tiistai 30. heinäkuuta 2024

Maailmanpolitiikan pilkkeitä

Venezuelan vaalit päättyivät odotetusti. Opposition mukaan ääniä sai eniten heidän ehdokkaansa, mutta voiton vei maan istuva presidentti Nicolas Maduro. Näin olleen maan asukkaat jatkavat elämäänsä sosialistisessa helvetissä myös tulevina vuosina.

Sivuhuomautuksena todettakoon, että meillä Suomessa noin kaksi viidestä äänestysikäisestä ihmisestä tahtoisi samaa. Erona Venezuelaan on kuitenkin se, että ainakin toistaiseksi hallitus muodostetaan meillä annettujen äänien perusteella. 

* * *

Viime aikoina on nähty outoja tapahtumia monissa maissa. Saksassa kemikaalitehtaassa, Ranskassa rautateillä ja Suomessa matkapuhelinverkostossa. Lieneekö kyseessä sattumien summa vai Putinin Venäjän organisoima matalan intensiteetin sota?

Jälkimmäinen vaihtoehto on asia, josta europarlamentaarikko ja kenraali Pekka Toveri on muistuttanut meitä. Ja josta kirjoitetaan myös kansainvälisessä sosiaalisessa mediassa. Ja joka toivottavasti otetaan vakavasti myös Suomen poliittisessa johdossa.

* * *

Tämän viikon jännitysnäytelmä nähdään kuitenkin mitä todennäköisimmin Libanonissa. Sikäläinen Iranin islamistihallinnon haarakonttori eli Hizbollah on ärsyttänyt Israelia - viimeksi tappamalla Golanissa israelilaisia lapsia ja nuoria.

Vaikka iranilaisten haarakonttori onkin maailman vahvimmin aseistettu terroristijärjestö, se jää täysimittaisessa sodassa juutalaisvaltion armeijan jalkoihin. Valitettavasti sodan jalkoihin jäävät myös aikanaan maan enemmistön muodostaneet libanonilaiset kristityt, joilla ei ollut järkeä huolehtia siitä, ettei sen maaperää käytettäisi terroristiseen toimintaan. 

Nykyisin Libanonin väestöstä 32 prosenttia on kristittyjä ja 68 prosenttia muslimeita. Eikä maan tulevaisuus näytä sen valoisammalta kuin minkään muunkaan muslimienemmistöisen valtion. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Will Russia Test NATO's Article Five?
Vasemmistolaisia vaalikiemuroita
Uusia "palestiinalaisia"

23 kommenttia:

  1. Yksi kaverini oli 1970-luvulla rauhanturvaajana Siinailla. Lomilla he pystyivät ajamaan autolla Israelin läpi Beirutiin, mitään ongelmia ei ollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastaan pian, eri asia on, onko siitä mitään hyötyä; kirjoita pian Proffa, niin laitan oman versioni.

      Poista
    2. Siis olen tämä vaatimaton A drop in the Ocean. Olisi niin "jumalattoman paljon asiaa", mutta mihin sen mahduttaisin...

      Poista
  2. Mutta Li Anderssoniin ja kumppaneihin voimme luottaa..jos he häviäisivat vaalit, he eivät missään nimessä syyllistyisi vaaliväärennys-vilppeihin, jatkaakseen maaiman parasta (konkursiin päätynyttä) hallintomuotoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koittakaapas etsiä VMPn Venezuela -uutisista sanoja "vasemmisto" tai "sosialis "!!
      - Veromedia(VMP) ei ole pystynyt kirjoittamaan ihanteestaan yhtään kertaa poliittisella määrityksellä
      -Hamas-pravdan yhdessä neljästä jutusta oli yksi osuma. Toki sensuroimatta jääneistä kommenteista löytyi muutama lisää.

      Monet veromedian agendan vastaiset haut johtavat usein vastaukseen: "lue uusimmat koronapäivitykset .. " vuodelta 2020!!

