keskiviikko 17. heinäkuuta 2024

Impotenssi, häpeä ja nöyryytys

Vladimir Putinin johtaman Venäjän ystäväjoukko pienenee kuin pyy maailmanlopun edellä. Nyt on vuorossa Armenia, jonka Moskovan nero jätti taistelemaan yksinään Azerbaidzanin kanssa näiden päätettyä liittää armenialaisten asuttaman Vuoristo-Karabahin alueen itseensä. 

Tämän seurauksena armenialaiset ovat hakeutuneet sotilaalliseen yhteistyöhön Yhdysvaltain kanssa. Tällaisesta puolenvaihdosta olisi aiemmin epäilemättä seurannut rankaisujoukkojen lähettäminen kouluttamaan Moskovalle epälojaalia entistä liittolaista, mutta Putinin "erikoisoperaation" takia Moskovalla ei ole ollut edellytyksiä toteuttaa haluaan. 

Niinpä on mahdollista, että Armenia siirtyy vähitelleen kokonaan osaksi läntistä maailmaa. Ja pyrkii syventämään nykyisen yhteistyönsä Euroopan Unionin kanssa jossain vaiheessa jäsenyydeksi. 

Itse asiassa armenialainen yhteiskunta täyttää jo nykyisellään Unioniin liittymisen ehdot ja voi halutessaan jättää hakemuksensa. Nähtäväksi siis jää, missä vaiheessa se myös tekee näin. Samoin kuin se, kuinka Euroopan Unioni suhtautuu sen hakemukseen.  

* * *

Tässä mielessä Ukraina on tekemässä armenialaisille suurta palvelusta, koska venäläisillä ei Ukrainan sodan takia ole juuri nyt kykyä sotilaalliseen invaasioon tai edes tehokkaaseen ei-sotilaalliseen häirintään. Ja siksi Armenialla on halutessaan mahdollisuus saavuttaa hakemuksensa kanssa edistystä hyvinkin nopeasti. 

Lisäksi sotilaallisen yhteistyön kehittäminen Yhdysvaltain kanssa tarjoaa ajan myötä yhä vahvemman suojan venäläisten sotilaallisia toimia vastaan. Ja aiheuttaa Vladimir Putinille entistä suuremman huolenaiheen sekä alleviivaa hänen yhä ilmeisemmäksi käyvää kyvyttömyyttään Venäjän diktaattorina.

Siksi on helppo uskoa, että Vladimir Putin seuraa juuri nyt erittäin tarkasti USA:n presidentinvaaleja toivoen, että niiden voittajaksi selviäisi Donald Trump varamiehensä James D. Vancen kanssa. 

Jälkimmäinenhän on todennut, ettei välitä siitä, mitä Ukrainalle tapahtuu. Ja siksi venäläisessä mielessä on epäilemättä herännyt toive siitä, ettei USA välittäisi myöskään Armeniasta, mikäli yllä mainittu kaksikko pääsisi valtaan.

Jos näin kävisi, joutuisi myös Eurooppa ottamaan kantaa Armenian kysymykseen. Ja senkin osalta edessä olisi nöyryytys, koska maanosan suurten valtioiden sotilaallinen kyvykkyys osoittautuisi jälleen kerran olemattomaksi - suorastaan häpeälliseksi impotenssiksi. 

Nähtäväksi siis jää, pysähtyykö venäläisen imperiumin rapautuminen USA:n poliittiseen muutokseen ja suurten eurooppalaisten valtioiden kyvyttömyyteen? Vai ottavatko Trump ja Vance puheistaan huolimatta valtaan päästessään vastuun demokraattisen maailman johtajina ja jatkavat vapauteen pyrkivien kansojen tukemista? 

