sunnuntai 17. joulukuuta 2023

Merkittävä edistysaskel

Suomalainen terveydenhoitojärjestelmä munasi tänä syksynä totaalisesti jätettyään koronarokotteet jakamatta heti niiden saavuttua maahamme. Taustalla oli ilmeisesti kuvitelma siitä, että tauti iskisi vasta myöhemmin talvella. 

Tämän virhearvion seurauksena uusi virusvariantti ehti tarttua suureen osaan väestöä ennen kuin nämä saivat rokotteen nykyistä varianttia vastaan. Sen seurauksena  suomalaisia on tänä syksynä kuollut tarpeettoman paljon SARS-CoV-2-viruksen aiheuttamaan infektioon. Toivottavasti tästä asiasta on nyt opittu ja jatkossa koronarokotteet jaetaan ilman turhia viiveitä. 

Tarkoitukseni ei kuitenkaan ollut kirjoittaa akuutista epidemiasta, vaan kertoa uudesta rokotteisiin liittyvästä kehitysaskeleesta. Japanissa on nimittäin hyväksytty uusi mRNA-rokote koronan torjumiseen. 

Vaikka kirjainyhdistelmä rokotteen nimessä näyttää tutulta, on kyse kuitenkin aivan erilaisesta valmisteesta kuin aiemmat rokotteet. Uutuus on nimittäin suunniteltu siten, että injektoitu RNA kykenee monistumaan ihmisessä toisin kuin aiemmin käytetyt rokote-RNA:t. 

Tämä johtuu siitä, että japanilaisten rokote sisältää varsinaisen vasta-aineiden muodostumista indusoivan osan lisäksi RNA:n monistumiseen tarvittavan geenistön, joka on peräisin toiselta virukselta. Tämän seurauksena rokotetta tarvitaan paljon vähemmän kuin aiemmin käytettyjä rokotteita ja sen seurauksena myös rokotuksesta joillekin ihmisille seuraavien sivuoireiden määrä jää pienemmäksi. 

Nyt kehitetyn teknologian odotetaan mullistavan koko rokotealan, sillä sen avulla voidaan suunnitella ja tuottaa tehokkaita rokotteita virusinfektioiden lisäksi myös syöpiä vastaan. Siten ihmisiä tappavien tautien ennaltaehkäisystä tulee yhä kattavampaa.

Virusten osalta on erityisen merkittävää, että nyt kehitettyä teknologiaa käyttäen myös influenssarokotteiden kehittäminen uusia viruskantoja vastaan tulee paljon nykyistä nopeammaksi. Tämän seurauksena influenssavirusten evoluutiota voidaan seurata nykyistä pidempään ennen rokotepäätöksen tekemistä, joten rokotesuoja voidaan antaa juuri oikeita influenssavirustyyppejä vastaan - tai on mahdollista reagoida nopeasti, kun ihmisiin ilmaantuu kokonaan uudenlainen influenssavirus esimerkiksi linnuista.

Vielä on kuitenkin vielä tehtävä paljon kehitystyötä, jotta uutta teknologiaa voidaan hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti ja turvallisesti. Siksi tässä puheena olleen kaltaisia uusia rokotteita tuskin saadaan Suomeen vielä ensi vuonna, vaan vielä syksylläkin jouduttaneen turvautumaan vanhoihin konsteihin niin influenssan kuin koronankin suhteen. 

50 kommenttia:

  1. Hienoa, että tutkitaan ja asiat kehittyvät. Tästä olisi Suomenkin hyvä ottaa oppia, että koulutus ja osaaminen on tärkeää pitää korkealla tasolla.
    Maata johtavien tulisi siis ymmärtää panostaa oman maan kansalaisiin, ei vieraisiin.

    Ihan jo odotin, että tämän kaltainen uutinen olisi vihdoin ja viimein tullut jostain arabi/muslimi-maasta mutta ei sitten tullutkaan.
    Ei ole viime aikoina tullut tällaisia uutisia myöskään Venäjältä.
    Barbaareille on ihan eri asiat tärkeitä.

    VastaaPoista
  2. Olin toista kuukautta koronarokotejonossa. Korona ehtikin iskeä ennen rokotteen saamista. Nyt vielä melkein kolme kuukautta odotettava uutta aikaa.

