keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Ottaako Soini Rinteestä selvää?

Timo Soini kommentoi tänään Antti Rinteen aiemmin Ylelle antamaa lausuntoa, jonka mukaan Kreikan tulisi jo tulla toimeen omillaan. Perussuomalaisten puheenjohtajan mukaan Rinteen kommentti avaa seuraavalle hallitukselle mahdollisuuden muuttaa Suomen linjaa Kreikan tukipolitiikassa.

Toisin sanoen Soinin ja Rinteen yhteisymmärryksen pitäisi kaiken järjen mukaan pistää suomalaisten veronmaksajien kukkaro kiinni. Samalla Soini toteaa, että Rinteellä saattaa kuitenkin olla mielessään myös äänten kalastelu.

Tässä asiassa kukaan ei tietenkään voi aavistaa, mitä Rinne todella tarkoitti. On kuitenkin erinomaista, että Soini otti heti kiinni lupauksista, ettei näissä vaaleissa käy samoin kuin edellisissä, jolloin SDP:n edellinen puheenjohtaja onnistui taitavalla EU-aiheisella retoriikalla kääntämään tulossa olleen murskatappion demareille siedettäväksi vaikka myöhemmin väänsikin lupauksensa takuuksiksi. 

Jäämme siis odottelemaan vaaleja ja etenkin niitä seuraavia hallitusneuvotteluja. Silloin näemme onko Rinne tosissaan vai flirttaileeko vain herkkäuskoisten kanssa. Ennen vaaleja pääsemme tästä selvyyteen vain siitä tapauksessa, jos Kreikan tilanne kriisiytyisi niitä ennen!

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Epädemokraattisen EU-journalismin kukkanen
Suomen, Saksan ja Kreikan talouksien kohtalonyhteys
Puolueiden kannatusluvut liikkuvat edelleen4 kommenttia:

 1. Demarit pelaavat vaalipeliä, Rinteeseen muutenkaan en luota yhtään.

  VastaaPoista
 2. Rinne vain vetää herkkäuskoisia höplästä. Sehän on demarien tapa ollut jo kymmeniä vuosia.

  VastaaPoista
 3. Pahoin pelkään, että Rinne vetää samalla tavalla höplästä kuin Urpilainenkin viime vaaleissa. Valitettavasti.

  VastaaPoista
 4. Rinteessä on ruumiillistunut se vanha sanonta, jonka mukaan poliitikolta voi ajatus katketa, mutta puhe ei koskaan. Ja Rinteen jutut todella ovat mitä milloinkin ja kuta kulloinkin. Ei niillä ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa eikä Rinteen omien tekemisten kanssa eikä edes huomisen jutuilla tämän päivän juttujen kanssa.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!