torstai 9. huhtikuuta 2015

Kommunistinatsit

Päivän uutisen mukaan Ukraina kieltää natsi- ja kommunistipropagandan. Jatkossa niihin liittyvät symbolit, kuten liput, patsaat ja kadunnimet ovat kiellettyjä.

Sinänsä en pidä sananvapauden kahlitsemisesta, kuten varmaan kaikki blogini lukijat tietävät. En siis tässäkään tapauksessa.

Sen sijaan panen tyytyväisenä merkille, että Ukrainassa rinnastetaan natsit ja kommunistit. Näin kuuluu myös tehdä, sillä siinä missä Hitler aiheutti kokonaisen maailmanpalon ja vainosi kansanryhmiä, tuhosivat Lenin, Stalin ja heidän seuraajansa kokonaisten kansojen tulevaisuuden. Siis sen lisäksi, että he tappoivat joukoittain oman maansa kansalaisia ja jopa aatetovereitaan.

Suomessa vallitsee natsisymbolien suhteen samanlainen salliva ilmapiiri kuin työkaluilla varustetun punalipunkin kohdalla. Sen sijaan toivomista olisi median käytöksessä, jotta se jättäisi pöyristymättä vain yhdestä, mutta samalla pysyen hiljaa toisesta.

Mitään hyvää tai puolustelemisen arvoistahan ei kummassakaan noista aatteista ole - ei ainakaan historian valossa. Mutta toisaalta on tunnustettava, että myös medialla on oikeus sananvapauteen; vaikka sitten kommunistien ja heidän seuraajiensa ihailuun. Niinpä sellaiset tulevat käynnissä olevissa vaaleissakin saamaan reilun 15 prosentin kannatuksen.

Onneksi sama ei koske natseja eikä heidän seuraajiaan, sillä siinä tapauksessa yli kolmannes eduskunnasta kantaisi veristä aatehistoriaa. Sellainen ei lupaisi hyvää Suomen tulevaisuudelle.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Toimittaja Pirkko Kotiranta: patsas ja sananvapaus
Vihatekojen sarja jatkuu Helsingissä
Jyväskylän dosentti ehdottaa suomalaisten aivopesua


3 kommenttia:

  1. Suomessa kommarit taitavat olla kateellisia, kun natsit saivat brändättyä niin tehokkaan logon. Taitaa olla maailman vaikuttavin. Ei pärjää sirppi ja vasara, eikä puolikuu tai risti. Hakaristi on voimallinen merkki.
    ...vielä kun siellä ukrainassa saisivat sen uusnatsi-puolue svobodan pois hallituksesta...

    VastaaPoista
  2. Eikä pelkkä logo vaan kokonaisvaltainen brändäys (musiikki, univormut, typografia jne.). Se että svastikan muotokieli on onkin varastettu/lainattua, on sivuseikka.

    Parisen vuotta sitten piipahdin Kiovassa Isänmaallisen sodan museossa. Neukkulabrändäys oli vielä kovasti voimissaan.

    Eipä silti, voisi näitä asioita pohtia täällä kotikulmillakin:
    http://fi.wikipedia.org/wiki/Lenininpuisto

    - Leasuresuit Larry

    VastaaPoista
  3. Ei ihmetytä.

    Ihmetyttää vain ettei Wikipedia ole älynnyt poistaa
    Vlasovin armeijaa historiasta, vaikka se muistuttaa kovasti nykypäivää mielestäni.

    http://fi.wikipedia.org/wiki/Ven%C3%A4j%C3%A4n_vapautusarmeija

    Ilkka

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!