sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Jälleen vihateko Helsingin keskustassa

Suomessa näyttää toimivan viharyhmiä tai ainakin vihahenkilöitä, joiden laittoman toiminnan kohteena on perussuomalaisten vaalitoimisto. Tämänpäiväisen uutisen mukaan toimistoon on tehty lyhyen ajan sisällä jo toinen ilkivallanteko.

Käytännössä kaikki suomalaiset tuomitsevat vihapuheen, mutta tuomitaanko maassamme myös vihateot? Vai onko vaalitoimistoon kohdistuneella iskulla paljonkin ymmärtäjiä suomalaisten tai median piirissä.

Koska en usko ymmärtäjiä juuri löytyvän, odotan näkeväni ensi viikon lehdissä ja televisiossa runsaasti kannanottoja, joissa tällaiset demokratiaan kohdistuvat vihateot ja niiden tekijät tuomitaan ponnekkaasti. Siis samaan tapaan kuin aiemmin on tuomittu vihapuheet ja niitä esittävät vihapuhujat.

Erityisesti odotan vähä-älyisen natsihenkisen marginaaliporukan toimintaan ja puheisiin monesti huomiota kiinnittäneiden vihreiden ja vasemmistolaisten toimittajien tuomitsevat suomalaiseen politiikkaan kohdistuneen ilkivallan näkyvästi ja yksiselitteisesti. Siis esimerkiksi Ylen ja Helsingin Sanomien, joiden toimittajista valtaosa on ajatusmaailmaltaan vasemmistolaisia tai vihreitä.

Lisäksi olisi hienoa jos vihreät ja vasemmistonuoret järjestäisivät mielenosoituksen vihatekoja vastaan. Tai ehkä sellaisen voisi järjestää Päivi Lipponen, joka on aiemminkin ilmaissut halunsa marssien ja mielenosoitusten järjestämiseen.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Helsingin Sanomat aloitti vaalikampanjansa
Jyväskylän dosentti ehdottaa suomalaisten aivopesua
Kuinka paljon jalka-, lento- ja koripallo kiinnostavat?

8 kommenttia:

 1. Ymmärrän kyllä sarkasmin, kun sellaista näen, mutta pakko silti: epäilen, että Päivi Lipposen marssikengistä on kumi puhki. Näistä muista nyt puhumattakaan.

  VastaaPoista
 2. No ollaanko siellä puoluetoimistossa niin "kädettömiä"
  ettei osata asentaa kameroita siten että tekijät jäävät
  varmuudella filmille ??

  VastaaPoista
 3. Sillä kamerakuvalla ei taideta saada kiinni kavereita, koska todennäkösesti pitävät jotain naamiota, elleivät sitten ole niin pöljiä että haluavat naamasa kuvaan jäävän ...

  -jpt-

  VastaaPoista
 4. Siihen ikkunan ylälaitaan voisi asentaa sellaisen sprinklerin, että jos ikkunaa yrittää hajottaa, se ruiskuttaa päälle oranssia tahmeaa väriainetta, joka ei lähde pesussa pois. Sitten vain poliisille vinkkejä kirkkaan oransseista henkilöistä, jotka liikkuvat jossain päin Helsinkiä.

  VastaaPoista
 5. ... Lisäksi perussuomalaisten puoluetoimiston ikkuna oli panssarilasia, jota vandaali joutui hakkaamaan 15 minuuttia ennenkuin se särkyi. Jos ikkunassa olisi ollut hiljainen hälytyslaitteisto, poliisit olisivat ehtineet noukkia vandaalin putkaan.

  Tässä pari ehdotusta alkajaisiksi.

  VastaaPoista
 6. Koska Perussuomalaiset eivät edusta Toiseutta, kyseessä ei tietenkään ole mikään vihateko, vaan kansalaisaktivismi.

  Toinen ehdotus toimenpiteestä: Joka kerta kun puoluetoimiston ikkuna hajoaa, hajoaa myös Mustan kanin kolon ikkuna.

  VastaaPoista
 7. Käytännössä tämä tapaus on arkipäivää Suomessa eikä sikäli mikään merkittävä tapaus, joskin se paljastaa erittäin hyvin maamme henkisen tilan. Setan ikkunoiden töhriminen sai valtion ylintä johtoa myöten "tuomitsemaan" teon, mutta tätä ei taida kukaan olla tuominnut. Vasemmisto on onnistunut hyvin pyrkimyksessään saada omalle väkivaltaiselle toiminnalleen ymmärrystä ja oikeutuksen. Vasemmistoon kohdistuva väkivalta nähdään "äärioikeistolaisena" sortona, joka kohdistuu muutenkin valmiiksi vähäosaisiin eli tasa-arvon vastaisena toimintana.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!