Ja pääseekö presidentti Putin näin historiankirjoihin miehenä, jonka valtakaudella venäläinen imperialismi koki nöyryyttävän tappion. Vai toteutuuko sittenkin hänen jo katoamassa ollut haaveensa tulla muistetuksi uutena Stalinina, joka palautti Venäjän mahdin. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Putinin ymmärys ja jumalien välinen taistelu
Etninen puhdistus - alaviite
Kiina osoittaa Putinin Venäjälle paikan

28 kommenttia:

  1. Onko se Armenia edes eurooppaa? Jos EU:iin otetaan mikä tahansa maa joka täyttää unionin vaatimukset, niin eikö Israel olisi silloin ensimmäinen. Tai vaikka Japani, se varmaan täyttää unionin reunaehdot ja on hyvä maksaja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se riippuu Euroopan rajojen määritelmästä. Wikipedian mukaan "rajan katsotaan tässä kohdassa tavallisimmin kulkevan Kaukasus-vuoristossa Venäjän etelärajan kohdalla tai lähellä sitä, jolloin Georgia, Armenia ja Azerbaidžan luetaan Aasiaan kuuluviksi. Kun viimeksi mainitut kuuluivat vielä Neuvostoliittoon, ne luettiin kuitenkin toisinaan Eurooppaan kuuluviksi ja maanosien rajan katsottiin kulkevan Neuvostoliiton silloista etelärajaa Kaspianmereen saakka."

      Poista
    2. Mutta, noin realisisestihän eurooppa ja aasia ovat samaa mannerlaattaa, tai ainakin naimisissa keskenään

      Poista
  2. Armenian BKT on Wikipedian mukaan sijalla 131. Jos EU hyväksyisi sen, taitaisi Suomi saada taas lisää tuettavia ja koko unioni lisää "siirtolaisia".

    VastaaPoista
  3. Armeniassa on alle kolme miljoonaa asukasta. Kyllä se EUn kuormastoon mahtuu, jos ehdot täyttyvät. Charles Aznavour on sukujuuriltaan armenialainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli. Siis C A (1924 - 2018) on edesmennyt, hieno lauluääni hänellä oli.

      Poista
  4. Armenian talouskelpoisuuteen en ota kantaa, mutta sen poliittinen merkitys lienee huomattavasti suurempi, lähinnä EU ja itäblokki-akselilla; putin jäänee historiaan juuri tästä syystä: hän on palauttanut ko. vastakkaisajattelun.
    putin on salamurhan kandidaatti, ellei sitten koe idolinsa, stalinin kohtaloa sairauskohtauksen kautta.
    Jos Lavrov ja Peskov selvinneevätkin putinin jälkipyykistä, niin luulen että Medvedev kokee Berijan kohtalon.

    VastaaPoista
  5. Hienoa.. Lisää maksettavaa Suomelle. Ainoa asia mikä Suomen pelastaisi, olisi eu ero ja äkkiä. Tuskin onnistuu edes ryssien lähettämien 3 maailman loisien esto maahamme, sillä eu alkoi vatuloimaan maamme rajalakia. Eli eihän Suomi voi edes omista rajoistaan päättää.

    VastaaPoista
  6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  7. Se että Armenia täyttää jo nykyisin Euroopan unioniin liittymisen ehdot, ei vaadi paljoa, sillä täyttihän ne ehdot muun muassa rupuvaltio Kreikkakin aikoinaan. Noissa surkimusvaltioissa se kiteytyy koko EU:n kurjuus. Sen ainoa todella vahva valtio erosi siitä joku aika sitten. Jäljellä olevista vahvoista valtioista Ranska on vain ydinaseidensa puolesta vahva ja Saksa pelkästään taloutensa puolesta. Loput 25 valtiota ovat enemmän tai vielä enemmän surkimusvaltioita.

    Pitäisi ymmärtää että 0+0+0=0. Kun 27 lammasta kerätään yhteen, ei ne yhdessä muodosta leijonaa, vaan määkivän lammaslauman kuten koronakriisin ja Ukrainan sodan aikana olemme saanet huomata. Minä en sitten ymmärrä minkä ihmeen takia Euroopan unionia laajennetaan haalimalla siihen kaikki surkeimmat laitavaltiot mitä Euroopan rajoilta löytyy. EU ei ole niistä vahvistunut vaan päinvastoin heikentynyt kuten olemme saaneet nähdä. Kaikki ne Euroopan valtiot jotka liittyessään Euroopan unioniin olisivat vahvistaneet sitä, ovat jättäytyneet ulkopuolelle. Kuten Islanti, Sveitsi ja Norja tekivät.