    VastaaPoista
  3. Itse olen parasta aikaa koronassa ja tauti vastaa suurin piirtein tavallista flunssaa enkä todellakaan aio enää uutta piikkiä ottaa. Ihmiseltähän viedään kohta kokonaan oma vastustuskyky näillä jatkuvilla piikityksillä, joiden teho on edelleenkin todentamatta. Tiedot maailmalta ovat hyvin ristiriitaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rokotteiden teho on osoitettu sekä kokeissa että käytännössä. Pyydän, ettet jatkossa levittäisi disinformaatiota, vaikka jättäisitkin ottamatta rokotteen - se on toki vapaaehtoista.

      Poista
    2. Ja tutkijaksi itseään väittävä ei lue tilastoja, kuinka tehokkaita nuo "rokotteet" ovat. Tai jos väestön vähentämistä ajatellaan, niin tehokkaita ovat.

      https://ipfs.io/ipfs/bafybeih5iifqr4nwyyuplyvzlmy2lw45yc3m6zz2vtorrlx443idldbkum/image.jpg

      Yllättäen rokottamattomat selviävät pienemmillä lukemilla.
      Vai onko ONS data disinformaatiota?

      Ja iso osa ihmisistä on hengissä rokotteista huolimatta.

      https://olliposti.fi/julkinen-reaktio-isorokkoepidemiaan-oli-pelottavan-samanlainen-kuin-nykyajan-k-tautitoimet/

      Poista
    3. Jatkan kommenttiani 8.44: Olen saanut neljä koronapiikkiä, mutta olen hyväkuntoinen eikä minulla ei ole mitään perussairauksia, niin en todellakaan ole
      ryntäämässä rokotukseen, joka on omassa kotikaupungissani järjestetty isoon sairaalaan niin huonosti, että sinne on tuntien jono ja aikaa lähellä olevaan terveyskeskukseen ei saa. Nyt kun korona on kohta sairastettu, eiköhän se riitä tällä erää. Ja huom.: en ole rokotusvastainen, enkä kehota ketään mihinkään, mutta kun yleensä rokotteita testataan vuosikausia, niiin kyllähän tämä ko. rokote tuli ällistyttävän nopeasti markkinoille. Ei siitä eräästä influenssarokotuksestakaan pitänyt kenellekään narkolepsiaa seurata.

      Poista
    4. Linkittämästäsi kuva on epätarkka, enkä siksi saanut selvää, mitä siinä on esitetty. Katsoin X:stä kuvassasi mainitun tilin viestejä, mutta en löytänyt kuvaa kohtuullisella etsimisellä (tililtä lähtee tolkuton määrä viestejä päivittäin). Siksi päätin hakea brittiläisen tilastonpitäjän (ONS) tuoreimman tilaston aiheesta https://www.ons.gov.uk/peoplepopulationandcommunity/birthsdeathsandmarriages/deaths/bulletins/covid19vaccineeffectivenessestimatedusingcensus2021variablesengland/31march2021to20march2022
      Sen mukaan ensimmäinen rokote vähentää kuolleisuutta 58,7%, toinen 88,6% ja kolmas 93,2%. Voit toki edelleen olla ottamatta rokotteita, vaikka se tyhmää onkin.

      Poista
    5. Tuossa suora linkki aineistoon, mistä nuo kuvat on visualisoitu.

      https://www.ons.gov.uk/peoplepopulationandcommunity/birthsdeathsandmarriages/deaths/datasets/deathsbyvaccinationstatusengland

      Löytyy exceli-taulukkona.

      Ja tietääkseni en ole jakanut rokotusstatustani täällä, enkä muuallakaan, joten mistä sen voit päätellä ja sen perusteella arvostella käyttäytymistäni?
      Esiintulleiden tietojen perusteella se rokottamattomuus näyttäisi olevan sittenkin voittajan valinta. Ainakin jos haluaa säilyttää henkensä ja terveytensä.
      Alla karua luettavaa rokotteiden seurauksista.

      https://www.elinahytonen.fi/2022/05/liikakuolleisuuden-varsinainen-syy/

      Poista
    6. Kiitos linkistä. Excelin tuloksia on käytetty julkaisuun, josta käänsin Google-kääntäjällä yhteenvedon tähän.

