maanantai 17. marraskuuta 2014

Suomalainen terroristijärjestö?

Suomesta on lähtenyt muslimimäärään nähden poikkeuksellisen runsaasti uskonsotureita Syyriaan. Jotkut heistä ovat jo löytäneet tiensä 72 neitsyen pariin. Loput joko jatkavat taisteluja tai palailevat Suomeen.

Suomalaiset uskonsoturit lienevät syynä siihen, että Arabiemiraattien liiton hallitus on listannut Suomen islam-seurakunnan terroristijärjestöjen listalle yhdessä Al Qaidan, Boko Harumin ja muiden ilmiselvien terroristijärjestöjen kanssa. Lähtijät eivät kuitenkaan tiettävästi ole kuuluneet tähän Suomeen täydellisesti integroituneiden tataarien muodostamaan seurakuntaan, vaan käsittääkseni Suomen islamilaiseen yhdyskuntaan.

Suomessa media onkin aivan varma siitä, etteivät arabiemiraattilaiset tarkoita terroristijärjestöllä Suomen islam-seurakuntaa, vaan kyseessä on käännösvirhe. Olen taipuvainen hyväksymään tämän selityksen.

Mutta mitä muuta järjestöä emiraattilaiset sitten voisivat tarkoittaa? Se on mediatietojen valossa epäselvää.

On hyvä, että suojelupoliisi haluaa selvittää mikä suomalainen järjestö - ja mistä syystä - on joutunut terroristi-listalle. Ehkäpä arabiemiraateilla on hallussaan sellaista tietoa, jota suojelupoliisilla ei ole.

Jos näin on, niin sen saaminen suojelupoliisin käyttöön ja sitä kautta listalle joutuneen järjestön tunnistaminen on ensiarvoisen tärkeää pyrittäessä ehkäisemään turvallisuusuhkia meillä ja muualla. Terroristien kanssahan ei kannata leikitellä.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Tukholmasta löytyi pommi
Kanada siirtyy kohti kontrolliyhteiskuntaa
Mitä meidän pitäisi tehdä maahanmuuttajanuorison väkivaltaiselle käyttäytymiselle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!