perjantai 6. toukokuuta 2016

SDP ja Vihreät nousussa

Yle julkaisi pari päivää sitten uudet puolueiden kannatusarviot, jotka se oli teettänyt Taloustutkimuksella. Kyselyn tulosten perusteella yhä useampi suomalainen uskoo, että maan asiat tulevat kuntoon demareiden ja vihreiden konsteilla. Näin siitä huolimatta, että molemmat puolueet olivat johtamassa maata alamäkeen edellisellä vaalikaudella.

Lyhyesti sanottuna näyttää siis siltä, että moni uskoo Suomen kääntyvän nousuun tulonsiirroilla, ay-liikkeen vahvistamisella, lisätyllä verotuksella, kasvatetulla kehitysavulla, runsaalla kehitysmaalaisten maahanmuutolla, julkista sektoria vahvistamalla, vahvalla sääntelyllä sekä ripauksella ympäristönsuojelua. Uskomatonta.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Anu Kantolalta luovaa talousajattelua
Sumea varainhankintamenetelmä maksimoi maailmanparannusmenot
Puoluekannatukset maailmanpolitiikan turbulenssin pyörteissä

15 kommenttia:

 1. Proffa,
  en luule ihmisten kannattavan SDP:tä & Kump:ta koska luottavat heihin tahi heidän ohjelmiinsa. Kyse lienee suuresta hallitukseen kohdistuvasta pettymyksestä ja protestista.

  Tällä hetkellä meille ei ole tarjolla yhtään kunnon puoluetta. Kaikkien niiden johto, Kepua lukuunottamatta koostuu yli-ikäisistä "ylioppilaista", poliittisista broilereista siis. Ja Kepu on maaseuturajoitteisena pystymätön strategiseen ajatteluun.
  Nykyinen hallitusmuoto on käytännössä eräänlainen puolueiden johtohenkilöistä koostuva oligarkia joka ei salli presidentille veto-oikeutta tai eduskunnan hajoitusoikeutta, siis välttämätöntä erotuomarin tehtävää.
  Seurauksena on vuosia kestänyt hallinnon tyhjäkäynti. Kansa vaistoaa tilanteen mutta ei tajua sen konkreetisia seurauksia. Niinpä ihmiset äänestävät sitä mistä "tykkäävät". hh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Massaa mukavaa, liekö suomettumisen perimä kovastikkin
   voimissaan toimittajaliiton ja sitä kautta ihmismielten kautta.

   http://aikalainen.uta.fi/2014/01/24/tiedotusopin-toisinajattelija/

   Sattui olemaan tuttuni, oppi-isästäni en tiiä?

   Ilkka

   Poista
 2. Suomi eli ja kehittyi pitkän jakson
  kokoomus-puolueen ollessa oppositiossa.
  Yli 20 vuotta aina 60-luvun lopulta vuoteen 1987 asti.

  Harri Holkeri aloitti pääministerinä 1987.
  Samoin viimevuodet Suomea on johtanut kokoomuslainen pääministeri.

  Samaan aikaan valtion velka on tehnyt julmia hyppäyksiä.
  Katso http://www.findikaattori.fi/fi/44.

  Jos Professorin rivien välistä pitäisi lukea, että mielipidekyselyn tulos on huono ja kokoomus tai keskusta olisi sen parempi vaihtoehto niin, millähän perusteella?

  Jos mamujen maahanmuuttoa ajattelee niin saattaa olla, että kaikki Suomalaiset ovat saaneet jonkinlaisen varoituksen sen seurauksista, ainakin jos on seurannut Ruotsin tapahtumia.

  VastaaPoista
 3. Niin, mitä puoluetta pitäisi sitten äänestää, jos haluaa järkevää politiikkaa? Ehkäpä kansa on huomannut, ettei äänestämällä voi vaikuttaa, näinhän meille entinen pääministeri Vanhanen julisti. Kenties laskevat, että virheet ja demarit tarjoilevat nopeampaa tuhoa. Kun rahat loppuvat, niin ajattelu alkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen pahoillani, mutta kovasti näyttää siltä että tällä hetkellä ei sellaista puoluetta ole Suomessa. Ainakaan eduskunnasta sellaista ei löydy.

