tiistai 10. toukokuuta 2016

Kreikkaan rahamme syytäneiden poliitikkojen toimet edelleen analysoimatta

Sampo Terho (ps) ilmaisi eilen kantanaan, ettei hänen puolueensa tule missään tapauksessa hyväksymään Kreikan velkahelpotuksia. Hänen mukaansa "mikään semmoinen ratkaisu ei kelpaa... missä lainattu sata euroa tulisi takaisin vähempänä kuin sata euroa".

Terhon muotoilua on vaikea tulkita muulla tavalla kuin siten, että Perussuomalaiset haluaisivat pitää Kreikkaa pihdeissä täältä ikuisuuteen, kunnes nyt olematon inflaatio olisi syönyt lainasumman pois.

Terhon linja on tavallaan ymmärrettävä. Kreikka on itse velkaantunut, joten ei ole heidän pelastajiensa tehtävä surra sitä, että lainojen takaisinmaksu ottaa koville.

Näkymä on kuitenkin ainakin osittain toinen, jos huomioimme sen, että saksalaislehti Handelsblatt on tuonut julkisuuteen tutkimuksen, jonka mukaan Kreikan tukemiseen käytetyistä yli 200 miljardista eurosta vain noin viisi prosenttia on ohjattu Kreikan valtion budjettiin. Ja sen että tämä asia oli aivan varmasti Kreikan tukipaketteja värkänneiden eurooppalaispoliitikkojen tiedossa jo kriisin alkaessa.

Kirjoitin itse vuonna 2011 näin: Saksa, Ranska ja muut sellaiset maat, joissa toimivat pankit tai vakuutuslaitokset ovat rahoittaneet Kreikkaa suurilla summilla luonnollisesti haluavat kaikki euromaat ja mielellään kenet tahansa muunkin maksamaan tukea. Muussa tapauksessahan niiden pitäisi itse pelastaa holtittomasti Kreikkaan rahaa lainanneet pankkinsa. Motiivina on siis tässäkin tapauksessa pelkkä pyrkimys hyötyä muiden rahoista.

Erityisvivahteen näiden lainoittajamaiden käyttäytyminen saa vielä siitä, että pelastettavana ovat paitsi pankit itsessään, myös niiden suuromistajat (ja heidän omaisuutensa). En liene kovin väärässä, jos arvelen jälkimmäisten mitä todennäköisimmin olevan poliittisten johtajien tuttuja tai kavereita. Tämä koskee myös EKP:n pankkiireja kuten pääjohtaja Trichetiä, joka  ajaa tukirahoja Kreikalle kuin käärmettä pyssyyn niin pankkimiehenä kuin ranskalaisena.

Samassa kirjoituksessa totesin myös, että helpointa olisi vain sosialisoida ongelmapankit merkitsemällä niiden osakkeita EU:lle uutta pääomaa vastaan. Ja antaa Kreikan mennä selvitystilaan. Näin pankit pelastuisivat ja eurooppalaiset veronmaksajat saisivat takauksensa pankkien osakkeina. Ainoastaan virhepäätöksiä tehneet pankinomistajat menettäisivät omaisuuttaan - mutta juuri niinhän kapitalismissa kuuluu ollakin.

Edelle kirjoittamani osoittaa, että kaltaiseni tavallinen kaduntallaajakin ymmärsi jo viisi vuotta sitten mistä näissä lainapaketeissa oli kysymys ja osasi tarjota jopa ratkaisun, jossa tappio olisi kanavoitunut todellisille syyllisille. Tämän vahvistaa se, että nyt eli vuonna 2016 asiasta on valmistunut tuon näkemyksen vahvistava tutkimus. On ollut myös jo kauan selvää, ettei Kreikalle lainattuja rahoja tulla koskaan saamaan takaisin.

Niinpä ensi kesänä todennäköisesti Sampo Terhon ja kumppaneiden vastustuksesta huolimatta myönnettävän uuden uuden lainapaketin alla kysynkin, missä on tutkiva journalismi esimerkiksi meille uusia byrokraattisia kuluja kehittelevän Jyrki Kataisen (kok) toimista Kreikka-paketeista tehtyjen päätöksen taustalla? Tai nykyhistorian professoreiden tai dosenttien tutkimukset aiheesta, jonka loppulaskun suuruus ei ole tiedossa vielä pitkään aikaan? 

Olisi tutkittava ainakin se, miksi Trichet, Katainen ja kumppanit tekivät päätöksensä vastoin olemassa olevaa parempaa tietoa? Olivatko he vain tyhmiä tai lapsellisia? 

