lauantai 1. heinäkuuta 2017

Helsingin Sanomat pilasi hyvän juttunsa valehtelemalla ja inttämällä

Hämmästyin tänä aamuna. Helsingin Sanomat nimittäin syyllistyi Halla-aho-jutussaan niin paksuun roskajournalismiin, etten ole vähään aikaan sellaista nähnyt.

Sen mukaan Perussuomalaisten "Jyväskylän puoluekokouksessa esitettiin käsitervehdyksiä, väitti kansanedustaja Tiina Elovaara (uv) kesäkuussa. Tilaisuudesta esiin tuoduista todisteista ei saatu asiassa selvyyttä."

Kyllä siitä saatiin selvyys. Tapauksesta julkaistussa kuvassa ihmiset kyllä nostivat kätensä, mutta eivät tehdäkseen natsitervehdyksen, vaan aivan muista syistä. Oikaisua lehdeltä lienee turha odottaa, koska sellainen ei kuulu pahnanpohjimmaisten roskalehtien tapoihin eikä valhe voinut olla sattumaa, koska asia puitiin niin näyttävästi julkisuudessa, ettei se ole voinut jäädä toimittajalta huomaamatta.

Jutussa intettiin myös väitettä Perussuomalaisten natsi-yhteyksistä, joiden perusteeksi esitettiin sitä, että "kansanedustaja Olli Immonen on poseerannut yhdessä vastarintaliikkeen jäsenten kanssa Eugen Schaumanin haudalla". Tämä pitää sinänsä paikkansa, mutta tilaisuus oli kaikille avoin ja kuvassa ovat ilmeisesti olleet kaikki tilaisuuteen osallistuneet.

Tässä yhteydessä on hyvä muistaa, että Schauman pääsi historiaan Suomen ensimmäisen sortokauden lopettajana, joten häntä kunnioitetaan yleisesti Suomessa. Nykyiseen terrorismiin erotuksena Schauman ei kohdistanut murhaa satunnaiseen sivulliseen, vaan sortajan ylimmäiseen edustajaan maassamme. Sikäli terrorismia oikeampi nimitys Bobrikovin tappamiselle on poliittinen murha.

* * *

Muilta osin lehden kirjoitus Jussi Halla-ahosta oli kohtuullisen asiallinen ja mielenkiintoinen. Hänen poliittinen linjansa näyttäisi olevan lähellä omia ajatuksiani. Tosin siltäkin osalta toimittaja sijoitti juttuunsa pieniä tölväisyjä (esimerkiksi väitteen, että "työmarkkinapuhe on tarttunut Halla-ahoonkin", vaikka tartunnasta ei ole näyttöä).

Niinpä kopioin tähän lopuksi toimittajan muotoilujen sijasta muutaman eniten itseäni miellyttäneen suoran lainauksen Halla-ahon linjauksista.

Tästähän Halla-aho tunnetaan: "meillä on väestöräjähdyksen luoma ja kiihdyttämä muuttopaine. Tämä ongelma ei mene mihinkään, joten sen suhteen täytyy tehdä poliittisia ratkaisuja."

Itsekritiikkiäkin löytyy: "ongelma on ollut liikkeen omassa uskottavuudessa... Siinä meillä on paljon kehitettävää omassa toiminnassamme ja puolueessamme."

Erityisesti tämän soisi tulevan ymmärretyksi muuallakin kuin Perussuomalaisissa: "pystymme tulemaan toimeen sekä korkean että matalan verotuksen kanssa, kunhan menopuolella omaksutaan kansallismielinen lähestymistapa".

Tästä taas olen itsekin kirjoittanut usein (mm. täällä): "julkinen rahankäyttö täytyy priorisoida sellaisella tavalla, jonka veronmaksaja voi hyväksyä."

Kehitysmaihin "pitäisi mennä bisnes edellä ja rakentaa ratkaisuja, jotka hyödyttävät kaikkia osapuolia. Luopua perinteisestä eurooppalaisesta kehitysyhteistyöajattelusta, jossa eurooppalaiset kokevat maksavansa velkaa ja ostavat itselleen hyvää omatuntoa lahjarahalla."

