maanantai 25. tammikuuta 2016

Mitä pitää tehdä pysyäkseen vallassa?

Juho Eerola (ps) vaatii humanitaaristen maahanmuuttajien perheenyhdistämisen edellytykseksi kykyä elättää perheensä sekä kykyä viestiä maan virallisilla kielillä. Hänen kertomansa mukaan myös hallitus suunnittelee samaa. Tämä on tietenkin järkevää nykyisessä tilanteessa kun vaarana on lähtömaiden ihmisten hallitsematon muuttoliike kevään aikana.

Samassa uutisessa sisäministeriön  maahanmuutto-osaston ylijohtaja Jorma Vuorio kuitenkin kertoo, ettei perheenjäsenien yhdistämistä voida estää, mikäli se tapahtuu kolmen kuukauden kuluessa turvapaikan myöntämisestä. Syytä hän ei tähän kerro.

Mikäli kyse on Suomen tekemistä kansainvälisistä sopimuksista on tässä tilanteessa syytä ryhtyä toimiin sellaisten nykyiseen maailmaan sopimattomien ja siksi järjettömien sopimusten irtisanomiseksi. Tai jos kyse on muualla Suomen tai EU:n lainsäädännössä esiintyvistä rajoitteista on ryhdyttävä toimiin niiden pikaiseksi muuttamiseksi. Sitä vartenhan politiikka ja poliitikot ovat olemassa.

Samalla löytyisi ratkaisu siihenkin ongelmaan, jonka Helsingin Sanomat nosti esille pääkirjoituksessaan: "Ranskan presidentti François Hollande todistaa jälleen kerran oikeaksi EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Junckerin tulkinnan: kaikki tietävät, mitä pitäisi tehdä, mutta kukaan ei tiedä, miten tulee valituksi uudelleen, jos näin tekee".

Näin siksi että nykyisen maahanmuuttopolitiikan kiristämistä kannattaa selvä enemmistö suomalaisista. Sen sijaan kehitysmaalaisten nykyisen kaltaista kansainvaellusta maahamme kannattaa vain parikymmentä prosenttia.

Ei sellaisella vähemmistöllä voi olla koko kansan asioihin määräysvaltaa, eikä sellaisen joukon äänillä myöskään pysy vallassa. Sen sijaan siihen tarvitaan maahamme 1990-luvulta alkaen tulvineisiin kehitysmaalaisiin kyllästyneiden suomalaisten enemmistön kannatus.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Pitäisikö uskoa irakilaisia?
Vuoden 2015 turvapaikkaruljanssi johtanee noin 8000 kehitysmaalaisen oleskeluun maassamme
Maahanmuuton aiheuttama turvattomuuden tunne ei näy puolueiden kannatuksessa



3 kommenttia:

  1. Rajat kiinni! -kansanliike: ”Uskallamme sanoa, mitä suuri hiljainen yleisö ajattelee”

    http://yle.fi/uutiset/rajat_kiinni_-kansanliike_uskallamme_sanoa_mita_suuri_hiljainen_yleiso_ajattelee/8621508

    VastaaPoista
  2. http://yle.fi/uutiset/britanniassa_merkitaan_turvapaikanhakijoita_nakyvilla_tunnuksilla/8622117

    VastaaPoista
  3. Nyt on siis esiin astunut taas yksi virkamies, jonka mielestä perheenyhdistämisiä ei voida estää, vaikka järkeviä edellytyksiä ei olisikaan. Vähän päästä esille nousee virkamiehiä, joiden mielestä suomalaisten etua vahingoittavia päätöksiä ja toimenpiteitä ei saa eikä voi estää. Joskus nämä väitteet esitetään täysin perusteetta, joskus venyttäen jonkun sopimuksen väljää sanamuotoa ad absurdum, joskus vedoten johonkin sopimukseen, joka on käytännössä kuollut kirjain, koska useimmat muut ovat lakanneet sitä noudattamasta. Tämä viides kolonna näyttää lonkeroituneen huolestuttavan syvälle virkakuntaan.

    Suomen talous on huonossa kunnossa. Yksi keskeisiä syitä on julkisen sektorin liian suuri koko ja varojen tehoton käyttö. Talous tervehtyisi suuren harppauksen, jos tuo viides kolonna saataisiin karsittua virkakunnasta. Säästö palkkamenoissa ei välttämättä olisi kovinkaan ratkaiseva, mutta välilliset säästöt, jotka heidän toimintansa lakkaamisella saavutettaisiin, olisivat todella merkittävät.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!