      Koronavirukseen (COVID-19) liittyvien kuolemantapausten kuukausittaiset ikävakioidut kuolleisuusluvut (ASMR) ovat olleet jatkuvasti alhaisemmat kaikkien kuukausien ajan sen jälkeen, kun tehoste otettiin käyttöön syyskuussa 2021 ihmisillä, jotka olivat saaneet kolmannen annoksen tai tehosterokotteen vähintään 21 päivää sitten verrattuna rokottamattomiin. ihmiset ja ne, jotka saavat vain ensimmäisen tai toisen annoksen.

      COVID-19-kuolemien ASMR-arvot ovat olleet jatkuvasti alhaisemmat kaikkina kuukausina neljännen annoksen tai ylimääräisen tehosteannoksen jälkeen keväällä 2022 ihmisillä, jotka olivat saaneet vähintään neljännen annoksen tai ylimääräisen tehosteannoksen vähintään 21 päivää sitten verrattuna rokottamattomiin ja rokottamattomiin. vain ensimmäinen, toinen tai kolmas annos.

      Ensimmäisen ja toisen rokoteannoksen ASMR-arvot ovat olleet samanlaisia kuin rokottamattomilla maaliskuusta 2022 alkaen. luotettavuusrajat ovat kuitenkin leveät näille ryhmille, koska näiden rokotustilojen populaatiot ovat alhaisemmat.

      ASMR:t eivät vastaa rokotteen tehokkuuden mittareita; ne selittävät erot ikärakenteessa ja väestön koossa, mutta ryhmien välillä voi olla muitakin eroja (erityisesti taustalla oleva terveys), jotka vaikuttavat kuolleisuuteen.

      Ei-COVID-19-kuolleisuus on samanlainen, joskin hieman pienempi, ihmisillä, jotka ovat saaneet kolmannen annoksen tai tehosteannoksen, verrattuna rokottamattomiin vuoden 2022 jälkipuoliskolla ja vuonna 2023.

      Hämmentävät tekijät vaikuttavat todennäköisemmin muiden kuin COVID-19-kuolleisuuslukujen ensimmäisellä ja toisella annoksella vuoden 2022 jälkipuoliskolla ja vuonna 2023, koska nämä ovat ihmisiä, jotka eivät saaneet tehosterokostetta kelvollisuudessaan ja voivat siksi poiketa yleisestä väestöstä. .

      !
      Neljännen rokotusannoksen saaneiden ihmisten kuolleisuuteen vaikuttaa todennäköisesti se, että tämä annos oli kohdistettu tietylle väestölle, mukaan lukien kaikenikäiset ihmiset, jotka olivat kliinisesti haavoittuvia, jotka ovat taloudessa kliinisesti haavoittuvan henkilön kanssa ja vanhemmat. aikuiset hoitokodeissa. Siksi kuolleisuusluvut tässä ryhmässä eivät ole suoraan verrattavissa muiden rokoteannosten kuolleisuuslukuihin, ja tuloksia tulee tulkita varoen.

      Poista
    7. Jos suhtaudumme itseemme (eläin)lajina, niin rokotuksilla varmaankin ennenpitkää on suuntaa luovia väestötason vaikutuksia. Äkkiä ainakin olettaisi, että kehnotkin elävät pitempään ja pääsevät lisääntymään. Rokottautuneena elämä vain on varmempaa ja onnellisempaa kuin villinä. Elo on ollut aikamoista arpapeliä, onnenkauppaa, vammautumista ja äkkikuolemaa täynnä ennen rokotusten (ja antibioottien) aikaa. Haluaako joku muka palata semmoiseen?
      Itse uskon, että löydämme muita ratkaisuja.

      Poista
    8. Jep, satoja kovakuntoisia urheilijoitakin on alkanut piikitysten jälkeen tuupertumaan pelikentille. Ei sellaista ennen ollut näin runsain määrin.
      Siitä vaan ottamaan arvontapiikki, niin sitten voi jännittää, että osuiko kohdalle tutkittu ja turvallinen...
      Jälleen yksi uhri.

      https://www.iltalehti.fi/valioliiga/a/36dc9e77-243b-4343-b006-c435669c6cff

      Poista
    9. Pian tulee piikityksiä roppakaupalla, joten rokoteintoilijat ovat varmaan haltioissaan, kun who:lle annetaan valtaa...

      https://rumble.com/v3zi69y-meryll-nass-eu-parlamentissa.html

      Poista
    10. Eli tilastoja voidaan tulkita arvelulla ja saada rokotteet näyttämään tehokkailta, sama kuinka paljon kuolleisuus kasvaa.

