keskiviikko 20. joulukuuta 2023

Ranska järkevöitti maahanmuuttolakejaan - seuraako Suomi?

Viime vuosina islamilaisten maahanmuuttajien harrastamasta terrorismista tunnetussa Ranskassa on hyväksytty uusi maahanmuuttolaki. Se rajoittaa ulkomaalaisten sosiaalitukia, tiukentaa ulkomaalaisia opiskelijoita koskevaa lainsäädäntöä, asettaa kiintiöt maahanmuuttajien määrälle sekä asettaa uusia ehtoja Ranskan kansalaisuuden myöntämiselle ulkomaalaisten lapsille ja mahdollistaa Ranskan kansalaisuuden eväämisen vakavista rikoksista tuomituilta kaksoiskansalaisilta.

Tämä kaikki kuulostaa erittäin järkevältä. Ainoa ihmetyksen aihe liittyy oikeastaan siihen, että uusien lakien aikaansaaminen on kestänyt näinkin kauan huolimatta kaikesta siitä haitasta, jonka maahanmuuttajat ovat viime vuosina aiheuttaneet Ranskassa. 

Nähtäväksi jää, vaikuttaako gallialaisten päätös suomalaiseen maahanmuuttopolitiikkaan. Syytä ainakin olisi ennen kuin meilläkin muslimimaahanmuuton haitat käyvät sietämättömiksi. Tarkoitan sekä rikollisuutta sekä vastikkeettomasta elatuksesta aiheutuvaa taloudellista taakkaa. 

Tässä mielessä on positiivista, että hallitusohjelman mukaan Suomessa tullaan vuoden 2024 aikana toteuttamaan seuraavat muutokset: 

"Kansainvälinen suojelu muutetaan luonteeltaan väliaikaiseksi, ja kansainvälisen suojelun lupien pituus lyhennetään EU-oikeuden mahdollistamaan minimiin eli myönnettyyn turvapaikkaan perustuvan luvan kohdalla kolmeen vuoteen ja toissijaiseen suojeluun perustuvan luvan kohdalla yhteen vuoteen. Lupien jatkaminen edellyttää arviota kansainvälisen suojelun jatkamisen tarpeesta.

Kansainvälisen suojelun asema lakkautetaan, siihen perustuva oleskelulupa poistetaan ja asetetaan maahantulokielto, jos henkilö syyllistyy Suomessa vakavaan rikokseen, joka vaarantaa yleistä järjestystä ja turvallisuutta tai jos henkilö vaarantaa kansallista turvallisuutta. Palautuskieltoa ei loukata. 

Mahdollistetaan oleskeluluvan peruuttaminen Suomen ulkopuolella olevalta ulkomaalaiselta ja maahantulokiellon määrääminen yleisen järjestyksen ja turvallisuuden tai kansallisen turvallisuuden vaarantamisen vuoksi kuulematta henkilöä Suomessa.

Maahantulosäännösten kiertämistä koskeva sääntely uudistetaan. Tavoitteena on entistä tehokkaammin estää maahantulosäännösten kiertäminen.

Ulkomaalaislain henkilöllisyyden todentamista koskevat säännökset selkeytetään. Tavoitteena on henkilöllisyyden todentamisen velvoittavuuden ja luotettavuuden vahvistaminen.

Otetaan käyttöön kansallinen rajamenettely mallilla, joka hyödyntää täysimääräisesti ja tilanteen edellyttämällä tavalla määritelmädirektiivin liikkumavaran. Otetaan käyttöön nopeutettu turvapaikkamenettely menettelydirektiivin sallimissa tilanteissa."

Toivoa sopii, että Petteri Orpon (kok) hallitus tulee toteuttamaan nämä kaikki muutokset. Toivoa siksi, että kun Perussuomalaiset - myöhemmin Soinin siniset - olivat edellisen kerran hallitusvastuussa, oli silloinenkin ohjelma sinänsä järkevä, mutta maahanmuuttoon liittyvät uudistukset jäivät tekemättä. Ja lopulta nykyinen pääministerimme päätyi jopa ehdottamaan maahamme otettavan pakolaismäärän nostamista. 

Sellaiseen epärehellisyyteen ei juuri nyt ole varaa, eikä perussuomalaisten ministereiden siksi tule hyväksyä minkäänlaisia hallituksen sisäisistä syistä johtuvia viivästyksiä sovitusta ohjelmasta. Onneksi tämän vuoden tapahtumat itärajalla ja nyt Ranskassa - sekä myös Saksassa - lisäävät motivaatiota ja alentavat kynnystä ohjelman toteuttamiseen. Ja ehkä jopa Petteri Orpokin on oppinut läksynsä?