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Kuinka joku voi äänestää vastaan maailman oikeudenmukaisinta yhdyskuntasysteemiä vastaan? sellaisten äänet on deletoitava

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. edes muurahaiskeon.. yhteiskunnan..työläismuuraisten ei tarvi äänestää

      Poista
    2. jah..siis kekomuurahaisten yhteiskunta..on toimiva..yhteiskunta järjestelmä.. sama mehiläisillä... Kuningatar ohjaa..ei tarttee vaaleja, vähän niingö vaiks Stalin..Paitti se muurahaiskuningatar on täysin riippuvainen työllisistään

      Poista
  5. Suvakki oppi-kirjan ensimäinen sääntö; Rasistien mielipiteet pitää sivuuttaa mahdollisimman sujuvasti, kiinnittämättä niihin huomiota. Näin sanoo vaiks virallinen opetus-ohjelma

    VastaaPoista
  6. ja luennoitsija ( vittupäinen suvakki tantta) määrittelee sen, kuka on rassisti tai muuten vaan ei omaa puhevaltaa

    VastaaPoista
  7. IL eilen

    Yhdysvalloilta uusi 1,7 miljardin dollarin tukipaketti Ukrainalle

    Yhdysvallat julkisti maanantaina tukipaketin Ukrainalle, jonka arvo on kokonaisuudessaan jopa 1,7 miljardia dollaria. Aiheesta uutisoivat Reuters ja AFP.
    Pakettiin sisältyy noin 200 miljoonan dollarin arvosta kalustoa Yhdysvaltain armeijan varastoista sekä 1,5 miljardin edestä tilauksia Yhdysvaltain aseteollisuudelta.

    https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/c145fdaa-f841-4690-9c74-e1c824e5e6ab

    VastaaPoista
  8. Yle 11.7.2024

    "Yhdysvaltain ulkoministeri Anthony Blinken vahvisti keskiviikona Naton huippukokouksessa Washingtonissa F-16 -hävittäjien olevan matkalla Ukrainaan."

    https://yle.fi/a/74-20099244

    VastaaPoista
  9. Reaalimaailma ei oikeasti jakaudu eurooppalaisella uudella ajlla syntyneiden ja kehittyneiden tiedonalojen antaamiin aitauksiin -- ei todellisuus jakaudu "fysiikkaan" ja "kemiaan" tai muihin luonnontieteiosiin. Todellisuus on yksi ja jakamaton, ja opilliset ajatusaitaukset ovat ihmisen omien korvien välissä.

    Ihmistieteissä jaot ovat vielä harhaisempia kuin luonnontieteissä -- ei ihmisessä ole erikseen "psykologiaa" ja "sosiologiaa", vaan esimerkiksi ihmisen kehityys niin lajina kuin yksiklöinäkin on kokonaisvaltainen tapahtuma, jota toki voidaan kuivata ja selittää jonkin tiedollisen ajatusaitauksen ajatustyökaluilla -- mutta eivät saha ja kirves itsessään sisällä mitään "totuutta", vaan niitä voidaan käyttää mitä erilaisimpiin tarkoituksiin.

    Uuden ajan uusien tiedonalojen kohtalona oli, että tavoitellessaan kartesiolaisen rationaalisuuden mukaista "korrspondenttista" totuudellisuutta ne jakautuivat ja pirstoutuivat sisäisesti tutkimuskohteiden ja koulukuntien edellyttämillä tavoilla, ja niin "opillisesta" ajattelusta tuli kartesiolaisen rationaalisuuden irvikuva -- Yhtäältä tiedämme yhä enemmän yhä vähem,mästä, toisaalta opilliset, tiedolliset ja aatteelliset identiteetit sulivat toisiinsa, ja nyt elämme eräänlaisessa riemunkirjavien "ismien" maailmassa, jossa jo jonkin "ismin" opillinen käsitteistö riittä antamaan käsiteltäville asioille tiedollista auktorisointia.

    Niinpä näistä käsitemaailmoistamme ei synny eikä ole odotettavissa mitään sellaista tositietoa josta olisi apua yrityksissä oppia jotain historiasta tai hallita asioita oikeasti. Ihminen on lajityypillisesti, lähtökohtaisesti ja olemuksellisesti sosiaalinen laumaeläin, ja jo alkulaumoja organisoinut "valta" kaikessa maagisuudessaan määrää edelleen yhteisöjen sisäistä järjestystä, eikä millään poliittisella "ismillä" sitä tosiasiassa voi miksikään muuttaa.

    "Ismit" toki puhuttelevat yksilöitä -- ne ovat eksyksissä olevien yksilöiden tarvitsemia identiteettejä, kunkin kielellisen ja yhteisöllisen orgaanin ikiomia kosketus- ja tartuntapintoja siihen mitä maailmassa tapahtuu.