   Poista
  2. Seuraava selittää huomattavassa määrin Suomen nykytilaa: "Suomea johtaa mafia", http://magneettimedia.com/suomea-johtaa-mafia

   Poista
  3. No sehän se onkin valtakunnan ykkösmedia luotettavuudeltaan. Tuntee lääketieteenkin paremmin kuin medisiinarit.

   Poista
  4. Tässähän sitä (sinun ilmeisesti ylistämääsi) USEIMPIEN (ei kaikkien) medisiinarien soveltamaa MEDIKALISOITUA lääketiedettä tosiasiallisesti kuvataan:

   "Professori vertaa lääketeollisuutta järjestäytyneeseen rikollisuuteen",
   http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2014090718638829_ul.shtml

   ja tässä:

   "THE MEDICAL MAFIA", Dr. Ghislaine Lanctot, http://medicine-of-sickness.blogspot.fi/2008/06/medical-mafia-ghislaine-lanctt-book.html
   Lanctototin lyhyt haastattelu: http://serreal.ning.com/group/alternativemedicinesforyourhealth/forum/topics/the-medical-mafia-by-dr

   ja tässä:

   "Dr. Rath Charges Pharma-Cartel and Political Leaders with Genocide Before International Criminal Court at The Hague", http://www.whale.to/a/rath4.html


   Sinun ylin totuudenlähteesi on ilmeisesti suomalaisen "laatujournalismin lippulaiva", Bilderberg-Erkon Brysselin Pravda; tuore näyte "totuuden" puhumisesta: "Helsingin Sanomat valehtelee Amerikan vaalirahoittajista", http://magneettimedia.com/helsingin-sanomat-valehtelee-amerikan-vaalirahoittajista/

   Jos et tiedä mitä 'Bilderberg' tarkoittaa (jota valemedia-uskovaisena todennäköisesti et tiedä), niin tässä on tiivis paketti aiheesta: http://keskustelu.diabetes.fi/index.php?topic=1718494.850;wap2

   Brysselin Pravdan päätoimittajat käyvät kuulemassa ohjeistusta Bilderberg-kokouksissa, joissa ohjeistuksen antajiin kuuluvat tiettävästi sellaiset Bilderberg-sisäpiiriläiset kuten Rockefeller, sotarikollinen H.Kissinger ja läntistä velkaponzi-rahajärjestelmää hallitseva Rotschild.
   Seuraavassa on osa suomalaisista osallistujista Bilderberg-kokouksiin:

   "Ahtisaari, Wahlroos, Niinistö...Nämä suomalaiset ovat osallistuneet Bilderberg-kokouksiin",
   http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012060215660719_uu.shtml

   "Bilderbergiin Suomesta Alexander Stubb, Leena Mörttinen ja Matti Apunen!
   Marionettien vuosittainen aivopesusessio alkamassa...", http://mvlehti.net/2015/06/08/bilderbergiin-suomesta-alexander-stubb-leena-morttinen-ja-matti-apunen/

   Poista
 4. Tuo taidetaan muuten tulkita hieman väärin tuo galluppi. Eikös siinä taas kerran kasvanut sellaisten määrä jotka eivät tiedä ketä äänestävät, tai eivät kertoneet?

  Jos kaikki joilta kysytään edustavat koko Suomen äänestysikäisiä, niin nyt kun yhä harvempi kertoo ketä äänestää, niin se taitaa mennä siten että yhä harvempi kertoo, eli yhä tästä lukumäärältään pienemmästä joukosta jotka kertovat kantansa, suurempi osa kannattaa demareita ja vihreitä. Käsittääkseni tällä hämätään nyt kokoajan.