    ON SE IHMEELLINEN TUO USKON VOIMA! Jos joku uskoo siihen että Jeesus käveli vetten päällä ja nousi kuolleista, ei ole läheskään niin outoa kuin se että sivistyneenä pidetty nykyajan suomalainen uskoo Euroopan unioni nimiseen HOURU-UTOPIAAN vaikka on viimeiset 30 vuotta saanut omin silmin nähdä että EU ei ole saanut mitään muuta kuin uusia ongelmia aikaan meille suomalaisille. Ja vaikka EU natisee koko ajan liitoksissaan, niin usko vain vahvistuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri noin!
      Mutta täydellistetty EU-diktatuuri on planeettamme rikolliselle, tavallisen tallaajan vihollis-"eliitille" askel sen tavoitteena olevaan harvainvaltaiseen, tyrannimaiseen maailmanhallitukseen.
      "Salaliittoteoriaa, salalliittoteoriaa" vahvistavat HS-Brysselin Pravda ja sitä suomalaisen "laatumedian" lippulaivana pitävät, kuten monet itseään ns. intellektuelleiksi katsovat.

      Poista
    2. HS-Brysselin Pravda on suomalaisen PROPAGANDA-median lippulaiva, vahvana tukenaan ennenkaikkea verorahoitteinen Yle, jonka propaganda-agendaa Rockefellerin Trilateraalisen komision jäsen Merja Ylä-Anttila toteuttaa, feodaaliherraansa nöyrästi totellen.

      Poista
  8. Sokeaa on eu usko. Hulluja mielisairaita on jokainen eu mielinen, ja niitä riittää. Noiden eu kannatus ei lopu vaikka eu tappaa koko Suomen.

    VastaaPoista
  9. Turkki, Ukraina, Georgia ja nyt Armenia EU:iin? Vai ei länsi pyri laajenemaan itään päin? Siitähän Ukrainan sodassa on Venäjän kannalta juuri kyse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei länsi laajene itään vaan yhä itäisemmät valtiot pyrkivät osaksi länttä. Ja siihen yksi merkittävä syy on näiden valtioiden asioihin kerta toisensa jälkeen sotkeentuva venäläinen imperialismi. Tämänhän minun ikäluokkani joutui kokemaan omakohtaisesti myös suomettuneessa Suomessa.

      Se on sitten eri asia, onko näiden armenioiden liittyminen länteen niissä asuvien ihmisten eli esimerkiksi suomalaisten kannalta järkevää. Ainakaan taloudellisesti se ei näyttäisi olevan sitä.

      Poista
    2. Sotkeutuu ryssät, juu. Mutta eihän eu sotkeudu mutenkään itsenäisen maan asioihin, kun eihän eu päättäjät voi tuollaista tehdä kun eihän heitä ole kansa asemaansa edes äänestänyt... Eihän?.. Suomi vedettiin helvetiin silloin eu liitos sinetöitiin.

      Poista
    3. No kuinkas se Eu sotkeutuu niiden asioihin? tekee kauppaa mokomat, mutta muuten miten? eihän EU:lla ole edes sellaisia omia toimielimiä jotka voisivat sotkeutua. EU on niin heikko ja ekava ettei se tuollaiseen kykene joten syytökset siitä ovat lähinnä naurettavia.

      Poista
    4. Miten tuon väännit. Eu sotkeutuu joka maan asioihin jotka siihen liimataan. -suomi ei voi päättää rajoistaan ja tuhansia muita asioita jotka ei kuulu muulle kun Suomelle, mutta silti eu sanelee kaikki mitä saa tehdä ja mitä ei. -sama se on mikä perähikijä liittyy eu:n siellä alkaa lopulta sama eu käskytys mikä joka eu maata kohtaa.

      Poista
    5. Kyllä, siihen kuuluvien maiden asioihinhan se puuttuu joka asiassa. Mutta tuossahan oli väite että puuttuisi niiden maiden asioihin jotka eivät ole jäseniä. Ei puutu kun ei pysty. Toki puuttuisi jos pystyisi, mutta ei EU:lla ole rahkeita ja päättäväisyyttä sellaiseen.