      Poista
  4. Kun ei vaan tulisi pettymys koronarokotteisiin ja siihen paljon mainostettuun "tieteeseen", johon jopa kehotetaan "uskomaan". Tieteen keskiössähän on epäily ja kriittinen ajattelu - ei uskominen.

    Mitä koronarokotteisiin ja maskeihin tulee, niistä näyttää muodostuneen uuden uskon oppikappaleita. Niihin kriittisesti suhtautuvia pidetään vääräoppisina, etten sanoisi kerenttiläisinä. Itse en ole ottanut ensimmäistäkään koronapiikkiä ja ei ole tarvinnut katua ratkaisuani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei toki vääräuskoisina, kyllä pisaratartunnan ja myös koko "bakteeriteorian" kiistäneet ovat aina olleet oikeaoppisia..

      Poista
    2. Rokotteen ottaminen on toki vapaaehtoista. Sikäli kuitenkin hassua, että kuolleisuus koronaan on rokotetuilla paljon vähäisempää kuin rokottamattomilla. Näin sekä kokeissa että käytännössä.

      Poista
    3. Maskien käyttö vaikuttaa lähinnä käyttäjänsä ympärilleen levittämien pisaroiden määrään, joten sillä on vaikutusta siihen paljonko je levittävät viruksia ympärilleen. Koronaan maski vaikuttaa siten lähinnä silloin kun viruksen kantaja käyttää sitä.

      Poista
    4. Todistetusti nuo piikitykset ovat aiheuttaneet suuren ylikuolleisuuden, vaikka sitä kovasti koitetaan kiistää.
      Ja yllättäen ne piikitetyt kuormittavat sairaaloita ja menehtyneille pitää järjestää lisätilaa, kun eivät oikein mihinkään enää mahdu.

      https://yle.fi/a/74-20003491

      Poista
    5. Roketevastaisuudessa on se hyvä puoli, että ylikuolleisuus typerämmässä kansanosassa nousee. Huono puoli siinä on se, että korona on niin heikko virus ettei se tapa lisääntymisikäisiä rokotevastaisia, vaan lisääntymisikäisten vanhemmat. Joten luonnonvalinta ei toimi tämän taudin kanssa.

      Poista
    6. Tuolla ylen uutisella ei ole mitään tekemistä koronan kanssa. Suomessa kuolee paljon ihmisiä eri syistä väestörakenteen vuoksi.

      Poista
    7. Voisiko professori kommentoida tuota yllä linkitettyä Iso-Britannian tilastoa? Mitä se kertoo?

      Poista
    8. Katso yllä oleva vastaukseni ja siinä oleva linkki. Linkitetty kuva oli niin epäselvä, ettei sitä pysty lukemaan.

      Poista
    9. Itsekään en löytänyt alkuperäistietoja. Tässä linkki Injektiopiikin artikkeliin. Mies varmaan jakaa mielipiteitä, mutta voisivatko nämä tiedot pitää paikkansa?
      https://injektiopiikki.com/2023/12/09/pommi-yhdistyneen-kuningaskunnan-kansallinen-tilastokeskus-ons-julkaisi-kuolleisuustiedot-rokotustilanteen-mukaan/?_gl=1*qf4kt0*_ga*ZEdLbU1xNmRPZER3eS1pM1lpcmN5SWtSN0dZaW1TXzB4bmNRZ1lxbmloeTk0cUo0NjVsUGN1dWpleFo0cF9QVw..*_ga_CCNYN0W37Y*MTcwMjgxNDQzNi41LjEuMTcwMjgxNTE3OC4wLjAuMA..

      Poista
    10. Maskeista: ylähengitystieifektioita aiheuttavat virukset (koronavirukset) ovat partikkeleina niin pieniä, että ne menevät normimaskeista mennen-tullen läpi. Maskien hyöty koronan torjunnassa on olematon, se on lähinnä korviketoimintoa paremman puutteessa. Tämän ovat Suomenkin viranomaiset myöntäneet.

