torstai 30. huhtikuuta 2015

Katastrofi tarjoaa perversseille sairaan taivaan ja uhreille helvetin

Länsimaat lähettävät usein virallisia tai vapaaehtoisia avustusjoukkoja maailman kriisipesäkkeisiin. Esimerkiksi äskeinen Nepalin maanjäristys on järkyttänyt syvästi turvalliseen länteen tottuneita ihmisiä. Niinpä lännestä on virrannut apuaan tarjoavia niin paljon, että Nepalin hallitus on pyytänyt ettei heitä tulisi enää lisää.

Toinen päivän pikku-uutinen kertoo siitä, kuinka ranskalaiset lähettivät sotilaitaan turvaamaan keskiafrikkalaisia lapsia pakolaisleireihin. Nyt YK epäilee näiden syyllistyneen "suojelemiensa" poikien seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Ei voi kuin ihmetellä perverssien ihmisten häikäilemättömyyttä. Kun pedofiilien toiminta on vaikeaa länsimaissa, keksivät nämä homopedofiilit värväytyä armeijaan päästäkseen toteuttamaan sairaita taipumuksiaan maailman heikoimpien kustannuksella.

Edelle kommentoimani uutiset osoittavat mielestäni kaksi asiaa. Ensinnäkin länsimaista löytyy valtavan paljon ihmisiä, jotka ovat valmiita panemaan itsensä likoon maailman parantamiseksi. Valitettavasti tämän toiminnan kääntöpuolena lännestä löytyy myös ihmisiä, jotka kaikessa hiljaisuudessa ovat valmiita riskeeraamaan tulevaisuutensa käyttääkseen hyväksi maailman hädänalaisimpia eli katastrofialueiden lapsia.

Jälkimmmäinen on yököttävää, mutta ei pelkästään länsimaiden ihmisille tyypillistä. Kaikkihan muistamme varmasti, kuinka Haitin viiden vuoden takaista maanjäristystä seurasi ryöstelyaalto, jonka taltuttamiseksi tarvittiin joukoittain länsimaisia sotilaita.

Vähemmän puhuttiin siitä, että jopa 12-vuotiaat tytöt myivät itseään saadakseen edes sillä tavalla ruokaa ja tavaroita. Toisin sanoen Haitilta löytyi katastrofin aikana pedofiileja, jotka toteuttivat määrätietoisesti fantasioitaan äärimmäisessä hädässä olevien lasten kustannuksella. Toivottavasti niiden joukossa ei ollut länsimaista varta vasten Haitiin matkanneita.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Maahanmuuttobisneksestä malli koko julkiselle sektorille?
Tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla
Miksi emme myöntäisi turvapaikkaa kaikille vainoa ja hätää kärsiville?


18 kommenttia:

 1. Lähtökohtahan on selvä: siellä missä liikkuu vähänkin enemmän rahaa, siellä liikkuvat myös rikolliset.

  Haiti oli - ja edelleen on - tästä surullinen esimerkki, samoin kymmenisen vuotta sitten Yhdysvalloissa riehuneen hurrikaani Katrinan siivellä todella paljon rahaa huijanneet tahot.

  Onnettomuus- ja katastrofitilanteissa pitää aina pitää pää kylmänä ja muistaa oikea siirtojärjestys. Rumasti sanottuna "Potkikaa noi raadot pois tieltä, elävät ensin!".

  Puhdas juomavesi yleensä loppuu tai uhkaa loppua ensimmäisenä, tässä mielessä Nepalin tilanne kuitenkin lienee vähintään siedettävä verrattuna Haitiin.

  Nepalia haluaa auttaa myös Tomnod.com, käykäähän edes vilkaisemassa mistä on kysymys.

  Haitista voisin kirjoittaa enemmänkin, mutta totean vain että Noam Chomskyn kirjoissa on tästä paljon pöyristyttävää, helposti todennettavissa olevaa tietoa. Pitäkää kuitenkin mielessä, että Chomsky kirjoittaa tietynväriset lasit päässään.

  VastaaPoista
 2. Aina välillä tuppaa unohtumaan, että ihminen on eläin. Meille on uskoteltu, että Toisen Maailmansodan julmuudet olisivat olleet "natsien" syytä kaikki tyynni, mutta eihän se niin mene. Balkanin sota on hyvin muistissa, ja siellä toteutetut etniset puhdistukset ja tuhoamisleirit.

