sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Wilma Murto hyppäsi nuorten maailmanennätyksen, jolla olisi otettu aikuisten olympiamitali!

17-vuotias Wilma Murto otti ja teki sitten maailmanennätyksen 19-vuotiaiden seiväshypyssä. Vaikka tulos 471 ei olekaan maailmanennätys aikuisten sarjassa on se kuitenkin aikamoinen loikka. Ja suomalaisittain siksi harvinainen saavutus, että se on syytä huomioida myös tässä blogissa.

Nuoren neidon maailmanennätyksen tasoa voi tarkastella esimerkiksi siinä valossa, että viime olympiakisoissa Lontoossa 2012 voiton otti Jennifer Sur tuloksella 475. Hopealle pääsi samalla tuloksella Yarisley Silva ja pronssi meni yhden sentin Wilman hyppyä heikommalla tuloksella Jelena Isinbaevalle. Wilman tämän päivän tuloksella oltaisiin siis oltu edellisissä aikuisten olympialaisissa pronssilla!

On meillä suomalaisilla siis aikamoinen tyttö. Niinpä on hyvä toistaa seitsemän päivän takaisesta kirjoituksestani, että "toivotaan siis myös Wilma Murrolle kaikkea parasta. Ja muistetaan, että seiväshypyssäkin meillä on loistavat perinteet minun nuoruuteni ajalta ja sitä ennen."

Ja todeta, että nyt totta tosiaan näyttää edessämme olevan myös loistava tulevaisuus. Sen saavuttamiseksi on nuoren naisen ja hänen lähipiirinsä syytä pitää päänsä kylmänä ja tehdä nöyrästi töitä ja oikeita asioita tulevan menestyksen eteen. Vain siten voi tuo luvassa oleva menestys aikuisten sarjassa puhjeta täyteen kukkaansa!

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Nuoria lahjakkuuksia
Antti Ruuskaselle kultaa ja minulle vanhoja muistoja
Hiihtäjän harjoittelu on veitsenterällä taiteilemista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!