      Rokotteista: 6 rokotetta saanut ystäväni ja hänen vaimonsa ovat sairastaneet useamman koronan, viimeisin (3 vkoa sitten) oli erityisen pitkäkestoinen ja rankka. Itse sairastin koronan kaksi vuotta sitten. Tautia kesti 2 pv ja korkea kuume vain 1 pv:n.

      Viranomaiset ovat myöntäneet tienneensä jo 2020, ettei koronarokotus a) estä taudin saantia eli anna immuniteettia ja b) ei estä levittämästä virusta etenenpäin. Silti rokotuksia markkinoitiin taudin ja sen levittämisen estäjinä, sittemmin sen piti estää taudin vakavampi muoto. Ainakaan ystävälleni ja hänen vaimolleen rokote ei antanut suojaa. Rokotehaittoja, joita pyritään salailemaan jopa terveydenhuollossa, on sen sijaan runsaasti. Puhumattakaan rokotteiden aiheuttamasta ylikuolleisuudesta, jota selitellään "koronakuolemilla".

      Viranomaisten levittämä, vastuuton pelkopropaganda vuodesta 2020 lähtien aiheuttaa erään Anonyymin tässäkin viestiketjussa esiin tuomia rokottamattomien kuolintoivepuheita. Pelon lietsonta siis toimii.

      Tilanne ei herätä luottamusta sen paremmin viranomaistoimintaan kuin ns. "tieteeseen" - jota siis pitäisi oikein uskoa.

      "Uskoa tieteeseen" on kaikkein tiedevastaisin lausuma koskaan, sillä tieteen kyseenalaistaminen on se, miten tiedettä tehdään!

      Poista
    11. Missä vaiheessa viranomainen on muka "markkinoinut" rokotetta sillä että se estäisi saamasta tautia tai levittämästä sitä? rokotedenialistit tuolla väitteellä ovat elämöineen, ei viranomainen tai media. Alusta saakka sanottiin että se lieventää tautia, ei estä ketään saamasta sitä.

      Laitapa linkkiä sellaisiin virallisiin tietoihin joissa tuo sinun väitteesi noin esitetään.

      Poista
    12. Lue vuoden 2021 tiedotusvälineitä, niin huomaat, mitä tarkoitan. Eteenkin iltapäivälehdet toivat esille viranomaislausuntoja rokotteista. Kokeile ensi hätään vaikka thl.fi ja vuoden 2021 sanomalehdet (diginä tai paperisena).

      Turhaan käytät termiä "rokotedenialisti". Itsellä kaikki kansallisen rokotusohjelman rokotteet ja muutama vapaaehtoinenkin - paitsi tuo geenimuunneltu koronarokote. Voi tuota rokotefanatismia, surkeata seurattavaahan se on...

      Poista
    13. En lähde etsimään mitään mitä minun tietääkseni ei ole edes olemassa. Sinä esitit väitteen, joten sinä todistat sen. Jos et esitä todisteita niin sitten moista ei ole koskaan tapahtunutkaan. Aika omituinen käsitys sinulla että väitteen esittäjällä olisi oikeus vaatia muita todistamaan HÄNEN väitteensä todeksi. Haista huilu.

      Poista
    14. Lyhytpä - tai valikoiva - on muistisi ja epäystävällisen karkea tyylisi.

      Poista
    15. Olihan rokotteen ottaminen vapaaehtoista, tosin monilta kokeellisesta injektiosta kieltäytyneeltä meni työpaikka. Ihan kuin Neuvostoliitossa, jossa kommunismin kannattaminen oli vapaaehtoista, mutta toimeentulo estettiin toisinajattelijoilta. Lisäksi rokotehaitoista valtamedia pysyy hiljaa, mutta eihän Eurostoliitossa tehdäkään vääriä asioita.

      Poista
  5. Sitä mä ihmettelen, että miksi arjalaisilla tai japanilaisilla teknologisesti kehittynäillä roduilla olisi joku ihme VELVOLLISUUS antaa heti ilmaiseksi teknologiansa kuten kalliisti kehitettyt lääkkeet N-SANA PORUKALLE?