Vai saivatko he Kreikka-päätöksistä henkilökohtaista hyötyä muutenkin kuin poliittisina nousukkaina ja syyllistyivät siten laittomuuksiin? Entä saksalaisten ja ranskalaisten pankkien omistajat: millä tavalla he myötävaikuttivat tehtyihin päätöksiin? Lahjomallako?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:


7 kommenttia:

  1. "Olisi tutkittava ainakin se, miksi Trichet, Katainen ja kumppanit tekivät päätöksensä vastoin olemassa olevaa parempaa tietoa? Olivatko he vain tyhmiä tai lapsellisia? ",
    Ei Katainen NIIN tyhmä ollut: hänhän pääsi palkkioksi politrukin virkaan Brysselin lihapatojen äärelle, kun repäisi suomalaisten selkänahasta pelastuspaketin konkurssikypsäksi tietämäänsä Kreikkaa rahoittaneiden ulkomaisten pankkigangstereiden keinotteluvoitoille - "me tienataan sillä, kokoomus haluaa VASTUULLISTA politiikkaa"! VALExander Stubb astelee Kataisen jalanjälkiä.

    Tämä suomisyöjä Katainen haluaa nyt sitten, että suomalaisten elintaso lasketaan kehitysmaa-tasolle odotettavissa olevien maahantunkeutuja-massojen elättämisellä.
    Kuten muutamien Itä-Euroopan maiden, esim. Unkarin esimerkki osoittaa, EU-monsteri ei pysty pakottamaan valtioita päästämään maahantunkeutujia rajansa yli, vaikka Suomessa valtaa pitävät maanpetturit toisin väittävät.

    VastaaPoista
  2. Täysin tietoista toimintaa.Katainen on maanpetturi joka pitäisi teloittaa julkisesti.Ministereillä on avustajia.Avustajia jotka ovat asioista perillä vaikka itse idiootti ei olisikaan joten Kataisella ei ole mitään selityksiä toiminnalleen.Yksiselitteisesti maanpetoksellista,omaa etua ajanutta maanpetturuutta jolle ei löydy vertaa edes historiasta.Otto Ville Kuusinenkaan ei vedä vertoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Roomalainen filosofi ja poliitikko Marcus Tullius Cicero runsaat 2000 vuotta sitten:

      ”Kansakunta voi kestää typeryksensä, ja vieläpä kunnianhimoiset. Mutta se ei kestä valtion sisäistä maanpetosta. Vihollinen portilla on vähemmän pelottava, sillä hänet tunnetaan ja hän kantaa lippuaan julkisesti. Mutta maanpetturi liikkuu portin sisäpuolella olevien joukossa vapaasti, hänen salakavalat kuiskauksensa kujilla, kuultuna itse hallituksen saleilla. Sillä maanpetturi ei näytä maanpetturilta; hän puhuu uhriensa korostuksella ja hän on heidän näköisensä ja hän käyttää heille tavanomaisia perusteluita, hän vetoaa halpamaisuuteen kaikkien mielen syvyydessä. Hän mädättää kansakunnan sielun, hän toimii salaa ja kaikkien tietämättä yön pimeydessä kaivaen maata kaupungin pilarien alta, hän saastuttaa valtion niin että se ei enää voi vastustaa. Murhaajaakin tarvitsee vähemmän pelätä.”

      Poista
  3. Professori jo mainitsikin muutamia nimiä mutta ei unohdeta Luxemburg nimistä maata, joka samaan aikaan teki edullisia verosopimuksia suur-yritysten kanssa. Yle:n mukaan:

    http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/11/05/jattivuoto-paljastaa-eun-veroparatiisin

    Maan pääministeri oli 1995-2013 Jean-Claude Junker.
    Mikä mahtoi olla hänen osuutensa asioissa?
    Ei taida tulla analyysiä?

    "On naurettavaa väittää, että Juncker oli tietämätön"

    http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/11/10/junckerin-tutkii-juncker

    Palkkioksiko (?) Junker sai 2014 Euroopan komission puheenjohtajan tehtävän?

    http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/11/10/veroista-viis-luxemburg-fiksaa-kasikirjoitus

    Katainenhan jo eilen kävikin ojentamassa, että on otettava "turvapaikanhakijoita" vastaan kun komissio käskee.

    Seuraavaksi olemmekin sitten Euroopan liittovaltion jäsen ja kaikki on niin yhteistä, niin yhteistä...,
    varsinkin maksut kun taas voitot menevät tietysti yritysten omistajille.

    Ja kansa vaan äänestää samoja suhareita vuodesta toiseen :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä on taas aiheellista palauttaa mieleen, millä tavalla Suomi liitettiin Euroopan Unioniin ja euroon:
      "Suomalainen EU-vaalipetos tiivistettynä "A-nelosella", http://jormajaakkola.fi/EY-vaalipetos%20A-nelosella

      Poista
  4. Valemedian moninkertaisesti kiroaman ja pannaanjulistaman magneettimedian Arvi Pihkala:

    "Palkitseeko IMF Kreikan hallituksen maanpetturuudesta?

