perjantai 15. tammikuuta 2016

Pilkahdus suvaitsevaa ajattelua

Tämän päivän Helsingin Sanomissa kaksi naispuolista ruotsinkielen opiskelijaa valotti meille maahanmuuttoon liittyvää ajattelutapaansa. He olivat olleet opettamassa irakilaismiehiä ja todenneet kuinka positiivinen kokemus se oli. Tässä pari lainausta heidän kirjoituksestaan.

"Erityisesti yllätyimme, miten motivoituneita opiskelijat olivat.... intoa riitti ja edistystä tapahtui.... Kulttuurieroille naurettiin, kun ne arvaamatta tulivat vastaan, ja myös suomen kieli herätti hilpeyttä...kuuntelutimme oppilailla Maamme-laulun... Kun laulu päättyi, kaikki taputtivat."

En epäile naisten kertomusta. On selvää, että suurin osa mistä tahansa ihmisjoukosta, ja siis myös turvapaikanhakijoista, on kunnollisia, ahkeria, lainkuuliaisia, mukavia ja motivoitunut oppimaan uusia asioita etenkin silloin, jos näkee niistä olevan hyötyä omassa elämässään.

Mutta palataan kirjoitukseen. "Nyt lehtien otsikoissa puhutaan uhista, haasteista ja peloista.... Pakolaiskriisi muuttuu vähemmän pelottavaksi, kun kohtaamme ihmisiä ja kuulemme heidän tarinansa".

Tässä se oli. Tunnettu kohtaamisteoria, jonka mukaan ihmisen kohtaaminen luo molemminpuolisen luottamuksen ja turvallisuuden tunteen. Ainakin silloin, kun kohdattu käyttäytyy hyvin ja asiallisesti, kuten kirjoittajien mainitsemassa opetustilanteessa oli käynyt.

Samalla kirjoitus kuitenkin osoitti, ettei kirjoittajilla ollut käsitystä siitä, mistä on peräisin maahanmuuttopolitiikkaamme kriittisesti suhtautuvien enemmistön näkemys. Se ei tule rasismista tai ennakkoluuloista, kuten usein väitetään, vaan ennen kaikkea tilastoista.

Tilastot kertovat, että Afrikasta ja Lähi-idästä tulevat raiskaavat yli kertaluokkaa useammin kuin kantaväestö. Tilastot kertovat myös, että nämä ihmiset työllistyvät erittäin heikosti muihin tehtäviin kuin palvelemaan maahanmuuttosektoria. Toisin sanoen he ovat taloudellinen taakka suomalaiselle veronmaksajalle. Lisäksi yhteiskuntamme muuttuu monissa asioissa ei-toivottuun suuntaan heidän takiaan.

Näitä tosiasioita eivät muuta mukavat kohtaamiset eivätkä miellyttävät tuokiot maahanmuuttajien opetuksessa. Eivät edes taputukset omalle kansallislaulullemme.

Ne muuttuvat vain, jos turvapaikanhakijoiden määrä on suhteutettu kotouttamisresursseihimme ja -kykyihimme niin, että maahan oleskeluluvan saatuaan heidän rikollisuusalttiutensa ei poikkea oleellisesti muusta väestöstä eivätkä he myöskään muodosta kotouttamisjakson jälkeen taakkaa valtaväestölle. Eikä yhteiskuntamme yleisistä periaatteista ja käytännöistä tarvitse tinkiä heidän takiaan.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Mitä Aino ja raiskaukset kertovat Tarja Filatovista?
Perheiden valinnanavapaus uhrataan Ruotsissa maahanmuuton alttarille
Maahanmuuttajat raiskaajina

16 kommenttia:

 1. Middle East Media Recearch Institute (MEMRI) teki videon: 50 Million Muslims In Europe, 80% Are Beggars and Criminals Living on Western Welfare Olen katsellut monia vastaavia, missä muslimeja lainkaan haittaa se, että he käyttävät hyväksi westernejä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten voisikaan haitata? Muslimi näkee tilanteen, jossa kristityt maksavat heille kaiken, ihanteellisena. Tällöin Jizyan määrä on kohdallaan.

   Poista
 2. Kiitos viileän analyyttisestä kirjoituksesta.

  Juuri näistä teemoista nousee monen tavallisen veronmaksajan kriittisyys, ei rasismista.

  VastaaPoista
 3. Olisi hienoa saada näytille raiskaustilastot per etninen tausta, etenkin nykyisen aallon saapujat vs kantikset.
  Selvää numeroa niin, että sen voi jokainen lukea ilman selittelyjä tai öyhötyksiä, että onko ongelma kuinka huomattava ja sen mukaan tehdä päätelmiä ja päätöksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaista taulukkoa varmasti piiloitellaan Tilastokeskusessa huolellisesti, sellaisen julkaiseminen kun voitaisiin katsoa rasistiseksi.