      Poista
  10. Trump haluaa Euroopan maksavan osuutensa puolustuskuluista, isolationalismi ei liene Donaldinkaan ismi. Läntien media haluaa tahallaan ymmärtää väärin Trumpin väkevän retoriikan. Vance on kuitenkin vain apulaispressa. Tosin aivan toista kaliberia kuin nykyinen varapressa.

    V-VF

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomi maksaa ainakin omansa ja ylikin. Jos joku haluaa laskea paljon, ei kannata juoda kahvia samaan aikaan, saattaa lentää näppäimille. Hehkutettiin natoa sillä että siitä ei ole Suomelle taloudellista haittaa. Toisin on. Joka natomaan pitäsi hoitaa oman maan sotavoimat ja päivittää ne kuntoon, ei mättää usaan sentin, senttiä.

      Poista
  11. Huomautan aina uudelleen siitä, ettei meille missään oppilaitoksessamme opeteta mitään olennaista omasta eurooppalaisesta kulttuuri- ja ajatusperinnöstämme, vaikka se on ihmisen historiassa ollut jotain aivan ainutlaatuista.

    Emme enää käytä käsitteitämme kuvataksemme ja selittääksemme niillä sitä mitä oikeasti on olemassa ja mitä maailmassa tapahtuu -- vaan ihan vapaaehtoisesti olemme amputoimassa omaa käsitteellistä ja tiedollista ajatteluamme. Surkein saavutukaemme on "Wikipedia", joka edustaa nimenomaan yliyleistävien yleiskäsitteiden varaan kyhättyä "tietosanakirjatietoa", jolla reaalimaailmasta ei saada mitään otetta vaikka yleiskäsitytteet antavatkin yleispätevyyden leiman.

    Ajatelkaas uutistekstiä: ""HENKILÖ PUUKOTTI TOISTA HENKILÖÄ"" (yle) -- Voisiko reaalitodelisuutta enää täydellisemmin häivyttää näkyviltä? Orwellkin olisi tuosta uutisotsikosta ylpeä.

    Yliyleistävän käsitteenkäytön rinnalla elävät sitten ylimittaiset hallintokoneistot, esimerkiksi sellainen täydellisesti epäeurooppalainen molokki kuin EU. Se on viimeinen naula eurooppalaisella uudella ajalla kehittyneiden kielellis-kulttuuristen kansalisvaltioiden ja niille -- ja vain nille -- ominaisen, erityiseen "edustuksellisuuden" kognitioon perustuvalle demokratialle. EU-poliitikot ovat kaiken demokratian irvikuvia.

    Äiti-EU, Mutti, sanoi yhteen hengenvetoon, että "maahanmuuttopolitiikka on epäonnistunuit täydellisesti". Ja kohta toiseen hengenvetoon, että "islam kuuluu Eurooppaan". Ja täydestä meni, kumpikin fraasi riitti niin kannattajille kuin vastustajillekin. Kun kohta taas jossakin "henkilö puukottaa toista henkilöä", sekin menee jo ihan täydestä.

    Tosiasia on, ettei eurooppalaisen uuden ajan ajatushistorialle ole koskaan eikä missään mitään vertaa. Se on ollut avan erityinen, ihan tiettyyn aikaan ihan tiettyjen kulttuuristen edellytysten ja ehtojen pohjalta syntynyt, ihan tiettyjen kognitiivisten ominaisuuksien läpäisemä ajattelulaatu -- josta meille ei opeteta mitään yhdessäkään koulussamme.

    Meille opetetaan vain, että "maailman kaikki ihmiset ovat pohjimmiltaan samanlaisia" ja "ihmisyys on yksi ja jakamaton".

    Ja eikö muka tapahdu niin, että ihmisyys puukottaa toista ihmisyyttä? Mitä?

