lauantai 28. toukokuuta 2016

Miksei perustuslaki suojele islamista eronneita

Yleisradio kertoi uskonnosta irtautuneista muslimeista. Verovaroin tehty juttu on yllättäen äärimmäisen mielenkiintoinen ja suosittelen siihen tutustumista.

Tässä blogissa haluan nostaa jutusta esille yhden seikan, eli musliminaisten huivipakon. Näin siksi, että silloin tällöin kuulee väitettävän, että muslimihuivin pitäminen olisi vapaaehtoista (vaikkapa täällä).

Ylen jutusta käy kuitenkin selvästi ilmi, ettei näin ole monissakaan muslimiperheissä. Edes islamin hylänneet naiset eivät uskalla riisua huiviaan.

On siis selvä, että huivinkäyttöpakkoa käytetään islamissa naisten alistamiseen. Ja sellaisena se on tulkittavissa jopa perustuslain vastaiseksi esimerkiksi seuraavien kohtien perusteella (oleelliset kohdat on alleviivattu).

"Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella"

"Jokaisella on oikeus elämään sekä henkilökohtaiseen vapauteen, koskemattomuuteen ja turvallisuuteen."

"Uskonnon ja omantunnon vapauteen sisältyy oikeus tunnustaa ja harjoittaa uskontoa, oikeus ilmaista vakaumus ja oikeus kuulua tai olla kuulumatta uskonnolliseen yhdyskuntaan. Kukaan ei ole velvollinen osallistumaan omantuntonsa vastaisesti uskonnon harjoittamiseen."

Oleellinen kysymys tässä tilanteessa onkin seuraava: miksei Suomessa noudateta musliminaisten oikeuksien suhteen perustuslakia?

Varsinkin, kun islamista eronnut haastateltu "kertoo tietävänsä tapauksista, joissa vanhemmat, jotka pelkäävät lapsiensa viettävän epäislamilaista elämää, saattavat lähettää jälkikasvunsa pois Suomesta opiskelemaan Koraania ja islamia."

Mikäli nämä muslimit ovat Suomen kansalaisia, voidaan myös heidän kohtelunsa tulkita perustuslain vastaiseksi. Siinä nimittäin todetaan seuraavaa.

"Suomen kansalaista ei saa estää saapumasta maahan, karkottaa maasta eikä vastoin tahtoaan luovuttaa tai siirtää toiseen maahan."

On siis syytä kysyä sitäkin, miksei Suomen perustuslaki suojaa uskostaan luopuneita muslimiperheiden lapsia, vaan sallii näiden vanhempien terrorismin heitä kohtaan.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Uskonnon, uskontotiedon vai logiikan opetusta?
Terrorismin anatomiaa
Tappaako analyyttinen ajattelu uskonnollisuuden?6 kommenttia:

 1. Ohhoh. Mistäspäin nyt on alkanut tuulla??
  No, parempi myöhään kun ei milloinkaan. Olettaisin, että nimenomaan naisluopujat ovat saaneet aikaiseksi sen, että asiasta vihdoin viimein kirjoitetaan näinkin avoimesti YLE:llä.
  Hyvä alku - toivotaan samantasoista jatkoa sille.
  -Beowolf-

  VastaaPoista
 2. Vastahan tässä kymmenkunta vuitta on kiljuttu sitä kuinka muslimityttöjä lähetetään veronmaksajien rahoilla lähtömaihinsa "islamilaista kulttuuria" oppimaan ja sieltä nämä sitten palaavat ympärileikattuina takaisin. YLE jo heräilee epäilemään, että osa musliminaisista ja tytöistä saattaisi pitää burkhaa tai niqabia vasten tahtoaan. Pitäisikö tässä nyt itkeä vai nauraa?

  VastaaPoista
 3. Tämä YLE-juttu oli kyllä enemmänkin psykopaatin maailmankuvan patologia, kuin mikään uutinen. Ollaan muka myöntävinään jokin asia, mutta myönnetään siitä vain 1%, jota sitäkin vähätellään tuntuvasti. Otetaan oikein asiantuntijoitakin mukaan vähättelemään asiaa.
  Meillähän täällä suomessakin on ollut oikeudessa kunniamurhan suunnittelu. Oliko tästä mitään mainintaa? Euroopassa kunniamurhat ovat arkipäivää. YLE viekastelee kertomalla, kuinka islamista luopumisen pahin uhka on tulla syrjityksi tai ulosheitetyksi sosiaalituilla eläjien remmistä. YLE toimii, kuin psykopaatti tarinoidessaan islamista. Taqiyaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuitenkin, että Yle julkaisi edes tämän jutun. Uskon monen ihmisen ymmärtävän etnisestä uusvähemmistöstämme nyt vähän enemmän kuin ennen tässä käsitellyn uutisen julkaisemista. Jos naisten asemaan kiinnitetään enemmän huomiota ja etenin jos siihen jossain vaiheessa puututaan, vähenee Suomen houkuttelevuus kansainvaellusta suunnittelevien silmissä.

   Poista
 4. " "kertoo tietävänsä tapauksista, joissa vanhemmat, jotka pelkäävät lapsiensa viettävän epäislamilaista elämää, saattavat lähettää jälkikasvunsa pois Suomesta opiskelemaan Koraania ja islamia.""

  ..serkkunsa kanssa pakkoavioliittoon, niin.. näistähän on uutisoitukin jo.
  Asioihin vaikuttaminenhan on mahdotonta. Pakolaisethan voivat hyvin lomailla hengenvaarallisilla kotikonnuillaan ja etenkin lähettää sinne lapsiaan..

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!