    Kansainvälinen valuuttarahasto IMF on päättänyt antaa Kreikalle nimellisen palkinnon siitä, että maa ei jättänyt Euroopan unionia vaan asetti pankit kansan edelle. Valtamedian mukaan ele todistaa, että IMF työskentelee valtioiden hyvinvoinnin ja itsemääräämisoikeuden puolesta.

    Valtavirtainen valemedia Talouselämä julkaisi viikonloppuna ”uutisen” otsikolla ”IMF:lta yllätysvaatimus: Neuvottelut Kreikan velkahelpotuksista on aloitettava välittömästi”. Talouselämän mukaan IMF tahtoo nyt Saksan vastustuksesta huolimatta höllentää pankkien raiskaaman Kreikan velkaehtoja:

    ”IMF:n pääjohtaja Christine Lagarde on lähettänyt lehden mukaan kirjeen kaikille euromaiden valtiovarainministereille, jonka mukaan velkahelpotus on otettava mukaan neuvotteluihin välittömästi tai IMF uhkaa lähteä tukiohjelmasta.

    Lagarde vaatii kirjeessä euroalueelta realistisempia taloustavoitteita Kreikalle.”

    Talouselämän luoma tarkoituksellisen harhaanjohtava mielikuva on, että sankarillinen Lagarde uhmaa pahoja valtiovarainministereitä, jotka jostain sadistisesta syystä tahtovat nähdä Kreikan romahtavan. Tarinassa Kreikka on voimaton sivuosan näyttelijä, jonka pankit yrittävät pelastaa ja jota eurovaltiot kohtelevat Saksan johdolla turhankin kovakouraisesti.

    Koska valtavirtaiset talousjulkaisut ovat suurten pankkien mainoslehtisiä, välittyy keskivertosuomalaisille siis äärimmäisen perverssi väärinkäsitys pankkien roolista Kreikan ryöstössä. Toinen Talouselämän luoma illuusio on, että IMF vaatisi Kreikan velkojen anteeksiantoa eli niiden velkojen nollaamista, joita valtio ei yksinkertaisesti kykene koskaan maksamaan takaisin. Näin ei kuitenkaan ole...",
    Koko artikkeli:http://magneettimedia.com/palkitseeko-imf-kreikan-hallituksen-maanpetturuudesta/

    VastaaPoista
  5. "Amerikkalainen suurlähettiläs: TTIP takaisi syytesuojan rikollispankeille

    Yhdysvaltojen Italian suurlähettiläs John Phillips yllätti eurooppalaiset toteamalla, että EU tarvitsee TTIP-sopimusta, koska sopimus tarjoaa syytesuojan suurille rikollispankeille.
    Kuten olemme uutisoineet, TTIP ei ole ”vapaakauppasopimus” vaan pankkivaltasopimus, jolla ei ole mitään tekemistä vapaiden markkinoiden kanssa. Suurlähettiläs Phillips vahvisti tämän vahingossa hiljattain puolustelemalla miljardiluokan rikoksista epäiltyä Deutsche Bank –jättipankkia.
    Deutsche Bankin rikostutkinta alkoi, kun selvisi, että se oli 2011 valehdellut röyhkeästi sijoittajille, joille se myi Italian valtion velkakirjoja. Deutsche Bank oli tietoinen Italian vaikeista talousongelmista, mutta se väitti sijoittajille, että maan talous oli huippukunnossa.
    Hyväuskoiset italialaissijoittajat Tranin pikkukaupungista ostivat miljardeilla euroilla velkakriisissä rypevän Italian bondeja. Myös amerikkalaisten luottoluokittajayhtiöiden Moody’sin, Standard & Poor’sin sekä Fitchin epäillään sotkeutuneen petokseen valehtelemalla, että Italian bondit olisivat riskitön sijoituskohde.
    Huijauksen tultua julki italialaiset tahtoivat tietysti haastaa Deutsche Bankin oikeuteen. Amerikkalaisella Phillipsillä oli kuitenkin otsaa astua julkisuuteen ja kehua TTIP:tä, koska se tarjoaisi syytesuojan rikollispankeille.
    TTIP-Euroopassa petetyt sijoittajat eivät voisi haastaa esimerkiksi Deutsche Bankia oikeuteen, koska se nauttisi kansainvälisestä ”sijoittajasuojasta...”

    Koko artikkeli: http://magneettimedia.com/amerikkalainen-suurlahettilas-ttip-takaisi-syytesuojan-rikollispankeille/

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!