  Karmeaa tuollainen totta kai on, mutta se on osa luonnon kiertokulkua. Voimme yrittää uskotella itsellemme, että emme tekisi noin, mutta vasta tosipaikan edessä sen tietää.

  Estonian upottua jotain suomalaista haastateltiin. Hän kertoi, että porukka istui porraskäytävissä mykkinä ja silmät lasittuneina vaikka laiva oli jo reilusti kallellaan. Mies oli yrittänyt kannustaa kanssamatkustajiaan liikkeelle ylöspäin kannelle, mutta eivät nämä olleet hievahtaneetkaan.

  Hannu Lauerma on haastatteluissaan todennut, että 85% porukasta seuraa laumaa, koska evoluutiossa se on osoittautunut hyväksi selviytymisstrategiaksi. Loput 15% uskaltaa nousta vastustamaan auktoriteetteja.

  Nikke Pärmin elämäkerrassa on mainio tarina, jossa sotaa edeltävänä aikana Pärmin esimies (majuri arvoltaan) oli luvannut syödä hatullisen skeidaa jos Pärmi ikinä nousee majuria korkeampaan arvoon. Talvisota syttyi ja uhonnut majuri menetti hermonsa. Hänet siirrettiin Seinäjoelle rehutehdasta pyörittämään. Pärmi sai everstiluutnantin jämät ja otti etulinjasta puhelun rehutehtaalle.

  Majuri nostettua luurin, Nikke kommentoi ytimekkäästi: "Täällä puhuu eversti Pärmi. Loput te varmaan arvaattekin."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava nähdä, että muutkin lukevat Lauerman hengentuotoksia. Toisaalta kyseenalaistan nuo prosentit, mieluummin puhun absoluuttisista numeroista.

   Hyvin toimivassa laumassa on tasan yksi johtaja, riippumatta lauman koosta. Erilaisia "kymppejä" voi toki olla, esimerkkeinä Gaddafin aikainen Libya ja Saddamin aikainen Irak.

   Poista
 3. Ainakin Celinen mukaan seksin tarjoaminen rikkaaksi uskotulle länsimaalaiselle on afrikkalaisille ja muilla kehitysmaalaisille jonkinlainen refleksi ikään ja sukupuoleen katsomatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka näin olisikin, on lapsiin sekaantuminen aina rikollista. Alaikäisten kanssa vastuu on aina aikuisella.

   Poista
  2. Noinhan se länsimaisen kulttuurin moraalikäsitysten mukaan onkin mutta kannattaa huomioida esim afrikan ja sen haitinkin kohdalla että kyseinen moraalikäsitys ei ole mitenkään universaali standardi vaikka täälläpäin tietyt tahot niin kuvittelevatkin.On kulttuureja joissa toiminta on täysin hyväksyttyä ja parhaimmillaan/pahimmillaan jopa uskonnon suojelemaa.

   Poista
  3. Näin kyllä, mutta ainakin ranskalaisten sotilaiden tulisi käyttäytyä eurooppalaisten standardien mukaisesti. Enkä pidä lapsien hyväksikäyttöä hyvänä edes sellaisessa kulttuurissa missä se on erehtymättömänä pidetyn hahmon pyhittämä - vaikutukset lapsen kehitykseen ovat kuitenkin täsmälleen ne samat, jotka ovat johtaneet eurooppalaiseen standardiin.

   Poista
  4. Fransmannit eivät tainneet käyttää tuolla omia sotilaitaan, vaan kuten yleensä muulloinkin, kyse on La Légion étrangèresta. ML voi edelleenkin hyvin ja on olemassa. Ja sitä käytetään nimenomaan kun sotilaallista voimaa tarvitaan ulkomailla.

   Poista
  5. Noin itsekin arvelen. Ja arvelin jo päätekstiä kirjoittaessani, mutta en nähnyt missään vahvistusta. Joka tapauksessa miehet ovat toimineet Ranskan nimissä ja siten heidän käyttäytymiskoodistonsa olisi pitänyt olla eurooppalainen. Edes ihonvärin tai uskonnon varjolla asia ei voi olla toisin.

   Poista
  6. Ranskan muukalaislegioonaa romantisoidaan ja mystifioidaan liikaa. Lukekaa hyvät veljet ja siskot Caporal Chef Petersin muistelmia esimerkiksi Ruandasta, niin saatte jonkinlaisen käsityksen mistä siellä oikeasti oli kysymys. Toisaalta Pietiläinen edusti vain pientä osaa La Légionia, mutta missio ja arvot tulevat selkeästi ilmi hänen kirjoistaan.

