

    Tulevaisuudessa vaaleja ei voiteta, jos luvataan vaan kerätä valtavasti veroja edellisten hallitusten velkojen maksamiseen. Äänestäjien enemmistö ei tätä hyväksy. Miksi heidän pitäisi maksaa edellisten sukupolvien hölmöilyt?

    Jos eliitti silti päättää maksaa velkoja, niin äänestäjien enemmistö kanta hylätään.

    Voipi eliitti kokea Romanian Ceaucescun kohtalon.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!