    VastaaPoista
  12. Mielestäni, ja pyydän etukäteen anteeksi, professori on yksi hyväuskoisista hölmöistä. Putin ja Venäjä psykoosiin sairastuneista. EUn laajeneminen, liittovaltio kehitys, jossa Suomi on äänetön maksumies, kehitys hyväksytään koska EUn täytyy olla yhtenäinen, koska Putin, Venäjä.
    Suomessahan ei ole enää oppositiota. Rajalaki on näytelmä jossa kaikki voitti. Kannattajat ja vastustajat.
    Pitäisi ymmärtää että poliitikkomme ja media yhdessä vievät Suomea ja suomalaisia kohti tulevaisuutta jossa meillä ei ole päätäntävaltaa. Perussuomalaiset on tästä hyvä esimerkki, mestareineen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Komissio, komissaarit ja neuvostot Euroopan Liittovaltiossa:
      Itäisessä Neuvostoliitossa oli 15 komissaaria, jotka eivät olleet kansan vaan heidän itsensä valitsemia. Suomalaisista pisimmälle pääsi Otto Wille Kuusinen, joka kuului Neuvostoliiton kommunistisen puolueen keskuskomiteaan, sihteeristöön ja puhemiehistöön (poliittiseen toimikuntaan).

      Läntisessä Neuvostoliitossa on 27 komissaaria, jotka eivät myöskään ole kansan vaan heidän itsensä valitsemia vallanpitäjiä. Italian suhteen ei voi olla kenellekään epäselvää, etteikö tiedostusvälineiden omistaminen ole tie valtaan. Läntisen Neuvostoliiton uusi Otto Wille Kuusinen on Cai-Göran Alexander Stubb, joka on jo pitkään on ollut taustapiruna valmistelemassa Euroopan Unionin perustuslakia ja kansallisvaltioiden hävittämistä aivan kuten itäisen Neuvostoliiton aikoina tehtiin. Tänään sodat ovat paperisotia eli yhteiskunnat muutetaan ja alistetaan uuteen Neuvostoliittoon mukamas vapaaehtoisesti kun byrokraatit kirjoittavat yli 100.000 sanaa sisältävän perustuslain EU:lle, jota ei pirukaan pysty lukemaan. Cai-Göran Alexander Stubbin väitöskirjan aiheena oli "Euroopan Unionin joustava yhdentyminen". Samanlainen projekti oli myös O.W.Kuusisella ja hänen Terijoen hallituksellaan.

      C.G.A.Stubb on nopein mahdollinen juoksupoika (maratoonari) "Pojulle" ja Euroopan Suurteollisuuden Pyöreän Pöydän järjestölle, joka luotiin julkisivuksi Bilderberg-ryhmän eurooppalaisille jäsenille. Stubb haluaa Turkin, Albanian, Ukrainan, Moldovan ja Georgian pikimiten EU:n uusiksi jäseniksi, jotta Suomeen saataisiin halpaa työvoimaa ja jotta nämä maat voitaisiin nostaa samalle tasolle Suomen kanssa eli käytännössä "albanialaistaa" Suomen palkkataso...
      Koko artikkeli: http://www.neuvostoliitto.eu/

      Poista
    2. Läntisen Neuvostoliiton "sananvapautta":
      "Massiivinen poliisiratsia: Saksa kieltää ”äärioikeistolaisen” sanomalehden",
      https://www.kansalainen.fi/massiivinen-poliisiratsia-saksa-kieltaa-aarioikeistolaisen-sanomalehden/

      Poista
    3. "Läntisen Neuvostoliiton uusi Otto Wille Kuusinen on Cai-Göran Alexander Stubb, joka on jo pitkään on ollut taustapiruna valmistelemassa Euroopan Unionin perustuslakia ja kansallisvaltioiden hävittämistä aivan kuten itäisen Neuvostoliiton aikoina tehtiin.": Aitoon Coudenhove-Kalergi-tyyliin:
      Stubb: ”Itäkeskukseen kun menee, se on kuin Somalia. Se on hieno paikka”

      Julkaistu 29.08.2015.
      "Olen käynyt siellä ja kyllä tuntui ihan siltä, että olen kotona", Punavuoren vastaanottokeskuksessa oleskeleva somalialaisäiti vastasi hymyillen.

      Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) kävi yhdessä sisäministeri Petteri Orpon (kok.) kanssa tutustumassa turvapaikanhakijoiden tilanteeseen Punavuoren vastaanottokeskuksessa Helsingissä.
      Somalit Itiksessa"!

      Poista
    4. Valitettavasti viime presidentinvaalien toisella kierroksella oli vaihtoehtoina vain rutto tai kolera!

      Poista
    5. Ja Björn Wahlroos tuki rahallisesti noita molempia, muttei Jussi Halla-ahoa.

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!