18 kommenttia:

  1. Puhetta ja kirjoitusta on aina paljon. Edellisessä hallituksessa Kepu oli tosi tiukkana ja sai läpi vaatimuksen laittomasti maassa olevien jalkapantaseurannasta.

    VastaaPoista
  2. PT-media tänään

    EU:n sisäasioiden komissaari Johansson lupasi ottaa 60 000 tulijaa

    https://pt-media.org/2023/12/20/eun-sisaasioiden-komissaari-johansson-lupasi-ottaa-60-000-tulijaa/

    Artikkelista poimittua

    EU:n sisäasioista vastaava komissaari ruotsalainen Ylva Johansson on taas huikennellut Brysselin käytävillä ja mennyt lupaamaan, että EU ottaa seuraavan parin vuoden aikana tupla-annoksen tulijoita EU:n puolelle.

    Ylva Johansson sanoi Genevessä pidetyssä Kansainvälisessä pakolaisfoorumissa, että vähintään 61 000 tulijaa tullaan ottamaan kiintiöpakolaisina vastaan.
    – Olen iloinen voidessani ilmoittaa, että vuosien 2024-2025 meillä on 14 jäsenvaltion lupaukset uudelleen sijoittaa 61 000 tulijaa. Se tarkoitta sitä, että tulemme tekemään uuden ennätyksen tulijoissa, Johansson hehkutti posket punaisina.

    Mitään maita ei mainittu nimeltä, mutta annettiin ymmärtää, että näitä kiintiöpakolaisia sijoitellaan ”Euroopan rikkaisiin” maihin, jotka ovat aikaisemmin olleet hieman haluttomia ottamaan tulijoita vastaan.
    Myös Sveitsin annettiin ymmärtää saavan maahansa kultamunia, vaikka ei olekaan EU-maa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 60 tuhatta? Kuulostaa todella pienelältä määrältä.. Ällöttävä akka jonka kannattais ampuu itteseä. 60 tuhatta? hullu sekopää...kun pitäis vähintään 60 MILJOONAA!!!! OTTAA vuode sissään pikipäätä

      Poista
  3. Terhomatti Hämeenkorpi20. joulukuuta 2023 klo 8.34

    Joo joo, se on sitä päläpälää. Kun hallituksessa on petturi orpo-piru ja henrikssonin pakko- matu-ruotsi, niin HYVÄÄ YÖTÄ, Suomi !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toden totta, valehteleva PettUri ja Baja-Maja & Biaudet ovat eräs Pahan Akseli!

      Poista
  4. Ylva Johansson on ruotsalainen sosiaalidemokraatti, joka pitää kaiketi edelleen taannoista ruotsalaista maahanmuuttopolitiikkaa hyvänä ja edistettävänä. Hän myös vastaa tällä hetkellä EU:n sisäisen turvallisuuden strategian kehittämisestä, mikä hänen pakolaispuheitteinsa perusteella tuntuu oudolta valinnalta. Ikävää, että EU:n sisällä ei hänenkaltaisensa komissaarin tekemisiin haluta puuttua, mikä kertonee ikävästi siitä, että samanlaisilla linjoilla on riittävän moni EU:n eliittiin kuuluva.

    VastaaPoista
  5. Ei liene poliittisesti epäkorrektia epäillä, että Ylva ja Jutta ovat ystävyksiä.

    VastaaPoista
  6. Eipä taida seurata Suomi perässä,kun eräs pienpuolue haraa vastaan...

    VastaaPoista
  7. "Syytä ainakin olisi ennen kuin meilläkin muslimimaahanmuuton haitat käyvät sietämättömiksi"

    Eivätkö ne jo ole sitä? Varmasti ainakin ryöstettyjen, raiskattujen ja pahoinpideltyjen mielestä. Kysymys on rasittavalla tavalla subjektiivinen, koska asiat ovat katujengeineen merkittävästi sietämättömämpiä kuin 10 vuotta sitten. Vaatisi ihmeen johon persut eivät valitettavasti taida pystyä, etteivät ne olisi merkittävästi sietämättömämmät 10 vuoden päästä.

    VastaaPoista
  8. Vasemmistolaiset ovat sekopäitä, joille ei kelvannut rauhallinen lintukotomme, vaan niiden piti raahata tänne kultamunia, joista on kuoriutunut käenpoikia, jotka tiputtavat pesän alkuperäiset asukkaat köyhyyteen ja kurjuuteen.

