Tämän aamun Helsingin Sanomat johdatti minut Kainuun Sanomien sivuille. Siellä pohdiskeltiin äskettäin käytyjä Euroviisuja.
Itse kilpailun voitti Ukraina, jonka laulun sanoituksen on yleisesti arveltu vihjaavan Venäjän sekaantumiseen naapurinsa asioihin. Muodollisesti laulussa kuitenkin käsiteltiin Krimin tapahtumia toisen maailmansodan loppuvaiheissa.
Kyseessä oli siis eittämättä selvä kannanotto päivän politiikkaan. Ja kilpailevan euroviisumaan, jonka kilpailukappale tuli toiseksi, toiminnan arvostelu. Tästä Kainuun Sanomien pääkirjoitustoimittaja innostui toteamaan, että "politiikka ei kuulu Euroviisuihin. Tästä järjestäjien on huolehdittava ensi vuonna nykyistä ryhdikkäämmin".
Samaan hengenvetoon pääkirjoittaja tuli kuitenkin muotoilleeksi seuraavat lauseet: "musiikkitapahtumassa on korostettu rauhaa ja rakkautta sekä eurooppalaista yhtenäisyyttä. Tilaa on annettu sujuvasti erilaisille kulttuureille ja uskonnoille, syyllistämättä muita." Sekä "Euroviisut on ottanut hyvällä tavalla kantaa myös vaikeisiin aiheisiin, kuten seksuaaliseen tasa-arvoon. Tapahtuma on hyvinkin voinut lisätä suvaitsevaisuutta aiemmin kiellettyihin asioihin".
Mitä muuta nämä pääkirjoittajan mainitsemat rauhan, rakkauden, eurooppalaisen yhtenäisyyden, seksuaalisen tasa-arvon ja suvaitsevaisuuden korostamiset ovat kuin politiikan tekoa? Siis tietynlaisen poliittisen agendan ajamista laulukilpailun avulla.
Tästä ei voi tehdä muuta johtopäätöstä kuin sen, ettei hän todellisuudessa vastusta politiikan ajamista Euroviisujen kautta sinänsä. Sen sijaan hän haluaa laulukilpailussa olevan näytillä vain oikeanlaista politiikkaa - siis sellaista, joka tukee hänen omaa maailmankatsomustaan.
Summa summarum: pääkirjoittaja osoittaa siis intoa oman poliittisen agendansa ajamisessa. Valitettavasti hän tulee samalla osoittaneeksi ylenkatsetta myös lehteänsä lukevaa asiakasta kohtaan. Mutta tokihan hänellä on siihen oikeus, sillä Suomessa vallitseee edelleen perustuslaillinen sananvapaus.
Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Jussi Förbom - puolueeton asiantuntija vai aktiivinen poliittinen toimija?
Miksi media vaikenee tieteen menestyjistä?
Älyllisesti epärehellistä kirjoittelua
-
Tätäkin olisi joku voinut pitää poliittisena:
VastaaPoistahttps://www.youtube.com/watch?v=QM7SIuA5DQI
Jos jollekinn on epäselvää, mistä Ultra Bra on kopioitu, niin kannattaa kuunnella tämä agitointilaulu.
PoistaJa niille, jotka tietävät, kannattaa silti kuunnella tämä hieno tunkkaisen historian löyhähdys ylipolitisointuneen 1970-luvulta. Kiitos linkistä! Tässä se vielä hyerilinkkinä.
Tulipa monta kirjoitusvirhettä. Kuunnelkaa silti.
PoistaEttei vaan seuraavana vuorossa olisi Kainuu?
VastaaPoistaKannttaisi päätoimittajankin tehdä opinto-
matka Krimille niin tulisi selvyys miten lisätään
"eurooppalaista yhtenäisyyttä."
tarvii varmaan laulaa (tai kirjoittaa)
VastaaPoistavähän lisää sitä "eurooppalaista yhtenäisyyttä." jottei ennusteet toteudu...
http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/195709-mi6n-ex-johtaja-kansannousu-muhii-jo-europassa
Hyvä artikkeli ja ainakin joitakin hyviä kommentteja siihen tähän mennessä
Poistaja kas kummaa, linkki seuraavanlaiseen: "Sipilän erityisedustaja sanoo ääneen: ”Pakolaiskriisi vasta alkusoittoa – Eurooppaa häiritään systemaattisesti” - ilmeisesti hallitustasollakin ollaan JULKISESTI myöntämässä sellaista, josta internetin sensuroimattomassa mediassa on kerrottu jo pitkään.
Kuuntelin paikallisradiota, jossa toimittajat esittivät mielipiteitään missikisoista ja euroviisuista. Missiksi valittiin nainen, joka on liian lyhyt kansainvälisiä kilpailuita silmälläpitäen, toinen perusblondi olisi ollut paljon varmempi valinta ja kauniinpikin, mutta ehkä on tarpeen saada uusia kasvoja esille. Toinen toimittaja mainitsi, että uuden missin äiti on kiinalainen.
VastaaPoistaSuomesta ei toimittajien mukaan lähetetty oikeaa henkilöä euroviisuihin, edustajan katsottiin laulaneen epävireisesti, oli tuntematon ja lähes amatööri. Olen nähnyt pätkän uutisissa laulajasta, joista en ole aiemmin kuullut mitään, hän ei ole tyypillisesti suomalaisen näköinen. Kumpaakaan kilpailua en ole nähnyt, joten en voi sanoa varmaa omaa mielipidettäni, mutta tulipa vain mieleeni noita toimittajia kuunnellessani, että vaikuttaako monikulttuurisuus jo niin vahvasti, ettei missikisoissa valita enää kauneinta, eikä laulukilpailuihin valita enää parasta, vaan positiivisen syrjinnän kautta?
Toivottavasti olet väärässä. Saattaa kuitenkin olla, ettet ole. Tosin sen enempää euroviisuilla kuin missikisoillakaan ei ole minulle minkäänlaista merkitystä. Mutta monille muille on.
Poista"...sillä Suomessa vallitseee edelleen perustuslaillinen sananvapaus."
VastaaPoistaTaitaa olla vähän 'suhteellinen' asia:
"Kirjan nimi on Suomen tie Euroopan unioniin, Finland’s road to European Union.Suurlähettiläs Antti Kuosmanen, joka oli keskeinen EY/EU- neuvottelija määrättiin hävittämään kaupoista vasta ilmestynyt kirjansa, joka oli jo ehtinyt myyntiin. Kirjaa on kuitenkin saatavilla EU:n kirjakaupasta ulkomailta englanniksi.", http://www.kaleva.fi/juttutupa/kotimaa/maanpetturuus-ja-soini/177611
Asia on mainittu myös seuraavassa: "Suomalainen EU-vaalipetos tiivistettynä "A-nelosella", http://jormajaakkola.fi/EY-vaalipetos%20A-nelosella
Toinen mitä ilmeisin sensurointi-tapaus koskee suomenkielistä käännöstä espanjalaisen toimittajan Daniel Estulinin kirjasta "The True Story of the Bilderberg Group": "Kataisen viides kolonna", http://paavosaariranta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/70309-kataisen-viides-kolonna
(Estulinin kirjasta on hyvä yhteenveto seuraavassa: http://keskustelu.diabetes.fi/index.php?topic=1718494.850;wap2)