  Eli jos kysytään sadalta, edellisessä kyselyssä kantansa kertoi 70 ja nyt 60 niin kyllä se kertoo siitä että ei demareiden äänestäjien määrä ole tainnut kasvaa, vaan muiden pudota, koska nuo luvuthan ovat prosentteja kantansa kertoneista, ei kaikista joilta kysyttiin?

  Vai ymmärsinko kyselyt väärin?

  VastaaPoista
 5. Lapsia aivopestiin 1970-luvulla marxismiin, nykyään monikulturismiin

  "41 vuotta sitten Suomen opetusmaailmaa ravisti skandaali, jonka käynnisti kansanedustaja Kullervo Rainion (kok) tehty kirjallinen kysymys eduskunnassa. Se koski Pirkkalan peruskoulun viidennen luokan opetuksessa käytettyä marxilais-leniniläis-henkistä monistetta."
  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001172552.html

  VastaaPoista
 6. Professori kirjoitti ensimmäisen kappaleen lopussa "Näin siitä huolimatta, että molemmat puolueet olivat johtamassa maata alamäkeen edellisellä vaalikaudella."

  Totuus on, että Suomessa on ollut joko keskustalainen tai kokoomuslainen pääministeri vuodesta 2003 lähtien.

  Heidän johtamaansa politiikkaa täällä on edellisellä ja edellisillä vaalikausilla tehty. Niin tehdään nytkin.

  Lieneekö syytä katsoa peiliin jos kannatusluvut ei jotakuta miellytä?

  VastaaPoista
 7. Äänestin ensimmäisen kerran vuoden 1970 eduskuntavaaleissa, jolloin kiertävä vaalitoimikunta tuli napsimaan äänet meiltä Haminan varuskuntasairaalan "potilailta". Sen jälkeen olen äänestänyt kaikissa valtiollisissa ja kunnallisvaaleissa.

  Nyt näyttää siltä, että kunnallisvaaleissa en enää äänestä hyväksytysti. Vallassa oleva ikäluokka on surkeita vatuloitsijoita. Minkään puolueen tukeminen ei enää kiinnosta.

  VastaaPoista
 8. "Tämä kaikki kertoo mun mielestäni siitä, että pohjimmiltaan ihmiset haluavat uskoa siihen, että joku pystyy parantamaan heidän tilannettaan nopeastikin jollakin merkillisillä ihmepäätöksillä. Kun ihminen on tyytymätön elämäntilanteeseensa, silmissä järki sumenee. He haluavat nähdä äärimmäisen epätodennäköisyyden mahdollisena. Siksi aletaan kannattaa niitä, jotka lupaavat ihmeparantumisia ja pikavoittoja. Voihan sitä silloin äänestää vaikka perussuomalaisia tai sosialidemokraatteja, mutta yhtä hyvin voisi laittaa loton vetämään."

  Lainaus Hjallis Harkimon tuoreesta blogista.

  Hjallis on oikeassa: Meille on vuosien mittaan tietoisesti lietsottu ultrapessimistinen ilmapiiri jonka masentamana ihmiset toivovat että jostain ilmestyisi messias joka muuttaisi veden viiniksi ja poistaisi kaiken pahan maailmasta.

  Hallituksen työ on lähes mahdoton koska rakenteiden välttämätön uudistaminen koskettaa ikävästi vakiintunutta edunjakokoneistoa ja moni joutuu tinkimään oikeuksistaan. Opposition on helppo käyttää tätä hyväkseen, tosin valtaan päästyään heillä on käsissään ihan sama tilanne.

  VastaaPoista
 9. Kaikki puolueet lukuunottamatta PS kannattavat kehitysmaalaisten maahanmuuttoa. Kokoomus, jopa Keskusta ovat suorastaan kiimassa kehitysmaamamuilun suhteen. Keskustakin on tajunnut, että kunnat voi pitää "virkeänä" täyttämällä sen kehitysmaalaisilla.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!