keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Korruptio lisää ebolan leviämisriskiä Sierra Leonessa

Afrikka on muita maanosia pahasti perässä hyvinvoinnin luomisessa. Epäilen, että tilanteelle on muitakin syitä kuin yli puoli vuosisataa sitten päättynyt imperialismin kausi.

Yksi mustan maanosan suurista ongelmista on korruptio. Sen törkeydestä saimme uuden esimerkin myöhään eilis-iltana.

Tapaus liittyy Länsi-Afrikassa jylläävään ebola-epidemiaan. Sierra Leonessa hautauksesta vastaavat työntekijät ovat nimittäin levitelleet kuolleita ruumiita mm. kaduille, siaraalan portille ja yhden johtajan toimistolle. Tarttuvan taudin leviämisvaara on ilmeinen.

Selitys työntekijöiden järjettömältä vaikuttavalle toiminnalle löytyy maan korruptioista. Ruumiita hautaaville on nimittäin luvattu palkkaan vaarallisen työn lisää. Sitä ei ole kuitenkaan kuulunut seitsemään viikkoon.

Viranomaisten mukaan keskushallinto on siirtänyt rahat alueelliselle toimijalle. Sen jälkeen bonusrahojen kohtalosta ei kuitenkaan ole tietoja. Vähän kuin Suomen kehitysapurahat, joista osa katoaa jälkiä jättämättä.

Kun kerran ebolasta puhutaan, niin siirrytään lopuksi korruptiosta mukavampaan uutiseen.

Liberiassa ebola-epidemia näyttäisi nimittäin laantuvan. Jos tämä pitää paikkansa, niin ehkä siellä on tehty oikein jotain sellaista, mikä on jäänyt huomaamatta muissa taudista kärsivissä maissa. Kannattaisikohan sierraleonelaisten katsoa mitä Liberiassa on tehty paremmin kuin naapurissa?.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Osta tanskalainen kinkku - saat kaupan päälle bakteerin
Afrikkalaiset aktiivisina - EU suunnittelee taakanjakoa
Ebola-epidemia ja afrikkalaisen tyhmyyden aiheuttama riski koko maailmalle


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!