    Kukaan ei ole kieltäny neek. kehittämästä itse teknologiaa ja lääkkeitä! Mut pikipäät eivät pysty sihen, eihän neek. itsenäisesti keksineet edes pyörää tai jousipyssyäkään tai edes terävää kiveä keihäidensä kärkeen.. eli porukka on alle kivikauden teknologisen tason, kunnes ne löydettiin

    Eli todellisia älyvammaisia imbesillejä ja maapallon ja ihmiskunnan vihollisia. Näiden ruokkiminen, elinajan pidentäminen ja lisimisen avustaminen on rikos maapalloa ja ihmiskuntaa vastaan.

    VastaaPoista
  6. Terveydenhoitojärjestelmä taisi munata itsensä jo siinä vaiheessa kun koronan ensimmäisen aallon yhteydessä sen arvovaltaa käytettiin vähättelemään maskien antamaa suojaa -- koska maassa ei ollut maskeja. Siinä topakka täti selitti televisiossa koko kansalle, etteivät nuo maskit suinkaan ole niin hyödyllisiä kuin kuvitellaan ja että niiden käyttäminen vaatii aivan erityistä osaamista.

    Se on viranomaistahomme yleinen synti -- se ei osaa olla rehellinen. Kun toiseen vaakakuppiin pannaan viranomaisten asermastaan kokema auktoriteetti ja toiseen vaakakuppiin totuus, kyllä se auktoriteetin säilyttäminen painaa aina enemmän.

    Ja jotain sellaista saatan kuvitella myös motiiviksi sille, ettei rokotuksia jaeta ajoissa, vaan se prosessin vaihe, jossa ollaan toimintavalmiita mutta ei toimita, se kestää ja kestää. Kas, kun se on se vaihe, jossa viranomainen kokee että asiat ovat hänen hallussaan ja hallinnassaan.

    Olisi mielenkiintoista tietää, järjestettiinkö varianttirokotuksia eri tavoin eri paikkaseuduilla -- ihan näin ennakkoluuloisena maallikkona saattaisin kuvitella, että pohjanmaan ja hämeen väki olisi viivytellyt muuta maata enemmän -- jos päätökset rokotrusten antamisesta siis on tehty paikallisesti.

    Se on pohjimmiltaan se sama yleisinhimillinen ominaisuus, joka kaiken anaalis-sadistisen jahkailemisen kanssa on -- ja jostain syystä sekä hamstraaminen että presidentillinen ympäripyörittely koetaan suomalaisten syvissä riveissä pikemminkin hyveinä kuin luonnevikaisuutena.

    VastaaPoista
  7. Foliohattujen mukaan länsimaiset hallitukset ja koko terveydenhuoltojärjestelmä työntekijöineen on valjastettu tappamaan rokotteilla kansaansa niin paljon kuin mahdollista.
    Venäjä löytyy aika useasti näiden hörhöjen taustalta.
    Itse olen 3 rokotetta ottanut ja flunssan kaltaisen koronan sairastanut. Vielä hengissä vaikka kuinka on piikeillä yritetty tappaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselläni jo yli 2/3 vuosisadan ikäisenä ei koko K-aikana ole ollut yhtään hengitystieinfektio-oireista sairautta, enkä ole ottanut yhtään K-geeni-infektiota. Ihmettelen, miksi 2000-luvun alun jälkeen on ruvettu suosittelemaan "rokotuksia" sellaisiin tavallisiin sairauksiin, joiden kanssa ennen kyettiin elämään jokseenkin ongelmattomasti. Onko siinä taustalla lääketeollisuuden poliittisten päättäjien suuntaan harjoittama korruptio?

      Poista
    2. Sinun kannattaa ilmoittautua lääkäreille että sinua tutkittaisiin vähän enemmän, koska olet ilmeisesti muusta ihmiskunnasta täysin poikkeava yksilö. Ei yhtään hengitystieinfektiota.... tai sitten sinulla on vain varhaisdementia ja et muista kuukautta vanhempia tapahtumia enää selkeästi. Eli sanon suoraan etten usko sinua. Mutta kannattaa mennä lääkärille, jotain sinulla on pielessä :-)

      Poista
    3. Koronarokote tuli markkinoille muutamassa kuukaudessa siitä, kun pandemia todettiin. Normirokotteiden kehittämisessä menee vuosikausia.

