torstai 20. marraskuuta 2014

Hiukkasen säälittäviä jihadisteja

Tuoreen uutisen mukaan Ranskasta lähteneet jihadistit ovat yllyttäneet ihmisiä hyökkäyksiin omaa maataan eli Ranskaa vastaan. Tämän ihmisryhmää vastaaan suunnatun kiihotuksen välittömänä syynä on se, että Ranksa ilmoitti tehostavansa jihadistien vastaista toimintaa Syyriassa.

Tämä uutinen ei kuitenkaan yllättänyt minua. Nämä ISIS:n kahjot ovat ennenkin uhonneet. Sen sijaan tuli jotenkin surullinen olo, kun huomasin samassa uutisessa tiedon, jonka mukaan neljännes Lähi-Itään sekasortoa ja onnettomuutta luomaan lähteneistä islamisteista on käännynnäisiä - jos tulkitsen oikein niin he ovat etnisiä ranskalaisia.

Länsimaat ovat luoneet kansalaisilleen sellaisen vapauden ja hyvinvoinnin, ettei maailmassa ole koskaan ollut mitään vastaavaa. Tätä taustaa vastaan tuntuu kummalliselta, että pieni osa kansalaisista tuntee näistä lähtökohdista vetoa ideologiaan, joka ei ole koskaan saanut aikaan kuin kurjuutta, takaperoisuutta, fanatismia, valheita ja alistamista.

Järkeviä syitä en tälle löydä. Ehkä nämä käännynnäiset ovat luonnehäiriöisiä, totaalisen tietämättömiä maailman historiasta, tyhmiä kuin saappaat tai yksinkertaisesti aivopestyjä. Ainakaan he eivät ole tasapainoisia, sivistyneitä, viisaita tai itsenäiseen ajatteluun kykeneviä. Mutta ehkä juuri siksi hiukkasen säälittäviä.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Suomalainen terroristijärjestö?
Tukholmasta löytyi pommi
Kanada siirtyy kohti kontrolliyhteiskuntaa

6 kommenttia:

 1. Ovat itseasiassa selvästikin enemmän sivistyneitä,viisaita ja itsenäisemmin ajattelevia kuin hyödylliset idiootit jotka kulttia julkisesti puolustelevat.Ovathan nimittäin huomattavasti paremmin sisäistäneet sen mistä kultissa on kysymys kun ovat allahin puolesta lähteneet kuolemaan...Myönnettäköön toki että se ei vaadi juurikaan muuta kuin auttavaa lukutaitoa mutta siitä huolimatta.

  VastaaPoista
 2. On olemassa ihmistyyppi joka ei voi vastustaa mahdollisuutta toteuttaa väkivaltafantasioitaan ilman pelkoa edesvastuuseen joutumista. Tämä ihmistyyppi viehättyy aina ja kaikkialla autoritaarisista diktatuureista, olivat ne sitten teokraattisia tai ihan vaan pelkkiä diktatuureja. Ideologialla ei ole väliä kunhan vain saa ryöstää, raiskata, kiduttaa ja murhata luvan kanssa jopa valtion virallisen syytesuojan turvin.

  VastaaPoista
 3. No eivät ne kyllä allahinsa puolesta kuolemaan ole menneet, vaan tappamaan.
  Tällaiset käännynnäiset ovat useimmiten ne pahnanpohjimmaiset. Kaikenlaisia uskoon tulleita narkomaaneja jne. Katselkaapas joskus kun minkä hyvänsä uskontokunnan aikuisena liittyneitä haastatellaan, niin aina sama laulu: Juoppoja, narkomaaneja ja muita kelkasta pudonneita tai niitä, jotka eivät siinä koskaan ole olleetkaan.
  Jos pitäisi aivopestä joku, niin kumman valitsisit:
  Ihmisen jolla on kaikki pääpiirteissään hyvin vai ihmisen, jonka minuus käytännössä jäänyt kehittymättä?
  Vähän Orwellia mukaellen, me tyhjennämme sinut itsestäsi ja täytämme itsellämme. Entäs jos tarviitseekin vain täyttää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa menivät juurikin kuolemaan.Se että sen pitää tapahtua vääräuskoisia tappaessa sattuu nimittäin olemaan AINOA varma tapa päästä paratiisiin neitsyitään raiskailemaan.Muillakin tavoin toki saattaa päästä mutta se ei ole ollenkaan varmaa.Medialta,kultin puolustajilta,niiltä "maltillisemmilta" muslimeilta yms et toki kyseistä faktaa tule koskaan kuulemaan sillä se ei sovi myyttisen rauhanuskonnon viralliseen imagoon.Voit toki lukea varmaan itsekin niin ei tarvitse elää uskossa..

   Poista
  2. No kirjojen mukaan epäilemättä näin. Olemme kuitenkin ihmisiä ja toimimme sen mukaisesti.
   Jos ihmiselle, jonka kyvyt eivät riitä omaa elämää koskevien päätösten tekoon annetaan valta päättää muiden elämästä ja kuolemasta, niin voit olla varma, että se valta ajaa kaiken muun edelle.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!