   Poista
  2. Sellainen kuitenkin olisi vahva pohja asialliselle ja rakentavammalle keskustelulle, toisin mitä järjettömästi polarisoitunut liioittelu ja maalailu puolin ja edustaa.. :p

   Poista
  3. Totta. Mutta tämä ei siltikään tule tapahtumaan. Ei valtiovalta halua järkeen perustuvaa valtaa, vaan ehdotonta alistumista alamaisiltaan.

   Poista
  4. EfBiiai on tilastoinut rikollisuutta kymmeniä vuosia ja sieltä voi käydä katsomassa tilastoja. Selviää sekin, että valkoiset miehet eivät raiskaa mustia naisia. Sitä ei vain tapahdu. Mustat sitten tasoittavat pelin olemalla yliedustettuina valkoisten naisten raiskauksissa. Valkoiset eivät myöskään paljon harrasta joukkoullatusseksiä. Arvatkaapa mikä porukka johtaa?

   Poista
  5. Tämä kannattaa lukea mikäli tutkimustiedot kiinnostavat. Vähemmällä selviää, jos lukee oman referaattini: Kokonaista kansanosaa ei saa leimata yksittäisen rikollisen takia

   Poista
 4. ja kuulemma resurssipulan takia tilastokeskus lopettaa tilastoinnin koskien oikeuden päätöksiä.........

  VastaaPoista
 5. En minä sitä ihmettele, että Hesari jatkuvalla syötöllä julkaisee tällaisia tarinoita. Sehän kuuluu aivan perusagendaan. Ikävät tilastotiedot ja analyysit pidetään piilossa ja tilalle etsitään kauniita ruohonjuuritason tapahtumia. Niinpä ei kerrota tulijoiden aiheuttamista kustannuksista, heidän heikosta työllistymisestään, heidän mukanaan tulleesta seksuaalisen väkivallan nopeasta lisääntymisestä, heidän vaikutuksestaan julkisten palvelujen saatavuuteen ja muusta tällaisesta. Sen sijaan kerrotaan näitä pyhäkoulutarinoita.

  Mutta sitä minä ihmettelen, että nämä tarinat ovat niin uskomattoman naiiveja, että kukaan ajatteleva ihminen ei enää voi ottaa niitä todesta sen enempää kuin niitä Reporadion naapurineljänneksen juttujakaan. Tarinathan sinänsä voivat yksityiskohdiltaan olla jopa tosia, muuta niiden antama kuva todellisuudesta on yhtä oikea, kuin se minkä muinaiset Potemkinin kulissit antoivat.

  VastaaPoista
 6. Tilastoista nouseva maahanmuuttokriittisyys ei tavoita uskovaisia. Snaphanen kertoo tanskalaisesta Deadline-ohjelmasta, jossa oli iranilaissyntyinen feministi keskustelijana, jolle näytettiin ohjelmassa rikostilastoja, joissa on muslimimaista tulleiden huima yliedustus, niin feministi vastasi 'Naisia ahdistellaan kaikkialla maailmassa. Tällaiseen poliittiseen malliin yhteiskunta on ajautunut, kun on puute demokratiasta, on puute turvallisuudesta, tällaisissa yhteiskunnissa tapahtuu väkivaltaisia yhteydenottoja'. Ja toimittajan kysyessä, onko tämä uusi joukkoahdisteluongelma kuitenkin enemmän arabien kuin Euroopan ongema, vastaa tämä neropatti 'Ei ole, koska Tanskassa on myös naisvihamielisiä käytäntöjä'. Feminismin riemuvoittoja. Tuosta HS:n jutusta tuli myös mieleeni, että hyvin monella grooming-uhriksi joununeella on myös erittäin hyvä kokemus kohtaamisesta muslimimiehen kanssa, kokemus saattaa olla pitkään myönteinen, kunnes tulee laskun aika. Ei tarvitse kuin lukea Britannian ja muiden maiden seksiorjiksi joutuneiden kokemuksista. Kohtaamisteoria ei päde eri kulttuurien välillä. Kulttuurien kohdatessa, näkee vain pinnan.

  VastaaPoista
 7. Hyviä kommentteja kaikki. Huomasin tänään muuten Sanomien tallista hyvin yllättäen pullahtaneen jutun. Tämä kannattaa lukea. Saa nähdä kuinka kauan kirjoittaja pysyy Erkon suvun tallissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulla Appelsin on ollut jo pitkään hämmästyttävä poikkeus Sanoman tallissa. Hän on mielestäni nykysuomen mediakentän niitä harvoja aitoja journalisteja.

   Ajatelkaa Sanoman kokoista mediataloa, jossa olisi ainoastaan hänen kaltaisiaan toimittajia. Ja sitten herätkää karuun todellisuuteen... Oikeasti - mitä hemmettiä on tapahtunut?

   Poista
  2. Sen verran otimisti minä olen, että uskon Appelsinin pysyvän tuossa tallissa niin kauan kuin hän haluaa. Hän on nimittäin sen verran suosittu, kuten tuonkin jutun tykkäykset taas osoittivat, että Sanomat ei uskalla levikin laskun pelossa riskeerata oikeastaan millään, joka saattaisi johtaa siihen, että Appelsin vaihtaisi maisemaa.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!