sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Myrsky viskilasissa paljasti valtionhallinnosta oivan säästökohteen

Pääministeri Alexander Stubb on ottanut kantaa ns. viskigateen, eli siihen, että aluehallintoviraston (avi) on sosiaalisessa mediassa väitetty kieltäneen kahta blogistia kirjoittamasta viskistä. Pääministerin mukaan  tämä "menee sellaisen holhouksen suuntaan, joka suoraan sanoen on mautonta. Jos blogeissa ei sovi kirjoittaa viskistä tai hyvistä sikareista, silloin meidän viranomaisillamme ei ole tarpeeksi tehtävää".

Stubb on mielestäni jättänyt johtopäätöksensä vain puoliväliin: jos kerran viranomaisilla ei ole tarpeeksi tehtävää, olisi pääministeri voinut samaan hengenevetoon todeta viranomaisia olevan liikaa. Näin hänelle olisi tarjoutunut silmien eteen aivan loistava valtionhallinnon kulujen säästökohde.

Stubb oli kuitenkin saanut väärää informaatiota, sillä avi ei suinkaan ole ollut yhteydessä blogisteihin. Sen sijaan se oli ollut yhteydessä suoraan Olut & viski expo -tilaisuuden järjestäjiin, jotka yhteydenoton seurauksena muuttivat tapahtuman nimen Olut expoksi. Minusta Stubbin puolinainen johtopäätös tai siitä avautuva säästökohde eivät tämän seurauksena muuttuneet mitenkään.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Lapsilisäriita paljasti demareiden todellisen karvan
Johtaminen julkisella sektorilla
Laittomat lakot ovat valtiovallan erityisessä suojelussa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!