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Helsingin Sanomat myrkytti tänään yhteiskunnallista keskustelua - reagoiko päätoimittaja kannanottonsa mukaisesti?
HS ajaa maahanmuutto-asioissa vähemmistön diktatuuria
Helsingin Sanomat valehtelee jälleen

10 kommenttia:

 1. Luin saman artikkelin klo 6 aamulla ja kiinnitin huomiota aivan samoihin toimittajan mielipiteisiin. Hyvä että joku toinenkin (ja varmaan tuhannet) puuttuu vääristeleviin valheartikkeleihin! Toinen perussuomalaisiin kohdistuva 'hyökkäys' tapahtuu syksymmällä kun HS mainostaman kirjailijan kyhäelmä 'Jatkosota' (?) näkee päivänvalon. Kova on pelko 'sivistyneistössä' kun pitää propagoida melkein joka artikkelissa kansallismielisiä ts heidän mielestään 'rasisteja' vastaan. Ja olihan siinä HS vielä kolmaskin artikkelin kyhäelmä 'Lauantai-essee' ihmisoikeuksista, jossa myös Halla-ahoa paneteltiin. OMG.

  Setarkos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nähdäkseni kyseessä olivat ns. suvaitsevat lisäykset, jotka kääntyvät useimpien lukijoiden mielissä tarkoitustaan vastaan.

   Poista
 2. Asian vierestä:
  Satuin huomaamaan Sputnik International Newsin sivulla luetuimman artikkelin Tsekistä. Ei taida Suomen mediat käsitelleet tätä:

  "Deputies in the Czech Republic voted overwhelmingly in favor of a constitutional amendment allowing ordinary citizens to carry arms and use them in case of a public emergency such as terrorism.

  Bikini model
  CC0 / PIXABAY /
  Atomic Bombshells: Female Candidates Strip Down to Bikinis to Win Internship at Czech Nuclear Plant (PHOTO)
  The Czech parliament has approved a constitutional amendment on security that allows ordinary citizens to take up arms against terrorists.
  "

  Nyt pelataan kovilla aseilla, kirjaimellisesti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linkki https://sputniknews.com/europe/201706291055076372-czech-republic-firearms-terrorism/

   Poista
 3. Ja lisää satelee Hesarilta:

  Jutussa ihmisoikeuksista toimittaja valehtelee.
  "
  Ihmisoikeudet ovatkin vastatuulessa. Talvella perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho (silloinen europarlamentaarikko) ehdotti, että pakolaisia Välimerestä pelastavia kansalaisjärjestöjä pitäisi rangaista."

  Toimittaja antaa ymmärtää, että Halla-aho kannattaa rangaistuksia ihmisten pelastamisesta. Totuushan on se, että rangaistuksia vaaditaan näiden ihmisten kuljettamisesta Italiaan lähimmän sataman sijaan.

  Alhaista, ah niin alhaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi Italian viranomaiset ovat heräämässä asiaan ja se tulee EU:n piirissä käsittelyyn.
   Toivotaan, että Italialaiset pitävät pintansa satamiensa väärinkäytöstä!

   Poista
  2. Julkisuudessa on esiintynyt väitteitä, joiden mukaan ihmissalakuljettajat tekevät yhteistyötä näiden "pelastajajärjestöjen" kanssa.

   Poista
  3. Niimpä! Kukahan näiden pelastajajärjestöjen laivojen toiminnan siellä merellä kustantaa?
   Ei se meriliikenne ihan ilmasta touhua ole joten jostain rahaa täytyy tulla.
   Ei kai vaan taas päädytä veronmaksajien kukkarolle ja uudestaan kun "turvapaikanhakijat" ovat saapuneet kohdemaahan...

   Poista
 4. Eiköhän Italian mafia ole touhussa mukana, niin paljon rahaa siinä liikkuu. Mafia osaa tunnetusti suostutella poliitikkoja. Tänään tuleekin sopivasti taasKummisetä telkkarista, kannattaa katsoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mafia lienee Italiassa yleensä mukana kaikessa, missä liikkuu suuri raha. Siten sen lonkeroiden ulottuminen Välimeren taksipalveluun tavalla tai toisella on enemmän kuin todennäköistä.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!