   Lukemieni kirjojen perusteella on päivänselvää, että jos nuo pikkupoikiin sekaantuneet olivat La Légionin palkkalistoilla, tuon porukan sisäinen kurinpitokoneisto kyllä pitää huolen noista saastoista. Aivan varmasti.

   Poista
  7. Jos olet lukenut todellakin ne kirjat, niin muistat kyllä miten tietyt homokouluttajat käyttivät alokkaita hyväkseen ja heille ei käynyt kuinkaan. Kyllä siellä on enemmän kuin vähän toleranssia nimenomaan homoja kohtaan. Tosin siviilejä kohtaan tapahtuvaan väkivaltaan ja karkuruuteen suhtauduttiin siten että kun tekijää lähdettiin etsimään, niin ei ollut väliä saadaanko etsittävä takaisin raudoissa vai laudoissa. Jälkimmäistä jopa näytettiin suosittavan.

   Poista
 4. Nepalin maanjäristys näyttää nostaneen jälleen esiin pysyväisluonteiseksi nousseen ilmiön, jota voisi nimittää vaikkapa katastrofiturismiksi. Kysymys on lähinnä eräänlaisesta elämysmatkailusta, jota periaatteessa hyvää tarkoittavat ihmiset harjoittavat erilaisten järjestöjen puitteissa. Siinä kouluttamattomat ja usein varustautumattomatkin henkilöt hankkiutuvat katastrofialueelle avustustehtäviin. Näin ainakin nimellisesti. Puuttuvan koulutuksen ja varustuksen vuoksi he ovat lähinnä tiellä ja syövät niitä logistisia resursseja, jotka tarvittaisiin katastrofin uhrien auttamiseen. Tarkoitus on ehkä hyvä, mutta ainakin yhtä painava motiivi näyttää muutaman havaintoni perusteelle olevan sosiaalinen. Katastrofimatkailija saa pitkäksi aikaa jutun juurta kahvipöytäkeskusteluihin päästyään järjestönsä kustannuksella matkustamaan eksoottiseen paikkaan ja osallistumaan uutisiin päässeeseen tapahtumaan. Tästä nousee esiin kysymys, miten jo lähtömaissa tulisi seuloa katastrofialueille päästettävät niin, että sinne pääsee lähtemään vain todelliseen ja tehokkaaseen avustustyöhön pystyviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nepalin hallituksen pyyntö saattaa liittyä juuri tähän.

   Poista
 5. Kun katastrofi tapahtuu, paikalla on pian avustusjärjestöjä niin, että päät yhteen kolisee. Kaikille ei riitä järkevää tekemistä. Näin Haitista jonkun dokkarin, jossa avustusjärjestön työntekijät lähinnä lomailivat.

  Japanissa oli muuten myös tuhoisa maanjäristys, mutta eipä siellä tainnut olla ryöstelyä ja raiskailua. Kumma juttu. Kulttuurit ovat erilaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole huomannut sellaista uutisoitavan Nepalistakaan. Sen sijaan Keski-Afrikassa olivat tämän päivän uutisen mukaan "kunnostautuneet" ranskalaisten tavoin myös afrikkalaiset rauhanturvaajat.

   Poista
  2. Veikkaan, että vaikka noihin joukkoihin kerättäisiin länsimaiden pahimmat pervot, raiskailu ja alaikäisten hyväksikäyttö jäisi edelleen kauaksi siitä, mitä paikalliset pitävät aivan normimeininkinä.

   Poista
 6. Ranskikset ovat kunnostautuneet (vaihteeksi/jälleen/taas) valitse vapaasti. Kansainvälisissä operaatioissa on lentävä sanonta, että: "jos haluaa pilata tämän operaation niin kutsu paikalle ranskalaiset." Eipä ihme, että ovat saaneet leikkisästi nimityksen "euroopan ählyt". Mikä ikävä kyllä pitää paikkansa.

  "heppa"

  VastaaPoista
 7. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

  An Thái Sơn chia sẻ trẻ sơ sinh nằm nôi điện có tốt không hay võng điện có tốt không và giải đáp cục điện đưa võng giá bao nhiêu cũng như mua máy đưa võng ở tphcm địa chỉ ở đâu uy tín.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!