      Panee epäilemään, että rokote tuotiin markkinoille rahankiilto silmissä ja keskeneräisenä. Toinen vaihtoehto on, että rokote oli jo valmiina, jolloin herää kysymys, miten "tuntemattomaan" virukseen oli osattu varautua.

      Joka tuntee geenien toimintaa ja nykyaikana epigeneettistä informaatiota, ymmärtää, kuinka herkkää touhua geeneihin kajoaminen on. Miksi siis halveksia ihmisiä, jotka suhtautuvat epäluuloisesti tuohon uuteen tekniikkaan tai lääkeyhtiöiden rahoittamaan tutkimukseen? Eikö jääviys tule mieleen?

      Eikös tupakkafirmatkin rahoittaneet joskus tutkimusta, jolla yritettiin vähätellä tupakoinnin haittoja? Raha ajaa niin usein moraalin ohi, että lähinnä ihmettelen, miten kevyesti tähän uuden polven rokotteeseen suhtaudutaan.

      Poista
    4. Eikös sen tuloon mennyt vuosi, ei muutamaa kuukautta? no, nopeaa se kehitys silti oli.

      Mutta, kun nyt jotain lääkkeiden kehittämisestä olen saanut tietooni, niin tässä kehityksessä hieman oikaistiin. Joo, oikaistiin, mutta ihan harkitusti ja luvalla.

      Lääkkeen ja rokotteen kehittämiseen käytetystä kalenteriajasta menee valtaosa kahteen asiaan eli säilyvyysseurantaan ja viranomaispäätöksien odotteluun eri vaiheiden välillä. Viranomaiset saattavat hillota omia lupiaan vuosiakin kunnes antavat luvan edetä. Nyt kaikki potentiaaliset rokotteet käsiteltiin niin pian kuin niiden tiedot oli valmiina eli odottelut olivat vähäisiä. Samoin jätettiin tekemättä/tehtiin supistettuna normaaliin proseduuriin liittyvät säilyvyysseurannat. Se tarkoittaa että sitä valmistetta pistetään varastoon riittävä määrä ja sitten odotetaan. Otetaan näytteitä määrävälein ja tutkitaan että muuttuko lääkkeessä olevat molekyylit ja aineet ajan kuluessa. Vasta kun todetaan että ei muutu, tai muuttuu riittävän hitaasti, antavat viranomaiset luvan edetä seuraavaan vaiheeseen. Tässä tapauksessa pitkää seurantaa ei tarvittu koska tarkoituskin oli saada tuote pistettyä ihmisiin niin pian kuin vain mahdollista, ei laittaa sitä varastoon myyntiä odottamaan. Tämän tietty mahdollistivat se että rokotteeseen käytettiin pääosin jo aiemmin käytettyjä ja tutkittuja ainesosia, vain pakosti uudet jutut tuotiin mukaan uutena. Ja hyväksynnässäkin keskityttiin vain näiden uusien juttujen tutkimiseen. Että silleen, ei siinä teitä huijattu, vain siloiteltiin normaalin prosessin kulmia ja otettiin pois/lyhennettiin tässä tapauksessa turhia vaiheita. Sinällään ihan joviaalia toimintaa byrokraateilta joille no prosessit ja vaiheet ovat pyhistä pyhintä.

      Poista
    5. No ei se aivan noin mene. Olen tehnyt kliinistä lääketutkimusta lähes 10 vuotta työurastani. Kyllä siinä muut asiat ratkaisevat kuin säilyvyystutkimukset ja viranomaisluvat. Tuhansien molekyylien joukosta voi päästä maalivivalle muutama, joita aletaan jatkojalostaa. Ensin tulevat faasitutkimukset vapaaehtoisilla, sitten sairailla vapaaehtoisilla ja vasta kun näiden data on analysoitu, tehdään päätös että jatketaanko vai ei. Kolmosfaasi isoilla populaatioilla voi kestää kauan. Siinä ohessa jo tehdään säilyvyystutkimuksia, joita niitäkin voidaan nopeuttaa.

      Eli ei se ihan noin mene kun sanot alussa.

