keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Monikulttuurista elämänmenoa

Monikulttuurisuus on tunnetusti rikkaus ja voimavara. Tänään töistä kotiin palattuani katselin hiukan lehtien antia. Kokosin tähän muutamia rikkaudesta ja voimavarasta kertovia uutisia, jotka valaissevat hiukan sitä, mistä monikulttuurisuudessa lopultakin on kysymys.

Tapaus yksi eli monikulttuurinen kohtaaminen. 28-vuotias mies tönäisi myöhään tiistai-iltana naisen lähestyvän metrojunan alle Berliinin Charlottenburgissa. Nainen kuoli saamiinsa vakaviin vammoihin Ernst-Reuter-Platzin metroasemalla.

Hampurissa syntynyt mies oli saapunut vain tunteja aiemmin Berliiniin. Hän oli pyrkinyt pääkaupungissa asunnottomien suojakotiin tuloksetta. Koska miestä ei ollut otettu suojakotiin sisään, hän oli raivostunut silmittömästi ja tönäissyt nuoren naisen metron alle. Nainen valikoitui uhriksi täysin summittaisesti, sillä tekijä ja uhri eivät tunteneet toisiaan.

Saksassa syntyneellä tekijällä on Iranin kansalaisuus, ja myös uhri oli maahanmuuttajataustainen saksalainen.

Tapaus kaksi eli monikulttuurinen voima. Yksi ihminen pidätettiin tapon yrityksestä epäiltynä ja kaksi loukkaantui vastaanottokeskuksessa sattuneessa välikohtauksessa tänä aamuna eteläisessä Ruotsissa.

Poliisin mukaan välikohtauksessa haavoittuneita oli isketty puukon kaltaisella esineellä riidan päätteeksi vastaanottokeskuksessa. Riidan syy on vielä epäselvä eikä silminnäkijöiden kuulusteleminen ole edennyt kielimuurin takia.

Tapaus kolme eli monikulttuurin paikallinen purkaminen. Pohjois-Irakissa terroristijärjestö Isisiltä alueita valloittaneet kurditaistelijat ovat tuhonneet arabien koteja. Amnestyn mukaan toiminnalla on pyritty saamaan arabisiviilit lähtemään valloitetuilta alueilta. Asialla ovat olleet kurdien aluehallinnon peshmerga-joukot sekä paikalliset kurdimilitanttiryhmät.

Puskutraktorien, räjäytysten ja polttamisten kohteeksi on päätynyt tuhansia koteja. Lisäksi Isisiä paenneita siviilejä on joissain tapauksissa estetty palaamasta koteihinsa.

Tapaus neljä eli monikulttuurinen rikkaus. Saksan ja Turkin poliisit ovat pidättäneet kymmeniä ihmiskaupasta epäiltyjä, jotka kuuluvat rikollisverkostoon, joka lähetti hankkimillaan laivanrähjillä yli 1 700 ihmistä kohti Eurooppaa.

Syytteiden mukaan ihmiskauppiaat ostivat kolme rapistunutta rahtilaivaa, täyttivät ne pakolaisilla ja lähettivät alukset automaattiohjauksella kohti Italian rannikkoa. Jokainen laivaan noussut maksoi matkastaan noin 5 500 euroa. Ihmiskauppiaat nettosivat kolmesta täydestä laivasta yhteensä noin 8,7 miljoonaa euroa.

Tapaus viisi eli monikulttuurinen käsitys seksuaalisuudesta. Turvapaikanhakijalle luettiin syyte törkeästä raiskauksesta Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa tiistaina. Epäilty ja rikoksen uhri ovat molemmat turvapaikanhakijoita.

Epäilty törkeä raiskaus tapahtui Lappeenrannassa marraskuussa. Myös uhri on sukupuoleltaan mies. Tekijän ja uhrin ikää, kansallisuutta tai rikoksen tarkempaa tekopaikkaa ei julkisteta.

Tapaus kuusi eli näin naapurissa. Ruotsin keskusrikospoliisi käyttää vastaanottokeskuksien uhkauksista, väkivallasta, tuhopoltoista ja muista rikoksista erityiskoodia 291. Tietoa ei anneta julkisuuteen vaan kaikki 291-koodattu tieto on määrätty salassa pidettäväksi.

Koodilla on lokakuun lopusta lähtien merkitty rikosilmoitukset, joissa kantaja, epäilty tai kuulusteltava on siirtolainen. Koodia käytetään myös rikoksista, jotka tehdään turvapaikanhakijoihin liittyvissä paikoissa tai kiinteistöissä.

Rikosten lisäksi poliisi salaa myös turvapaikkakysymyksiin käyttämänsä resurssit. Kaikki poliisilaitokset ovat kutienkin siirtäneet henkilökuntaa turvapaikanhakijoihin liittyvään Alma-satsaukseen. Se on Keskusrikospoliisin alainen projekti, joka vastaa niin rajatarkastuksista kuin turvapaikanhakijoiden turvallisuudesta.

Kaikki ylle kokoamani tapaukset löytyivät alle puolessa tunnissa sanomalehtien tämän päivän nettisivuilta. Tapaukset eivät vaatine sen kummepaa kommentointia.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä.
Tällaista rikkautta, yrittäjähenkisyyttä ja seksuaaliväkivaltaako me haluamme?
Ongelmista vaikenemalla muutamme Suomen paskastaniksi
Pilkahdus suvaitsevaa ajattelua

1 kommentti:

  1. http://yle.fi/uutiset/islamin_tutkija_naisten_ahdistelua_ei_pida_hyssytella__taustalla_vaaristynyt_kuva_lansimaisista_naisista/8610998

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!