    Mutta oikeasti reaalimaailma ei jakaudu sen enempää fysiikkaan ja kemiaan kuin kapitalismiin ja sosialismiinkaan. Itse asiassa edesmennyt N-liitto oli maailman taloushistorian toistaiseksi tehokkaimmin valtaa ja vaurautta harvojen käsiin koonnut "kapitalistisin" valtio.



    VastaaPoista
  10. Mielestäni Pekka Toverin sanomiset pitäisi ottaa vakavasti. Tavat käydä sotaa ovat viime vuosikymmeninä muuttuneet kovasti. Nuo viimeaikaiset tihutyöt täällä Suomessa saattavat hyvinkin olla vaikka valtiollisen toimijan "työharjoittelua" vakavampaa iskua varten.

    Ajatellaan vaikka kantaverkkoamme. Suomessa on suurjänniteverkkoa tuhansia kilometrejä ja suurin osa siitä on asumattomilla seuduilla.

    Jos noiden viimeaikaisten ilkitöitten takana on valtiollinen toimija joka päättää iskeä seuraavaksi kantaverkkoon, niin silloin on vitsit vähissä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toverin ja muidenkin kannattais odotella poliisin tutkimuksia.
      Muistetaan että niin vesitornit kuin antennimastot ovat useimmiten syrjässä ihmisiltä ja otollisia nuorten ilkivallanteoille. Ja ainakin antennimastoissa lienee kuparia...

      SK

      Poista
    2. No miksiköhän ne viimeisimmät maston kaatajat eivät sitten pöölineet sitä kuparia kun saivat maston nurin?
      Kaverin puolesta kyselen...
      Huru-ukko

      Poista
  11. "viimeksi tappamalla Golanissa israelilaisia lapsia ja nuoria" - sanoi professori.
    Oliko viikko sitten kun kaikki Israelin ei juutalaiset olivat arabeja jotka kuuluisi karkottaa maasta.
    Nyt on näemmä mielipide muuttunut, ja arabitkin ovat Israelilaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä sinä oikein horiset? jotain ongelmia sisälukutaidon kanssa sinulla?

      Poista
  12. Lukutaidon ja luetun ymmätäminen hakusessa?

    VastaaPoista
  13. Yle tänään

    Libanonista iskettiin Israeliin, ainakin yksi siviili kuollut

    Ainakin yksi israelilainen siviili on tiistaina kuollut Libanonista käsin tehdyssä raketti-iskussa, israelilaismedia N12 kertoo.

    https://yle.fi/a/74-20102227

    Israelin armeijan mukaan Libanonista on tiistaina ammuttu kymmenkunta rakettia, joista yksi osui Pohjois-Israelissa sijaitsevalle HaGoshrimin kibbutsille, aiheuttaen yhden kuolonuhrin.

    Israel itse iski yön aikana noin kymmeneen äärijärjestö Hizbollahin kohteeseen Etelä-Libanonissa. Iskuissa kuoli Israelin mukaan yksi Hizbollahin taistelija.

    VastaaPoista
  14. HS tänään

    Cecilia Sundbergin lapset tietävät, ettei pihalle saa jäädä yksin leikkimään – Ihmiset pelkäävät jo liikkua ulkona pienessä ruotsalaiskaupungissa

    HS Södertäljessä|Södertäljen kaupungissa on käynnissä väkivallan aalto. Poliisin mukaan käynnissä on yhtä aikaa kaksi eri konfliktia, joista toinen on käynnistynyt jo syksyllä 2022. Paikallisten mukaan jengien väkivaltaa ei pääse pakoon.

    https://www.hs.fi/alueet/art-2000010590831.html

    VastaaPoista
  15. "Erona Venezuelaan on kuitenkin se, että ainakin toistaiseksi hallitus muodostetaan meillä annettujen äänien perusteella"

    Hallitus kokoonpano on yleensä sovittu jo ennen vaaleja suomessa äänimäärästä riippumatta siinä on RKP joka valitsee hallituskumppaninsa. Suomessa äänestyskäyttäytyminen ei juurikaan vaikuta hallituksen muodostamiseen vaan se valitaan yleensä mahdollisimman kauas yleisestä mielipiteestä ja ajetuista asiosta, vain valtion yritysten sosialisointi sijoittajille ja puolueiden taustavaikuttajille on varmaa..

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!