      Poista
  8. Siitä vain naamat ja nimet ylös ja kun seuraavan kerran on raja auki, nämä rajan yli viranomaistoimin. Turvallisuudelle vaaralliset henkilöt tulee karkoittaa ihan jo lain mukaan.

    "”Se on teidän ja Naton vika” – Suomessa asuvat venäläiset vaativat mielenosoituksessa itärajan avaamista"

    https://yle.fi/a/74-20065447?origin=rss

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. https://pt-media.org/2023/12/17/yle-promoaa-kremlin-puudelia-rajan-sulkua-vastustavista-mielenosoituksista/

      "Marova on totta kai venäläinen.. .. mitäpä muutakaan kuin vasemmistoliiton Lappeenrannan kaupungin varavaltuutettu ja kovan luokan turvapaikka-aktivisti"

      "Ylipäätään sopii kysyä, että miten on mahdollista päästää tämän tason kaksoiskansalainen poliittisille paikoille, olletikin vain kaupunginvaltuuston varavaltuutettu, mutta kuitenkin."

      Poista
  9. Yliopistoissa opetettavan "näyttöön" perustuvan koululääketieteen perus-hoito-menetelmiin kuuluvat: leikkaa (esim. tulehtuneet nielurisat tai tulehtunut umpisuoli), polta (terveitäkin soluja tuhoavalla säteilyllä) ja myrkytä (mm. rokotteilla).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja höpö höpö. Ei ihme että olet anonyymi, eihän tuollaista kukaan kehtaisi omalla nimellään julkaista.

      Poista
    2. Vai höpö höpö, viralliseen "totuuteen" sokeasti luottava Big Pharman hyödyllinen idiootti!

      "Professori vertaa lääketeollisuutta järjestäytyneeseen rikollisuuteen
      Professori Peter C. Gøtzsche on kohauttanut kirjallaan Tappavat lääkkeet ja järjestäytynyt rikollisuus...",
      https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2014090718638829

      Poista
    3. Götsche on umpikonna ja julkisuushakuinen klovni.

      Poista
    4. Idiooteille tosiasiat ovat merkityksettömiä.

      Poista
    5. Lääketeollisuus "tehtailee tauteja" - pillereitä vaikkapa kuukautisten harventamiseen,
      https://yle.fi/a/3-6680589

      Poista
  10. Anus Turtapää jakaa tätä paskaa salaliitosta koko länkkärikansan tappamisesta. Mistähän mahtaa tulla anuksen rahoitus ja miksi? Tuolla se patsasteli sydänystävänsä bätmänin kanssa eduskuntavaalien aikaan. Taisi saada jopa 100 ääntä. Säälittävä runkkari.
    Ihan hyvä kun putleristit eivät ota rokotteita.
    Kuolevat ja se on pelkkää plussaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi elämän kevät teitä vainoharhaisia, jotka näkevät putinisteja joka asiassa!

      Poista
  11. Ihan lähipiirissä on kaksi rokotteista haittoja saanutta, jotka eivät aio ottaa enää piikkejä. Kukaan rokotteesta kieltäytynyt ei ole katunut valintaansa eikä kuollut, vaikka tälläkin palstalla joku narsisti sellaista toivoo.

    VastaaPoista
  12. Yli 2v sitten, kun olin vielä häthätää työkuntoinen, nimenomaan työterveystarkastuksessa kyseltiin covid rokotuksista. Ku tokaisin, että kas kun minulla on nyt piilossa lymyävä syöpä ja vähän sydänvaivoja, niin en ala riskeeraamaan josko Mrna rokote laukaisee taas pirun irti! Lääkäriltä karkasi vahingossa:" niinhän se on" Naama punoitti, kun tajusi möläyttäneensä totuuden!

    VastaaPoista
  13. Sama jätkä taas! Unohtui se maskivouhotus! Ihan mittasuhteilla yritän vertailla: ota kourallinen herneitä, paiskaa kohti sulkapalloverkkoa. Kuinka monta hernettä menee läpi? Ihan yhtä suojassa olet, kuin strutsi pää hiekassa! T. ex konemies Rane ja se mun työkyvyttömyys johtuu ihan käden nivelvammasta, ei rokottamattomuudesta!

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!