    VastaaPoista
  9. Ranskalaisten ryhtiliikkeistä huolimatta voi olla mahdollista että Houellebecqin tyly ennustus toteutuu. Demokratiassa on se vaara -- jos joku puolue pääsee vaa'ankieliasemaan, kaikki hyvät lait voidaan siltä istumalta perua ja ko. kirjan esittämällä tavalla perustaa de facto islamilainen valtio.

    Demokratiahan on varmasti paras mutta samalla äärimmäisen haavoittuvainen ja heikko valtiomuoto. Eurooppalaisen uuden ajan erityinen "edustuksellinen" demokratia on heikoista heikoin. Sen erityislaatuisuutta emme itse ymmärrä, mikä tietysti kertoo jotain omasta henkisestä taantumisestamme.

    Ehkä joku jo osaa kauhistella tai nauraa niille yrityksille joita länsimaat ovat erehtyneet tekemään demokratian viemiseksi maihin joiden kulttuurikognitiosta kaikki demokratian edellyttämät ominaisuudet puuttuvat. Kun USA:n sotilaat katosivat kulmilta, Afganistan taantui kahdessa viikossa takaisin "rauhanuskonnon" valtaan.

    Sama asia kääntäen -- siis että otamme omaan kulttuuriimme totaalisesti sopeutumattomia vaeltajia vastaan ja kuvittelemme demokratiamme siitä selviytyvän -- on melkein meistä kaikille täysin hämärän peitossa. Hurskastelevat humanistit luulevat että kaikki ihmiset ovat valmiit ottamaan vastaan sitä mikä meille sopii hyvin ja minkä me koemme parhaana.

    Emme pysty estämään edes omia juristeristejamme ottamaan "ihmisoikeusideologisessa" paatostelussaan ihmistieteiden tosiasioita kaiken pohjaksi. Heitä kunnioitetaan kuin jumalia.

    "Emme elä demokratiassa vaan sosiologiassa."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo. Tarkoitin tietenkin sanoa, ettemme pysty estämään juristeristejamme paatostelemasta ihmisoikeusideologioillaan ja niiden sijasta ottamaan ihmistieteen tosiasiat kaiken pohjaksi.

      Poista
  10. No, nyt on tie avoin. YLE julkaisi itärajasta kartat ja luvut. Katsokaapa tätä jättitiedostoa kaukomatkailijoiden parhaaksi.
    https://yle.fi/a/74-20065026
    Puhelinlangat laulaa
    ja taivaalla loistaa kuu
    maantiellä vihellellen
    kun kulkijapoika käy.
    Puhelinlangat laulaa
    ja pilvistä katsoo kuu.
    Kulkijan taipaleella
    ei huolien häivää näy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä sitä on opastusta Yleltä maahantulijoille.

      Poista
  11. Ensin ne muuttavat kaupunginosat omiksi alueiksiin, sitten he perustavat omia siirtomaakuntia (Suomen Palestiinalaisten Siirtokuntayhdistys ry), sitten ... poks

    VastaaPoista
  12. Yle tänään

    Sisäministeri Rantanen nihkeänä EU:n maahanmuuttosovusta: ”Ei se siirtolaisongelmaa ratkaise”
    Mari Rantanen vaatii, että kolmansissa maissa pitää tehdä nyt työtä Eurooppaan kohdistuvan siirtolaispaineen vähentämiseksi.

    https://yle.fi/a/74-20066041

    Artikkelista poimittua

    EU:n parlamentti ja jäsenmaiden neuvosto löysivät keskiviikkona sovun unionin maahanmuutto- ja turvapaikkalakien uudistamisesta.
    ...
    Mitä hyötyä tai haittaa sopimuksesta on Suomelle?

    – Se yhtenäistää turvapaikkasäännökset, mutta ei se siirtolaisongelmaa ratkaise, joka tulee yhä suurempana paineena EU:hun. Nyt tarvitaan seuraavat stepit. Pitää katsoa sinne kolmansiin maihin ja pyrkiä siihen, ettei Eurooppaan tulla näillä volyymeilla.
    – Suomen tulee tehdä nyt äärimmäisen voimakkaasti työtä sen eteen, että ihmisiä ei tule Euroopan alueelle näin paljon, Rantanen painotti eduskunnassa.

    Rantasen mukaan EU-alueella on tänä vuonna jätetty lähes miljoona turvapaikkahakemusta.
    ...
    – Se taakanjakomekanismi on kuitenkin pakollinen. Sen sijaan toimet, ainakin siinä esityksessä, mikä meni käsittelyyn ovat vapaaehtoisia.
    On siis mahdollista joko ottaa vastaan näitä siirtolaisia tai antaa rahallista tai materiaalista apua.
    Pitää sitten valikoida ne keinot. Se ei siis tarkoita, että sieltä otetaan isoja ihmismääriä tänne.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!